משהו חשוב ממני אליכם...

משהו חשוב ממני אליכם... ../images/Emo140.gif

קודם-כל, אני אספר לכם משהו על עצמי, אני אשת-רוח ומיסטיקה. ומאחר ותחום המיסטיקה הוא תחום פרוץ, שהרבה שרלטנים מסתובבים בתוכו, מאוד חשוב לי להצמד לעובדות. לפני שהגעתי לפורום הזה, הייתי חברה בפורומים של רוחניות, וכשאנשים, שמחזיקים מעצמם מיסטיקנים (היו גם כאלה שנופפו גם בתארים אוניברסיטאים), הטעו אנשים בדרך אל האמת שלהם, נורא הציקה לי חוסר-האחריות של אותם so calld "מיסטיקנים והילרים". כי אחרי הכל, הדבר החשוב ביותר בחייו של אדם, היא האמת שלו, ואל האמת של עצמך מנחות אותך רק העובדות בשטח... היו לי שם בפורומים הרבה כעסים עם אנשים חסרי-אחריות, שאמרו ועשו דברים, שהם בל-יעשו! היום אני פה איתכם, את הפורומים הרוחניים נטשתי, כי זה לא בריא לי, כל הכעסים האלה, אבל ההרגלים נשארו עדיין. אני עובדת על שינוי ההרגלים, ומצטערת אם לעיתים אני נשמעת תוקפנית, זו לא הכוונה שלי. הכוונה שלי היא להעביר את העובדות, כמו שהן, וגם לשתף בעולם-הפנימי שלי. כבר עשיתי טעויות בהתבטאות פה ביניכם, ואני מצטערת על הטעויות שלי, שפגעו באחרים. אני אודה לכם, אם תעזרו לי להשתחרר מהתוקפנות שלי, שנדבקה בי בשנתיים האחרונות. ואני מצידי, אשתדל לעצור ולחשוב, ולכתוב קודם על דף את מה שיש לי להגיד, ורק אז להעתיק אל תוך הפורום. הרגלים לוקח זמן לשנות. אז... תודה וסליחה אורלי

Sefy

New member
מה שהיה היה ונגמר ../images/Emo13.gif

אני בטוח שאחרים יסכימו איתי שאין שום כעס וכולנו בני אדם ונוטים להתפרץ מידי פעם לדברים שנוגעים לנו. אז אל תדאגי יותר מידי

לספי, ידידי היקר ../images/Emo140.gif ולכולם ../images/Emo140.gif

אני מאוד רוצה להפטר מההרגל הרע! - אבל אני זקוקה להבנה שלכם, ולהערות מדי-פעם, כשאני טועה, כדי לדעת, איפה טעיתי ואיך לתקן. מה שהיה, גם אני רואה, כהיה ונגמר, אבל עשיתי טעות, ובבקשה, קבלו את הסליחה. תודה

Sefy

New member
אם לא הבנת את הרמז ../images/Emo3.gif

אז סלחנו, אנחנו החלטנו שלא נצלוב אותך בתור דוגמא שכולם יראו מה יקרה כשלא מסכימים איתנו ויש דעות שונות וקיצוניות

ספי'לה החמודי... ../images/Emo3.gif

הבנתי את הרמז שלך. אין לי דעות שונות וקיצוניות, יש לי ידע עובדתי, שאותו לצערי, אני מעבירה לעיתים בהתבטאות תוקפנית. דווקא עם הדעות שלי אני מאוד מאוזנת, אבל הטעות בהתבטאות שלי, היא בהעברת הידע העובדתי בצורה תוקפנית. די להרגיז, יא נודניק.

Sefy

New member
אני נודניק, לא חמודי ../images/Emo3.gif

עובדה של אדם אחד זה תאוריה שיכולה להגיע בגיחוך אפילו לצד השני, כמו למשל איך שאני מתייחס ל"עובדות" של הדתיים. מה שהוא עובדה לך הוא לא תמיד עובדה לאחר. זהו ידע שלך שאת מאמינה בו. אז כמובן כאשר מישהו לא יסכים איתו, את עלולה להכנס למיגננה, גם אני עושה את אותו הדבר ואני בטוח שהרבה אחרים פה. אז גמרנו, נסלח

ספי, עכשיו אתה קרציה!!!

