תשמע...
אולי אני קוראת אותך לא נכון אבל מה שאני מבינה מההודעות שלך שאתה מלא בתחושות שליליות , המופנות בחלקן על עצמך ובחלקן לאנשים אחרים ואתה לא יודע איך לצאת מה המצב הזה.
לא נעים לך להיות במצב הזה ולהרגיש את התחושות האלה ואתה לא יודע איך להפסיק להרגיש אותם.
כל העצות שנתנו לך נכונות אבל קשה לך לקרוא אותן כי מבחינתך תוכל להתחיל ליישם אותם ולעבור הלאה רק אחרי שתוכל להיפטר מתחושת המרמור שמלווה אותך.
יכול להיות שאני טועה אבל ככה אני קוראת אותך.
ואני רוצה להגיד לך משהו - לדיכאון יש נטייה לעמעם דברים, תחושות. הכל נראה חשוך ורע עד שכל התחושות מתעממות (אין לי מילה יותר טובה לזה) גם התחושות החיוביות וגם השליליות. אתה חיי בעמימות וחושך רגשי מתוך ניסיון להפוך את הדיכאון ל"נסבל".
עכשיו אתה בתהליך של יציאה מהדיכאון. פתחת את האור אבל עכשיו אתה יכול להתחיל לראות בחדר כל הדברים שהכניסו לדכאון מלחתחילה. התחושות חוזרות לאט לאט כמו עיקצוצים של רגל שנרדמה והכל מציף אותך.
אתה כועס , אתה זועם . אני מניחה שעל אנשים ספציפיים שלהרגשתך היו יכולים לעזור לך יותר לאורך הדרך.
תרשה לעצמך להרגיש את הכעס. יש סיבה שאחד משלבי ההשלמה הוא כעס. תזכור את זה. אל תנסה להילחם בזה אבל תמצא דרכים חיוביות להוציא את הכעס - תצייר את הכעס, תכתוב מכתבים כועסים (ואל תשלח אותם).
תבדוק אל מי אתה כועס. מי זו הסביבה שאתה מציין כל הזמן כנושאת חלק מהאשמה על מצבך היום? חברים שלא דיברו איתך , ההורים שלך?
אחד מהדברים שאני הכי שונאת זה שאני עצבנית על מישהו / משהו ורוצה להוציא את העצבים והכעסים שלי תוך שיחה עם מישהו נייטרלי זה שאומרים לי שאני - שיפוטית, קטנונית או משהו בסגנון. ואתה יודע מה לא תמיד בא להיות נאורה, חכמה, משכילה , מכילה ומבינה. לפעמים אני רוצה לקטר ולצעוק על העולם. ורק אחרי שאני עושה את זה , הכי שאני מוציאה את כל האיכסה הזה מהמערכת שלי אני יכולה להיות נאורה, מבינה וכולי. לכן אני מנסה לא לדבר עם אנשים שאני כועסת. כי אני בנאדם וזה בסדר .
אתה צריך לצעוק - תצעק. אל תפחד להוציא את הכעסים , תעבד אותם. כדאי שתדבר אליהם גם עם בטיפול שאתה עובר כי לפי דעתי זה שלב טבעי וחשוב בטיפול.
רק תנסה לא לשרוף גשרים בזמן שאתה כועס.
אם אתה זקוק למישהו לקטר לו ולהתמרר מולו כמה שהעולם לא הוגן - אתה מוזמן תמיד לשלוח לי מסר. לא אגיד לך שאתה טועה או אנסה לשכנע אותך שהמצב יותר טוב ממה שאתה חושב.
אקשיב בסבלנות ואנסה לתמוך בך.
מבטיחה לך שהמצב שלי לא בהרבה יותר טוב משלך