משהו בעניין המוקד העירוני

על מי אדוני מלין?

ראשית גיא - ברוך הבא לפורום. אני לא סטודנטית לתקשורת, אמנם, אולם חולקת עליך. מהיכרות עם המתלוננת, קריאת הודעתה והכרות עם המוקד העירוני שא/נשיו עושים כמיטב אולם כמו בכל תהליך - יש תמיד מה לשפר, נראה לי שלקחת את זה קצת רחוק מדי. אני מסתובבת בתיקשורת הוירטואלית לא מעט שנים ועוסקת לפרנסתי (בין השאר) בשיווק ושירות. כשלקוח/ה מתלוננ/ת, יש מעט מאוד חשיבות לאימות התלונה ("האם באמת היינו לא בסדר?). יש שני דברים חשובים בלבד: 1. להפוך לקוח/ה מאוכזבת ללקוח/ה מרוצה. 2. להבין מה הדבר שגרם לאי שביעות הקצון על מנת לפעול או לשיפורו או ל"גיוס" הלקוח/ה לצד שלך. מבחינה זו, פנייתו של מנהל המוקד לבקש את פרטי הקשר ללקוחה על מנת לשוחח איתה, היא המעשה הנבון והנכון. שירותיות פירושה לתת לצד השני את מה שהצד השני רוצה או חושב שרוצה לקבל. להבין מהו הערך הנתפס של השירות שאני נותנת, כי הערך הנתפס הוא הערך הרלוונטי היחידי הקיים בסוגיות שיווקיות. אני רוצה להסב את תשומת לבך שמי שעושה כאן - אולי בתום לב - תהליך שאתה הגדרת כ"מזינים אינפרומציה ויוצרים דימוים שלילים או חיובים על גופים או אנשים" - זה אתה. מבלי משים, עשית דה-לגיטימציה ללקוחה, שהערך הנתפס על ידה של השירות שקבלה, גרם לה ולביתה אכזבה. גם אם השירות היה לדעתך מצויין או סתם סביר, עצם העובדה שהיא מאוכזבת אומרת שהשרות תוקשר באופן שניתן לשדרגו.

גיא1003

New member
אולי אני עדין צעיר אבל....

אני שמח על התגובות של הגברת ושל חנה. אני יליד רעננה ואכן אני בחור נחמד. מה שמפריע לי אישית ולא קשור כעת ללימודי. שיש בארץ ובאמת רק בארץ אפס סבלנות לטעויות ואין באמת פרגון ואמפתיה לאנשים שנותנים שרות. אבא שלי כל הזמן אומר לי מי שעובד טועה ואני חושב שגם פה אם אני מסתכל על אותה מוקדנית בגילי פחות או יותר שעובדת לפרנסתה וכנראה טעתה מרוב הנושאים שבוודאי יש במוקד היא דיווחה לא נכון, מה עשתה הגברת כתבה באמצע הלילה תראו אותם הם טועים והם צריכים ניתוח מערכות והם צריכים דוחות והם צריכים והם צריכים אז אולי יש להם דוחות ואולי יש להם חתכים . למה לא להיות באמת ראש גדול ולהתקשר למר דורון מנהל המוקד ולשתף אותו במה שקרה במקום להשמיץ אותו ברבים ובמקום להגיד לו מה הוא צריך לעשות. זה בשבילי ראש גדול ואם תרצי גם דרך ארץ. אני יודע שקשה לך לקבל את זה כמנהלת הפורום הרי לא תהייה לך פרנסה אם הגברת תתקשר ישירות למנהל המוקד. אני מקווה שאני אל אתפתה ואמצא תמיד את הדרכים בדרכי נועם ובשיחה אישית בכדי לפתור ולייעל במקום להשמיץ ברבים אנשים שאני מאמין שהם טובים. הרי כולנו מסכימים אני כיליד רעננה שאין עוד עיר ומוקד כזה בכל הארץ וכולנו יודעים שבצד השני מקשיבים ורוצים להיות טובים אז בואו ונעזור להם כשותפים ולא כמשמיצים. ואולי אני בכלל צעיר להבין את כל הניתוח מערכות והשיווק הנתפס וכו'. בוקר טוב אני הולך לעבוד ומקווה מאד לא לטעות .

