משהו בעניין המוקד העירוני

shian

New member
משהו בעניין המוקד העירוני ../images/Emo4.gif

מקווה שדורון עדיין משוטט כאן - היום התקשרתי למוקד כי זכרתי במעורפל (סקלרוזה קשה...) שיש הופעות לילדים באחוזה בימי שני ורציתי לוודא אם אכן. המוקדנית שענתה לי (לא זוכרת שם) אמרה שאין כלום בבטחון רב ולכן לא הלכתי. בסביבות 19:00 יצאתי לסיבוב עם הצאצאית בעגלה ואז ראיתי שמקפלים בדיוק תפאורה של איזה הצגה. וזה מחזיר אותי לכך שנכון, יש הרגשה שדברים משתפרים אבל המוקד העירוני צריך ניתוח תהליכים ויפה שעת אחת קודם. אני בטוחה שעיריית רעננה לא צריכה את שירותי ניתוח המערכת שלי (מה לעשות, זה המקצוע שלי) אבל צריך לעשות את זה. לעקוב אחר קבלת הקריאות ודרך הטיפול בהן ובעקבות זה לשפר את התהליכים ומתן השירות לאזרח. אפילו זה שקריאה כמו שלי לא נרשמת לא תקין בעיני כי איך מוציאים דוחות אחר כך איזה אחוז מהקריאות הן בקשות אינפורמציה ואיזה דיווח על תקלות או כל נושא אחר? הרי בדיוק רישום מדוייק של הפניות על פי חתכים מאפשר פילוח על פי חתכים שונים והפקת מסקנות.

qrst1 האחת

New member
הכי קל יהיה - להקליט את השיחות כמו במשטרה...

- נוח לבדיקה בכל זמן ושל כל הגורמים...

Liat R

New member
אפשרות נוספת

לשלוח שאלות ותלונות למוקד דרך האתר של רעננה כך כל תלונה נרשמת

shian

New member
הדרכים שהוצעו כאן הן לא יעילות לשיפור השירות

להקליט את השיחות לא יעיל מאחר והכוונה (לא של העירייה וגם לא שלנו האזרחים) היא לא "להקליט אותם על חם" או משהו בסגנון אלא באמת שיפור השירות לנו האזרחים. הקלטה לא נותנת לך אפשרות לבדוק באיזה נושאים מתקשרים האזרחים, זמני טיפול וכ"ו. לשלוח קריאות דרך האינטרנט גם לא ממש הגיוני כי דבר ראשון צריך לבדוק מה רוצים להפיק ולפי זה לבנות תוכנה עם השדות הנכונים (לא מדובר במדע האטום אלא במשהו מאוד טרוויאלי). בנוסף, מערכת כזו צריכה להיות מגובה בנהלים (איך עונה, מי עונה, כמה זמן, הפקת דוחות תקופתית ועוד ועוד). אנחנו גם שוכחים שאנחנו אולי נמצאים בסביבה שרובם בה אינטרנט אוריינטד אבל יש קשישים, ילדים, או סתם אנשים שלא מחוברים לאינטרנט וגם להם יש זכות ביטוי. וכמובן כמובן - חלק מהקריאות הן למעשה ליקויים או בעיות שאנו נתקלים בהם כשאנחנו בחוץ והדיווח שוב נעשה דרך הסלולרי.

אני רוצה לאזן טיפה ולהרחיב, ברשותכן

אמש ב- 3 לפנות בוקר שמעתי קולות בני נוער (זה נשמע כאילו אפילו לא השלימו את השלב בו מתחלף להם הקול) מלווים בקולות הקאה חזקים במיוחד. חזקים עד כדי שהתעוררתי מהם. התקשרתי למוקד שאמרו ששולחים ביטחון ומעבירים אותי למשטרה. העבירו. תוך 3-4 דקות היתה ניידת בטחון וניידת משטרה. הילדים כבר נעלמו משם. השוטרת אפילו חזרה אלי לברר טוב יותר את המיקום המדוייק. הצטערתי שהילדים הלכו. לפעמים, מפגש עם המשטרה בגיל 13-14 הוא חווייה שיש בכוחה למנוע מהם לרדת נמוך יותר בצריכת האלכוהול העתידית שלהם (או שאני תמימה...?). לגבי המוקד - אני רואה פה בגדול שוב את אותה תלונה של איכות לא עקבית של מענה המוקד. ולליאת - לא הייתי מתלוננת דרך האינטרנט, אלא אם כן כגיבוי לתלונה טלפונית. מה שכן, ניתן ורצוי לבקש מס' קריאה וכך את מודאה שתלונתך נרשמה.

qrst1 האחת

New member
ההקלטה לא נועדה "להקליט על חם"...

