מר"צ, השלימו את החסר:

resh0

New member
סלח לי, אבל אתה קיצוני.

אתה חושב שתומכי השמאל מקושרים למפלגותיהם ב"חתונה קאטולית". אתה מה זה טועה??? תומכי השמאל הם בוחרים אינטליגנטים שיודעים להחליט מה טוב עבורם וזה לא תמיד חופף למה שטוב עבור עסקני מפלגתם. אם באמת יתברר בוודאות ערב הבחירות כי הליכוד יהיה זה שירכיב את הקואליציה, חלק נכבד מתומכי השמאל האינטיליגנטים לפחות ישקול לשנות את הבחריה הטבעית שלו ולבחור ל"מפלגה האסורה" כדי לתת סיכוי להקמתה של קואליציה שיהיה בה משום ניצחון בחזית האזרחית!!! אם אתה סבור שמימושם של האינטרסים האזרחיים האלו: גיוס בחורי ישיבות, חוקה, החזרת המדינה לידי מקיימיה, מהווים "נחמה מועטה", זה רק מראה את יחסה האמיתי של "השמאל שלנו" לחזית הזאת!!! עבור רובו המכריע של תומכי השמאל, מימוש האינטרסים הללו הם עולם ומלואו! לכן לדעתי אתה מקצין כאשר אתה מבקש מתומכי השמאל לבחור במפלגות השמאל "באש ובמים". אתה ממש לא נותן להם קרדיט...

Peace2002

New member
בקשר לפרס, וילנאי ואיציק

התקבלה ההחלטה שיש להצטרף לממשלת אחדות, ומה שעשו פרס, וילנאי ואיציק היה לא להפקיר אותה בידי פואד ושרון. אתה באמת חושב שאם פואד היה שר ביטחון ושרון ראש ממשלה, בלי שלושת האנשים המכובדים הללו, הממשלה הייתה נופלת יותר מהר? לא, אבל המדינה הייתה נופלת הרבה יותר מהר. בעיקר וילנאי ופרס מנעו מההמשלה להחליט החלטות קיצוניות אשר היו רק מדרדרות את המצב עוד יותר, והופכות את המציאות לבלתי נסבלת. בלעדיהם, צה"ל כבר מזמן היה פולש לעזה ומפציץ בעזרת מטוסים את ערי הגדה.

resh0

New member
"מדינה היתה נופלת הרבה יותר מהר"...

אני מבין שעדיין לא התנתקת מתשדירי ברק בבחירות האחרונות... ראש הממשלה שזכה לפופולריות רבה ותמיכת הציבור, ראש ממשלה שמוביל את מפלגתו לניצחון ענק בבחירות ואיזה "קפצון" קטן מחליט כי "ללא וילנאי ופרס"...אוי ואבוי. היום וילנאי ופרס לא מצויים בקואליציה, אפילו לא פואד. הממשלה קיבלה אפילו תוספת "קיצונית ביותר" בדמות נתניהו... לא שמעתי על פלישה לעזה והפצצה באמצעות מטוסים את ערי הגדה... נראה לי שתשדירי ברק הולכים לחזור על עצמם...טוב!

EverMan

New member
הממשלה נפלה מהר מאוד

יש סיבה לזה... זו הייתה ממשלת מעבר. ללא קואליציה , ללא בסיס קואליציוני , ללא רוב בכנסת. והיא נועדה רק לבינתיים. וככה זה. זה הסיבה שאין פלישות לעזה ומטוסים על הגדה. בגלל הבחירות ובגלל שאין רוב לפעולות האלה.

resh0

New member
כמה מדבריך נכונים.

