מר"צ, השלימו את החסר:

resh0

New member
מר"צ, השלימו את החסר:

עבודה: מו"ם מדיני גם בעת לחימה בטרור. מר"צ: ???????? עבודה: פינוי רצועת עזה תוך שנה. מר"צ: ???????? עבודה: התחלת פירוק ישובים ביו"ש. מר"צ: ???????? עבודה: גדר הפרדה על קו הפסקת האש ב 67. מר"צ: ???????? אישית נראה לי שרק באמצעות פינצטה עדינה, ניתן להבחין בין האידיאולוגיה של מר"צ, לבין זאת החדשה של העבודה. וכעת השאלה העיקרית: איך זה יכול להיות??? כיצד קרה שמיצנע גרף מכוחה של מר"צ עפ"י סקרים למחצית!!! הרי למר"צ יש "זכות ראשונים" על האידיאולוגיה וגם יתרון "אמינותי", מכיוון שהגנה על האידיאולוגיה שלה מספסלי האופוזיציה, להבדיל מהעבודה ש"מכרה" את עקרונותיה בתמורה לניצול מנעמי השלטון... נכון, אני תומך ימין. אני מעריך כי גוש השמאל - עבודה, מר"ץ, פלשתינים, יקבלו בסה"כ כ 35 מנדטים. לדעתי מר"צ ראויה לקבל כ 12 מתוכם!!!! להיות מפלגת השמאל המשמעותית. אני מתפלא מכיוון שיוסי שריד ידוע בנסיונו הפוליטי הרב, כיצד קרה שמיצנע עשה לו כזה "זובור", ללא תגובה!! האם לא הגיע הזמן עבור מר"צ להתחיל "להכניס" למפלגת העבודה הקיקיונית?? נשאלת השאלה: מה האינטרס שלי, הרי אני תומך ימין? אהיה הוגן ואשיב באופן ישיר: אני לא מעוניין בממשלת אחדות!!!! אני מעוניין בקואליציה שתהיה מורכבת מכוחות ציוניים (בלי חרדים ופלשתינים) וזה אפשרי!!! עוד פניה לי אליכם: נניח כי ביום הבחירות יהיה ברור לכם כי ההערכות בעניין 35 המנדטים נכונות, כלומר אין סיכוי שמפלגת שמאל תהיה בקואליציה. האם לא ראוי לשקול להמיר את בחירתכם בעד מפלגת שינוי??? למה? אם תבחרו ב"מריצנערבים", קולכם ישמש למען עסקנים באופוזיציה חסרת משמעות. מדיניות הקואליציה תהיה במנוגד לעמדותיכם המדיניות/בטחוניות. אבל... אם תבחרו ב"שינוי", יש סיכוי שתורכב קואליציה ללא החרדים!!! ואז מדיניות הכלכלית/חברתית של הקואליציה, תהיה בהתאם לעמדתכם, להבדיל מקואליציה עם החרדים שבמקרה הזה תצאו קירחים גם בתחום הזה. לסיכום עניין זה: אם התברר כי יציבות ההערכות על סה"כ 35 מנדטים, תעמדו ביום הבחירות בפני 2 אופציות: 1. בחירה בעד המריצנערבים - קול עבור העסקנים קול שמחליש את הסיכויים לקואליציה ציונית בלי חרדים טפילים. 2. בחירה עבור "שינוי" - קול שיישרת את האינטרסים הכלכליים/חברתיים שלך. הבחירה תהיה בין תמיכה בעסקנים שלך, לבין בחירה באינטרסים שלך!!!! היכן אתה תהיה? וזכור: בבחירות שתבואנה אח"כ, תמיד תוכל לבחור שמאל...

EverMan

New member
לא בוחרים ראש ממשלה ליומיים

וגם לא לאינתיפאדה. בוחרים ראש ממשלה ל4 שנים , לכל הבחינות - כלכלה , חברה , מדיניות חוץ ופנים וביטחון. שרון לא יכול להבטיח דבר ואין סיבה שהוא יקח את הבחירות. הבחירות עוד פתוחות ויש לעבודה סיכוי מצויין לקחת. אם כבר - לאידיאולוגיה לעבודה יש זכות ראשונים - היא זאת שהמציאה אותה , היא הגוף המייסד והיא המקור להכל. היא זזה ימינה בתקופת פואד , אבל זהו , התקופה עברה ותמה והיא חזרה "לסורה". העבודה לבדה תקבל 30 מנדטים. מרצ לבדה מקבל עוד לפחות 7. הערבים מקבלים את ה10 שלהם כמו היום. זה לבד 47. זה משאיר מקום לעוד מפלגה אחת או שניים - ויש קואליציה. לא צריך את שינוי בשביל זה , לא צריך אף מפלגה אחרת. השמאל לוקח את הבחירות , ולא צריך אף שינוי ואף ליכוד פה. במקום לעודד אנשים באמרה : אתם גם ככה הפסקתם - תשקיעו איפה שצריך. תגיד : אנחנו מפגרים מאחורה - לעבוד בשיא הכוח ולקחת. הסיסמא שלכם קנטרנית וחסרת תוכן - והיא באמת שלא יותר ממציקה. הרי אף אחד לא באמת מקשיב לשטויות האלה וזה רק יוצר אנטי נגדכם. תמצאו בשינוי סיסמא חיובית לשם שינוי. אתם לא מפלגה של בעד - אלא רק נגד. תמצאו משהו חיובי - או שלא תהיו מפלגה. מפלגה היא לא קונדום - היא לא אמורה למנוע ולא לעשות. היא אמורה לפעול ולהיות בעלת דרך בכל תחום ותחום. מפלגת שינוי - לא במדינה שלנו.

resh0

New member
מעניין...

אכן בוחרים במפלגה (לא בראש ממשלה) ל 4 שנים, למען שתקים ממשלה שתטפל בכל הנושאים שהעלת ברוח ההכרעה הדמוקרטית שנתקבלה. אכן יש למפלגת העבודה סיכויים, אבל כרגע נראה שהסיכויים קלושים ביותר. מה ששרון "לא יכול להבטיח" גם מצנע לא יכול, הציבור יבחר איזו דרך עדיפה עליו ומה לדעתו יוביל ביעילות אל הדרך הזאת. בקיצור: גם אם נכון: "שרון לא יכול להבטיח", אין זה נותן שום יתרון למיצנע. העבודה מעולם לא תמכה בפינוי ישובים בטח שלא במצעה. כל שאמר פעם רבין בנושא הזה זה: "פינוי התנחלויות פוליטיות" וגם זה רק בהסכם הקבע. זאת להבדיל ממר"צ שתמיד טענה כי על ישראל לסגת בהסכם או שלא בהסכם אל קו הפסקת האש במלחמת 67. בעוד מר"צ הגנה על האידיאולוגיה שלה מספסלי האופוזיציה, העדיפה העבודה להנות ממנעמי השלטון תוך שאפילו לא מתנהל מו"ם מדיני. לא רבין, לא ברק, לא פואד, אפילו לא פרס תמך בעמדות שמציג היום מנהיג העבודה!!!! מדובר במדיניות חדשה לחלוטין ואבקשך שלא לזלזל באינטליגנציה של המשתתפים בפורום זה. זכותך להאמין שהשמאל לוקח את הבחירות, להאמין זה תמיד טוב. אבל... נניח שביום הבחירות ייתברר לך שהערכתך דהיום היתה שגויה ושהתוצאות הצפויות הן בערך כפי שמסתמן היום גוש השמאל מקבל 34-36 מנדטים עפ"י כל הסקרים. האם לא ראוי ביום הבחירות לשקול שינוי??? הרי מה יהיה ערכו של הקול שלך?? הצבעה עבור שינוי תגדיל את הסיכויים שהליכוד יעדיף את שינוי על-פני החרדים!!! אתה מבין? גיוס בחורי הישיבות, הפסקה של הכפיה הדתית, חוקה, לא ערכים שמקובלים עליכם? אני לא אצביע עבור שינוי בבחירות הקרובות, הסר דאגה מליבך. אבל... שינוי בעד גיוס בחורי הישיבות ואתם? שינוי בעד חוקה ואתם? שינוי בעד הפסקת הכפיה הדתית ואתם? שינוי הוכיחה פעמיים כי לא תמכור את עקרונותיה תמורת מנעמי שלטון!!!! ואתם? על פניו נראה כי ה"נגד" פה, זה דווקא העבודה... עובדה.

