מקיימת הבטחה ומעלה הודעה

• פותח הנושא ebony
  • פורסם בתאריך
יש יוצאי דופן, כמו בכל מקרה

אבל עם המון סייגים. מבחינה תיאורטית, במקרה של הריון כתוצאה מאונס, לא עלינו, הייתי רוצה להשאיר את הילד מהסיבה שלפחות דבר טוב ייצא מזה. מצד שני, הילד הזה יזכיר לי כל חיי את החילול שעבר עליו והביא אותו. אבל במקרים של בני נוער [וגם מבוגרים] שהדרך הקלה היא לא להשתמש באמצעי מניעה כי אין כסף וכי לא נוח, לא מקובלת עליי, ובמקרים כאלה הפלה היא בהחלט רצח!!!!

אבל כמו שאמרת

תמיד אפשר לתת לאימוץ, אז גם אם ההריון הוא כתוצאה מאונס ניתן לתת את הילד לאימוץ. ואם את בעד ההפלה אז זה לא מסתדר לי עם המונח - רצח. הרי אם הילד נוצר כתוצאה מפשע יש לנו את הזכות לרצוח אותו? ואם זה בכל זאת לא רצח, אז איזו זכות יש לנו לאסור הפלה על אחרים כי אנחנו לא מסכימים עם הנורמות המוסריות שלהם?

אני לא בעד ההפלה בשום פנים ואופן

אבל אני יכולה להבין את הבחורה. מעבר לטראומה שבעצם קיום האונס עצמו, היא צריכה להתמודד עם עוד שתי טראומות - הריון ונתינת הילד שלך לאימוץ.

אני דוגלת בזכות הבחירה ,

קשה לי להתיימר ולומר בצורה חד משמעית דיעה לגבי נושא כל כך רגיש. האנשים כל כך שונים אחד מהשני, לפעמיים אי אפשר להבין שיקולים ודיעות של אחרים , אבל בכל אופן דעתי היא: מבחינה אחת אני יכולה להבין הפלות שהתבצעו כי אין ברירות טובות יותר (לעתיד התינוק וגם להוריו )כגון מצבים של :מצב כלכלי גרוע מאוד, סיכון בריאות האם, או הריון לא רצוי של נערה בגיל העשרה ( הנערה לא מספיק אחראית לקחת גלולה מסכנה או להשתמש בקונדום , אז מה יהיה שחיי תינוק יהיו באחריותה? )
ומבחינה שנייה אני נגד הפלות ,כי לפעמיים אנשים בוחרים בדרך הזאת כי היא הדרך הקלה והפשוטה בשבילם , הם לא מוכנים להתמודד עם התוצאות שהם הביאו את עצמם ולפי דעתי אין להם זכות לשחק בחיי אדם כך. שונאת לשמוע על הריונות שקרו "בטעות" ( שחלקם הגדול בעצם נקראים כך בגלל שלא נוח להורים להודות שהם פשוט לא היו מספיק אחראיים)כמובן לא מכלילה. לסיכום , אני אישית חושבת שלא הייתי מסוגלת לבצע הפלה , לא מאמינה שיכולתי לחיות עם הידיעה שבגלל מספר דקות של הנאה אישית , אני שוללת זכות של אדם לחיות ועוד חיים של הילד שלי! כל אחד עם דעתו יחיה...

תלויי...../images/Emo41.gif

מה הקשר לבן זוג, אם זה היה מרצון או בטעות (הפלסטיק השמנוני פג תוקפו וכו'...) והכי חשוב באיזה שלב בחיים נמצאת הבחורה ובכלל בהיריון. לסיכום- אין לי בעיה מוסרית עם זה....

Sefy

New member
ההחלטה של האשה בלבד!

זה הגוף שלה, אם היא רוצה להפיל, זכותה, אם היא רוצה לשמור, גם זכותה! ולאף אחד אחר ביקום אין זכות לומר לה מה לעשות או לא! כי הגוף שלה הוא שלה ובזה נגמר העניין וכל הצדיקים למיניהן שמחליטים מה זה רצח ומה לא. שקודם יטפלו בעצמם ובילדים שלהם ולא יתעסקו עם ילדים שלא נולדו. יש מספיק כאלה שנולדו שבקושי חיים. או שחולים, או שאין להם בית וחיים בחוץ. ומלא צרות אחרות. אין להם זכות לומר מילה על מישהי שלא רוצה ילד ועוד גם בשיא החוצפה להאשים אותה ברצח. אני מאשים אותם ברצח אופי, זה יותר גרוע!

אין שום קשר בין זה

שיש אנשים שלא דואגים לילדים שלהם ולעצמם, לבין זה שזו זכותה המלאה של האשה. נכון, הגוף הוא שלה, אבל הילד שגדל בתוכה כבר לא כל כך שלה, הוא של עצמו, ואין לה שום זכות להחליט אם ייצא לאוויר העולם או לא. וכן, זה רצח! פרט למקרים מאוד ספציפיים.

