מרצ במיטבה.. אין מילים

ארזS

New member
סוף סוף אתה מודה שאתה לא מבין. ישר כח

איזן זו בושה אלא גדולה של אדם שמעיד על כך שאינו מבין.

ואני לא טוען, זאת עובדה !
בבני ברק הרבנים לא מרשים לאנשים לשבת בבתי קפה, [ואל תיכנס לסוגיה הזאת שלא שייכת לעניין וגם אני צוחק מהטימטום הזה !].
גם פיצה ופלאפל שהם מוצרים נפוצים מאוד בקהילות הדתיות שם ושנמכרים שם במחירי ריצפה, הם קונים ואוכלים ברחוב [או לוקחים הביתה].

לכן החרדים הנאורים [ויש לא מעטים כאלה] באים לפארק רעננה [שכחת ???] וגם לבתי קפה ומסעדות ברעננה.

יש מבין ?

ATAF151

New member
ומה עם המגמה?

אני לא מאמין שדווקא בזמן האחרון יש עליה מיוחדת בתיירות מבני ברק.
לכן, אם זה נכון שבזמן האחרון יש עליה במספר בתי הקפה הכשרים למהדרין, אולי זה בגלל סיבה אחרת.

בנוסף, בבית קפה המסויים הזה נאמר שניתנה כשרות למהדרין מהרבנות. למיטב ידיעתי החרדים לא מסתפקים בכשרות כזו. כשרות כזו יותר מתאימה לאוכלסיית המתחרדים.

ארזS

New member
אין שום מגמה

ובכל תגובותיך בנושא אני רואה רק השערות ולא דברים קונקרטיים.

ואם הזכרת ש"למיטב ידיעתי החרדים לא מסתפקים בכשרות כזו. כשרות כזו יותר מתאימה לאוכלסיית המתחרדים."
אז דע לך שטעות בידך.
ה"מתחרדים" כפי שהגדרת אותם לא מסתפקים בכשרות מהדרין של הרבנות.
הם דווקא מקפידים על הכשרות הכי חרדית.
ודווקא אתה שמציג את עצמך כליברל חייב להביע תמיכה בריש גלי בכשרות של הרבנות הראשית.
הרי מה פיללנו לפני הבחירות לרבנים הראשיים ?
שיבחרו רבנים ליברליים. [והחרדים שוב הכניסו לנו...].
לכן אתה מפליא אותי עד מאוד בתגובותיך חסרות ההבנה וההבחנה.

ולא רק אותי, כמסתבר בפורום הזה.

ATAF151

New member
אני מדבר תיאורטית

תיאורטית אם אכן יש מגמה שלפיה יש יותר בתי קפה עם כשרות מהדרין, זהו סימן לאפשרות של הקצנה דתית.
אם אין מגמה כזו, אז אין הקצנה דתית.

למיטב ידיעתי יש את אוכלוסיית החרדלניקים, שמסתפקים במהדרין של הרבנות.
הרי הדתיים הלאומיים מסתפקים בכשרות רגילה, החרדים חייבים מהדרין שלהם.
אז מי בדיוק צורך את המהדרין של הרבנות?

הנה אני למשל

גר בבני ברק ובא לשבת בבית קפה ברעננה עם המשפחה. ואני לא חרדי. אבל רענני לשעבר שגר בבני ברק.

ATAF151

New member
זו לא דוגמא טובה

השאלה היא האם יש מגמה בבני ברק של כאלו בלי זיקה לרעננה, שפתאום הם החליטו לבוא בהמוניהם לרעננה כדי לשבת בבתי קפה.

ארזS

New member
אולי מרדכי לא מהווה דוגמא טובה

אך האם אתה לא מאמין לדברים שכתבתי ?
הם מבוססים במאה אחוז.
המון תושבי בני ברק באים לפארק רעננה והמון תושבי בני ברק באים לבלות ולאכול ולשתות ברעננה, כי אין להם את האפשרויות האלה בעירם.

ATAF151

New member
השאלה היא במגמה

1. אישית ראיתי מקרים בהם באו המוני חרדים לפארק רעננה, לא ראיתי מקרים בהם הציפו חרדים את בתי הקפה, אך יתכן שפספסתי את זה.
2. ובכל מקרה, החרדים מבני ברק לא אמורים לאכול בכשרות מהדרין של רבנות.