אלא לצורך התיעלות וכעזרה למוקדנים לעקוב אחרי מה שנפל להם בין בכיסאות... ואגב, במשטרה זו בדיוק הסיבה להקלטות...

Liat R

New member
מוקד

אני חיה ברעננה כבר למעלה ה-30 שנה - עוד מימי המושבה. מאז הקמת המוקד - לא היתה פעם אחת בה לא נעניתי בחביבות ותמיד העניין סודר. ניקיון שבילים, פינוי אשפה, פינוי חיות מתות, פינוי פורץ אצל השכנים, עזרה במציאת רחוב, עזרה במספרי טלפון של עסקים מקומיים.... ועוד ועוד...

טיפול מוקד

את יוצאת מנקודת הנחה שהיה ארוע באחוזה ובונה על כך מגדלים. מבלי שבדקתי זאת אולי לא היה שום ארוע באחוזה ומתנהל כאן דיון שלם סביב איכות השרות של המוקד. כל הארועים אמורים להפרסם ברמה היומית באתר האינטרנט העירוני ורצוי שתבדקו גם שם. אנחנו נבדוק אם היתה טעות אצלנו אבל שוב אני ממליץ לא להחפז עם האשמות . המוקד העירוני מקבל מידי יום כ- 150 פניות וזאת הבעת אמון מוחלטת במקד שאילולא כך היינו רואים ירידה בכמות הפניות . אמיר שוצמן

shian

New member
לא "קטלתי" את המוקד

וכבר אמרתי כאן שאני בהחלט מרגישה מגמת שיפור, עדיין אני חושבת שמנקודת המבט שלנו האזרחים יש איזה חוסר עקביות בטיפול בקריאות. אירוע אכן היה באחוזה (הצגה כלשהי) וגם כתבתי שבזמן שהגעתי לשם בדיוק קיפלו את התפאורה. ולסיום,זה שאני מלינה על קריאה מסויימת של המוקד לא אומר שאני לא מביעה בו אמון ולראייה אני שבה ומתקשרת בנושאים שונים וזה שאתה מוצא זמן באחת בלילה!!! לענות בפורום זה בכלל דורש צל"ש. יום טוב!

איזה כיף שאפשר להשמיץ אנשים בעידן האינטרנט

אני כל פעם צריכה לצבוט את עצמי ולראות אם אכן נכון מה שאני קוראת בפורומים השונים. כתבה זאת שלפני שהתקשרה למוקד ואמרו לה.... ובשיא חוצפתה מבקשת שהמנהל ישוטט באתר בשתיים לפנות בוקר. לא הגזמנו !? אני באמת שואלת ברצינות. אני בטוחה שהמוקד והעובדות בו טועות לפעמיים אין לי ספק בכך אבל מפה ועד להשמיץ ואז כול מיני משועממים מצדיקים ויאללה לתלות אותם על עמוד החשמל את האוכלות חינם האלה שכל הזמן טועות. יפה עשה המנכל שענה כפי שענה. יש דרך לבדוק ולקבל מענה איכותי ואמיתי ואולי גם קצת אמפתיה לאנשים שעובדים וטועים. אני בטוחה שהגברת לפני אף פעם לא טועה אני מקנאה בה.

shian

New member
ערב טוב גם לך

כל כך הרבה כעס, בהתחשב בזה שרק עכשיו נרשמת לתפוז זה ממש נראה שאת איזה שהוא צד בעניין. ואגב עידן האינטרנט - גם את מתחבאת מאחורי איזה ניק ולא חושפת מי ומה את. יש לי הרבה אמפתיה לאנשים שעובדים ויש לי עוד יותר אמפתיה לייעול תהליכים במקרה הזה גם לטובתנו האזרחים אבל גם לטובת העירייה. לגבי המענה שקיבלתי בלילה - אם היית עסוקה פחות בלצבוט את עצמך ויותר בלקרוא מה שכתבתי היית מבינה שבסך הכל החמאתי לאמיר. שיהיה לך ערב טוב!

הי שיאן

דורון בכר מנהל המוקד מעוניין לבדוק את התלונה. הוא מבקש שתצרי עימו קשר למתן פרטים. את יכולה במייל. שמחתי לראות, שוב, שיש עניין אמיתי בשיפור מתמיד של השירות. ארגונים נמדדים לא בבעיות (כי תמיד יש) אלא באופן פתרונן. לפחות בעיני. תודה לשוצמן ולדורון על ההתייחסות.

shian

New member
הי חנה עזבי, ירדתי מזה.

