מקור השם -

Sefy

New member
מאד מעניין...

איך הגעת מסיפור קין לחד-הקרן ? ומתי רשום איפה נגמר העונש של קין, והחלק הכי יפה זה כל הסקס במשפחה שהתורה מראה לנו (מאיפה צצו פתאום בנות על כדור הארץ אם לא מאדם וחווה ? זאת אומרת שקין "ידע" את אחותו!) ודרך אגב, יש סרט מצויר על חד-הקרן שיש שם יותר מאחד

יש מיתולוגיה יהודית!

הסרטים החדשים יותר, הם לא הסיפורים, שנבנים על-סמך אמונות. אני חושבת, שניתן למצוא בסטימצקי את הספר על המיתולוגיה היהודית, ספר גדול, כמו כרך של האנציקלופדיה העברית, שיש בו את כל ההתגלגלות של סיפורי התורה אל תוך עולם האגדות.

זה עניין של אמונה במלך מלכי המלכים

וזו אמונה, שלצערי, לספי אין, אז אני מבקשת לא לפתוח דיון דתי גורף בפורום.

זה לא קשור לאמונה דתית!

אני עצמי לא דתיה בכלל, אני הכי חילונית שאפשר! - יש בספר בסך-הכל קטע מחקר, שמסביר את התפתחות המיתוס של חד-הקרן, לא קשור לאמונה באלוהים, אלא להתפתחות של אגדה מתוך אגדה!

רק בלי מכות... ../images/Emo122.gif

זה כן קשור לאמונה [דתית או לא]. את התחלת את סיפור חד הקרן מאות קין. מבחינת אנשים מסויימים, קין בכלל לא היה קיים, כך שהתפתחות חד הקרן לא באה בכלל ממנו...

אני בעצמי טוענת ש...

כל ספר בראשית כולו הוא אגדות, משלים ונמשלים ולא מעבר, כמו אגדות האחים גרים. זה שהדת מתייחסת לזה אחרת, לא מעניין אותי, אני באמונה שלי, אבל אם יש לי משהו חדש ללמוד ממנו, אז להמנע מזה? אל תטעי, אני לא מחסידי "שולחן-ערוך", אין פה ויכוח דתי, כי אני עצמי בזה לדת! בסך הכל באתי לציין שאגדה X התפתחה מאגדה Y ולא יותר מזה!!!

Sefy

New member
לא שמעתי על זה אף פעם ../images/Emo4.gif

אז תודה על העשרה במידע, אני אבדוק את העניין, אם יש משהו שאני אוהב זה מיתולוגיות. לא שאני מאמין בכל זה, אבל אני אוהב לקרוא את זה.

אני מכורה ללימודים... ../images/Emo153.gif

מה לעשות? - כל מידע, שאפשר להכניס למאגרים, אני הראשונה, שתעשה זאת!

Sefy

New member
לימודים אני לא סובל ../images/Emo5.gif...

מידע אישי, שאני אוסף לבד, אני אוהב! כשהייתי ילד, הייתי לוקח את האנציקלופדיה, מפיל אותה על הרצפה (כן אני יודע, הרבה ספרים הרוסים בגללי
), איפה שזה היה נפתח, הייתי קורא, לומד ומחפש קישורים נוספים בספרים אחרים על אותו נושא. את התנ"ך קראתי מהתחלה עד הסוף רק בשביל הכיף כי אני אוהב סיפורים בידיוניים, האהוב עלי ביותר זה המיתולוגיה היוונית והרומית. אם רק בית ספר היה כיף ככה, אולי גם הייתי לומד שם משהו

חיחיחי... ../images/Emo153.gif

מכיתה ב' אני תולעת ספרים, כל מה שאפשר לדעת, אני ממהרת לחקור... על כל שטות הייתי עושה עבודות מחקר! - המורות שלי ביסודי היו מעירות לי, שיש עוד הרבה זמן לאוניברסיטה. עד היום, אני עדיין אוהבת ללמוד ולדעת.

Sefy

New member
אם לימודים היו מהנים כמו טלויזיה

או, אם הייתי זוכר לימודים כמו טלויזיה, איינשטיין היה צוציק לידי
בתיכון לא הבינו איך בפסיכו(משהו, לא זוכר איזה מהם) היה לי ציון כזה גבוה, אבל בלימודים אני לא בדיוק בדרגה גבוהה, אז עשו לי פרופיל והגיעו למסקנה, או שאני דיסלקטי או שאני עצלן, המסקנה הסופית: אני עצלן

השם שלי...

כשהייתי קטנה סבא שלי היה קורא לי צפצולה שזה אומר לא מסודרת ומבולגנת, שיער פרוע... לפני 3 חודשים סבא שלי נפטר וסתם רציתי להנציח את הכינוי הזה...

../images/Emo13.gif

אוי, צ'פצ'ולה.. ככה גם אמא שלי קוראת לי תודה על החיוך שהעלת לי ככה סתם באמצע היום ..

למעלה