מקור השם -

דנטל

New member
השם האמיתי שלי?

אמא שלי אהבה את הצירוף ד' ו- נ' (לצערי) והכי מוצלח שיצא לה (לדעתה) זה דנה. זה שרשור אוף?

אכן שרשור אוף.

אבל סתם להיכרות שכזו. כוונתי הייתה לכינוי. סליחה, על שלא הבהרתי את העניין.
דנה, יכול להיות הרבה יותר גרוע. יכלת לצאת דנונה...

דנטל

New member
אז בקשר לניק שלי

זה כינוי שניתן לי בחטיבה. היינו שלוש דנות בכתה והילדים החליטו שצריך לעשות משהו שיגרום לנו להבדיל כי זה מעצבן שלא יודעים על איזה דנה מדברים ושצועקים דנה, שלוש בנות עונות. אז לאחת קראו בשם המשפחה שלה כמו שגם נהגו לקרוא לאח שלה והיא במילא כבר היתה רגילה עוד מהיסודי. לאחת אני ממש לא זוכרת איך קראנו, ואני גם לא חושבת שקראנו יותר מדי במילא כי לא התחברנו אליה, ולי הם קראו בשם הפרטי ובשם המשפחה ביחד, עם הזמן ועם שיבוש קל זה הפך להיות דנטל וכך זה נשאר בעיקר בגלל שדנטל (תחרה בעברית) זה סותר לחלוטין את האופי שלי שאז היה אפילו פחות עדין. כשהייתי צריכה לבחור ניק לתפוז זה היה הכי טבעי שאני אבחר בשם שבמילא נמצא אצלי על מסך הפלאפון ויש אנשים שמכירים אותי בשם הזה.

Sefy

New member
זה השם שלי ../images/Emo3.gif

המקור המגעיל זה כמובן "יוסף" אבל לאמא שלי נמאס שבמשפחה יש 7 שנקראים יוסף או יוסי, אז היא החליטה שלי יקראו "ספי" וזה השם שלי, אני לא מתייחס לשם "יוסף" בכלל אם מישהו קורא לי כך. הסיבה היחידה שלא שיניתי את זה בתעודת זהות זה בגלל אבא שלי. אבל יגיע היום ואני אעשה את זה סופית

חיחיחי ../images/Emo6.gif

יש לי חברה וירטואלית, ששמה הוא ספי. אז חוץ מהעובדה, שחשבתי בהתחלה, שאתה בת, יש לך שם/ניק חמוד, מזכיר את ספי ריבלין.

Sefy

New member
יש לי חשבון לא סגור עם הריבלין!

בגללו כשהייתי ילד לא קיבלתי כלב שרציתי (בתקופת "זהו זהו") כי אלו שהיו בטלפון חשבו שאני ספי ריבלין, ולא האמינו לי!

אז תכתוב לו מכתב מפורט...

ותסביר לו למה הוא חייב לך כלב! היה כתוב על זה משהו ב"מעריב לנוער" אז... זה היית אתה?

Sefy

New member
מממ... זה היה לפני הרבה זמן...

אין לי מושג, אני לא הייתי מקוראי "מעריב לנוער"

../images/Emo6.gif קח את החיים בקלות ../images/Emo6.gif

באותם ימים, "מעריב לנוער" היה עיתון משובח. התפרסם משהו דומה מאוד למה שסיפרת פה. זה פשוט עורר קונוטציות לעבר.

Sefy

New member
אם אני אקח את החיים יותר בקלות...

כבר לא ישאר לי חיים בידיים כי הם יתעופפו

השם שלי והכינוי שלי... ../images/Emo4.gif

טוב, זה סיפור לא כל-כך קצר, כי שניהם המקור שלהם בקבלה... אורלי-חיה = אור-חיים שלי (נכדה בכורה) "הזהב הלבן" - ארץ אופיר, הגובלת בגן-עדן, הייתה מרוצפת ב-5 סוגי זהב, ששניים מהם לא קיימים עוד. בגבול הרחוק מגן-עדן, הזהב היה אדום וסימל חובות קארמיים, שעל האדם לשלם. אם האדם לא שילם את חובותיו, הוא נשאר תקוע במקומו, עד שישלם אותם. לאחר מכן הזהב מתחיל להתבהר, לזהב צהוב-אדום, זהב צהוב רגיל... עד שמגיע לזהב הלבן. מי שהצליח להגיע לזהב הלבן, סימן שהצליח להתנקות מכל החובות, והוא טהור ויכול להכנס בשערי גן-העדן. כך, שהזהב הלבן, הוא סמל קבלי לטוהר וזכות. (מה לעשות? - אני חיה את הקבלה מגיל 0, שלא תחשבו, שזה כיף גדול).

למעלה