מרק "בטעם עוף" של אסם מכיל בשר

ווינגז

New member
מה???????

מה שאתם אומרים עכשיו זה שבמשך כל הזמן הזה לא הייתי צמחונית!!!! שיטטטטטטטטטטטט! סורי... אני מעוצבנת!!!!!!!!!!!!

זו בעיה.

גם אני לא ידעתי על כמה דברים, ולכן אכלתי אותם. הייתי מעוצבנת נורא, אבל כנראה שאחרי שנה-שנתיים של טבעונות כזאת, יודעים כבר "מה מותר ומה אסור".

אני כבר מזמן לא אוכל "אסם"...

תאגיד הענק "נסטלה" מחזיק בכמחצית ממניותיה של "אסם" בישראל, לכן מרווחיה של "אסם" מופרשים סכומים גדולים לקופת "נסטלה". בקישורים שתי סיבות מצוינות להחרים את "נסטלה" ואת "אסם" כאחת.

tali_le

New member
מאור

מה תעדיף - לקצץ סכומים קטנים מאוד ולמעשה שוליים מהרווחים של תאגיד ענק כמו נסטלה? או לקצץ משכורות ומקומות עבודה לאלפי עובדים ועשרות אלפי אנשים בישראל שכל מחייתם מבוססת על מפעלי אוסם בישראל? מה אתה קונה אם לא אוסם? האם ישנה חברה ישראלית אחרת שמייצרת מוצרים כאלה? כי אם לא, העברת סכומי כסף גדולים מחוץ לשוק הישראלי ומחוץ למעגל העבודה הישרלי ולכן - החרמת מוצרי אוסם היא חטא יותר מאשר היא ברכה טלי

טלי יקירה!

כייוון שאני מקפיד לקנות אך ורק מחברות ישראליות למהדרין, מצאתי תחליפים לכל מוצר ומוצר של "אסם": בתחום המרקים - "תלמה" ו"ויטה" נהדרות, קטשופ - יש המון (לא "היינץ"! הם שייכים ל"מקדונלד´ס"! אבל "טל", "מיטב", "סלקט" ועוד רבים וטובים). כך אני הורג שתי ציפורים במכה אחת (מונח לא-טבעוני להחריד) - אני מעודד תוצרת ישראלית ולא תורם לכלכלה הגלובלית, ובנוסף אני נמנע מסיוע לתאגיד שגרם לתמותה בהיקפים נרחבים בעולם השלישי. אני מחרים את "נסטלה" ואת "אסם" זה מספר שנים, עוד מהיום שקראתי את הקטע הראשון. בהמשך החלטתי לצמצם באופן משמעותי צריכת מוצרים שמקורם בחברות בינלאומיות. זה לא מגביל במיוחד את האפשרויות, שכן לרוב מכריע של המצרכים ישנו תחליף ישראלי - ובחלק גדול מן המקרים הוא טוב יותר מחברו הנוכרי. Corporations Suck! מאור

F L O P P Y

New member
וואו... איזה מזל...

בכל ליבי אני מתעבת מרקי "בטעם עוף" למניהם, שכל קשר בינם לבין עוף אמיתי (חוצמזה שכאמור גילית שקיים עוף במרק, אני התכוונתי לקשר בטעם), הוא יותר ממקרי.

Weird Eyal

New member
מה עם מרק בטעם עוף של תלמה?

יש את הבשרי ויש את הפרווה מה עם זה???

F L O P P Y

New member
זיב אח שלי, מה המצף?

מתי כבר תצטרף לפורום??? אתה צמחוני, מותר לך...

Veggie John

New member
מר ארד הנחשק

מאז שאני זוכרת את עצמי אמא שלי מכינה מעין תבשיל פתיתים מופלא עם אבקה בטעם עוף. הודעתך שילחה אותי כחץ מקשת לארון התבלינים שלנו ורווח לי לגלות שאנחנו משתמשים באבקה של קנור. היא פרווה ואין במרכיבים שום E חשוד. תודה לך על התקף הלב.

חדשות רעות (?) ג´ון דרלינג...

את בטוחה שאין בה "מרכיבי E חשודים"???? היום הייתי בסופר ודווקא בדקתי במיוחד בשביל השואלים כאן... והמסקנות שלי שונות מעט...

מיצמי

New member
ש-ע-ר-ו-ר-י-ה ../images/Emo46.gif ../images/Emo70.gif

אני בשוק,אני בהלם ,אני ה-מ-ו-מ-ה-!!
אני לא מאמינה שבמשך כל הזמן הזה הייתי "כביכול" צמחונות!
אני חושבת שכולנו צריכים לעשות משהו בנידון,מפני שהוליכו אותנו שולל
SORRY.. אני קצת עצבנית!!!

לא "כביכול" ולא נעליים

שוב, יש הבדל בין לאכול גוויות לבין לאכול מזון שמקורו מהחי, או אפילו מהמת. מבחינתי, כל מי שלא אוכל גוויות הוא צמחוני.

למעלה