מרדנות

אני בהחלט לא מתכוונת להפסיק שום דבר

אגיב כמו שאני חשה בדיוק באותו הרגע, אפילו אם אקח בחשבון שתוציאי דברים מהקשרם כמו שעשית כאן. "אני לא מתרגשת מזה", נאמר על משהו מאוד ספציפי. הנושא הזה מאוד חשוב בעיני, ואני אגיב כל עוד אני חושבת שאני יכולה לתרום למי שנמצא כאן.את רשאית לעשות עם דברי מה שתרצי, וגם להשליך מיד לפח,איך שאת רוצה. לא הכל נאמר כלפיך או אליך ועליך. קחי מה שבא לך ועשי עם זה מה שאת רוצה. אמרתי כבר, שאם זה גורם לך נחת רוח, אז זה בסדר מבחינתי. יש דברים שאינם נאמרים אישת כלפיך, למרות שאני חושבת שדיעותיך מיצגות חשיבה רווחת ואת חושבת שאת חושבת כמוני... אין מי שיגיד לי מה לעשות, ובכל זאת, אני כל הזמן מקשיבה למה שמבקשים ממני.שאלת, עניתי, אמרת הגבתי. אם תרצי שלא אגיב, את מוזמנת להגיד את זה. ברצון רב.

Deerest

New member
מתי?

אי פעם, בעבר חייך, הרגשת אביבה, שיש לך מה להפסיד. וזה הכתיב את התנהגותך.

מתי? כמעט כל קורה כל רגע

רק דבר אחד מכתיב את ההתנהגות שלי, להיות אמיתית ואנושית, הכל כולל הכל. מי שלא מסתדר עם זה, וחושב שהוא יודע איך אני צריכה... השד יודע מה, תמיד מופתע. אי אפשר לחיות בלי להפסיד, פעם זה היה לאורך שנים, היום רווח והפסד באים לביטוי בשניות... הפסד הוא צורה של פירוש למצב נתון, לא תמיד זה נכון ולפעמים זה יוצא ממש הפוך. מקווה שהבהרתי משהו, ערב טוב

Deerest

New member
מרדנות והירארכיה

האם שתי המילים הנ"ל נותנות לך חומר למחשבה? אוסיף... אין מרדנות במקום שאין הירארכיה.

מרדנות אינה שלב שצריך לעבור

מרדנות יכולה להיות תכונה נהדרת ששומרת על מחשבה מבריקה, שמחת נעורים, ולעיתים גם ילדותיות ואפשרות להיות גולם מושלם ועוד להנות מזה... לא מסכימה עם המונח "קונטרה". זה נשמע קצת כמו אגרוף או סטירה(סתירה). יש מרדנות, ויש גם התמרדות. לא רוצה לעולם לעבור את השלב הזה, מתפללת יום יום שהוא לא יגמר לי... יחד עם זה, אני יודעת להיות גם מאוד הקונטרה של המתמרדת... זה לא סותר אחד את השני. זו תכונה.לכל אחד מאיתנו יש אותה במינונים מסויימים ויש כאלה שיש להם אותה יותר...

Ehudd

New member
אביבה ....

כל הכבוד, אהבתי את מה שאמרת . ":מרדנות יכולה להיות תכונה נהדרת ששומרת על מחשבה מבריקה"

../images/Emo59.gifמרדנות היא

לא ללכת בתלם.ויש לה את היופי שלה. יש את הקונפורמיסטים שהם העדר ויש את הנון קונפורמיסטים שהם המורדים שהצליחו לשנות את העולם הקטן שלהם ויש שלא הסתפקו בכך אלא שינו סדרי עולם כמו כל הממציאים שהעלו לגרדום בימי הביניים וכל הדמויות יוצאות הדופן עליהם כותבים או מלחשים בחברה. הם האמיצים שהולכים נגד כיוון הרוח............

../images/Emo140.gifברוכים הנמצאים

שמחתי לגלות פורום זה.התתנו לי גם לגור בו????????יפים החדרים בעיני.יפים החברים הכותבים............

בוקר טוב

יש מקום לכולם. לדיירים קבועים, לכאלה שבאים ללילה ונעלמים, לכאלה שבאים לשליחות מארץ אחרת,לכאלה שמגדלים ילדים, לילדים עצמם,למרצים, למקשיבים, לידענים, ספקנים, מקשיבים דברנים, לאלה שמברדקים את החדרים, אלה שמסדרים, אלה שבאו רק לקרא,לראות טלויזיה, לשמוע דיסק, להקשיב, אלה שמסתכלים, אלה שמצלמים ולוקחים הביתה את התמונה לנצח, לטובים, לרעים, לשמנים ולרזים, לצעירים ולזקנים, ליפים ולמכוערים, לעוצמתיים ולחלשים, למפותחים ולמפגרים, לפרפרים ולגלמים, לזחלים ולציפורים, לנחשים ועקרבים, לפרחים ולעצים, לשמש ולירח,לאריות וחתולים, לכוכבים ולשמיים, להורים, סבות סבים, לדברנים, לצעקנים, לקשוחים, למרדנים, לרכים, להחלטיים, למחוספסים, ולאלה שלא יכולים להחליט, לגמישים ולקשיי החוליות, לזוחלים על ארבע, או על הבטן, לאלה שיצאו הרגע ממסע מפרך מפורקים עם ציפורניים זבות דם, ולאלה שמתהלכים בנתבי החיים עם חיוך רחב על השפתיים, לאלה התפרנים ואלה העשירים, לאלה שאוהבים על הגב, מלפנים ומאחור, בשניים, שלושה, או קבוצה שלמה,או הסטנדרטים, לאוהבי היום, הלילה, הפאבים או אולמות הקונצרטים, עם נעלי כותנה משאנטי, או מעילי פרווה, למלטפים ולאלה שסוטרים סטירה ובועטים בעיטה, למתנצלים, המחבקים, וגם... לאלה שנורא רוצים אבל...עדיין לא. תודה לך שבאת, תראי איזו הודעת יצאה ממני לכבודך. אני חושבת שאהפוך אותה להודעת כניסה לפורום. נראה, במהלך היום אחליט יום נעים בינתיים