EverMan

New member
רוצה תשובה ?

או שאתה רוצה להקניט ? מה ששרון לא מבטיח (זה לא שהוא לא יכול - זה פשוט לא תואם את הליכוד) מצנע כן מבטיח. אין דבר ששרון "לא יכול" להבטיח. הוא יכול להבטיח הכל. אבל שרון לא עושה ולא יקיים הרבה דברים שהעבודה כן יכולה. רק העבודה מציעה פתרון ביטחוני אמין שמשלב בתוכו גם תוכנית מדינית. רק העבודה מציעה פתרון כלכלי למצב. רק העבודה גם תשפר את המצב החברתי. וזה דבר ברור. העבודה כן תומכת בפינוי ישובים וזה גם במצעה. וגם היום מדברים רק על פינוי התנחלויות מבודדות שלוקחות מיליארדים מן המדינה. בהמשך ידברו על פינוי עוד כמה למען מו"מ עתידי. בנתיים רק את אלו שתקועות בעזה ובלב יו"ש. ושוב : פואד ישב בממשלת אחדות נגד רוב חברי המרכז שהתנגדו לכך. וההוכחה לכך זה 75% שהצביעו נגדו ועוד ההצבעה שלא התקבלה במרכז בגלל סיבה לא ידועה (כמה כוח יש ליו"ר מפלגה הא ?) שאמרה שעלינו לצאת מייד מהממשלת אחדות ברוב ענק. הוא הלך נגד דעת המפלגה ובגלל זה הוא עף. גם רבין , גם ברק , גם פואד וגם פרס מאמינים בדרך המדינית של מצנע. הוא מציע עמדות מאוד ריאליות. ותשאל כל אחד מהם האם הם תומכים בדרכו והם יגידו שכן. זה לא באוויר. כולם האמינו במלחמה בטרור ובביטחון בעוד שמירה על אופק מדיני - וזה מה שמצנע עושה ומבטיח. אני לא מאמין שהשמאל יקח , אני אומר שזה ריאלי לא פחות מאשר הימין. ושוב - לפי כל סקר אפשרי , השמאל מקבל 45. וזה התמידי... זה ה24 עבודה. ה10 מרצ. 10 ערבים. זה מצב נתון וזה לא ישתנה. כי אלו קולות שרק ינועו מאחד לשני. לא לאף אחד אחר. מפה אפשר רק לגדול. וזה בסיס. ואל תשכח שכל הסקרים זה לפני שהתחיל בכלל מסע הבחירות. האם לא ראוי לשקול ? שישקלו עד מחר. העיקר שישימו את הפתק הנכון בקלפי. הצבעה עבור שינוי היא הצבעה עבור המשך חוסר יכולת מדיני .! הוא הצבעה עבור המשך ממשלת הכישלון של שרון ! זה הצבעה עבור המשך חוסר תפקוד מדיני של שרון ! דיוס בני ישיבות , הפסקת כפייה דתית , חוקה - תתקיים גם עם העבודה. לא צריך בשביל זה להצביע לשינוי. לא מצביעים למפלגה בשביל "נחמה מעטה" ! מצביעים למפלגה בשביל הכל. בשביל לקבל גם את המצע המדיני , גם את המצע הכלכלי , גם את המצע החברתי. העבודה בעד גיוס חרדים - והיא הייתה הסיעה הכי גדולה שהצביעה נגד חוק טל. העבודה בעד חוקה ויו"ר ועדת חוקה במשך כל השנים היה מישהו מהעבודה. העבודה בעד הפסקת הכפייה הדתית ואף ניסתה לסגור בתקופת ברק את משרד הדתות - דבר שלא מזכירים לו ! שינוי הוכיחה מספיק פעמים שאם רק נקיים תנאי הכי קטן היא תיכנס לממשלה ! עם כל אחד. היא אף הלכה עם ש"ס בכמה וכמה מקרים בהצבעות ובמקומות כמו ההסתדרות. שינוי תמכור את נשמתה עבור להיות בממשלה עם שרון. היא תיכנס בכל מצב. התנאי היחיד שלה זה שש"ס לא תהיה. אז מה היא שווה ? בשביל שש"ס לא תהיה בכנסת או בממשלה - פשוט לא מצביעים ש"ס. לא מצביעים שינוי ! בקיצור - תדע את העמדות של העבודה.