אכן היה מדובר ב"דמוי ממשלת מעבר", תאונה שנובעת מהתנהלותו של סכיזופרן סדרתי שהעדיף להתעלם מרצונם הברור של מעל 80% מאזרחי המדינה עפ"י סקרים, לקיים בחירות כלליות ולנכריע. שאל את אופיר פינס כמה מנדטים צפויה היתה מפלגת העבודה לקבל אילו נערכו אז בחירות כלליות והוא יגיד לך בדיוק את שאמר אז בראיון לתקשורת: "13 מנדטים במקסימום". בקיצור: אהוד ברק "שכב על הגדר" למען המפלגה, תוך העדפה ברורה של האינטרסים של המפלגה על-פני האינטרסים של המדינה. לכן אהוד ברק מצוי היום במדף הכי גבוה ומאובק, במחסן הכי רחוק ונידח של ההיסטוריה של עם ישראל. היום יש לשרון את כל הסמכויות לנהל את הקרב כנגד הטרור כיצד שיחפוץ. בדיוק כפי שהיה לברק את הסמכות לקיים מו"ם עם הטרוריסט תוך היותו ראש ממשלה בממשלת מעבר. בקיצור: שרון יכול היום לעשות "מה בא לו" והוא אכן מבצע "מה בא לו". יש לו גם רוב לבצע "מה בא לו"...

EverMan

New member
לאופיר פינס מותר להיות

פסימי עד מחר. שהוא מסתכל על התמונה השחורה שאומרת 31 , זה פסימי. יש לו סיכוי הרבה יותר טוב. ברק נמצא במרתף ההיסטוריה (למרות שהוא עשה כמה מהדברים הטובים במדינה) משום שהוא היה פוליטקאי גרוע וככה זוכרים אותו - למרות כל הטוב שעשה. שרון לא יכול לעשות מה שבא לו. כי יש לו בחירות. וכי הוא צריך להעביר דברים בכנסת. וכי הוא צריך להתחשב באמריקאים ובדעת הקהל הלאומית והארצית.

resh0

New member
13 , לא 31 ...

זה מה שהסתמן אז עפ"י הסקרים. עבודה 12-13, ליכוד 40-45, נתניהו גובר על ברק בשיעור של 70 מול 30 . זה מה שרצה אז העם להכריע באופן ברור!!! זה מה שאהוד ברק מנע מהעם. מפלגת העבודה העדיפה את שיקוליה היא, על-פני רצונו האז של הבוחר להכריע. עובדה. אז צצה לה ה"לאקונה" שאיפשר לעבודה לבצע את המהלך והיא עשתה אותו בניגוד לרוצו של רובו המכריע של הם. לאחר שהעבודה "השכילה" להשתמש בלאקונה הזאת, אז פלט אופיר פינס אנקת רווחה ואמר שעל-פי סקרים שהעבודה עשתה, היתה העבודה מקבל 12-13 מנדטים בלבד... לא פאסימיות, ריאליות!!! דרך אגב, הרבה לא השתנה מאז, גוש המשלא מקבל בדיוק מה שהיה מקבל אילו נערכו אז בחירות כלליות, 35 מנדטים (ראית את הסקר המעודכן??). אלא מה, שבזכות המהלך שביצעה העבודה כאשר מינתה את מיצנע, לקחה מפלגת העבודה ממר"צ כ 6 מנדטים עפ"י סקרים! ומר"צ...בנתיים שותקת, אבל בנתיים. בקרוב תתחילו להרגיש את חדות לשונו של שריד, הוא לא ישאיר לכם את 6 המנדטים... ברק התחיל את הקדנציה שלו עם "הפרדה פיזית" וסיים אותה עם "הפרדה מהשטח". הציבור חשב שמדובר בהליך הפרדות פיזית מהפלשתינים, אבל תוך שנה בלבד התבררה המרמה, כוונתו האמיתית היתה להפרד מהשטח ולהשאיר פלשתינים בתחומנו. העם העיף את ברק בגלל השינוי הקיצוני בעמדותיו (או התגלות המרמה) והיום עמדותיו של מיצנע הן בדיוק כמו העמדות האחרונות של ברק שבגינן הוא הועף!! עליך להתבייש!!! ברק "שכב על הגדר" בשבילכם, כדי שלא תרדו ל 13 מנדטים תוך שהוא עושה מעצמו צחוק ולעג ואתם... במקום להודות לאיש, אתם מייחסים את הכשלון באישיות ולא בדרך... תתבישו לכם. שרון בהחלט יכול לעשות "מה בא לו", יש לו את כל הסמכויות הנדרשות. שרון מתנהל כפי שהוא מוצא לנכון, תוך התחשבות ב"תנאי השטח" שכלול בהם גם לחצים בינלאומיים ושיקולי בחירות. יש טענות?