חמודי, שכמוך
, "עובדות" של דת הן לא עובדות! - הן בסך הכל צורות אמונה מיושמות בפועל, המנחות את האדם בחייו. לא יותר מזה. דת היא בסך-הכל צורת יישום אמונה, כשדת קולקטיבית, היא צורת יישום אמונה על-פי דעת הרוב, תוך כפיית דעות. עובדות הן עובדות של הטבע האנושי והטבע בכלל. 1+1=2, זו עובדה!
אם אתה לא רוצה להסכים עם הדעה שלי, אל תסכים, מי אני, שאני אגיד לך איך להרגיש, איזה מאכל לאהוב, ואיך לתפוס את העולם? - אבל יש הבדל בין להבין אותך, ועל-פי זה לייעץ לך (ועצות אתה לא חייב לקבל), לבין להוכיח לך, שהעובדות על-פיהן קבעת לעצמך מהלכי חיים הן שגויות. כי 1+1 לא שווה 3! - בתכלס, אם תאמין בשלך ותשתוק, לא תקבל הוכחות, אבל אם תנסה לשכנע אותי, או אחרים בנוכחותי, לקבל את העובדה השגויה שלך, אני לא אשתוק, אני אוכיח לך את הטעות העובדתית שלך! אני מתרגזת כשאנשים מעבירים עובדות שגויות לאחרים, ומטעים אותם. לא מרגיז אותי, שאדם חי על-פי דרכו, מתוך אמונה מלאה בדברים ומתוך ידיעה מלאה את העובדות כתיקנן! - אם אני תופסת לא נכון את העובדות, והשקפת העולם שלי שגויה, אני תמיד שמחה, כשמתקנים אותי, ומראים לי, את הטעות, שבהבנת העובדות. לדוגמא: רוב החרקים הם הגננים של הטבע = עובדה. אם אני אפגע בנמלים, בג'וקים, בדבורים, בפרפרים וכד', אני אפגע גם ביופי של הטבע = עובדה! ואני לא מדברת על להרוג ג'וק או שניים בשבוע, או לעשות הדברת מזיקים בתוך הבית, אני מדברת על לפזר חומר הדברה בטבע ולפגוע בכמויות של יצורים חיים ונושמים. גם אם אין בי חמלה על אותם יצורים חיים ונושמים, אני לא אפגע בהם, כי לפגוע בהם, משמע לפגוע בעצים, בפרחים ובאדמה, המייפים את עולמנו. זו האמונה שלי, המשולבת בדרך השקפת-העולם שלי, בעיקבות אותן עובדות. אם אתה בוחר להרוג חרקים בטבע, אני אעיר לך, אני איידע אותך את העובדות, אני אשלח אותך לבדוק את העובדות גם במקורות, אבל אני לא אלחם בך. כשחרקים פולשים לתוך הטריטוריה שלי, כמו ג'וקים בתוך הבית, לדוגמא, אני כן אשתמש בתרסיס, אם אני לא מצליחה להוציא אותם מחוץ לבית, כי זו הטריטוריה שלי, ולא נעים לי, שג'וקים מסתובבים בה! זו הייתה דוגמא לדעות, הנובעות מעובדות, היוצרות דרך-חיים, מתוך אהבה לטבע. גם על זה יש לך מה להגיד קרציספי החמוד?

Sefy

New member
אני הקרציה של הטבע ../images/Emo3.gif

לגביך עובדות של דת הן לא עובדות, אני בטוח שאלו שמאמינים בהם יוכיחו לך אחרת, ולגביהם אלו עובדות החיים, כמו שאלוהים קיים, זו עובדה בלתי מעורערת בשבילם והם ילכו תמיד לשאלה "מי היה לפני הכל" שאני אוהב לשאול בחזרה "ואיפה אמא ואבא שלו ? הוא לא שואל את עצמו מי בה לפניו"
אנשים לא אוהבים ש"מוכיחים" אותם, כביכול (ואל תקחי זאת בדרך קשה כרגע) מי "את" שתאמרי לי שהעובדות שלי שגויות! מי "את" שתחליטי בשביל אחרים אם הדרך חיים שלהם לא נכונה או כן נכונה. מי ,את" שתגידי להם שהם טועים ואת צודקת! ראית באיזו קלות הרגזתי אותך ?
את ומיליונים אחרים החליטו שחרקים הם הגננים של הטבע, יבוא אחר ויוכיח לך לפי דרך המחשבה שלו שזה לא נכון, שהם גורמים נזקים והם יצורים נלאחים ודוחים שמעבירים רק חיידקים ואם את תנסי לתקן אותו אפילו שלדעתך הוא זה שטועה פה, אז הוא יתעצבן שאת לא מקבלת את הדרך "הנכונה" שלו. זה שתשלחי אותו לבדוק את העובדות, הוא יכול לשלוח אותך לבדוק את העובדות שלו! כל אחד והמקורות והעובדות שלו. אני למשל לא אשתמש בתרסיס, אני פשוט אכניס להם נעל בראש ואזרוק אותם לשירותים
עובדות שלך הם לא של אחרים וזה למה עכשיו לדוגמא רשמת לי הרצאה, בגלל זה שאת לא מסכימה איתי, אז את חייבת להודות שהפיוזים שלך קצת עלו
זה אנושי לחלוטין! אז כמו שאומרים: Welcome To The Human Race (פפסססט.. תמיד יש לי מה לומר
)