resh0

New member
כנראה שלא ענית לי, אני מבין שזה קשה

שרון לא מבטיח כי הוא לא רוצה לשקר. כל אחד יודע שאין כלים בידי הממשלה (כל ממשלה) כדי להביא לשינוי חיובי אפקטיבי בתחום הכלכלי. מדובר בכוחות שוק והוכח שבכל פעם שהממשלה התערבה, התוצאה היתה הרעה לאזרחים. בעניין ה"פתרון ביטחוני אמין שמשלב בתוכו גם תוכנית מדינית." עובדה היא שהפתרון שאותו מציע ברק פחות מרחיק לכת מזה שמציע מיצנע, נכון? אם העם בעט בחוזקה בישבנו של ברק, מדוע לדעתך לא יעשה זאת עם רעיונות יותר מרחיקי לכת? זה מתבטא היטב בסקרים וכדי להראות למשתתפים כמה אתה טועה, להלן סקר מעודכן מיום שישי, הסקר. 2 אפשרויות: או שהפתרונות שמציע מצנע הם טובים, אבל "אנשי השיווק" כושלים במלאכתם, או שהפתרונות עצמם כל-כך כושלים, ש"אנשי שיווק" מוכשרים לא מצליחים להחדיר. 2 האפשרויות לא עושות איתכם חסד, במקומך הייתי שותק בזה העניין... אכן פואד נכנס לממשלת האחדות, אך פרס ווילנאי ואיציק ועוד... לא היו חייבים להכנס!!!! אבל מנעמי השלטון... הקוקטיילים של פרס, קשה לוותר... אילו היה רבין מצדד בנסיגה אל קו הפסקת האש ב 67, היה אומר זאת בדיוק כפי שאומר זאת מיצנע. אבל הוא לא! אותו הדבר לגבי פרס, אותו הדבר לגבי ברק. העובדות שונות מאלו שאתה "מוכר" כאן ושוב, אל תזלזל באינטליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל. ברק היה זה הראשון שביקש "אמון מחודש" מהעם, מכיוון שבחר בדרך חדשה (דרך הויתורים המפליגים). מצנע "מושך" עוד שמאלה, מדובר איפה בדרך חדשה!!! בהחלט שלא מדובר ב"חזרה למקורות"... העבודה בעד גיוס חרדים...מגוחך! ברק היה ראש ממשלה ואת החוק שהוא עצמו כתב, הוא לא העביר... בעצם, כאשר שינוי הביאו להצבעה בכנסת את אותו החוק, ברק הורה לאנשי מפלגתו להתנגד לחוק!!! במקומך הייתי מצניע את העניין... העבודה בעד חוקה... מגוחך! ברק היה ראש ממשלה ויכל הוא להעביר חוקה מתי שחפץ! גם בממשלה הנוכחית לא היו אפילו ציוצים על הצורך בחוקה... במקומך הייתי מצניע את העניין. העבודה בעד הפסקה הכפיה הדתית...מגוחך! החקיקה הדתית ה"מתקדמת" ביותר חוקקה בתקופת עבודה/מר"צ בשלטון (חוק החזיר)... במקומך הייתי מצניע את העניין. לסיכום ראש פרק זה: והיום אתם שוב מבטיחים... מי יאמין לכם??? למה להאמין לכם? היו לכם ההזדמנויות ומכרתם את העקרונות החברתיים לטובת מהלכי כניעה מדיניים, בסוף נשארתם קירחים מפה ומשם. ברק שם עליכם קצוץ כאשר אמרתם לו: "רק לא שס´ "! שכחת כבר? הסביה ש"שינוי" לא רוצה לשבת עם החרדים בקואליציה נעוצה בעובדה כי היא באמת מתכוונת לפעול למען הפסקה הכפיה הדתית, גיוס בחורי הישיבות והבאת חוקה לישראל. להבדיל מהעבודה שהוכיחה שוב ושוב כי היא חזקה רק בדיבורים באלו הנושאים, כאשר היתה בידה האפשרות, היא השתפנה. אל תזלזל באינטלגינציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל!!! העבודה רק מדברת ומבטיחה, "שינוי" הוכיחה שהיא לא מוכנה להסתפק בדיבורים. מדוע אני טוען כי לא ענית לי?? לא מצאת לנכון לתאר לי הבדל אחד בתחום המדיני/בטחוני בין מר"צ לבין העבודה! ולמה? כי ברגע שהקורא הפוטנציאלי יבין כי אין הבדל, מדוע שיעדיף את העבודה הלא אמינה על-פני מר"צ האמינה??? קשה, אני יודע. לא מצאת לנכון לציין הבדל אחד בתחום הכלכלי/חברתי בין העבודה לבין שינוי ולמה? כי ברגע שהקורא הפוטנציאלי יבין כי אין הבדל, ישאל את עצמו את השאלה העיקרית שיצטרך בוחר השמאל להתמודד בעת עמידתו בקלפי: היה וברור כי לא יהיה יצוג לשמאל בקואליציה, מה הטעם לבחור בעד מפלגת שמאל? בוא ניתן סיכוי ל"שינוי" ואולי אצא בחצי תאוותי בידי!!! לא שווה? אני מבין שקשה לך, כדאי שתדע את המציאות האמיתית: 1. אין הבדל מהותי בעמדות המדיניות בין העבודה, מר"צ, מפלגות פלשתיניות. 2. אין הבדל מהותי בעמדות הכלכליות/חברתיות בין מר"צ, שינוי, עבודה. כאשר השתתפות של השמאל בקואליציה היא לא רלוונטית, מוטב לבוחר השמאל להצביע עבור שינוי!!! שינוי בממשלה משמעותו: 1. אין חרדים טפילים בקואליציה. 2. החוקה בדרך 3. תעלם לה הכפיה הדתית 4. החרדים בבאקום הכל באמת!!! לא "כאילו" - דרכה של העבודה. אני מבקש מתומכי השמאל: אם יתברר לכם ביום הבחירות כי השמאל לא יהיה בקואליציה, אל תתנו להזדמנות הזאת להתחמק!!!! אפשר להקים קואליציה בלי חרדים טפילים, זה תלוי בכם!!!

EverMan

New member
הפתרון של ברק פחות מרחיק לכת

מאשר זה של מצנע ? ממש לא. מצנע מציע אותו פתרון בדיוק כמו ברק. אין הבדל. העם בעט בברק משום שברק היה פרסונה גרועה. הוא לא ידע לשתף אנשים , הוא פעל לבד לחלוטין , הוא לא ידע לשמור על קואליציה , הוא לא ידע לפנות לתקשורת. ורוב הדברים זה משום שהוא רץ לבד. פואד נכנס - ורוב האנשים לא נכנסו. רוב האנשים סירבו. דליה איציק ומתן וילנאי הם היוצאי דופן משום שהם ישבו מטעמים קונקרטים - הם ישבו שם בשביל להעביר דברים במשרדים שלהם - לא בשביל להיות בממשלה. רבין לא חי בתקופה שלנו כיום - ואתה לא יודע מה הוא היה עושה. הנסיבות שונות. המצב שונה. ספר לי - איך בדיוק מצנע מושך שמאלה יותר ? מעבר לסיסמא שבזה ? העבודה בעד ? סלח לי , העבודה הצביעה נגד. מי שהעלה את החוק הייתה ועדת טל שברק הקים , אבל לא תמך בהצעתה. הם העבירו אותה בקריאה ראשונה בשביל הקואליציה - אך אחרי זה שבו לתקן והצביעו נגדו. אתה יודע כמה חוקים עוברים בהצבעה ראשונה רק בשביל הקואליציה ? מה שעובר זה מה שחשוב - ופה היא הצביעה נגד. -ברק לא יכול להעביר חוקה - כי בשביל חוקה צריך רוב. ורוב גדול. אי אפשר להעביר חוקה בחטף. -חוק החזיר הוא חוק דתי , זה לא אומר שזה מלחמה בכפיה. מותר שיהיו למדינה ישראל סיממנים יהודיים ! אסור שתהיה כפייה דתית. כמו חוק ברוכות ילדים , וכמו חוק טל. וגם פה - העבודה ניסתה לפרק את משרד הדתות - להזכירך ששר הדתות - יוסי ביילין ניסה לפרקה אבל לא הספיק. וכבר סיכמנו שברק היה ראש ממשלה שהקשיב רק לעצמו לא ? הסיבה שהעבודה לא רוצה לשבת עם הליכוד בקואליציה זה היא באמת רוצה לשנות את המצב. מה עם לבחור בשינוי שאפשר לבחור מפלגת שלטון שתשפיע באמת ? לא שווה ? לא עדיף לבחור את הקבלן ולא את הקבלן משנה ? לא עדיף לבחור את הקוסם ולא את השוליה ? לא עדיף לבחור את האשף ולא את העוזר ? למה לבחור במי ש"יעזור להעביר" ולא במי שיעביר לבד ? לא טרחתי לספר לך ? לא שאלת. מדוע עדיפה העבודה על פני מרצ ? (ובבקשה - העבודה לא פחות אמינה ממרצ - אפשר להבטיח רק לנסות לקיים , לא לקיים) היא הרבה יותר מתונה מבחינה מדינית , היא הרבה יותר ביטחוניסטית. היא תומכת בחברה-כלכלה יותר מתונה מאשר מרצ. זה אומר לעזור לחלשים אבל לא להיכנס בחרדים חזק בשביל זה. ולא , אין הבדל מהותי בין מרצ לעבודה בתחום הכלכלי-חברתי. הם מאוד קרובים בתחום הזה. הם כולם יצאו מאותה מפלגה , והם קרובים מאוד בדעות. שינוי לא מייצגת את השמאל. היא לא מייצגת את הפועלים והעובדים. היא לא מייצגת את רוב האנשים החיים במדינה. היא לא מציגה הסכמים מדיניים. לא מצביעים לקבלן משנה ! מצביעים לקבלן ! העבודה בממשלה משמעותה אין חרדים , יש חוקה בבנייה , כפייה דתית זה הולך יחד עם האין חרדים , והחרדים בבקו"ם וחצי !. אפשר להקים קואליציה ללא חרדים. בשביל זה לא מצביעים לש"ס ! לא מצביעים לשינוי ! רוצה ? תעשי קמפיין נגד ש"ס ! לא צריך לבזבז את הקול על מפלגת השנאה הלאומית בשביל זה.

resh0

New member
כשהמציאות אומללה, מסבכים כדי לטשטש.