EverMan

New member
עבודה 12-13 ?!

ליכוד 40-45 ?! איפה אתה חי ?! העבודה על 25 והליכוד על 35. זה המצב כיום. והעבודה רק תתחזק כי הליכוד כיום חי על קולות הביניים המתנדנדים. נתניהו מעולם לא גבר על ברק. על מה אתה מדבר ? שרון נבחר בהפרש של 20% , לא 40% בגלל שהוא היה גרוע. לא בגלל דרכו. הוא היה פרסונה גרועה. להזכירך שכיום העבודה על 26 , ומרצ על 10 , הקולות לא ירדו מאז. ועכשיו קולות הערבים ואנשים שהצביעו מרצ+ברק הולכים אלינו. זה לא קולות מתנדנדים - אלו תומכים שלנו. רוב המנדטים שלנו הלכו למפלגות כמו שינוי ערבים מפלגות עליה וכו´ - כיום עם הבחירה הישירה זה לא יקרה והעבודה תהיה לפחות על 30-35 מנדטים. ברק לא החליף ולו עמדה אחת מעמדותיו. יש בעמוד הזה את המצע של ישראל-אחת. תטרח לקרוא אותו - תראה שדבר לא השתנה. ברק לא שכב על שום גדר. המפלגה שלנו לא צריך להתייבש על דבר רע שעשה ברק. ברק היה - ברק הוחלף - עברו מים תחת הגשר. הדרך שלו מצויינת. הוא רק היה פרסונה גרועה. וה"תתביישו לכם" ? על מה ? אנחנו עדיין נשמח אם הוא יחזור.

resh0

New member
אתה לא קורא בעיון.

אני טענתי כי אילו היו נערכות אז בחירות כלליות, אפילו פינס קבע כי העבודה היתה מקבלת 12-13 מנדטים, לעומת 40 - 45 שהליכוד היה מקבל בראשות נתניהו. נתניהו אז עפ"י הסקרים היה גובר על ברק בשיעור גבוה מזה שניצח אותו שרון! זה מה שהעם אז רוצה, זה מה שהעבודה מנעה ממנו ולמה? כי לא רצו לצנוח ל 12-13 מנדטים... טובת המפלגה, עדיפה מרצון העם, כך זה אצל מפלגת העבודה, עובדה. אהוד ברק עשה מעצמו צחוק!!! הוא התחיל ב 40%, אח"כ קפץ ל 60% לבסוף הסכים על 97% !!! אהוד ברק הצהיר כי ייערכו בחירות כלליות, נכון? מדוע שינה את דעתו??? פשוט מאוד!!! הוא ראה את הסקרים והבין כי יש מוצא שיכול להציל את מפלגת העבודה מאסון. הוא "שכב על הגדר" למענכם, עשה מעצמו צחוק והכריז על בחירות מיוחדות ומה הגמול שאתם נותנים לאיש האמיץ הזה??? "פרסונה גרועה..." פשוט תתבישו. שוב אתה מזלזל באינטיליגנציה של המשתתפים בפורום שאתה מנהל, אתה מסלף עובדות. עדיין לא ראיתי סקר ריציני על-פיו עוברת העבודה את 21 המנדטים. צירפתי לאחת מהודעותי הקודמות סקר מעודכן ליום שישי, על-פיו העבודה מקבלת 21 מנדטים עם אופציה ל 20, מר"צ מקבלת 5 מנדטים והרשימות הפלשתיניות מקבלות 10 מנדטים. עפ"י סקר שנערך ע"י מינה צמח היום, אכן יש שינוי לטובת השמאל, נראה כיצד יתפתחו העניינים. אבל אל תסלף!!! עד היום, כמעט בכל הסקרים, המריצנערבים קיבלו מקסימום 36 מנדטים כולם יחד!!! אמת קשה, אבל אמת.

