מרק "בטעם עוף" של אסם מכיל בשר

מרק "בטעם עוף" של אסם מכיל בשר../images/Emo5.gif

כן... כן... נפלאות הן דרכי מהנדסי המזון. יש אבקת מרק עוף אמיתי של אסם - שהיא כמובן בשרית. ויש אבקת מרק בטעם עוף של אסם - שהיא לעומת זאת - בשרית...
או אם לדייק "מכילה רכיבים מהחי". ברשימת הרכיבים מופיעים: E631 - שזה Disodium inosinate - חומר משפר טעם שמקורו מהחי. E627 - שזה Disodium guanylate או sodium guanylate - חומר משפר טעם שלעיתים מופק מהחי. מה זה החרא הזה????? מישהו יכול לנסות להסביר לי???????
 
זאת בדיוק הסיבה

שאני לא מנסה אפילו להימנע ממוצרים שאולי מקורם מהחי. זה פשוט בלתי אפשרי, ובלתי נגמר. אני לא אוכל בשר, עוף ודגים באופן ישיר. לעומת זאת, אני כן אוכל ג´לטין. קשה מאוד להימנע ממנו, ולאכול ביצים חופשי אבל ג´לטין לא זה מעט צבוע בעיני, כמו גם כל חומר אחר שמקורו מהחי או ספק מהחי. אבל כן, זה מאוד מקומם. יש מקום לכתוב מכתב ל"אסם".
 
זאת בדיוק הסיבה ../images/Emo26.gifלא../images/Emo36.gif

מוסר-ההשכל שלך מוטעה ביסודו. זו הפעם הראשונה שהייתה לי כוונה להשתמש באבקת מרק לבישולים (ואחרונה מסתבר...) מעט תבלון ביתי נותן תוצאות לא פחות טובות מאבקות הכימיקלים. אפילו כורכום, מלח ופלפל יכול להספיק. טיפ: אני מבשל בישול איטי וארוך חלק מהירקות, טוחן אותם במערבל ידני (אז מקבלים מרק קצת יותר סמיך ועשיר בטעמים), ובסוף - אני מוסיף את שאר הירקות. ככה מקבלים מצד אחד את נוזל המרק פחות מימי והרבה יותר עשיר וטעים, ומצד שני הירקות לא מאבדים מהצורה ומהטעם שלהם (הירקות שמוסיפים בנגלה השניה). בקיצור, מוסר-ההשכל הנכון הוא: פשוט להשתמש כמה שפחות במוצרים מעובדים. התוצאות טובות יותר, טעימות יותר, ובסבירות גבוהה - נטולות חלקי חיות לא רצויים. (לא אמרנו את זה כבר פעם
...)
 
אה, מזון לא מעובד זה נחמד

אם יש לך כישרון מינימלי בבישול, וזמן לבשל. או לחילופין, אם יש לך אמא שממש יש לה כוח לזה. בהיעדר שתי האפשרויות הנ"ל, אני אשאר עם המזון המעובד, המגעיל, החולני, אך הקל-להכנה שלי. אז מה לעשות. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. אני חזיר קפיטליסטי ונצלן. ואפילו העתקתי את זה 10 פעמים בתור עונש עצמי. מה לעשות, יש הבדל בעיני בין לאכול גוויה ללאכול משהו, שאולי, במשך תהליך הייצור, אחרי עיבודים רבים, קשור איכשהו לגוויה. תקרא לזה מוסר מעוות, תקרא לזה מושיקו, אבל ככה אני חי. ועם כל הכבוד (ובאמת יש לי הרבה כבוד) לטבעיות שלך ושל עוד רבים מחברי הפורום, זאת לא דרך החיים שמתאימה לי. אני לא נגד צרכנות, אלא בעד צרכנות מוסרית- בגבולות הסביר שלי. אז אני רק חצי חזיר קפיטליסטי? שני שליש? שלושת רבעי? אין הנחות?
 