לכן נפשט את העניין: האם אהוד ברק ניסח חוק לגיוס בחורי הישיבות? כן! נכון? האם אהוד ברק היה ראש ממשלה? כן! נכון? האם אהוד ברק יכל לפעול להעביר את החוק שניסח בעצמו? כן! נכון? האם אהוד ברק הורה להצביע כנגד החוק שהוא בעצמו ניסח? כן!!!! נכון? וכעת נצטט אותך: "מה שעובר זה מה שחשוב - ופה היא הצביעה נגד." וכעת השאלה המסכמת: האם היה לברק את האפשרות להעביר חוק ולגייס את בחורי הישיבות? כן!!! האם גויסו בחורי הישיבות? לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כעת כשהמצב פשוט יותר, כל אחד יכול להגיד בלב שלם: "למפלגת העבודה אין יכולת לבצע, אלא רק לדבר!!!" העבודה שונה ממר"צ רק במילים. שניהן מצדדות בנסיגה וטרינספורם של 200 אלף ישראלים חזרה לתחום קו הפסקת האש ב 67. שניהן מצדדות בחלוקת ירושלים ואיפשור זכות שיבה "סמלי". מר"צ אמרה זאת עד היום בגלוי, העבודה זיגזזה. כל חבריה של מר"צ מצדדים בנסיגה כזאת, חלק מחברי העבודה מצדד בנסיגה כזאת. אל תזלזל באינטליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל!!!! מר"צ יציבה לאורך שנים, העבודה מזגזגת לאורך שנים... הציבור יודע טוב מאוד מי אמין יותר. כעת לשאלת השאלות, בצורה פשוטה יותר: אתה מעוניין באמת בגיוס בחורי ישיבות, גיוס שווה לכו-לם? אתה מעוניין באמת בחוקה? אתה מעוניין באמת בהפסקת הכפיה הדתית? אתה מעוניין באמת להחזיר את המדינה לידי מקיימיה? אני יודע שהתשובה היא "כן"!!!! גם אני רוצה. האם ניתן לעשות את המהפכים האלו כאשר רשימות לא ציוניות מצוייות בקואליציה? אתה יודע שהתשובה היא: "לא". מכיוון שהנושאים הללו חשובים בעיני, אם יתברר עפ"י סקרים כי העבודה תהיה הרשימה שתרכיב את הממשלה, אתמוך ב"שינוי" ולא במפלגות ימין!!! למה? כי גם כך עמדותי המדיניות /בטחוניות לא תצאנה אל הפועל ולכן אעדיף לתת סיכוי לעבודה להרכיב קואליציה עם שינוי ולא עם החרדים! זאת כדי שיהיה סיכוי לקיים את כל השינויים החברתיים ששנינו מעוניינים בהם. אני מצפה מתומכי השמאל להתנהל כך גם אם יתברר שהליכוד יהיה זה שירכיב את הקואליציה! בגלל אותה הסיבה. הגיוני, לא? נקרא לזה "ברית החילונים", מתאים לך?

EverMan

New member
בוא נעשה את זה הרבה יותר פשוט

בשבילך. אהוד ברק לא ניסח חוק לגיוס בחורי ישיבות. הוא הפנה את זה לועדת טל שהעבירה זאת בלבד. הסיבה היחידה שהוא תמך בזה בקריאה ראשונה זה בשביל למנוע משבר קואליציוני. הוא לא התכוון להעביר את החוק. עכשיו נלך על המציאות - אהוד ברק היה לא מוצלח מבחינה פוליטית. הוא פעל מצויין - אבל לא הספיק ולא היה פוליטקאי מספיק טוב. העבודה לא שונה ממרצ רק במילים. אלא גם במעשים. אנחנו תומכים בהחזרת 200 אלף ישראלים למקום ממוגן ובטוח , בתוך גבולות ארץ ישראל שיאפשרו לה לשמור על גבול בטוח גם להם וגם לנו. העבודה לא מזגזגת יותר ממרצ. העבודה אבל כן יותר מתונה ממרצ. ושהיא נמצאת בשלטון לפעמים צריך לדבר יותר במתינות ויותר במתיקות כלפי ח"כים גם מש"ס וגם מכל מפלגה אחרת בשביל לשרוד. מרצ היא לא מפלגת שלטון - היא מפלגת רעש. לא , ברית חילונית היא לא מה שחשוב כיום. כיום מה שהכי חשוב זה לא לתת את העוד פחות שקל לחרדים. זה אפשר להילחם גם במידה וש"ס קטנה ולא בקואליציה. לא צריך יותר מזה. לא צריך את שינוי בשביל זה. היום צריך להלחם על הקרבות החשובים ! על המצב המדיני ! הכלכלי ! הבטיחוני ! החברתי ! במילא בכנסת הבאה יש רוב חילוני- וזה יעבור גם ככה. לא צריך שינוי חזקה בשביל זה . צריך עבודה חזקה שתעביר את הדעות שאתה מדבר עליהן !

resh0

New member
אינך יודע את העובדות, או שאתה מטעה.

אהוד ברק ניסח חוק לגיוס בחורי הישיבות והוא עפילו ניסה להעביר אותו תוך היותו באופוזיציה!!! אתה ממשיך לזלזל באינטליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל. לימים נבחר ברק לראשות הממשלה ומה עשה בנדון: כדי לצאת מדי חובה, הוא הקים את וועדת טל. מפלגת שינוי לחמה כנגד הזיגזגאות של ברק!!! שינוי הגישה כהצעת חוק את הניסוח של ברק, מילה במילה. לא נעים, אבל אהוד ברק משיקוליו הוא, הורה לח"כים של "ישראל אחת" להתנגד להצעת החוק שהוא בעצמו ניסח!!!! הוא התחבא אז מאחרי וועדת טל, אתה מתבא עכשיו אחרי וועדת טל!!! אבל בבקשה, אל תתוכח על עובדות: ישראל אחת היתה בשלטון, היו לה את כל האפשרויות כדי לגייס את החרדים, אך מטעמים קואליציונים העדיף ראש הממשלה דאז למכור את עקרונותיו הוא, למען חלומות תבוסתניים הזויים, בתמיכה המפוקפקת של השטן (שס´). רבין מעולם לא דיבר על אופציה לטרנספר 200 אלף ישראלים, גם לא פרס, גם לא ברק (גושי התישבויות). באותה העת (הרבה שנים), מר"צ התמידה בעמדתה שיש לטרנספר את כל הישראלים המצויים מעבר לקו הפסקת האש ב 67. היום מיצנע מוביל קו שונה, קו שזהה לזה שמר"צ התמידו בו לאורך השנים!!! אתה שוב מזלזל באינטליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל. לא בכדי גרע מיצנע ממר"צ כמחצית מכוחה עפ"י סקרים. מיצנע לא מתון משריד אפילו לא בטיפה!!! אני לא רואה את ההבדלים, אזרחי המדינה לא מבחינים בהבדלים, אתה בעצמך רק מדבר על הבדלים!!! אבל לא טורח לציין מהם ההבדלים...למה? אנסה שוב לפנות אל הרציו שלך ושל מצביעי השמאל: - אתם מעוניינים בגיוס שווה לכולם, בחוקה, בביטול הכפיה הדתית, בהחזרת המדינה לידי מקיימיה, נכון??? - אתם מודעים לעובדה כי לצורך קידומם של הנושאים הללו, צריכה לקום קואליציה שבה אין חרדים ופלשתינים, נכון??? - אם יסתמן רוב ברור וגדול לליכוד כפי שמסתמן היום בסקרים, האם אתם מבינים שכל קול שהולך למפלגות השמאל, בעצם הוא קול שמחזק את הסיכוי שהחרדים יהיו בקואליציה וכך יסתם הגולל על קידום הנושאים שכל-כך חשובים לנו? אז אם באמת ביום הבחירות, לנוכח סקרים יציבים וקבועים, יתברר גם לך כי הליכוד יהיה זה שהנשיא יטיל על יו"ר שלו להקים את הקואליציה, כל זה כאשר ברור לך שהעבודה לא תהיה בקואליציה, מדוע שלא תתן צ´אנס לליכוד לבצע את המהפכות שבהם כולנו מעוניינים??? אני לא אומר לכם להצביע ליכוד או ימינה מזה, אבל בחירה עבור "שינוי", תהיה בחירה נטו באינטרסים שלכם!!! אותו הדבר נכון כלפי מצביעי ימין שיבינו ביום הבחירות כי העבודה הולכת להרכיב את הקואליציה... מדוע שלא נתעלה מעל השיקולים של עסקני המפלגות וניתן את קולנו בעבור רשימה, כך שיעלה הסיכוי שתוקם קואליציה בלי החרדים? לכן אני אומר: אם הסקרים יישארו בעיניהם עד ליום הבחירות, פתק עבור מפלגות השמאל שקול לפתק למפלגות החרדיות. זה היום בו עליכם לבחור בין האינטרסים של עסקני מפלגתך, לבין האינטרסים שלך! מה הבחירה הנכונה?