EverMan

New member
ברק לא שינה דבר.

הוא דיבר מראש על 85%. זה מה שהיה בקמפ-דיוויד וזה מה שנידון. ואופיר פינס יכול להיות נביא עד מחר - אתה ואני ואף אחד לא יודעים מה היה קורה אילו היו בחירות דאז. וכן , ברק בהחלט היה איש אמיץ , עם אידיאולוגיה מזהירה. בתור פרסונה - לא בתור אידיאולוג - אלא בתור ראש ממשלה - הוא לא היה פוליטקאי טוב , הוא לא היה תקשורתן טוב. הוא היה מדינאי מעולה , הוא היה אידיאולוג מזהיר , אבל אלו הוא לא היה. זו המציאות. קח את הסקר האחרון - הליכוד מקבל 31 , האיחוד הלאומי מקבל 8... אז בבקשה , גוש השמאל מול גוש הימין. כמעט תיקו. דר"א - בבקשה תקרא להם רשימות ערביות. הן אזרחים של המדינה בדיוק כמוך , הם לא פלשתינאים. דר"א - עד היום לא התחלנו שום מסע בחירות הליכוד כן , ושינוי כן - וזה מורגש לפי הסקרים. לאחר שנתחיל - נחיה ונראה.

resh0

New member
אני בהחלט מבדיל בין ערבים לפלשתינים

נכון שישנם אזרחים פלשתינים בישראל. לעומתם ישנם ערבים בישראל, כאלו שמשתתפים בנטל הבטחוני והכלכלי, בשורה הראשונה תוך נאמנות שראויה לכבוד ולציון. הם נלחמים כנגד האויב שלנו - הפלשתינים, למרות שהם ערבים. ערביי-ישראל, אהובים עלי ואני מאוד מכבד אותם (וכמובן את אלו שכבר לא עימנו). פלשתינאי ישראל הם האויב שלי!!!!! אני שונא את האוייב שלי, אין לי שום סימפטיה לאויב שלי. אילו הוד ברק היה "דיבר מראש" על 85%, נראה לך שהיה נבחר?? באמת... הזיגזגאות של ברק החלה הרבה לפני קמפ דיויד, היא נסתימה (בתחום המדיני) לאחר קמפ דיויד. כו-לם יודעים מה היו תוצאות הבחירות אילו נערכו אז, זכור רק שבד"כ הסקרים מיטיבים עם השמאל, שאל את פרס... להבדיל ממך, אני מייחס לתחום האזרחי חשיבות גבוהה מהתחום המדיני. אם יהיה ברור עפ"י סקרים שישנה הכרעה ברורה בתחום המדיני, אני אשים פתק בקלפי שיסייע להקמתה של קואליציה שתממש את האינטרסים שלי בתחום האזרחי. אם גם האינטרסים המדיניים יתקבלו ע"י רוב הציבור, מה טוב!

EverMan

New member
כן , הוא דיבר על לעשות מו"מ

הוא לא דיבר לשניה לפני כן על כמות השטח. אני מייחס להם חשיבות במידה שווה. אבל להבדל ממך אני מדבר איתך קונקרטית - אני מסביר לך מניעים ואני מסביר למה איך ולמה. אני לא זורק לך סיסמאות באוויר ואומר לך דברים שיסברו את האוזן. סקרים הם לא גורם הצבעה. אתה צריך להצביע למפלגה שמייצגת כלל דעותיך , לא דעה אחת. אני לא אצביע למפלגה ערבית רק משום שהיא תומכת בזכויות אדם במדינה - כי היא לא ציונית. אני לא אצביע לשינוי כי היא זונה פוליטית - ואם מולדת תקים את הממשלה הבאה - היא תילך אפילו איתה. לא במדינה שלי ! נ.ב- אין ערבים במדינה שיכולים לעזור לך בנטל הביטחוני. גם ערבי ישראלי שמתגייס לצה"ל - לא יכול להיות בקרבי או מודיעין ! וזה מעוגן בחוק. אז אתה לא יכול להגיד דבר כנגדם. הערבים הישראלים מתים באוטובוסים בדיוק כמוך ! והם גם מתנגדים למצב הקיים !

resh0

New member
בדואים, דרוזים,צרקסים, הם לא ערבים?