ארזS

New member
נכון, אבל יש גם כאלה.

וחוץ מזה , ממתי מגרשים אורחים ?
מה אתה דואג לכשרות שלהם פתאום רבי עטאף ?

הסוגיה שהועלתה בפעם המי יודע כמה היא האם רעננה מתחרדת.
והחרדים היחידים בעיר הם החילוניים שחרדים לשווא מ
ם...

חאליק, רד מזה.

סייעת א

New member
מר אטעף יש לי אליך שאלה רצינית

אנא כבד אותי וענה לי ברצינות ואל תלך סחור סחור בבקשה. השאלה היא כזאת: האם לי כאשה שומרת מסורת מותר לאכול ולשתות בבית קפה או מסעדה שאין להם תעודת כשרות? והאם לך כחובב שרצים ומאכלי טריפה מותר לאכול במסעדה או בבית קפה שיש להם תעודת כשרות ? (סתם לדוגמא ואינני מתכוונת דווקא אליך אישית) ואנא השב תשובה קצרה לעניין. בתודה מראש.

gabiskon

New member
ודאי שמותר לך.

החוק זהה עבור כולם ולא מפלה על פי תרבות.

ATAF151

New member
תשובה

לדעתי זה לא הנושא.
הנושא הוא שככל שיש יותר בתי קפה עם כשרות מהדרין, כך זה יותר מרמז שהאוכלוסיה באותו איזור הפכה ליותר קיצונית דתית או במילים אחרות יותר קרובה לחרדים.

אני לא טוען שאכן יש התחרדות ברעננה, אני רק אומר שתיאורטית אם אכן יתרבו מאוד מספר בתי הקפה עם כשרות מהדרין, אז זה בהחלט סימן מסויים למגמה כזו.

לכן, מרץ לא מתריעים נגד כשרות מהדרין, הרי גם עם כשרות רגילה בית הקפה יהיה סגור בשבת, לכן זה לא מה שאכפת להם, הם מתריעים ממה שכשרות מהדרין מסמלת.

סייעת א

New member
תסלח לי מאודאבל ביקשתי שלא תלך סחור סחור

ואתה בפירוש הולך סחור סחור ולא משיב לשאלה הפשוטה ששאלתי אותך. אני רואה בכך כאילו שאתה לא מכבד בקשה פשוטה שלי אליך ואני עדיין מצפה לתשובה לעניין על השאלה הקודמת שלא ענית עליה.
ולמרות זאת אשיב בינתיים על מה שכתבת שככל שיש יותר בתי קפה עם כשרות מהדרין, כך זה יותר מרמז שהאוכלוסיה באותו איזור הפכה ליותר קיצונית דתית או במילים אחרות יותר קרובה לחרדים. וזה פשוט לא נכון. ולכן או שאתה טועה כי אתה לא בקיא או שאתה מטעה במכוון.

ATAF151

New member
איך זה לא נכון

האם כאשר יש יותר חילונים ואתאיסטים יש יותר בתי קפה מהדרין? או כאשר יש יותר אוכלוסיית מתחרדים/אדוקים מאוד.

ארזS

New member
אטאף זאת כלכלה טהורה

האם ידוע לך כמה קיבוצים של השומר הצעיר הפכו את מטבחיהם לכשרים למהדרין ?

האם תחשוד בשמוצניקים האלה שהם מתחרדים ?

תתחיל להיות רציני, כי אתה ממש לא עד עכשיו.

אה, אתה מחכה לתשובה למה השמוצניקים עושים שם "כשר למהדרין" ?
תחשוב לבד למה.

ATAF151

New member
זו אכן כלכלה טהורה

כאשר יש אוכלוסיה יותר אדוקה, הם דורשים כשרות מחמירה ולכן מהסיבה הכלכלית בתי הקפה מספקים את הדרישה.

ארזS

New member
תגיד, אתה באמת עושה צחוק מעצמך ?

בקיבוצים של השומר הצעיר יש אוכלוסיה אדוקה???
בחיייייייייייייאאאאאאאאאאאאאאאאת אטאף...
למה אתה עושה צחוק מעצמך ?
את אמיתי בכלל ?
לפעמים נראה לי שאתה עושה תחרות עם משתתף מסויים בפורום הזה מי כותב יותר שטויות...

למעלה