EverMan

New member
אני יודע שברק דרש לגייס בני ישיבות

ואני לא מכיר שהוא דרש מהם להצביע נגד. ומה הקשר לזה שאני מנהל לזה שאני מזלזל ברמה של המשתתפים ? אני חבר בפורום בדיוק כמוך , רק שאני גם שומר על הסדר. אני לא יודע מה גרם לברק להגיע לישראל אחת להצביע נגד זה. אבל זה לא הגיוני מכיוון שברק לא ישב באופוזיציה בישראל אחת ולו יום אחד. ונכון , לפעמים עדיף לחכות עם חוק גיוס בני ישיבות ולהעביר את ההסכמי שלום. ואחרי שהם עוברים לדבר על בני ישיבות. יש סדר פעולות לפעמים שהוא יותר רציונלי. וכן , רבין כל דיבר על פינוי יש"ע במקרה הצורך. הוא כן תמך בפינוי במקרה הצורך. וכן , גם ברק ופרס. אף אחד כולל מצנע לא מדבר או דיבר על פינוי אריאל גוש עציון ומעלה אדומים. אז למה לדמגג ? זה אותם תפיסות , פרס רבין ברק ומצנע. אין הבדל. מצנע כן יותר מתון משריד , איפלו בטיפה. וזה דמגוגיה להגיד שזה כן. תכיר את המפלגות , או שלא תדבר. אתה כנראה אפילו לא מכיר את הדעות שלו ולכן אתה מדבר ככה. למה אתה אומר את זה ? כי ככה אמרו לך מהליכוד בערוץ 2? הא ? למה לא ניתן צ´אנס לליכוד ? כי הליכוד יהרוס אותנו חברתית כלכלית מדינית וביטחונית. בשביל דבר אחד מסכן אני לא אתן לו את הכבוד. אני אקח את העבודה שתציל את המדינה וגם תפעל נגד הכפייה הדתית ! פתק עבור מפלגות השמאל זה פתק שלא הולך למפלגות החרדיות. פתק עבור הימין זה פתק שלא הולך למפלגות החרדיות. פתק לש"ס זה ביזיון ופתק לשינוי זה בזבוז. צריך ליכוד גדול וחזק , צריך עבודה גדולה וחזקה , וצריך מפלגות אידיאולוגיות כמו מרצ , מק"י , ואפילו האיחוד הלאומי. אבל אין שום טעם למפלגה שכל המטרה שלה זה להיות קונטרה לש"ס. שאני בוחר לפעול במפלגה אני יודע שזה רק בגלל שהאינטרסים שלי מתקיימים שם.

resh0

New member
אתה מתחמק שוב ושוב.

החוק לגיוס בחורי הישיבות נוסח ע"י ברק כ 4 חודשים לפני שנבחר לראשות הממשלה. לפני שנבחר לראשות הממשלה הגיש את הנוסח הזה כהצעת חוק, הצעה שנדחה ברוב קולות. לימים נבחר לראש הממשלה, כאשר הבטיח לבוחרים כי יעביר את החוק היה וייבחר. משיקוליו הוא (עזוב אותך מתרוצים, יש להתייחס לתוצאות), החליט שלא להגיש את הצעת החוק שלו ובישביל לקבל כסות, מינה את וועדת טל. שינוי הבחינו באחיזת העניים והעמידו את ברק במצב מאוד מביך, ברק העדיף להצביע כנגד החוק שלו, במקום לסכן את כסאו!!! במילים אחרות, עדיפים בעיני מפלגת העבודה השיקולים הפוליטיים, על-פני השיקולים הלאומיים. אין הוכחה טובה מזאת. מדוע אני טוען שאתה מזלזל באינטיליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל? כי אתה מסלף עובדות ו"עושה סלט" מעניינים מביכים. צריך להיות כנה ולא להסתיר עובדות!! מותר לטעות, רק חבל שמפלגת העבודה לא מצאה לנכון להודות בטעויות. האמן לי שאילו היו במפלגת העבודה נפשות אמיתיות שהיו מודות בטעויות, למשל אוסלו, מצבה של המפלגה היה טוב בהרבה!!! כי לפחות אנשים יחשבו כי ידיעת הטעות, תמנע השנות הטעות. מגוחך לטעון כי: "לפעמים עדיף לחכות עם חוק גיוס בני ישיבות ולהעביר את ההסכמי שלום". תאר לך שהליכוד יגיד: "לפעמים עדיך לחכות עם הסכמי השלום ולחסל קודם את הטרור"... לכל מפלגה יש "לפעמים", מדובר רק בתירוצים!!! לכן שרון לא מבטיח כלום, תיפקודו של שרון יהיה בהתאם למצע המפלגה שעומד הוא בראשה. אם ירצה לערוך שינוי מהותי, יצטרך בראש ובראשונה להעביר את השינוי במוסדות הליכוד (כפי שעשה בגין בזמנו) ורק אח"כ להעביר בממשלה ובכנסת. אתה שוב מדבר על ה"הבדלים הגדולים" שבין שריד למצנע, אבל לא טורח לציין אותם!!! לפחות את המהותיים שבהם. רוצה שדבריך יהיו רציניים, הבא דוגמאות! אל תסתפק בדיבורים. לא ביקשתי בפורום המכובד של השמאל, להצביע עבור הליכוד או הימין!!! אתה מתחמק שוב ושוב מטיעון הגיוני ואני משוכנע שמשתתפי הפורום הזה אכן שוקלים את טענתי בצורה חיובית. ממך כיו"ר נוער עבודה, אני מצפה לתשובות ענייניות, בד"כ כדי להראות רצינות צריך לענות ב"כן או לא", רק אח"כ להרחיב ולהסביר למה. ולכן אחזור שוב על הטיעון: נניח שאתה תעמוד בקלפי ביום הבחירות ולפני שתיכנס לתא, אתה כבר תדע שהקרב אבוד, כלומר מפלגת העבודה לא תהיה חלק מהקואליציה. כרגע נראה שמדובר בתסריט ריאלי, נכון? באותו הרגע הרגש יגיד לך לשים פתק בעבור המפלגה שכל-כך הרבה טרחת למען הצלחת, אבל הרציו שלך...זה סיפור אחר!!! כעת תשאל את עצמך: "בהתאם לנסיבות, איזו קואליציה עדיפה עלי?? קואליציית ליכוד/חרדים, או קואליציית ליכוד/שינוי????" אם המצב בסקרים יישאר בעינו, זוהי השאלה העיקרית שאיתה צריך להתמודד כל תומך שמאל!!!! אני מעריך שעבור תומכי השמאל, קואליציה של ליכוד/שינוי, תשרת בייתר נאמנה את האינטרסים שלהם, נכון?? וכעת הרציו שלך יבין כי עליך לזנוח את הרגש ולנסות באמצעות הפתק שלך להשפיע כך שהליכוד יעדיף את שינוי ולא את החרדים!! לטובתך, למענך, למען המדינה. ואז... אז תבין כי לנוכח הנסיבות שצוינו, פתק עבור מפלגות השמאל באופוזיציה, שווה ערך לפתק עבור החרדים בקואליציה!!!! אבל פתק עבור שינוי בקואליציה, הוא פתק עבור החרדים באופוזיציה... נכון, תמיד תשאל השאלה: "מה עם השמאל"??? השמאל לא יילך לאיבוד, הוא יישאר עימנו וינסה להשתקם, אבל בנתיים נביא למהפכה חברתית!!! אז אני שואל: לנוכח הנסיבות (ידיעה ברורה כי השמאל הולך להפסיד ובגדול), האם לא ראוי לשקול שינוי של הרגע האחרון? במקום לתמוך בעסקני מפלגתך, הצבע בישבילך, עבור האינטרסים שלך, עבור האינטרסים של המדינה!!! לא ראוי?

