מרדנות

Ehudd

New member
נרכשת

לדעתי , לפני שקראתי תגובות של אחרים . נראה לי שמרדנות היא סוג של נקיטת עמדה . היא לא מרדנות בכל תחום שהוא . היא תוצאה של פנים באופי של האדם המרדן ששונים מאד מהעמדה שמולה הוא עומד . המאבק על מה שאתה מאמין יכולה להראות למי שמחזיק בעמדה ההפוכה כמרדנות . כשלמעשה המרדנות יכולה להיות מאבק על מה שאתה מאמין . הבחירה להאבק יכולה לנבוע לדעתי מתכונות אופי נרכשות וגם מולדות .

../images/Emo36.gif../images/Emo26.gifללכת נגד הזרם

אם זה לא סתם רק כדי לשחק אותה שונה זו תכונה של אנשים חזקים שאין דעת הקהל מבהילה אותם.קל יותר לזרום כמו שמבקשים מאתנו בתקופה זו קשה יותר לזרום עם הזרם שלך גם נגד זרמים חזקים אחרים......

מרדנות היא עשייה

יש אנשים שחושבים "מרדנות" ויש כאלה שחיים אותה ולעיתים די קרובות מרגיזים את הסובבים. התוצאה היא בידוד בדרך כלל. דוגמא מצויינת לכך היא כמעט כל היוצרים שחיו עלי אדמות... רובם אינם ולא היו אנשים ש"הלכו בתלם" והיו כאלה שנצלבו, הוכו, בוזו ודוכאו.מעט מאוד זכו להכרה או הסכמה במה שאמרו. רק לחשוב שיתכן שכל תורת היחסות של אינשטיין היתה נעלמת לנו, כי אולי היו יכולים להיות כמה שהיו מדכאים אותו. גם כך, בבית ספר נחשב לילד "איטי". נו, שוייין... הבחירה להאבק מגיעה אחרי הרבה שנים של ויתור... שאפשר גם לקרא להן שנים של מוות. או שאתה מה שאתה או שאתה מה שמצפים ממך להיות.אם תבחר להיות מה שרוצים, עדיף למות. כשבוחרים לחיות...זה נראה לגמרי אחרת, יש הקוראים לזה מרדנות אבל... who cares? ממילא כבר קראו לך בכל שם/כינוי אפשרי אחר...

ש איילת

New member
קשה..

השאלות שלך מביאות אותי לשאול..איך מתמודדים עם מרדן מהבית שיוצא נגד המדינה שלי, נגד אורח החיים שלי, מזלזל (זו התחושה שלי) בו, מזלזל בי ובקרובים אלי על אף שאותו מרדן קרוב שלי גם כן.. ?.. עד כדי כך שוא אפילו לא רוצה לשמוע אותי ולא רוצה לספר לי כלום כי הוא אומר שאני לא אבין.. זה גם סוג של מרדן.....?! איך נותנים לכזה אהבה? אני חושבת שאני לא מצליחה לרוב... אני נזכרת בקופים האלה: לא שומע, לא מדבר, לא רואה..

מה קשה בלאהוב מישהו שאומר לך

שאת לא מבינה? האם נדמה לך שאת מבינה הכל או את הרוב? אני כל כך שמחה, לגלות שאני לא מבינה מדי פעם... זה רק אומר לי שהצינור אצלי פתוח, ואני עוד מסוגלת להגיד את זה לעצמי... נורא קשה להבין הכל, יש כאלה שאומרים שאפילו אלוהים לא מבין הכל... אני דווקא הייתי מקשיבה לו, לא כי הוא צודק, אלא כי הוא אומר משהו מאוד אמיתי ... משהו שלו. ואת לא רוצה לקבל את זה. כשמישהו לא רוצה לספר לי כלום, כי אני לא אבין, זה כי אין לו משהו לספר...כרגע,הוא נסער, לא מרוכז, חושב על משהו אחר, בא לו גלידה, והוא צריך ללמוד לבחינה. אם אחכה בשקט, הוא יבוא לבד, ויספר הרבה מאוד. השאלה היא אם בינתיים לא סגרתי את העיניים, האוזניים והפה, כמו הקופים...

ש איילת

New member
בוקר טוב

אני מוכנה לקבל... אבל איך אני אקבל משהו כשאין לי מושג במה מדובר כי לא משתפים אותי בו כי אני לא אבין? אז אני סוגרת את הפה. העיניים והאוזניים פתוחות.. אני חושבת שזה מעבר למרדנות.. ואני מחכה באמת שהסערה שם תעבור.

