מרצ במיטבה.. אין מילים

ATAF151

New member
בקיבוצים אני לא יודע מה קורה

אני לא יכול לדבר על מה קורה בקיבוצים ואם אכן יש שם מגמה כזו או סתם היה מקרה בודד שעשה הרבה רעש.

לקבל כשרות רבנות מהדרין זה יותר יקר מלקבל כשרות רבנות רגילה, ולכן אם בתי קפה רוצים לקבל את המהדרין רבנות כנראה שיש אוכלוסיה אדוקה יותר באותו איזור.

ארזS

New member
אתה לא יודע כי אתה פשוט לא יודע...

זה בגלל שאלפים רבים של חרדים שמטיילים בקיץ ובשאר ימי החופשות ברחבי הארץ מכבדים את הקיבוצים על שנהגו בצורה כלכלית בכך שהכשירו את מטבחיהם וחדרי האוכל שלהם לכשרות מהדרין ואוכלים שם בכמויות ובזול ומפרנסים את מי שדואג לפרנסתו מצד אחד ולהם לאוכל כשר וזול מצד שני.
ואת זה אתה לא יודע.
וזאת בדיוק הסיבה שמסעדות בערים שונות [ורעננה לא יוצאת מהכלל] הפכו לכשרות ואפילו למהדרין, ואם אתה רוצה דוגמא סע ערב אחד לנמל תל אביב ל"קפה קפה" הכשר למהדרין ותראה את כמויות האנשים שעומדים שם בתור כדי לאכול, זאת לעומת כל מסעדות הטריפה והשרצים שאתה רואה לקוח פה, לקוח שם.
ואם גם התשובה הזאת לא תספק אותך - ארים ידיים, כי אני מקווה שאני מדבר אל בן אדם אינטילגנטי, ואם ההסברים המפורטים לא ישכנעו אותך אז אתה בבעייה רצינית של חוסר הבנה וזלזול באינטליגנציה.

ATAF151

New member
הרחקת לכת

כל מה שאני אומר הוא שאם אכן יש יותר בתי קפה עם כשרות מהדרין, זכותה של מרץ להתריע שאולי זה בגלל התחרדות בעיר, וזכותך לטעון שאולי זה בגלל התגברות של תיירות חרדית, וזכותי לטעון שאין בכלל יותר בתי קפה כאלו.

יתכן שמרץ צודקים, יתכן שאתה ויתכן שאני, אבל זה לא שמרץ טוענים משהו בלתי אפשרי.

ארזS

New member
בכלל לא הרחקתי לכת.

מי שהרחיק לכת זה אתה במחשבות שלך.
ומרץ בהפחדות שלהם.
אני לא מרחיק לכת.
אם אני כותב - אלה רק עובדות.
אחרת אינני כותב כי אינני עוסק בשטויות או בהפחדות ולא בדברים בעלמא.
נקודה.

ATAF151

New member
ביש עתיד יש כ 3 דתיים

אחד מהם חרדי, ואחד מהם במקום השני עם תפקיד בכיר בממשלה.

עומר247

New member
לא הבנת

התכוונתי לתת דוגמה למפלגה שמפזרת סיסמאות שאנשים אוהבים לשמוע, שאין מאחוריהן כלום ובכל זאת המון אנשים האמינו להם..

סייעת א

New member
מה הקשר לדתיים שיש ביש עתיד

שהיא סיעה שבהחלט מייצגת את הכותרת ב"שירשור" שפתחתי ב-19 לחודש "רעננה - מודל לשכנות טובה של דתיים וחילונים" לבין מר''צ שאני מחזיקה את עצמי מלקרוא לה מפלגה אנטישמית ואסתפק בשונאת דת ודתיים?

נינה לי

New member
מרצ רוכבת על תופעה ארצית

כדי להצביע כביכול על "התחרדות" רעננית-מקומית.
עניין כשרות המהדרין אינו מעיד על התחרדותה של רענה, אלא על שחיקת מעמדה של הרבנות הראשית בישראל. מאז שניתנה הרבנות כפרס ע"י ממשלות הליכוד לדורותיו לחרדים, פקעה עוצמת התוקף של הכשרות הרגילה ופשה ה"מהדרין".
ברור שמדובר בתופעה כללית שסימניה פשטו בכל הארץ. אבל להאשים בזאת את הדתיים ברעננה?
עוד רווח שעסקניה הזעירים של המפלגה מבקשים לקטוף לעצמם ערב הבחירות לראשות העיר. זה הרי עבד להם להפליא בבחירות הקודמות. ראו למשל את סרטון התעמולה שלהם על הגבר הרוכס את מִפתח מכנסיו בשירותים, פרי מוחו הקודח של צעיר המפלגה. בזכות אותו רוכסן נפתח בפניהם לפחות מושב נוסף במועצה...
מה שהכי משעשע הוא שבתגובה לסערה שקמה, הם הדגישו את העובדה שהם מפלגה "פלורליסטית". נראה לי שהם הגדירו את המושג "פלורליזם" מחדש.

ארזS

New member
חן חן על התשובה שלך

לא הייתי מסוגל לכתוב זאת בצורה טובה יותר !
ישר כוח !

תודה על תרומתך

ליחסים המצויינים בין דתיים וחילוניים ברעננה בכלל ובפורום בפרט.

ארזS

New member
אמנם לא פנית אלי בתגובתך האחרונה...

אבל לפי ראות עיני בהסתובבי רבות בעיר, אני רואה באמת יחסים מצויינים בין דתיים וחילוניים בעיר.

הבעייה היא בפורום ובאינטרנט שאנשים יכולים להקליד ככל אשר על ליבם, ולעיתים גם ההיפך מאשר על ליבם באמת, פשוט כדי להדליק מדורה ולהזין אותה בגחלים לוחשות...

ואותם אנשים עוד קוראים לעצמם "נאורים"..
פחחחחחחחחחחחחח.....

ארזS

New member
ממש לא, אינני סלקטור...

ולא עושה סלקציה בעיניים שלי.

למעלה