EverMan

New member
בנוגע לכן ולא וענייניות

לא יעזור - כמו שאמרו מאות פעמים אנשים הרבה יותר חכמים ממני וממך : אין שחור ולבן. יש אפור. אין כן ולא. יש תמיד כן אבל.. או לא אבל .. מהפכה חברתית שינוי לא תביא. תנו את הכוח למפלגות חילוניות וסוציאליסטיות - זה בזבוז לבזבז את הקול על זונה פוליטית שתלך עם כל דרך מדינית/כלכלית. תצביעו לדרך ! לא למי שיסייע לדרך. אם אתה תומך בדרך של העבודה - תצביע עבודה ! אם אתה תומך בדרך של הליכוד - תצביע ליכוד ! למה צריך להצביע לשינוי בשביל שתעזור לליכוד. זה טיפשי. נקודה. בנתיים במקום להגיב עניינית אתה מצאת רק לנכון להגיד שוב ושוב שאני מזלזל באינטלגנציה - אבל בנתיים אתה לא הגבת על אף אחד מההסברים שלי. לפעמים מקריבים דברים למען דברים חשובים יותר. כן ! אני הייתי מקריב את חוק גיוס חרדים למען הסכם שלום חם עם הפלשתינאים ! נסיים את ההסכם שלום - נהפוך אותו לעובדה - ואז נלחם על הגיוס. כל איש בא יומו. אבל צריך לדעת מתי לעשות את המלחמות שלך ואיך. לפעמים עדיף לעשות את מה שיותר נכון. כי זה או שלא תהיה קואליציה ואז לא יהיה שלום לחלוטין. או שנקריב זמנית את הטיפול במצב הגיוס ונטפל בהסכם שלום. ככה זה פוליטיקה - אני לא מרוצה מזה - אבל ככה זה וככה זה יהיה עד אשר יהיו 2 מפלגות בלבד. אומרים לך את המציאות ואתה נעלב ? אני מדבר איתך ת´כלס - ככה זה. אני לא אוהב את זה , אתה לא אוהב את זה ומאשים אותי שאני כן , אף אחד לא אוהב את זה. אבל ככה זה. בעיקר שיש מפלגות עסקניות ו"מרכז"ניקיות כמו שינוי שילכו עם כולם עבור סכום כלשהו. מפלגות כאלה הורסות את המדינה.

resh0

New member
בהחלט שכל אחד יצביע עפ"י מצפונו,

אבל... צריך להיות גם ריאליים. אני לא אמרתי להצביע בעד שינוי כאופציה ראשונה, גם אני לא צפוי להצביע "שינוי". אתה בעצמך טוען כי ממשלת העבודה העדיפה "להקריב" את הנושא הכלכלי/חברתי לטובת קידומו של הנושא המדיני עפ"י דרכה. שינוי לא עשתה את זה!!! היא לא הקריבה את עמדותיה בנושא החברתי/כלכלי, כמה קל היה עבורה להכנס לקואליציה ולהנות ממנעמי השלטון ואח"כ לתרץ זאת בסדר עדיפויות... לכן אני טוען: למי שחשוב באמת קידומם של נושאים חברתיים/כלכליים, עליו להעדיף את שינוי על-פני העבודה, כי ישנו חשד סביר שהעבודה תקריב (שוב) את הנושאים הללו, חשד שאי אפשר לייחס לשינוי שהוכיחה כי היא לא מקריבה בשום אופן. אז נכון, לא רק הנושאים החברתיים כלכליים הם הקובעים, קובע בעיקר הנושא המדיני/בטחוני. אז שוב נחזור על השאלה שעליה אתה מסרב בכל תוקף להתייחס: היה והסקרים יישכנעו את תומכי השמאל כי אין סיכוי שהשמאל ישתתף בקואליציה, במילים אחרות: האינטרסים המדיניים/בטחוניים של תומכי השמאל, לא יתממשו כי זהו רצון העם. מדוע לוותר גם על הנושאים החברתי/כלכלי??? מדוע לא לתת סיכוי לקואליציה שלפחות בתחום הכלכלי/חברתי, כן תממש את האינטרסים של תומך השמאל? מה הטעם בנסיבות האלו להצביע עבור העבודה/מר"צ/פלשתינים??? הצבעה עבור המריצנערבים בעצם מפחיתה את הסיכוי לקואליצית ליכוד/שינוי ומסייעת להיווצרות קואליציית ליכוד/חרדים!!! למה? מדוע שבוחר השמאל יישאר קירח מכאן ומכאן??? אם מצביעי השמאל יתעלו ברגע שברור שהמאבק בתחום המדיני אבוד וישימו בקלפי פתק של שינוי, יהיה זה קול נטו בעבור אינטרסים של תומכי השמאל!!! כך תקום קואליציית ליכוד/שינוי, חצי תאוותם בידם! אחרים ישימו פתק עבור אחת ממפלגות השמאל ואז תקום קואליציית ליכוד/חרדים, שוב תשארו קירחים מפה ומשם, בדיוק ההתנהלות של ה"פרסונה הגרועה" ברק... נכון? היות ואחים אנחנו והמבדיל ביננו מסתכם בנושא המדיני/בטחוני בלבד, ניתן להגיע להסכם!!! היה ויתברר ביום הבחירות כי הנושא המדיני הוכרע מעבר לספק סביר לימין או לשמאל, זה הזמן לחשוב על הקואליציה העתידית!!! אם רוצים אנו שהאינטרסים שלנו בתחום הכלכלי/חברתי יתממשו, חובה עלינו באמצעות ההצבעה שלנו, לנסות להבטיח שתקום קואליציה שתקדם את הנושאים שכל-כך חשובים לנו! אני תומך ימין ואני מתחייב: אם לנוכח סקרים יהיה ברור שהשמאל מנצח בבחירות והוא יקים את הקואליציה, אז לא אבחר במפלגות הימין, אבחר בשינוי!!! כדי שהעבודה תכליל את שינוי בקואליציה ולא את החרדים. כך אבטיח שהאינטרסים שלי בתחום הכלכלי/חברתי, יתממשו. אני מצפה גם מתומכי השמאל להתחייב לזאת הדרך!!! הבחירות האלו הן התקווה של החילונים לבצע את המהפכה, לא נסלח לעצמנו אם החרדים יינצחו אותנו שוב ושוב יהיו לשון המאזניים. האם אתה מוכן (כמוני) להתחייב??? כן, או לא ???? אח"כ תסביר למה.

