מראי מקומות- שירי פורים

מראי מקומות- שירי פורים

היות וקלטות איכות מיוחדות לפורים לא יצאו ע"י זמרי המוסיקה החסידית האיכותית וכל מה שיצא עד היום זה או לילדים או רעבאהרלך שנמאס כבר לשמוע, יצאתי ללקט פזורות מהתקליטים הרגילים שזעיר פה זעיר שם מופיעים שם שירי פורים. נבקש מהחברים להוסיף גם מהידע שלהם. 1. ליהודים, פריד, מתוך אדרבה, לחן לאופר. 2. מעגל השנה 2, פריד, רווח והצלה (בתוך מחרוזת מעגל השנה). 3. מעגל השנה 3, פריד, ונהפוך הוא, מתוך מחרוזת מעגל השנה. 4. עת לשיר 1, מחרוזת פורים >>>

<<<

אברהם פריד ומרדכי בן דוד, ליהודים א`, ליהודים ב` ועל הניסים. 5. מופע אוהל, מחרוזת סיום, פריד בן דוד והיתר, כולל בין היתר את שושנת יעקב. 6. מרדכי בן דוד, עוד יישמע מתוך סימן טוב, הלחן הידוע ולא רבים יודעים כי יוסי גרין הלחין אותו. 7. שושנת יעקב של מונה 3, אברומי רוט. עד כאן ביינתים. אם אזכר בעוד, ארשום אותם בהמשך. קדימה חברים להמשך השירשור. להזכירכם: רק מוזיקה חסידית בבקשה ולא מוסיקה מזרחית או אלטרנטיבית או לא יודע מה.

תיקון טעות

כמובן ליהודים ולא עוד יישמע וזה או מ"סימן טוב" או מ"מהרה יבנה המקדש".

מני 22

New member
אני יכתוב בהמשך רק דבר אח

זה שירים שקשורים לפורים, אבל זה לא שירים פורימים. ולא נראה לי שאת השירים האלה אני ירצה לשמוע בפורים.

אני מבין אותך

אבל יש המון שרוצים לשמוע שירים פורימיים בביצועים איכותיים ובשבילם אני כאן.

אכתוב את כל הרשימה...

1. ליהודים- א-מורדכי ב-ב.צ. שנקר ג-עממי ד.מתוך אהל 2.שושנת יעקב- א.מונה רוזנבלום ב.ב.צ. שנקר ג.אדמוני 3.ונהפוך הוא- א. עממי ב.פורים שפיל 4.על הניסים- א.מורדכי ב.מיאמי ג.עממי 6.חייב איניש-עממי 7.רוח והצלה-פריד 8.ותוסף אסתר (בניגון קלי קלי) 9.תמחה-מ.ב.ד 10. משנכנס אדר-שני לחנים עממיים 11. או יו יו-ניגון פורים.

זה לא מראי מקומות.

כנראה שטעית בהבנת השירשור במחילה מכבוד תורתו. את שמות השירים לפורים כולם יודעים ומכירים. הרעיון היה להפניה מדויקת. זה שאתה כותב "מורדכי" או "בן ציון שינקר" זה לא מוסיף הרבה. בכל אופן מדבר אחד שכתבת נהנתי וזה תמחה. רק נציין שזה לחן של מונה וזה מתוך "תמיד בשמחה". להמשיך לשרשר...

פה זה פורום מוזיקה חסידי

ומי שגולש פה אמור להבין במוזיקה החסידית ולכן אני לא חושב שאני צריך לפרט.

הרעיון היה

למצוא שירים שנמצאים בקלטות רגילות של מוסיקה חסידית כי נמאס כבר לשמוע את אותם קלטות ממוחזרות פעם מתמידים פעם ר` אהרל`ך ופעם אברהם יצחק. תמחה ומיאמי ואוהל שכתבת עונים להגדרה שלשמה נועד השירשור. הטענה שלי לא היתה שלא ציינת מקורות אלא שלא הבאת מקורות שהביצוע הוא של זמר חסידי.

ועוד 2 הערות

א. מיאמי זה קלטת על חנוכה אם כי אתה צודק בעצם הרעיון. ב. ליהודים שכתבת עממי, זה לחן של סקולען ומופיע בקלטת ניגני סקולען שך דוד ורדיגר וזהו הלחן הראשון שמוכר והוקלט על ליהודים.

אל תזלזל בי...

ידעתי שזה של סקולען ולא פירטתי את שאר הפרטים בגלל שתי סיבות 1.אני סומך על חברי הפורום שהם בדרך כלל יורדים לסוף כוונתי 2.אין מקום לכתוב ולפרט את כל הדברים שביקשת.

תבין

השרשור נועד להפנות לשירי פורים מענינים שפזורים פה ושם ולא לסכם את שירי פורים המוכרים. זו היתה כוונת המשורר ואם אתה דווקא רוצה לסכם את שירי פורים תפתח עוד שירשור. אני דווקא חושב שרבים לא ידעו שזה של סקולען. אחרי שהם שמעו זאת ממני הם ילכו לחנות וידעו לבקש את "ניגוני חסידי סקולען"...

על הניסים

השיר הידוע של מיאמי זה בכלל לא מקורי של מיאמי. את השיר הלחין דב פרימר שהיה חבר באבני הכותל. והביצוע המקורי הוא של יזהר כהן בפסטיבל הזמר החסידי ה'תשנ"ו. שיר נוסף שאזכיר שמעתי באחת התחנות לפני שנה ומאז לא שמעתי אותו ואין לי פרטים. מי שיודע שיוסיף בבקשה. זה היה יוסי אייזנטל ששר "שושנת יעקב". את השירים האחרים שרציתי להזכיר כבר הזכירו כאן.

לגבי מיאמי...

זה חידוש בשבילי מה שאמרת. לגבי יוסי אייזנטל אין לי מושג.

למעלה