חמודה, בוקר טוב

אני יכולה רק להציע לך את מה שאני עושה, וזה מה שקורה בד"כ. אני מקבלת את העובדה שמישהו אחר, ולא משנה מי, חושב שאני לא מבינה ואין לי מושג. לקבל, משמעו במקרה הזה, לקבל את העובדה שמישהו חושב שאת לא מבינה. לצורך העניין אפשר להעזר במה שאמרה אישה אחרת, היא חושבת שזה הכישוף שמונע ממני להבין...זה בסדר גמור. מכיוון שאין כאן שום עניין עם "מי צודק" או "מה נכון"...אז כרגע, מישהו חושב שאת לא מבינה...זהו. הוא גם יכול היה באותה מידה לחשוב שאת מטומטמת,זונה, ומפגרת, אז מה? את אמורת לאהוב את זה? לא! רק לדעת, שזה מה שהוא/יא חושבים, וזהו. בד"כ, דרך מעשים, ולאורך זמן, האדם קולט לאט לאט שדיבר שטויות... ואז הוא מתנצל, ואז אני אומרת שאין צורך להתנצל, כי ממילא אני יודעת מה קרה...אני תמיד לומדת ממה שקרה, תמיד, ומחליטה איזה צורה של יחסים היתי רוצה שימשיכו להיות לי איתו, אם בכלל. אם אני כן רוצה, אז אני תמיד זוכרת שיש סיכוי, שהמחשבה על זה שאני מטומטמת ולא מבינה, תצוץ כל פעם מחדש... ואולי, אחרי הרבה זמן היא תעלם, כשהוא/יא יראו שזה לא נכון.סיכוי קלוש עד כמעט אפסי. כשלא משתפים אותי במשהו, אני משתפת את עצמי...ועוד כמה אחרים שנעים לי איתם,במשהו שנעים לכולנו, ואז, יש אחרים שמשתפים אותי.

ש איילת

New member
תודה

אני לרוב לא מאמינה בכישופים.....
ואני מאמינה בסיכויים. מצער אותי לחשוב שהמחשבה שאדם הוא ככה וככה תצוץ כל פעם מחדש..וגם שהסיכויים קלושים עד כמעט אפסיים שיראה שזה לא נכון מצער אותי .. תחושה של החמצה/הפסד/פספוס ונשאלת השאלה של מי... מצד שני זה יכול להתחבר לפילוסופיית ה"גם וגם" אם אותו מישהו אחר חושב שהאדם ההוא הוא גם ההיפך.. תודה על השיתוף ושבת שלום

ש איילת

New member
ד"א

לא קשה לי לאהוב מישהו שאומר לי שאני לא מבינה.. קשה לי כשמישהו לא משתף אותי בדברים שעוברים אצלו..ואומר לי שאני בלוא הכי לא אבין. קשה כי אכפת לי ממנו ואני כן רוצה לשמוע מה שיש לו לומר, למרדן הזה.. הלוואי והייתי יכולה להקשיב לו...רק שידבר איתי.. ושלא רק יאמר לי דברים בזלזול על כל מיני דברים.

../images/Emo24.gifפשוט מקבלים אותו עם כל

המיוחדות והמרדנות שלו.כי זה באופיו.וכך גם לא מאבדים אותו..............

Mishkafofer

New member
תקראי בבקשה מה שכתבתי

כטיפול במרדנות אני ממליץ גישה בוגרת כלפי אדם המורד. אני משער שמדובר בילד או נער ולכן אני ממליץ לדבר איתו בצורה בוגרת. מרדנות היא כמו טנגו שמצריך שני אנשים, אחד הוא המורד שמוציא את המיץ מהבן אדן שהוא מורד בו ותלוי בו. אני ממליץ לא לדרד את היחסים לצעקות כי זה שהמרדן מחפש כי רק כך הוא מרגיש אישיות שמתחשבים בה. אני ממליץ על שיחות בטונים רגועים ועם זה לא עוזר אז להתעלם קלות אבל לא יותר מדי כי זה יכול לדרדר את המורד למעשים קיצוניים במטרה לזכות בתשומת לב. כספרות מומלצת אני מציע לקרוא ספרים שעוסקים בפסיכולוגיה שמבוססים על עבודתו של אדלר או ברנס. אני קראתי ספר בפסיכולוגיה מאת פסיכולוג רוסי שעוסק ב"ערפדות פסיכולוגית" כלומר אנשים שנהנים לגרום בתת מודע שלהם סבל לאנשים קרובים אליהם. יש ספר שאני רציתי לקרוא אבל עדיין לא יצא לי, הוא נכתב עם אני לא טועה על הפסיכולוג ברנס ונקרא "משחקים שמשחקים בני אדם" או משהו כזה, הספר מדבר על כך שיחסים בין בני אדם הם משחקים פסיכולוגיים בעלי מסגרת מסויימת ופרשנות משלהם.

למעלה