משהוא יודע האם יש טיפול לדופק חזק??

mיטלמן

Well-known member
לא ברור לי איך מה שכתבתי פוגע במישהי,
והיתה סיבה טובה,
להבדיל ממך שפוגע בכל מי שאתה עונה לה/ו,
מזלזל ומלגלג ומנסה להקטין ולבטל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא ברור לי איך מה שכתבתי פוגע במישהי,
והיתה סיבה טובה,
להבדיל ממך שפוגע בכל מי שאתה עונה לה/ו,
מזלזל ומלגלג ומנסה להקטין ולבטל.
א. ההסבר האחרון שהמנהל הנכבד נתן כאן, אינו שייך בשיט לתופעה שתוארה כאן. לא EKG ולא בדיקת דופק יתנו מענה, וראוי שרופא ומומחה יביעו דעה בנדון.
ב. מה הבעיה שלך עם הדוא"ל שקיבלת? לנסיכים הכל מותר: ראי את הנסיך הילדז של הנהנתן. הוא הרי מלמד את הנהנתן מה עליו לעשות, הוא מציג תנועות מגונות מול הראש האשם ומול האנשים שנמצאים סביבו... הוא מוציא פוסטים נוראים וכן או שלא מסיר אותם לאחר מכן. אז לנסיך שמראש נקרא "נסיך דריי דריי דריי" מותר לקבוע מי חולה ומי בריא בנפשו. אני בעד.

הסבר נאות: גם אני 0מולן אז גמני חולה נפש. נא תהתייחס לדבריי בהתאם.

mיטלמן

Well-known member
א. ההסבר האחרון שהמנהל הנכבד נתן כאן, אינו שייך בשיט לתופעה שתוארה כאן. לא EKG ולא בדיקת דופק יתנו מענה, וראוי שרופא ומומחה יביעו דעה בנדון.
ב. מה הבעיה שלך עם הדוא"ל שקיבלת? לנסיכים הכל מותר: ראי את הנסיך הילדז של הנהנתן. הוא הרי מלמד את הנהנתן מה עליו לעשות, הוא מציג תנועות מגונות מול הראש האשם ומול האנשים שנמצאים סביבו... הוא מוציא פוסטים נוראים וכן או שלא מסיר אותם לאחר מכן. אז לנסיך שמראש נקרא "נסיך דריי דריי דריי" מותר לקבוע מי חולה ומי בריא בנפשו. אני בעד.

הסבר נאות: גם אני 0מולן אז גמני חולה נפש. נא תהתייחס לדבריי בהתאם.
???
הגבתי להרינגטון, לא מבינה איך לקחת ומה.
הגבתי גם אליך, בעניין הסוסים והעגלה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
???
הגבתי להרינגטון, לא מבינה איך לקחת ומה.
הגבתי גם אליך, בעניין הסוסים והעגלה.
בקשר לסוסים? עניתי.
בקשר לשאר? זה שכן התייחסתי או שלא, אין בכך כל תחליף למענה מטעמו של המנהל המכובד. אני רק הבעתי כאן את דעתי האישית, שאינה קשורה כמובן אליו. אז מיץ מיץ? מיצוצו.

Harrington

Well-known member
מנהל
הדברים נכתבו שם דווקא בתגובה למה שכתבת בעניין קודם לכן. צר לי לאכזבך (ואלוקים יודע מה הצורך להגיב לי באופן העקיף להחריד שבחרת בה), אבל מה שכתבתי למעלה דווקא מדויק לחלוטין. אני באמת מתנצל, מעומקה דליבא, אם זה לא מסתדר עם הצורך שלך לתקוף ולהשמיץ בכל מקרה ומחיר.

למען הסר ספק, אין לי כוונה להיכנס איתך לתחרות פינג-פונג בעניין (גם לא עם אף גולש/ת 'ידען' אחר לעניין זה). די לי בכך שהשואלת קראה והבינה ותדע להתעקש על בדיקה זו אם הרופא אליה תפנה לא יציע אותה ביוזמתו.

הרבה הצלחה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לדעתי, הלכתם רחוק מדי, היא שאלה על RT ואילו אתם השבתם לה על אמבדד.
כשיש דופק חזק, צריך להוריד אותו והמלצתי לה איך לעשות זאת בתגובה #2 שלי ואם זה קורה עוד פעמים, רק אז צריך להיבדק באופן מסודר יותר ע"י קרדיולוג.

עוד לא נגמלת מרון? ;)
לא הבנתי עד כמה רחוק הלכנו. אתה הצעת הצעה של "כאן ועכשיו" לפני ההמשך. אם זה עובד? יופי. אין שום סיבה להתקדם עם זה הלאה. אבל במידה שלא? לא הייתי סומך על דעת ההמונים ולכן הבאתי את הקישור שהבאתי והסברתי גם למה.

ולגבי ההמשך? במקרה של שיניים, אולי דווקא שם יש מקום לפנות ולקבל עצה מההמונים, אך בסופו של דבר, ללכת למומחה שיביע את דעתו וייתן את טיפולו. אין כל קשר ל"רון" או ל"שמשון". יש קשר לשיניים. ולמען ההגינות? אני גם לא הזכרתי כל שם.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא הבנתי עד כמה רחוק הלכנו. אתה הצעת הצעה של "כאן ועכשיו" לפני ההמשך. אם זה עובד? יופי. אין שום סיבה להתקדם עם זה הלאה. אבל במידה שלא? לא הייתי סומך על דעת ההמונים ולכן הבאתי את הקישור שהבאתי והסברתי גם למה.
אם זה לא יעבוד, כבר לא יעזור לך רופא והמבין יבין.
ולגבי ההמשך? במקרה של שיניים, אולי דווקא שם יש מקום לפנות ולקבל עצה מההמונים, אך בסופו של דבר, ללכת למומחה שיביע את דעתו וייתן את טיפולו.
האני מאמין שלי הוא שבן אדם יודע הכי טוב מה טוב בשבילו, לכן ה-|המלצה| שלי היא כן להקשיב להמונים, אך לא להסתפק בהם, אלא גם לקבל ייעוץ ממומחה כאשר באים אליו עם יותר ידע, כך שניתן לשאול אותו שאלות וגם להפעיל הגיון ולא לקחת אותו כקדוש מעונה, אלא בעירבון מוגבל.
אין כל קשר ל"רון" או ל"שמשון". יש קשר לשיניים. ולמען ההגינות? אני גם לא הזכרתי כל שם.
יש כאלו שיודעים לקרוא בין השורות :)