הם כן ערבים! אבל לא פלשתינים. כל פלשתיני הוא ערבי, אבל לא כל ערבי הוא פלשתיני! לכן יש להבדיל בין "ערבים בישראל", לבין "פלשתינאים בישראל". ה"ערבים בישראל" שאינים פלשתינים, הם אחים שלי, הם נושאים בנטל הבטחוני בקו הראשון, הם שותפים לעשיה וזוכים לכבוד רב מכל אזרחי המדינה ומי שלא מכבד אותם, ראוי לכל גינוי! לעומתם הפלשתינים בישראל... הם האויבים שלנו!!! אסור שבמסגרת הסכם קבע הם לא יטרונספרו ויצורפו לאחיהם. הפרדה פיזית, זה גם מהם. דרך אגב, הפלשתינים בישראל שמתפוצצים איתנו באוטובוסים "מתנגדים למצב הקים" לא בגלל שקרוביהם מתים!!! אלא בגלל ההפליה על-פיה כאשר קורה דבר כזה לאחיהם ביש"ע, הם מקבלים צ´ק... ממתי חשוב לפלשתיני דם וחיי אדם?? רק כאשר התקשורת בסביבה!!! אח"כ הם מקבלים את הצ´ק ורוקדים כל הדרך אל הבנק... לא רק, מיד חושבים הם על "השקעה" חדשה ונכנסים למיטה.

EverMan

New member
הסיבה היחידה שהערבים הישראלים

(ערבים , לא בדואים דרוזים או כל עדה אחרת) לא משרתים בצבא כמוך - זה כי אתה לא נותן להם. הם עושים במדינה למרות שהם מקופחים יותר מכל אחד. ממתי חשוב לפלשתינאי דם וחיי אדם ? מאז שלך זה חשוב. תתפלא. גם הם בני אדם. חבל שאתה כל כך גזען.

resh0

New member
האם יהיו מוכנים להלחם כנגד אויבנו??

אתה "מקורב" אליהם, שאל אותם בבקשה אם יהיו מוכנים, אנחנו צריכים הרבה מסתערבים, "בזול". אני בהחלט בדיעה שיש לגייס את כו-לם!!! גיוס שווה. לשלוח את הפלשתינים בישראל להלחם מול אחיהם/אויבנו הפלשתינים ביש"ע, אנחנו תמימי דעים? הם מקופחים מכיוון שהם לא מוכנים להסתגל למערכת הפוליטית בישראל (או שלא רוצים להסתגל אליה). בישראל מונהגת שיטה על-פיה מגזרים זוכים לתקציבים למען המגזר, בהתאם לתרומתם בקואליציה. לא יהיו בקואליציה, יהיו מקופחים!! ככה זה אצלנו, נאהב את זה או לא. שס´ , שכמו המפלגות הפלשתיניות גם מפלגה לא ציונית, הסתגלה למערכת! נכון, היא נאלצה לוותר (זמנית) על שאיפותיה בעניין מדינת הלכה, אבל "בדרך" הם מביאים להשגים למגזר שלהם (למרות שאני חושב שזה בהחלט לא השגים). המפלגות הפלשתיניות בישראל לא מוכנות לוותר על שאיפותיהם להפוך את המדינה למדינת פלשתין!!! ראה את הנבחרים שלהם, הם מתחרים האחד בשני מי מבצע את המהלכים הקיצוניים ביותר, מי מגרד יותר את התחתית של המותר עפ"י החוק... ולמה הם מתנהלים כך? כי זאת הדרך ה"נכונה" לפנות אל קהל היעד שלהם!!! הם יודעים כי הפלשתינים בישראל הם קיצונים ומזדהים עם אחיהם/אויבנו הפלשתינים ביש"ע, לכן הקיצוניים ביותר, זוכים לקבל את התמיכה הגדולה ביותר. בוא נהיה ריאליים: אילו היו בתוכם כאלו מתונים ולדעתך המתונים הם רוב, מדוע לא קם לו אחד ה"מתונים" האלו, מקים רשימה וגורף את רוב קולות הפלשתינים בישראל?? ואולי אתה תתנדב להיות האיש... פלשתינים ששולחים את ילדיהם להתפוצץ כדי לקחת את חייהם של יהודים, אח"כ בוכים לתקשורת הזרה ואח"כ רצים בשימחה אל הבנק לפדות את הצ´ק ואח"כ נכנסים למיטה כדי "לייצר" מתאבד חדש, אלו לא בני אדם, אלו חלאות אדם!!! מי שתומך במאבקם ומי שמחנך אותם להתנהלות הזאת, גם מבחינתי הוא חלאת אדם. אם להגיד אל אלו "חלאות אדם" זאת גזענות, אז אני גזען גאה.