זה בדיוק העניין, שאין כאן השמצות

תרשה לי לשקף לך משהו? אתה עושה לשיאן כרגע את מה שביקשת שהיא לא תעשה למוקד. הפורום מכיל קהילה חמה של אוהבי העיר ומוקיריה. אני חושבת שפרנסיה ועובדי העירייה יודעים - מניסיונם/ן - שהמשובים כאן באים מתוך מקום טוב ובונה. לעקר גולשים / תושבים מזכותם להביע תסכול כזה או אחר, זה מעשה אגרסיבי מדי לטעמי, שלילי ומקובע. אני יכולה גם להבין את המקום ממנה באה טענת אביך, אבל בתעכלס היא לא שונה בכלום מטענה של כל אדם אחר, מלבד העובדה שהוא "יורה" אותה לאוויר ונגד קהל שלא יכול לתת לו עליה מענה. גיא, הציר אינו בין "דרכי נועם" ל"השמצה". יש הרבה אפשרויות בין שני הקטבים הללו, שאני מקווה שתספוג אותן מאווירת הפורום. תשאר איתנו

zeev2137

New member
ניתוח מערכות

יקירתי אני כמנתח מערכות בעיריית רעננה מאוד נפגעתי מההערות המקצועיות שלך !!!! כנראה שאת מאוד צעירה ולכן הזהרי להבא בלשונך בהעברת ביקורת (אחת התכונות הנדרשות לטעמי ממנתח מערכות טוב ) .אני כאחראי על המערכת המופעלת במוקד רק רציתי לומר לך שעל מנת לקבל את אותן התוצאות שאת מלינה יש לנו דוח בין מספר סך הטלפונים המתקבלים למוקד לבין מספר הפניות שנפתחות בפועל במערכת ע"י המוקדנים . וראי כמה זה קל וההפרש הוא מספר הפניות לקבלת מידע . ולדעתי זה עלבון למקצוע שאת מתגאה בו כל כך שלא חשבת על הפתרון !!!!!! לא לחינם עיריית רעננה מתגאה באיכות העובדים ואני אחד מהם וגאה על כך.

עובדי העירייה נפלאים בעיני

(ברצינות - לא בציניות כלל וכלל), אולם יש לזכור שחלק מהמצויינות הזו נגזרת מהשיחות הללו עם התושבים, בפורמטים שונים. אז ראשית - ברוך הבא לשיחותינו כאן
. אני מאוד מאוד מבקשת לא להיכנס למיגננה, כי אין בה צורך. גולשי וגולשות הפורום כאן, עובדים עם העיריה מקדמת דנא. ואנחנו עושים את זה בשמחה, באהבה ובכייף, מתוך ביטחון מלא בכך שמותר לנו להתנסח בחופשיות משום שדברינו יתקבלו כפשוטם. חלילה, אל תעלב, אני מכירה את שיאן היטב (כגולשת, לא אישית) ויודעת שפניה לטוב. אני יודעת שיש סטטיסטיקות, דוחות ודגימות של קריאות מוקד, כפי שראוי שיהיה, ואשמח אם במקרים כאלו תראה בפורום מעגל נוסף של משוב חיובי ובונה, המתווסף לאילו שכבר מופעלים על ידכם. חנה.

a r t h e m i s

New member
מה יש להעלב?

כל אחד רשאי להעביר ביקורת, כל עוד זו עניינית. חזרה והדגישה הגולשת את הערכתה לעובדי העירייה והמוקד. אז מה יש להעלב? ואם כבר עלבון- זה בהחלט לא לכבודו של אף אחד ובוודאי לא למערכת בה אתה מתגאה, שמנהל המוקד לא חוזר טלפונית לתושבת עם תשובה לבעיה שעלתה אלא שולח לה מכתב עם בול. או כפי שהוזכר כאן בנושא בעבר- טוב שהוא לא שלח תשובה עם יונה, או בים בתוך בקבוק. השימוש היחיד שנעשה במערכת המתוחכמת באותו מקרה היה איתור של כתובת הפונה (מעולם לא נמסרה הכתובת למנהל המוקד!), שימוש שנתן תחושה שיש מי שעוקב אחרי התושבים..ההרגשה היתה מ-א-ו-ד לא נעימה! ולגבי עובדי העירייה- באופן אישי שיבחתי אותם בעבר ולמעט מקרה אחד יוצא דופן אני חושבת שכתושבים בהחלט יש לנו על מה (ועל מי) להתגאות.

גיא1003

New member
בדיוק על זה דיברתי....

בדיוק על זה דיברתי. כל המלל היה נחסך אילו הגברת שאכפת לה מאיכות החיים והשרות ברעננה הייתה מתקשר למנהל המוקד למחרת בבוקר ומשתפת אותו במה שקרה לה. אני בטוח שהיא הייתה מוצאת אוזן קשבת. וראו מה קרה הגברת החליטה את מה שהחליטה ולא אחזור על זה. ומיד קפצה עוד מישהיא שהתקשרה לפני שלושה שבועות ושאלה לגבי תערוכה ואמרו לה להמתין כי לא היו בטוחים, נורא ואיום הרובוטים האלה לא יודעים לענות מיד על כל מה שקורה בעיר מה עשו לא בסדר במוקד שביקשו ממנה להמתין בכדי לברר!? ועוד מישהיא קופצת ומספרת לנו על בול ומכתב ומעשה פלילים של השגת כתובת... לא מובן. ולמה מנהל המוקד לא מתקשר לא מובן ,לאן הוא צריך להתקשר בדיוק שהכל באינטרנט אנונימי ואני קורא את דברי חנה שמבקשת מהגברת ליצור קשר עם מנהל המוקד והגברת אומרת "לא" אז מה בדיוק רוצים מהמוקד. בשם אלוהים הניחו לו. תייר שיקרא את דברי הגברות יחשוב שהוא רצח את ארלוזרוב. אבל אולי אני צעיר ולא מבין בשיווק ובניתוח מערכות, ואולי אני נאיבי כשאני חושב שאפשר לפתור בעיות ולגלות אכפתיות דרך אמפתיות.חברים יקרים בשבילי זה עוד קורס בתקשורת המונים. ליל מנוחה.