אלן 5

Member
מהיר מעלה את המימדים חזק נשאר באתם מימדים אבל חזק מאד מפריע,,אתה שומע את הדופק של עצמך בום בום בם

מהיר מסוכן אם לחץ דם שלך נגיד 120 שזה בסדר ,יכול למהר לעלות אותו למעלה אפילו עד כדי סיכון
חזק נשאר באותם מימדים נגיד 120אז ישאר 120 , אבל כל פעימה נשמעת חזק בום בום בום שזה מפריע למהלך החיים, לא מסוכן

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה זה דופק חזק? להבדיל ממהיר.
לכל אדם יש קצב דופק פחות או יותר קבוע בזמן רגיעה. נגיד... בין 50 ל-80 פעימות בדקה. אצל הספורטאי הדופק יהיה איטי יותר ואצל פדלאון יהא מהיר יותר.
ברור שבשעת מאמץ או התרגשות (או התרגזות), מספר הפעימות לדקה יעלה ואז קצב הדופק יהיה מהיר מהממוצע. אז... כן. אדם שנמצא במצב מנוחה, אבל לפתע הוא קיבל הודעה מרגשת, או שמישהו הצליח להעלות לו את הג'ננה? קצב הדופק שלו יעלה. עד כאן בנוגע לקצב.

לעומת זאת, קורה שהקצב הוא פחות או יותר נכון, אבל בשל מצב כלשהו או הפרעה כלשהי, את חשה את עצמת הדופק בכלי הדם של הצואר ואת חשה את עצמת הפעימות בחזה. המצב הוא עד כדי כך קיצוני, עד כי את ממש שומעת את הפעימות "מכות" באוזניים. במקרים כאלה, עלולה לקרות גם טכיקרדיה = כלומר, הפרעות בקצב. את חשה לפתע שהלב נעצר לרגע ואז הוא חוזר לפעום, שוב בקצב לא ממש אחיד. זה עלול לגרום לסחרחורות. זה עלול לגרום ללחץ בחזה. זה עלול להכאיב וזה בעיקר... מפחיד. ואז, הקצב מתאזן ואו שזה חוזר שוב או שלא. ואז, או שהפעימות ממשיכות להיות חזקות או שלא. אין לזה שום חוקים...

אז פעם זה קרה לי... עבדתי ולא עבודה ממש פיזית. לפתע חשתי כאילו שהניחו לי על החזה שק מלט. לחץ עצום. לא ממש כאב אבל לחץ לי. והיות שהרגשתי עדיין שכוחותיי עמי, לא עצרתי את העבודה. אט אט הלחץ ירד, אבל פעימות הלב הורגשו היטב. התיישבתי ונחתי, ולאחר מכן, הלכתי הביתה. שכבתי. נחתי ואז חשתי לא רק את פעימות הלב החזקות, אלא חשתי גם הפרעות בקצב מדי פעם. דבר זה כבר גרם לי לסחרחורת, וביקשתי משכן שייקח אותי ברכבו לקופ"ח. הגעתי קודם כל לאחות, שמיהרה לחבר אותי לEKG. באותם רגעים, הלב פעם בקצב הנכון והאחות טענה שהגרף תקין לגמרי. היא הכניסה אותי לרופאה, וזו ראתה שאני חיוור. כששמעה את כל הסיפור, היא התעקשה שאסע מייד לבי"ח. היא אמרה: 'שיהיה מונית או אמבולנס אבל מיד'. אז בביה"ח עשו לי בדיקות דם ושוב חיברו אותי למוניטור. ציוו עלי להעביר את הלילה בבית החולים כשאני מחובר למוניטור ובמהלך השינה, כשהסתובבתי, ניתק הכבל שחיבר את ה"פיטמות" למוניטור. אף אחות לא הבחינה בכך, כך שאילו התפגרתי במהלך אותה שינה, היו פשוט מוצאים פגר על המיטה...

בבוקר התעוררתי רענן יותר, ואז עשו לי בדיקת מאמץ, שעברה די בסדר. שוחררתי לקראת הצהריים וקבעו לי תור לקרדיולוג. פגשתי את המומחה, שהחליט שכדאי לי להתחיל לקחת קרדילוק, כדי להאט במקצת את קצב הלב. הוא גם הציע שאעבור צינתור. הצינתור נעשה דרך עורק יד ימין ועבר תקין.
ולסיכום: כל הסיפור המוזר הזה התרחש פעם אחת בלבד וארך מספר שעות לא רב.
במהלך שהותי בבית החולים, המצב דווקא היה תקין וגם הבדיקות היו תקינות.
אז לאיש אין מושג למה זה קרה ומעבר לנטילת כדור קרדילוק אחד ליום, המצב לא חזר ברוך השם.
מאז עברו לפחות 5 שנים אם לא יותר, ו"טפו טפו"... הכל תקין עד עצם היום הזה.

למעלה