השרשור הזה קצת יצא מפרופורציות עם משב האנרגיות השליליות שהוא הביא. מישהי נוספת (Paloma) גם אמרה שהיא התקשרה בשאלת מידע וגם הלכו שם לאיבוד. אני סומכת על האינטיליגנציה של דורון שיעשה אחד ועוד אחד ויפעל בנידון. שולחת לך מסר בעניין אחר (כן כן, אני יודעת שאין סודות בחברה. מודה באשמה)

גמני פניתי למוקד העירוני ושאלתי

ביום רביעי (לפני 3 שבועות) בצהרים אם גלריית האמנים תהיה פתוחה בשעה 18.00 כפי שפורסם בכל מקום ברעננה (ושבוע לפני זה יצאנו לרחוב ודבר לא התקיים שם...) ובמוקד החזיקו אותי כמה דקות על הקו - ל א ידעו לענות - העבירו אותי למחלקת תרבות - ושם ל א היתה תשובה.... למה לא מוכנה תשובה כל כך טריויאלית? לשאלה כל כך אקטואלית?..

תגובת עיריית רעננה

עיריית רעננה רואה חשיבות עליונה במתן מענה לכל פנייה מכל תושב! במוקד נפתחות פניות רק בנושאים הדורשים טיפול ולא בשאלות על פעילויות העירייה השוטפות. תושבים המעוניינים לקבל מידע על מגוון הפעילויות העירוניות או להתלונן בכל נושא אחר, מוזמנים לפנות למוקד העירוני הזמין 24 שעות ביממה! דוברות רעננה למידע 24 שעות ביממה: המוקד העירוני 107

גיא1003

New member
על מה הגברת מלינה!?

אני סטודנט לתקשורת בתל אביב ובאחד הקורסים עסקנו בתקשורת המונית וההשלכות שלה על החברה. בשבילי זה המשך לקורס. הגברת מלינה ובצדק מבחינתה שהוטעתה לגבי מועד אירוע באחוזה. ומפה היא מגיעה למסקנות ונתינת ציונים, המוקד העירוני צריך ניתוח תהליכים.... אולי יש לו... ולמה צריך לתעד שאלה של לקוחה אני עצמי התקשרתי אתמול לשאול מה שעות הקבלה בהנדסה אז לפי דבריך השאלה הייתה צריכה להירשם למה!? זה ניתוח מערכות!? זה גסיסת מערכות. אני לא בקיא בניתוח מערכות אני מקווה להיות בקי בתקשורת המונים.אחד הנושאים שלמדתי זה איך מזינים אינפרומציה ויוצרים דימוים שלילים או חיובים על גופים או אנשים. במקרה הזה הגברת בהחלט מזינה אינפורמציה שלילית על מוסד עירוני עם מסקנות וציונים ועכשיו יוכיחו נא בעירייה שהמצב לא כך. אבל זאת בעיה שלהם ואני לא היועץ שלהם. אני פשוט נהנה לחוות את מה שאנחנו למדים בחדר ההרצאות. גיא.

shian

New member
בוא ואסביר לך ישירות מפי "הגברת"

אני מבינה שאין לך עדיין נסיון תעסוקתי גדול ולי דווקא כן. מתוך הנסיון הזה אני חושבת איזה מידע היה חשוב לי בתור מנהלת המוקד או בתור כל אחת מהפרסונות שמעליו: היה חשוב לי לדעת למשל כשאזרחים מתקשרים האם הם מתקשרים בנוגע למפגעים או בעיקר בשאלות אינפורמטיביות. מתוך המידע הזה הייתי מוציאה מסקנות אופרטיביות - הווה אומר אם יש אחוז גדול של שאלות אינפורמטיביות ניתן לקצר בתקנים ובהודעת הפתיחה להוסיף אופציה להשמעה אוטומטית של אירועים. בסך הכל יש כאן בפורום אוסף של אנשים שרובם באים ממקום טוב, אנשים שאוהבים את רעננה ונמצאים כאן מתוך בחירה וכולם כאן מנסים לגלות ראש גדול אולי גדול מידי אבל באמת מתוך כוונות טובות. אפשר לזוז קצת מהנושא? אתה נשמע בחור חמוד, אתה יליד רעננה? אני אישית בתור אמא למתבגרים אשמח לשמוע מצעירים על חוויית הילדות כאן ואם אתה וחבריך מתכוונים להישאר כאן.

למעלה