Sefy

New member
הכל קשור להכל תמיד

הוא לא של עצמו ולא של כלום אם הוא יוולד הוא יהיה של עצמו ומאותו רגע אני אחשיב את זה כרצח. עד שהוא לא נושם בזכות עצמו, הוא חלק מהגוף שלה ואם היא רוצה להוריד את הציצי שלה או אותו, לגבי זה אותו דבר. את כל כך רוצה לדאוג לתינוקות שלא נולדו ושלא שייכים לך בכלל ולקרוא להם רוצחים כשזה בכלל לא קשור אלייך. זה הגוף שלה, זכותה ואין פה שום רצח. נוסף לכל, מכיוון שאת מאד אוהבת את התנ"ך וכל הבבל"ת הזה, אז לפי זה, עד יום 41 (נומרית=אם) הילד לא חושב, לא מרגיש, לא רואה ולא כלום. אז בכלל עד אותו יום אפשר לעשות הפלה, אחרי היום הזה, זה גם ככה לא יהיה בריא לעשות הפלה. עוד יותר, אולי תתדאגי לילדים היתומים היום במקום להוסיף ? כשאני אראה את כל ה Bleeding Hearts למיניהם דואגים קודם כל לתינוקות של היום שאין להם בית ואיפה לחיות, אז נחשוב על מה דעתם על מה שאשה עושה עם הגוף שלה. עד שהם לא יזיזו את התחת שלהם ויתחילו לטפל במיליוני יתומים או תינוקות שנינטשו או ילדים גדולים שנמצאים בבתי מחסה ועוד. הדעה שלהם בכלל לא רלוונטית ובטח לא לגבי אשה וניסיון להחליט בשבילה מה היא תעשה עם הגוף שלה. פשוט גועליות וחוסר פרטיות.

איזו תוקפנות על הבוקר, ספי.

יודע מה, אם כבר נכנסו לעניין הדת ש'אני כל כך אוהבת', הילד של אלוהים. מבחינה זו זהו כן רצח. בנוגע למספר הימים מתי הוא 'נחשב', זה נתון לוויכוח. במידה וזה מעניין אותך, אני אטרח להביא לך מקורות. הטענה שלך היא שאם אין באפשרותי לדאוג לרווחת כל הילדי העולם ולהקים בבית שלי בית מחסה, אז אין לי זכות להביע דעה לגבי הפלה? מתנצלת, אבל חשיבה מעט לוקה.

Sefy

New member
הילד של אלוהים ? מה הוא ישו ? ../images/Emo6.gif

והעניין של הדת לידיעתך הובא לידעתי ע"י דתי! כך שזה לא המצאה שלי ואת בשמחה יכולה לבדוק את זה, שעד 41 יום אפשר לעשות הפלה וזה לא יחשב לכלום כי העובר לא מרגיש, לא חושב, לא רואה ולא שומע והוא לא כלום. והטענה שלי היא שקודם תתדאגי לכל שאר הילדים שאין להם משפחה והם ברחובות לפני שאת קוראת רצח. כי רצח זה תוקפנות. לא הקריאה נגד רצח. ואחת על כמה, אחד שלא שלך על גוף של אשה אחרת. אחרת כל חיידק שאת הורגת עלייך זה רצח, ואם תעשי קעקוע זה רצח והגוף שלך הוא לא שלך בכלל ואין לך פרטיות או זכות עליו. זה בדיוק מה שאת עושה! אז לא החשיבה שלי לוקה, אלה שלך! כי את זו שרוצה לקחת שליטה על גוף של אחרת בלי ש-ו-ם זכות.

אני לא רוצה שליטה על גוף של אף אחת

[בקושי על שלי יש לי]. ספי, אתה אטום על החשיבה שלך, אז אין טעם שאני אטרח להביא מקורות ולהמשיך את הדיון. בוא נסגור את זה שאתה בעד ואני נגד, אוקיי?

Sefy

New member
ועוד איך שאת רוצה שליטה על אחרת

ולמה בדיוק אני אטום ? כי אני לא מסכים עם הקריאת רצח שלך על מישהי שלא רוצה לעבור 9 חודשים של הריון ולא רוצה שמישהי כמוך תקרא לה רוצחת ? אז אני האטום פה ? אולי את זו שאטומה פה ? מצטער אבל אין לך שום סיבה בכלל לקרוא לי אטום כאשר אני נותן לך סיבות הגיוניות ואני אפילו לא שווה את הטרחה שלך להקדיש לי תשובה נורמאלית למה את קוראת למישהי רוצחת. את רוצה שליטה על גוף של כל אישה בהריון שאם היא לא תעשה מה שאת רוצה אז בשבילך היא רוצחת. את רוצה שהיא תעבור 9 חודשי הריון, שיכולים גם לפטר אותה מהעבודה ושזה בטח לא הדבר שיעזור לה בחיים באותו רגע. אבל אני אטום כי לא מקובל עלי הקריאה הדוחה של "רצח" על בחורה שמחליטה מה לעשות או לא לעשות עם הגוף שלה. דרך אגב, אני אף פעם לא אמרתי שאני בעד או נגד הפלה. אני אמרתי שלאשה יש זכות להחליט מה היא רוצה עם הגוף שלה. את זו שקוראת להן רוצחות.