גיא היקר

אתה התחלת את המהומה והבאת את הדיון למקומות לא מבורכים במיוחד. אני מבקשת ממך לעצור את התפתחות הדיון בנקודה זו. ה- input השלילי לא היה כאן לפני שהכנסת אותו. תודה, חנה

אני לא יכולה להתאפק יותר.

כן אני עובדת עירייה. משוחדת. רוצה להגיד משהו על מנהל המוקד הזה שמופיע פה לעיתים קרובות. הוא האדם הכי איכותי שאני מכירה בעירייה. נקודה. אכפתי נחמד תמיד במצב רוח טוב אהוד אהוב בעל משפחה לתפארת יש לו צוות במוקד מאד מגובש שמאד אוהב ומוקיר אותו הוא מפרגן להם כל הזמן. אני מצטערת אם זה נשמע מטעם כי זה אכן מטעם אנחנו עובדים יחד ואני מכירה אותו טוב מאד גם חנה התרשמה ממנו בקורס שעשינו יחד. ולגבי דוחות וניתוח מערכות קטונתי אני יודעת שכל ראשון לחודש אני מקבלת במייל דוח כמה שיחות נכנסו, כמה פניות, ימים חריגים וגם קצת חוש הומור הפניה המיוחדת של החודש. יכול להיות שכדאי לפורום לבקש מהדוברות לפרסם את הדוח הזה אחת לחודש פה בפורום. הוא אגב היחידי שמוציא דוחות מסודרים. צר לי אבל הייתי חייבת להגיב לא יכולתי להתאפק יותר.

מאחר וכולן כאן אמרו זאת

במילותיהן שלהן, אני שמחה שאת מצטרפת לדעתן הטובה של הגולשות והגולשים על המוקד ומנהלו. מאחר והפורום פועל בשיתוף פעולה הן בין הגולשים לבין העיריה והן בין הגולשים בקהילותיהם, נוצרה פה "סביבה בטוחה" בה משוב וסוגיות של תקלות ואי שביעות רצון לסוגיו, מתקבלות בברכה. לכשעולה ביקורת עניינית, היא נשארת עניינית גם אם חלק מהגולשים "פורצים לדלת פתוחה" בהגנה על מי שלא הותקף כלל וכלל....
בואו נשאיר את השיח במקום שבו גולשת התלוננה תלונה נכונה וצודקת מבחינתה, ומנהל המוקד ערך מיד ברור בנושא. יש ערים שהיו מקנאות בנו על התנהלות העניינים הזו, לא?

shian

New member
צר לי אם העלבתי

לא התכוונתי לפגוע באף אחד, יותר מפעם שיבחתי פה את העובדים של עיריית רעננה על כל אגפיה כולל המוקד. אני אהיה לרגע בודהיסטית ואקח את מאה אחוז האחריות עלי - הווה אומר אם נפגעת כנראה שלא הייתי רגישה מספיק. אני לוקחת כמחמאה את היותי "צעירה" ! לא פקפקתי לרגע בנאמנותך ואיכות עבודתך, שיהיה לך ערב נפלא.

אנו בנויים מביקורת ומשובים

אין צורך להתנצל . אנחנו עובדי עיריית רעננה ואני שעומד בראש העובדים מוכנים תמיד לקבל ביקורת כי רק כך אנו יודעים מה אנחנו צריכים לשפר. ביקורת בעיני היא דבר חיובי רק נכון הוא שעדיף שנקבל זאת בצורה אישית ולא בפומבי. טלפון למנהל המוקד או מייל אישי אליו היה יוצר את אותו תיקון או בדיקה מעמיקה שהוא ביצע בעקבות מה שפורסם באתר רק עם תחושות טובות יותר. אני בטוח שכל הכוונות טובות ואנחנו בעירייה כולנו נעשה הכל שאתם תושבי העיר והעובדים בתחומה שמשלמים את שכרנו תהיו גאים בעיר אותה אנו מנהלים למענכם ושלא בכדי כל הרשויות האחרות רוצות להידמות לה. שבת שלום אמיר שוצמן

shian

New member
חנה, קיבלת את המסר ממני?

רק שנדע אם זה עובד........

למעלה