לא היו לי טענות, דרלינג.... ../images/Emo13.gif

לא אמרתי את זה מנקודת מבט צרכנית - זה יותר טעים, יותר בריא וממש לא מסובך כמו שאתה עושה מזה. אני באמת לא חושב שיש לי יותר זמן פנוי מאדם ממוצע... ועל כמה "זמן" אתה מדבר?? הפרש הזמן בין הכנת מרק ירקות עם אבקת מרק לבלי, הוא לכל היותר 5-10 דקות... כמה עסוק אתה יכול להיות??
 

monkilita

New member
יש פתרון!!

בחנויות טבע, אבקת מרק טבעונית, וגם ללא MSG הנפלא! יש מרק ירקות ויש בטעפ עוף. אני כמעט בטוחה (אלא אם כן יהיו הפתעות חדשות ) שזה טבעוני. אני אדווח..
 

BLecker

New member
אני משתמש באבקת מרק עוף

שהיא פרווה ועד כמה שידוע לי היא לא מכילה רכיבים מן הצומח פשוט תברר שהמוצר הוא פרווה ולא בשרי. לפעמים גם החרידים יכולים להועיל בצורה מעוותת כל שהיא...)
 
"פרווה" יכול להכיל רכיבים מהחי../images/Emo70.gif

אז זהו... הם אפילו לא מועילים בעניין הזה... גם מוצרים שמכילים ג´לטין יכולים להיות פרווה (או כל מוצר אחר המכיל דגים). ואם אני לא טועה, גם מוצר שמכיל כמויות קטנות מאוד של רכיבים המופקים מבשר, יכול להיות פרווה (הבשר הוא בחזקת בטל בשישים). גם אותה אבקת מרק שדיברתי עליה מתוייגת כ"פרווה" למרות שהיא מכילה רכיבים מהחי
... היא טובה לשומרי-כשרות, אבל לא לטבעונים/צמחונים...
יומטוב...
 

princess black

New member
אוריארד

בבקשה תיבדוק בשבילי גם את אבקת מרק קנור אני לא יודעת איזה דברים הם מהחי..
 
אבקות מרק "קנור" ../images/Emo31.gif ו-"תלמה"../images/Emo35.gif

אבקת מרק בטעם עוף (פרווה) של "קנור" מכיל בדיוק את שני החומרים המקוללים שנמצאים בזה של "אסם". ברשימת הרכיבים של אבקת מרק בטעם עוף (פרווה) של "תלמה" שני החומרים לא מוזכרים - אבל כתוב "חומרים משפרי טעם" (בלי לפרט). מעניין יהיה לבדוק אם סתם לא ציינו שמדובר בחומרים הנ"ל - או שהאבקה טבעונית... אגב - כנ"ל אבקת מרק ירקות של אסם - כתוב רק "חומרי משפרי טעם" או "חומרי טעם וריח".... צריך לבדוק איתם את הנושא. מה שבטוח... כורכום, מלח, פלפל, פפריקה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכו´... לא מכילים אף אחד מחומרי ה-E... מומלץ לדבוק בהם...
 

Neta558

New member
גם קנור?? ../images/Emo46.gif

לעזאזל, וחשבתי שכבר ניצלתי מהרכיבים המסתוריים... אתה יכול אולי לארגן רשימה של חומרים מהחי נסתרים שכאלה? כל מספרי הE וחבריהם המקוללים... נטע (מי טחן גופה לתוך המרק שלי?)
 

דדי שי

New member
אבקת מרק "שביט"

היא אבקת מרק שלא מכילה חומרים משמרים או משפרי טעם, והשמות של כל הרכיבים בה הם מילים בעברית שאני מסוגל לבטא ואפילו -!!!- להבין. אני חושב שזו האלטרנטיבה הטובה ביותר.
 
OMG../images/Emo2.gif

שיקוץ טמא!
איכס פוי! תמיד היו לי חשדות בקשר למרק הזה.. מזל שאני אוכלת אך ורק מרק ירקות (מומלץ מאוד לכולם), אחרת בטח היתי מאבדת את דעתי נוכח הודעה כזו..
 
למעלה