מרצ במיטבה.. אין מילים

עומר247

New member
מרצ במיטבה.. אין מילים

בעיקרון הם לא שווים שנזכיר אותם פה, אבל בכל זאת
כנסו http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/501/378.html?hp=11&cat=1104&loc=7

ATAF151

New member
הנני כאן

ראשית מעולם לא הצבעתי למרץ ברעננה וגם מעולם לא הצבעתי לשינוי או ליש עתיד. תמיד הצבעתי למפלגות עם גישה מתונה מבחינה דתית ושבהם שותפים גם דתיים.

תאר לך שבית קפה היה מפרסם בדף של מפלגה דתית שהוא פותח בית קפה לא כשר, האם לא היתה תגובה של חבל שזה לא כשר?
העניין הוא שמרץ מצביעים על מגמה מדאיגה לדעתם של הקצנה דתית ומראים לדוגמא את בית הקפה עם כשרות למהדרין, ואת החנות עם הבגדים הצנועים בלבד.

נכון שמי שהגיב במרץ רעננה טעה כי לא ידע שכשרות למהדרין יכולה להינתן גם במסלול של הרבנות, אבל זו לא נראית לי טעות כל כך נוראית. העניין שלהם הוא להראות סימנים להקצנה דתית ואלו אכן סימנים כאלו. ככל שיהיו יותר בתי עסק כשרים למהדרין, ויותר חנויות להלבשה צנועה לכל המשפחה, זה אכן יצביע על הקצנה דתית ולהיפך.

ארזS

New member
כשרות זאת הקצנה ?

ואני לתומי חושב שמעדני מזרע זאת הקצנה.

ATAF151

New member
כשרות למהדרין זו הקצנה

ככל שיש אוכלוסיה יותר לכיוון החרדי, כך יש בסביבה יותר בתי קפה עם כשרות מהדרין, בזה מרץ צודקים.

עומר247

New member
אם הבעלים שפתח את הקפה

רוצה שהכשרות תהיה מהדרין, למה שזה יפריע למישהו ומי הם בכלל שיגידו לו מה לעשות?
ואגב.. אני די בטוח שבתי הקפה הלא כשרים המעטים שקיימים ברעננה, הם יקרים יותר מאלו הכשרים, כולל המהדרין.. ככה שהטענות מגוכחות כרגיל

להזכירך בורוכוב 88 עוד מעט פותח סניף ממש ליד וגם הוא כשר למהדרין והוא נמצא ברעננה איזה 10 שנים עם הכשרות הזאת.. על איזה הקצנה אתה מדבר?

ATAF151

New member
לא אמרתי שאסור

אבל אין ספק שככל שתמצא יותר בתי קפה עם כשרות למהדרין באיזור כלשהו בארץ, כך תוכל להבין שבאיזור הזה יש יותר חרדים ופחות חילונים ודתיים לאומיים.
למרץ לא מפריע סוג הכשרות מפריע להם מה זה מסמל.

אם אכן מספר בתי הקפה הכשרים למהדרים לא השתנה, אז הטענה של מרץ לא נכונה והם סתם מנסים להרויח קולות, אבל אם אכן יש יותר בתי קפה למהדרין, אז יש משהו בטענה שלהם. מה התשובה, אני לא יודע.

ארזS

New member
אני יודע את התשובה לשאלתך !

אתה פשוט מגחך את עצמך והופך את עצמך לבדיחה גרועה !

מה הסיבה לכך ?
באמת שאינני יודע.
זה אתה, לא אני...

ATAF151

New member
אתה צודק

אני התבלבלתי. למעשה ככל שיש יותר בתי קפה למהדרין במקום מסויים, אז כנראה באותו מקום יש יותר דתיים לאומיים, חילונים ואתאיסטים, ופחות חרדים או מתחרדים.

עומר247

New member
ההקצנה היחידה ברעננה היא הקצנה חילונית

ולפי הדברים שאתה כותב, כנראה שגם אתה נפלת בפח שלהם

ATAF151

New member
ממש לא

לא נפלתי בשום פח, רק אני אומר בכלליות שאם אכן זה נכון שיש יותר בתי קפה למהדרין ויותר חנויות לבגדים צנועים, אז אכן מרץ צודקים שיש הקצנה דתית.
ואילו זה לא המצב אז מרץ לא צודקים והם סתם מנסים להרויח קולות.

אני לא קובע מה נכון, אני רק מביע דעה כללית.

ארזS

New member
מותר לך להביע את דעתך

ואני עומד על זכותך להביע אותה.

רק חבל מאוד שאתה טועה ומגחך את עצמך.

כמה הערות

1. לא בית הקפה פרסם בדף של מרץ אלא נציגות מרצ הביעה את דעתה בדף של בית הקפה.
הם יצאו מגדרם כדי להגיע ולומר שאין דעתם נוחה שבית הקפה פונה גם לציבור שמקפיד בעניני כשרות.

2. מה זה "הקצנה" ומה לעזאזל זה ענינך אם אני מקפיד שהחסה שלי תבדק אלף פעמים כדי שלא יהיה בה אף חרק?
איך לעזאזל זה פוגע בך? מה זה בכלל ענינך, תעוף לי מהצלחת! חצוף!

3. המקרה ההפוך, אילו היה קורה, אינו סימטרי.
אדם דתי אינו יכול מבחינה הלכתית לאכול בבית קפה שאינו כשר, חילוני יכול גם יכול לאכול במקום כשר אם הוא רק רוצה בכך.

4. דמיין לעצמך אדם שמפרסם בדף של מסעדה טבעונית (יש לפחות אחת שאני מכיר ברעננה) "חבל שאין לכם בשר".
נכון שתחשוב שהוא גס רוח? אז זהו, שכאן זאת נציגות של מפלגה שמתיימרת להיות נאורה.

ATAF151

New member
זו אכן הקצנה

העניין מאוד פשוט ככל שבאיזור מסויים יש יותר בתי קפה מהדרין, אזי באותו איזור יש יותר אוכלוסיה חרדית או מתחרדת.
הבעיה היא לא בסוג הכשרות, הבעיה היא במה שזה מייצג.

לכן זכותם של מרץ להביע חוסר נחת ממה שמסמל מגמת התחרדות, כמו שזכותו של אדם דתי להביע חוסר נחת ממגמת חילון אם למשל יש יותר בתי קפה לא כשרים.

ארזS

New member
זאת לא הקצה ולא מעיד על הקצנה

זה מעיד על כך שעשרות בני ברקים באים לרעננה להנות ממקום כשר שאין להם כמותו בבני ברק.
זה מה שזה מעיד ואתה ממשיך לכתוב שטויות.

ATAF151

New member
אני לא מבין

אתב טוען שאנשים מבני ברק ללא זיקה לרעננה, באים במיוחד לכאן כדי לאכול קפה ועוגה בבתי קפה למהדרין?

למעלה