EverMan

New member
היא לא הקריבה שום נושא כלכלי !

הבנו כבר שהמטרה שלך פה זה לעודד את הימין בכך שתעביר קולות מהשמאל למפלגת הזונות הפוליטיות שילכו עם כולם ובכך לשתק את כוחו המדינה של השמאל. העבודה לא הקריבה את הנושא הכלכלי-חברתי. להפך , אם אתה רוצה אני אביא לך גרפים שמוכיחים אחרת. אבל בנושא גיוס חרדים - היא דחתה את זה זמנית. לא הקריבה את זה ! ובזמנו הם כן התגייסו - לפחות רובם - לפי חוק. בקיצור - מסספיק עם הדמגוגיה. שאתה מצביע לשמאל - אתה מצביע גם לכלכלה/חברה. אז ששינוי לא תשב על הגדר - שהיא תציב את עצמה ככל המפלגה עם מצע מדיני אמיתי ולא מפוברק - וזהו ! אנחנו לא מצביעים למפלגה שהמצע האחרון שלה בכנסת - עוסק ב10 מתוך 15 סעיפים בשנאת חרדים בצורה פוליטקלי קורקט. ואתה אתה רוצה אינטרסים של כלכלה וחברה ... אז איך לעזאזל אתה מצביע לליכוד שהוכיח שהוא מקריס את הכלכלה ?! נ.ב - לא מצביעים לפי סקרים. מצביעים לפי אידיאולוגיה. מה אתה רוצה - ליכוד או עבודה ? למה להצביע לזונה הפוליטית שתלך ביניהם ועם שניהם ? תלך עם אחד או השני. אל תלך על האמצע הלא קיים. מתן קולך לשינוי זה בזבוז. תבחר את הדרך של העבודה או של הליכוד - ותן להם את הקול שלך ! אל תתן את קולך או קולם של אחרים למפלגה שלא נותנת דבר מלבד זה שהיא תשב בממשלה בהבטחה כל עוד לא יהיו שם חרדים - אפילו אם היא תהיה הממשלה הגרועה בעולם. פה תם הדיון - זה לא פורום מפלגה כלשהי , זה גם לא פורום אקטואליה. זה פורום שמאל , ושינוי כידוע לנו - אינה שמאל בדבר. הדיון תם פה ולא ימשיך. תרגיש חופשי להישאר בפורום ולדבר על דברים אחרים. פה לא מדברים על עסקנות פוליטית. אלא רק על אידיאולוגיה.

resh0

New member
"כן, או לא"?????

ראשית ברצוני לפנות אליך כמנהל פורום אל מנהל פורום. אני מנהל פורום בנושא גלישת גלים, פורום שמאכלס בתוכו אוכלוסיה "לא פשוטה". למרוז זאת אני לא נוהג לאפשר לייחס לאחרים לגיטימיים את הביטוי "זונה". אם נלך לפירוש ה"רחוב" של הביטוי, הרי שמפלגת שינוי לא נהגה כ"זונה" ולא מכרה/דחתה את עקרונותיה בעבור אתנן כלשהוא. נראה לי שאת הביטוי הזה יש לייחס למפלגות אחרות... עוד: ברצוני לציין שאני לא מעוניין לשדל לבחור בעד מפלגת שינוי!!! כל שאני מעוניין זה אם נגיע למצב עלפיו הוכרעה באופן וודאי המערכה, לפה או לשם, ישנה הצד המפסיד את הצבעתו לטובת שינוי, כדי ללסות להבטיח מימושם של אינטרסים שחשובים לכולם!!! אם נשיג את זה שהחרדים לא יהיו בקואליציה, כבר הרווחנו, נכון? לעניין עצמו, נלך מהסוף להתחלה: אתה רוצה כמוני שיהיה גיוס שווה לכו-לם? אתה רוצה כמוני שתופסק הכפיה הדתית? אתה רוצה כמוני שיופסקו הזרמות הכספים היחודיות? אתה רוצה כמוני להחזיר את המדינה למקיימיה? אני בטוח שהתשובה היא "כן"!!! כל אחד שמשתתף בפורום הזה לבטח יגיד "כן". - האם ברור לך, כםי שברור לכל אחד מהמשתתפים כאן, כי לצורך שינוים בחוקים אזרחיים, מתחייבת קואליציה בה אין חרדים ופלשתינים? אני מעריך שהתשובה היא: "כן". - האם ברור לך, כפי שברור לכל אחד מהמשתתפים כאן, שאם החרדים יהיו בקואליציה, משמע שנצא כולנו קירחים באינטרסים שלנו בתחום האזרחי? אני מעריך שהתשובה היא: "כן". אם תומך ימין שכמוני יראה באופן ברור מהמשתמע בסקרים ביום הבחירות, כי אין סיכוי שמפלגות הימין תהיינה בקואליציה, אבחר בעד מפלגת שינוי כדי שהעבודה תעדיף את שינוי על-פני החרדים בקואליציה!!! אז ארגיש כאב על כך שהאינטרסים המדיניים שלי לא ימומשו, אבל אהיה מרוצה בכך שהאינטרסים האזרחיים שלי ימומשו! לא כדאי? לכן אני פונה אל הרציו של השמאל (ואני מאמין שיש כזה ושהוא מפותח): יש לכם אינטרסים מדיניים ויש לכם אינטרסים אזרחיים. אם יתברר לכם מהמשתמע בסקרים ביום הבחירות כי אין סיכוי שמפלגות השמאל תהיינה בקואליציה, מדוע שתרגישו מאוכזבים ב 2 הנושאים??? יש באפשרותכם לבחור בעד מפלגת שינוי והצבעה כזאת אם תהיה מאסיבית, תוכל היא לשכנע את הליכוד להעדיף את מפלגת שינוי על-פני החרדים!!! ואז תצאו מאוכזבים רק בנושא אחד... תחשבו טוב... יש לנו הזדמנות בלתי חוזרת לדעתי, להרכיב ממשלה ללא החרדים ולהצעיד את חיינו האזרחים ואת הכלכלה שלנו קדימה לכיוון מדינה מתוקנת, לא מדינת סעד. לגמור עם הסחטנות הפוליטית ולהתחיל להשקיע היכן שבאמת צריך להשקיע. אם זה יהיה הליכוד, אם זה יהיה העבודה, חובה עלינו לוודא כי נעלה את הסיכויים שהחרדים לא יהיו בקואליציה שאחת מהמפלגות תרכיב!!! אם הפסדתי בתחום המדיני, מדוע שאפסיד גם בתחום האזרחי? אם תפסידו אתם בתחום המדיני, מדוע שתפסידו גם בתחום האזרחי? ביום הבחירות כל אחד צריך להסתכל על עצמו ומשפחתו ולחשוב מהו האינטרס החיוני לבוחר וכמובן למדינה. פתק עבור מפלגה גדולה שברור שתשב באופוזיציה, הוא בדיוק כמו פתק עבור החרדים!!! למה? כי הפתק הזה יכל ללכת למפלגת שינוי ואז גדל הסיכוי שלא נראה את החרדים בקואליציה. שים לב למה שאתה אומר: "אני לא רוצה את החרדים בקואליציה, אבל זאת אך ורק אם העבודה תרכיב את הקואליציה!!! אם הליכוד ירכיב את הקואליציה, אני מעדיף שהחרדים יהיו בקואליציה..." איזו אנוכיות!!! טובת המפלגה עולה על טובת המדינה?? כעת הגיע הזמן שסוף סוף תגיד: "כן, או לא": האם ראוי לשקול להצביע שינוי במקום למפלגה גדולה (ליכוד, או עבודה), היה וסקרים יבהירו ללא ספק כי המפלגה הגדולה בה הבוחר תומך, הולכת לאופוזיציה? אתה מבין שקול שהולך למפלגה גדולה שבוודאות תשב באופוזיציה, הוא בעצם קול עבור החרדים? אל תתחמק, אל תתפתל! היה כנה ותענה.