אוקיי, אוקיי,

בואו נעמיד דברים על דיוקם - אני לא חפצה למנוע מאף אחת [או אחד, במקרים אחרים] לעשות שום דבר [כל עוד הם לא פוגעים בסובב אותם. עם זאת, אני חושבת שלא צריך לאפשר לכל בחורה את האופציה להפלה. ולא בשביל ל'תקוע' אותה עם תינוק לא רצוי, אלא בשביל למנוע את הקלות הבלתי נסבלת של אי שימוש באמצעי מניעה. אני חושבת שאם בחורה הייתה מספיק 'מטומטמת' [נקרא לזה כך] להגיע להריון, לפחות שפה תהיה חכמה ותיקח אחריות על מעשיה. אני לא מדברת על מקרים של אונס, פקשושים למיניהם שלא באשמת אף אחד, פגיעה עתידית באם או מום עתידי לילד, כי במקרים אילו הדיעות שלי מעורבבות. אבל על בשרי שלי, אם אי פעם [לא עלינו] יקרה ואני אכנס להריון מסיבה זו או אחרת, אני אלד. אפילו אם אחרי הלידה הוא יועבר לאימוץ. ולא חסרות משפחות מאמצות. עכשיו, בנוגע למה שכתבת אתה, ספי. הכוונה ב'אטום' היא לא שאני לא צריכה לטרוח להגיב, אלא שיש נושאים בנינו שאינם ניתנים לגישור ולכן אני מעדיפה לא להיכנס אליהם בכלל. בנוגע לפיטורין, אסור לפטר אשה בהריון או בחופשת לידה.

Sefy

New member
את קצת נוגדת את עצמך פה

איזה אדם ביקום הזה יש זכות לומר לבחורה שנכנסה להריון ולא רוצה לעבור את ההריון, מה היא יכולה או לא יכולה לעשות ? את ב-א-מ-ת חושבת שזה שאת תגרמי לה קושי לעבור הפלה, היא לא תעשה את זה בדרך אחרת ? כבר שמעתי על בחורות שעשו לעצמן הפלה וגרמו נזק גופני עצום, את רוצה לקחת אחריות כזו ? מה זאת אומרת "פיקוח" ולא לאפשר לכל בחורה אופציה להפלה ? זה הגוף שלה! לא של הרופא ולא של האמא שלה ולא של א-ף יצור על פני כדור הארץ. אם היא רוצה לתקוע לעצמה כדור בראש, שתהנה! את רוצה לשלוח את התינוק שלך לאימוץ ואז במשך השנים לתהות מה עלה בגורלו או שהוא יגלה מי הייתה האמא שלו ואז ירגיש מה זה להיות לא רצוי, זכותך. החלטה שלך. את תחיי עם התוצאות. אותה בחורה מי שלא תהיה, לא רוצה לעבור 9 חודשים של סבל (עד כמה שהבנתי זה לא בדיוק פיקניק והנאה!) בשביל תינוק שהיא לא מעוניינת בו ולא רוצה לראות אותו עובר קשיים של החיים וגודל בתחושה שלא רצו אותו. ובכלל, הגוף שלה! וברגע שאת מתחילה "פיקוח" על משהו אחד, זה לאט לאט גודל ולוקחים על הגוף שלך שליטה. אם תרצי או לא תרצי, כי אז תהיה השאלה של איפה זה מתחיל ואיפה זה נגמר שלרופא או אדם אחר תהיה החלטה מה טוב בשבילך. וזה כבר דיי הרבה עושים היום. דרך אגב, כן חסרות משפחות מאמצות, כי יש הרבה יותר תינוקות וילדים שאת כל חייהם מבלים ממשפחה אחת לאחרת או מבית מחסה או טיפולי, בלי שום אהבה בחיים שלהם ובזה את תומכת. מה שיהיה עם הילד הלא רצוי אחרי הלידה זה כבר לא מעניין אותך, לך רק חשוב שלא "ירצחו" חבורת תאים שמרכיבה צורת עובר. הכוונה באטום זה שאני לא פתוח לדעות אחרות. זה לא נכון, יש לי פשוט דעה משלי כמו שלך יש דעה משלך, ודרך אגב, גם אני לא בעד הפלות (אני עד עכשיו לא אמרתי דעה שלי!) אבל אני חושב שהזכות החלטה היא של האשה בלבד! ואני לא חושב שזה רצח בכלל אלה יותר אם כבר המתת חסד. כי אני לא הייתי רוצה להוולד ולגלות שלא רצו אותי בכלל. וזה שאת לא רוצה לטרוח להגיב לי, זה מעליב, כי אני דווקא כ-ן מעריך את הדעות שלך, אפילו שאני לא מסכים איתם. אחרת אני לא הייתי טורח להגיב לך, הייתי אומר שאת אטומה ולא מוכנה אפילו להקשיב לדעות וסיבות טובות נגד כי אין לך שום סיבה אמיתית בעד. אז איך זה היה נשמע לך ?

למעלה