../images/Emo41.gifאחרי קבלת פנים כזאת

אין לי מקום אחר חוץ מכן.................. תודה על קבלת הפנים והפורום באמת נשמע מעניין..................

תראי, בתור מורדת מדופלמת

אני מיד מתמרדת ויוצאת חוצץ כנגד השאלה הזאת שהעלית. ואם זה גורם לי להתמרד אז גם אין סיכוי שאני אחפש את התשובות לשאלות ששאלת... אני מקווה שהצלחתי להצחיק כי זו היתה כוונתי... אני חושבת שנולדים עם זה ובתנאים מסוימים זה מתעצם, ובתנאים אחרים (עם הרבה אהבה) זה נהיה "נורמאלי". מה אגיד לך, שאלה קשה שאלת... בכל מקרה, איך מתמודדים איתם? באהבה. הם זקוקים להכי הרבה אהבה...

החוצץ הזה

בדיוק זה, מה שמפריע לי אצל מרדנים מבוגרים. זה מבודד אותם גם שכבר לא צריך הוא כל הזמן שם משתלט עליהם כמו כישוף כאילו הם נרדפים קבועים אין לי ספק שהמרדנים אנשים מיוחדים וחזקים...ובצדק נלחמו על המיוחדות שלהם בהתבגרותם....מלחמה מיותרת שנכפתה עליהם...אצל חלק, דפוסי הלחימה נשארים לכל החיים. אני
אותך בלי חוצץ

מה זה עניינך?

את כל כך טועה שאני לא מוצאת כרגע את החוט כדי להסביר לך עד כמה שאת לא רואה את הדברים כמו שהם... את מפספסת משהו מאוד חשוב. זה לא קשור אליך. זכותו של כל אחד לעשות עם עצמו מה שהוא רוצה גם אם בעיניך זה נראה כ"כישוף"... (אווי איך את טועה...)יש כל כך הרבה קסם בזה, לא כישוף. וברור שמה שנעשה, שאינו בתלם, נורמאלי או כל דבר אחר שאינו מוסכמה חברתית, מעניק למי שחווה אותו חוויה מרגשת ומלמדת שנותנת גם כלים אחרים ושונים להתמודדות עם ולחיות את החיים. בדידות היא חברה נהדרת, נאמנה, ושקטה. אפשר לדבר איתה מתי שרוצים והיא תמיד מחבקת באהבה... להבדיל מ"לא בדידות"... דפוס לחימה הוא כלי מצויין לחיים האלה. לא ברור לי מה כל כך מעורר אצלך התנגדות חוץ מהעובדה הפשוטה שכנראה אתה חסרת אונים ולא מוכנה לקבל את זה בהתמודדות עם "המורדים"... לא הייתי מוותרת על התכונה הזו, לעולם. גם כשהייתי במצבים הכי קשים בחיי, ולא רק פעם אחת, בשל תכונה זו, מעולם לא חשבתי שהיא אינה טובה לי, להיפך. אני נלחמת על המיוחדות שלי כל יום, רגע ושנייה, לא רק בתקופת ההתבגרות. לצערי, אנשים רבים חושבים בדיוק כמוך ומדכאים את הרוח... אין ספק, שההתמודדות עם החשיבה הזו,כמו שלך, שהיא דפוס בפני עצמו, העצימה אותי באופן משמעותי...

עוד תיקון קטן

זה לא רלוונטי אם את חושבת בדיוק כמוני או לא. אני חושבת שמה שחשוב שזה שאת תרגישי טוב בחייך עם מה שאת חושבת, עושה וקורה לך. אם זה כמוני או לא, זה ממש לא חשוב. ואם את חושבת שזה כישוף שמונע ממני משהו, וזה עושה לך טוב, אז זה מצוין מבחינתי.

הרלוונטי היחיד כאן זה ש

תביני ש "כישוף" המילה הזו באה לתאר מצב שהמרדנים המבוגרים שרויים בו בעת תגובה. הם באטרף עוד מהימים ההם. ואני מאחלת לכולנו שנהיה חזקים ונעמוד על הדעות שלנו ונשמר את היחודיות שלנו ...ושיהיה לנו את היכולת לעשות את זה בהחלטיות וברכות. זהו סוף

אני מבינה רק כשאני רוצה להבין

כשאני לא רוצה, אני לא מבינה. זה לא תלוי בך. אטרף או לא, כישוף, או כל דבר אחר לדעתך, מקובל עלי... ערב טוב אף פעם אין סוף

למעלה