EverMan

New member
שוב , אני הייתי כנה איתך מעבר לכל

הדמגוגיה שלך. ובאמת שמתחיל להימאס לי ואני קרוב מאוד למחוק את כל השרשור הזה כי נושא הפורום הוא לא זה. אתה מדבר אל הרציו של השמאל ? ממש לא. אתה מדבר אל העסקנות והתככנות. אתה הולך ואומר "אתם גם ככה מפסידים - תנו את הקול למאבק אחד מיני רבים שאתם מבצעים - לפחות זה יתכן". זה לא רציונלי. רציונלי אומר לתת את כל הקולות בבחירות למפלגות שאנחנו מאמינים בהם במאה אחוז ולא במפלגה שמתיימרת להיות הכל - גם שמאל וגם ימין. אנחנו בוחרים שמאל. לא שמאל וואנבי. הדיון פה תם.

resh0

New member
אל תדאג, אחזור יום אחד לפני הבחירות

אז, כאשר יהיה כבר ברור לכל תומכי השמאל (לפחות האינטיליגנטים שבהם), שהליכוד יהיה זה שעליו יטיל הנשיא להרכיב קואליציה ובמקביל יהיה ברור שמפלגות השמאל לא תהיינה בקואליציה הזאת, זאת תהיה שעת המבחן של האינטלקטואל תומך השמאל!!! אז יגיד תומך השמאל: "או-קי המפלגה שבה אני תומך, לא תהיה בקואליציה ולא תוכל להשפיע למען מימושם של אינטרסים שקרובים לליבי. צריך להשלים עם העובדה שהליכוד ירכיב את הקואליציה ועומדות בפניו 2 אפשרויות בלבד: 1. קואליציה עם החרדים 2. קואליציה עם שינוי. (הכל מתוך נקודת הנחה שהוכיחה את עצמה, על-פיה שינוי לא תשב בקואליציה עם החרדים). איזו קואליציה עדיפה עלי??? האם יש ביכולתו של הפתק שאותו אני מטיל לכלפי, להשפיע כך שהליכוד יעדיף את שינוי שיותר קרובה לעמדותי, על-פני החרדים???" היה וברור שהמאבק בין המפלגות הגדולות הוכרע, זאת השאלה האקטואלית המעשית היחידה!!!! אני מתחייב להיות כאן ובכל מקום כדי לשכנע את תומכי השמאל כי יש באפשרותם להשפיע למען האינטרס שלהם!!! לא למען האינטרס של העסקנים שלהם... תומך שמאל שהשלים עם התבוסה בבחירות של מפלגות השמאל יבין כי: הצבעה עבור עבודה/מר"צ פלשתינים, מחזקת את הסיכוי שהחרדים יהיו בקואליציה. הצבעה עבור שינוי, מפחיתה את הסיכויים שהחרדים יהיו בקואליציה. ברור שהאינטרס של עסקני מפלגות השמאל וגם שלך, זה שתהיה קואליציה עם החרדים, זאת כדי שתהיה עבורכם קרקע לכתוש את הקואליציה כדי לנסות לעלות שוב לשלטון. אבל תומכי השמאל הם אינטליגנטים, כאלו שמספיק חכמים כדי להעדיף את האינטרסים שלהם עצמם, על-פני האינטרסים של עסקני מפלגתם!!! גם אם תמחוק את כל האשכול (ועפ"י תקנון הפורומים אין לך סיבה מספיק טובה ותהיה בטוח שאני יתלונן כמנהל פורום), זה לא יעזור!!! אני משוכנע כי רבים ממשתתפי הפורום כבר החלו לחשוב בכיוון וביום הבחירות הם יעדיפו את האינטרס האישי שלהם, על-פני האינטרסים של עסקני מפלגותיהם. אני יהיה פה כדי לסייע להם לקבל את ההחלטה הנכונה, תהליך ה"בישול" החל. שמו של הפורום הזה הוא "השמאל שלנו". גם אם אני משדל להצביע בעד "שינוי" לא מדובר בחריגה ממטרות הפורום! כאשר נוח לכם, אתם נוהגים לשייך את שינוי לגוש השמאל, נכון?? שינוי מייצגת את כל תפישת העולם של השמאל בתחום האזרחי! רק מה, מדובר במפלגה שלא נגועה בתבוסתנות מדינית. אם העבודה תכריע את הליכוד בבחירות, לבטח תצרפו את שינוי כשותפים, נכון? אז בבקשה, תן למשתתפים את הכבוד שמגיע להם, הם כבר ידעו טוב מאוד מה לעשות. זה שאתה היחיד שעונה להודעות שלי, זה לדעתי מראה שאחרים חושבים ברצינות על הסוגיה שהעלתי. שיהיה לנו (החילונים) בהצלחה ושנשכיל להתנהל בחכמה, כך שלא ננוצח שוב ע"י המיעוט החרדי.

EverMan

New member
זה לא ימחק הפעם.

אבל כמו שאמרתי - הדיון בפורום הזה ספציפית נגמר. אני אשמח אם תעביר את השרשור הזה לפורום העבודה או לפורום אקטואליה (לנוער או הרגיל) ונמשיך לדסקס בזה שם. אבל לא פה.

resh0

New member
אל תאיים, אבל נהגת בחכמה.

ניתן גם למשתתפים נוספים לחוות את דעתם בנושא, צפויות לך הפתעות... ציבור בוחרי השמאל מספיק חכם כדי להעדיף את האינטרסים שלו ושל מדינתו, על אלו של עסקני מפלגתו. דעתי האישית היא שאתה לא מתשייך לאותם הבוחרים החכמים, אם יהיו הרבה כמוך אז שוב נפסיד את המערכה למיעוט החרדי. למרות שאתה צעיר, ציפיתי ממך לגלות בגרות ואם יתברר ביום הבחירות כי המערכה בעצם הוכרעה, כי אז תמליץ למצביעי השמאל שלא לוותר על כל הקרב!!! מפסידים בחזית המדינית, מנצחים בחזית האזרחית. זה עדיף על להפסיד בשתי החזיתות, לא למדת את הטעויות של "הפרסונה הגרועה"? אולי תתבגר? הלוואי.

EverMan

New member
הבעיה איתך שאתה חושב שכולם

נחותים ממך. שאדם לא חושב כמוך - הוא נחות ? איני עסקן של מפלגה - אם כי איש שמאל שתומך במפלגה כרגע. להבדל ממך אתה לא מבין את הנקודה שאני מנסה להבהיר לך כבר שמונה מאות הודעות. לא מצביעים לדבר אחד , לא מצביעים ליומיים , לא מצביעים לעכשיו. מצביעים להכל , מצביעים למצע חברתי , כלכלי , מדיני וביטחוני. שינוי לא מבטיחה דבר כזה. עדיף לנצח או להפסיד , לא להסתפק בהפסד מלא עם נחמה מועטה.

למעלה