EverMan

New member
הערבים הישראלים אינם פלשתינאים

הם אינם משייכים עצמם ולא רואים עצמם ככאלו. הם לא תומכים בטרור והם מתים בדיוק כמוך בפיצוצים. סלח לי - גזענים - לא פה.

resh0

New member
כיצד תסביר את התנהלות הח"כים שלהם?

אם הם מתחרים מי מתנהל באופן הקיצוני ביותר, זה סימן שהם מודעים לעובדה שהקיצוני ביותר ייקבל את התמיכה הגדולה ביותר, נכון? ואם ישנם בתוכם מתונים, כיצד זה שלא שומעים אותם??? הרי אחד שיקים מפלגה פוליטית שאין עניינה בנושאים מדיניים, היה גורף את כל הקופה... נכון? זכורות לך התפרעויות אוקטובר לפני שנתיים??? נראה לך שאנשים מחזיקים רוגטקות בבית? נראה לך שבסוף הקיץ אנשים משאירים רעלות פנים בהישג יד? נראה לך שהשלטים הכינו ביום המהומות? נראה לך ש"בדם ואש נפדה את פלשתין", היה סתם כדי להקניט? אם אתה לא מודע לעובדה שהכל היה מתוכנן, אם אתה לא מודע שיש להם מחסנים אם ציוד מוכן, כולל צמיגים להבערה, אם אתה לא מבין כי הפלשתינים בישראל הם קודם כל פלשתינים, אחרי זה תושבים בישראל, אתה פשוט לא רואה טוב את המציאות!!! תבדוק במיוחד את עין ימין שלך... אני אוהב ערבים, אני שונא פלשתינים!!! הפלשתינים הם האויבים שלי, מקומם לא פה. ונחזור לשאלה העיקרית שעליה בחרת "משום-מה" שלא להשיב: הדרוזים, הבדואים, הצ´רקסים, הם ערבים שנלחמים ומקריבים את נפשם במלחמתנו מול האויב הפלשתיני. האם אלו ש"מתים כמוני באוטובוסים", יהיו מוכנים כמוני וכמו הערבים שציינתי, להלחם מול האויב הפלשתיני?? הבמה שלך, אם תענה עניינית על השאלה, תבין בעצמך שמדובר בפלשתינים עם תעודות זיהוי כחולות!

EverMan

New member
במילה אחת : גזען.

אתה ממציא עובדות שהן לא קיימות , אתה מביא שקר במקום אמת ומתרץ בכך גזענות. לא מקובל.

resh0

New member
מה "שקר"??

זה שאתה אומר "שקר", אין זה אומר שדברי הם שקר. אילו ה"שקר" היה ברור, לבטח היית מוצא לציין מהו הקשר... ועדיין לא מצאת לנכון זמן לענות לשאלתי, כנראה שהתשובות לא משרתות את האינטרסים השקריים של המחנה שלך... זה לא מקובל!!!! מעניין שבכל פעם שאתה מתבקש לחתוך ב "כן" או "לא", אתה פשוט עונה כמו ילד... או, שאתה מוחק הודעות כמו פחדן!

למעלה