קרציספי החמוד ../images/Emo3.gif

אם 2 ו-3 בשבילך הם היינו הך, תגיד. אבל המורה שלי לחשבון, דאגה לוודא, שאני אבין היטב, ש... 1+1=2 ו-3 זה 2+1... אם בשבילך 3 ו-2 שווים, אחלה לך. יש דברים בחיים, שהם עובדות בסיס. מעבר לעובדות הבסיס הכל עניין של השקפת-עולם. תלמד את ההבדל, ועל השרשור הזה אני לא עונה לך יותר, כי אתה לא עוזר, אתה סתם מציקן!

avnil1

New member
אתה לא מסוגל לא להתווכח ????

חברת פורום בפתיחות לב נדירה מבקשת לפתוח דף חדש - ואתה ??? חייב, אבל לא יכול בלי, למשוך אותה לאותו מקום מימנו ביקשה לצאת. לא זוכר פעם שניסית לראות דברים מנקודת מבט של מישהו אחר, אתה תמיד צודק ואחרים תמיד נחותים. אתה לא מסוגל לקבל דברים כמו שהם ? דעות אחרות משלך ? לשכוח ולסלוח ?

חבר'ה לא להתנפל ../images/Emo4.gif

אז קרה... לא נורא. סגרנו דברים בשקט מחוץ לפורום. הוא הבין, הוא הפסיק... אז בבקשה, בואו נוותר על התוכחות אחד את השני.
אורלי

avnil1

New member
סלחתי ../images/Emo24.gif

ראשית - גם אישתי עוסקת במיסטיקה וכמוך היא טוענת שיש הרבה חאפרים בשוק, כך שאני יכול להבין אותך. אני אדם רציונאלי שלא מאמין בשום דבר שאני לא רואה, כן, איש מדעים מדויקים. לא דת ,לא מיסטיקה ולא אסטרולוגיה. היא משכה אותי בזמנו לסדנא במעלה צביה, היה מעניין אבל לא התחברתי לזה. לעניין - אני סלחתי ואפילו חורים מהמסמרים אין לי (מניח שאת מכירה את הסיפור על הילד ואם לא אשלח לך אותו) ברוך בואך.

רוצה לצחוק? - אני בטוחה, שכן! ../images/Emo6.gif

אני לא מאמינה בדת, לא מאמינה באסטרולוגיה, לא מאמינה בקפה... לא בהגדת-עתידות... המיסטיקה הוא תחום, שמכיל בתוכו כלים של חומר להכרת הרוח, להגיע לאמת הפנימית של האדם... זה הכל. למדתי את כל הכלים של המיסטיקה, ניסיתי אותם בעצמי, וגיליתי, ששני הדברים היחידים, שיכולים באמת לעזור הם הקלפים והנומרולוגיה. שום דבר אחר לא באמת עוזר. הקפה, כל אחד רואה צורות אחרות, כל אחד מפרש את הצורות על-פי דרכו. האסטרולוגיה... לפי האסטרולוגיה, אם 2 אנשים נולדו באותו בית-חולים, באותה דקה, הם חייבים להיות זהים באופיים ובעולמם הפנימי, עובדה, שאין דבר כזה! לי יש יכולות רוחניות מדהימות, שחבל, שאני לא אעשה בהן שימוש במטרה לעזור לאחרים... אז גם מצאתי את הכלים בחומר, בהם אני יכולה להעזר. זה הכל. חוץ מזה, אני עוסקת בעיקר ברפואה אלטרנטיבית ופסיכולוגיה-רוחנית, שאין בה הגדרות, אלא ראיית הנפש. אבל בכללי, כמוך - כמוני!

avnil1

New member
לא ממש לפורום הזה אבל ../images/Emo122.gif

אישתי מאמינה בקלפים, נומרולוגיה ואסטרולוגיה. לפני כמה חודשים היינו עם חברים בערב בבית והם פתחו קלפים, ממש לא מאמין בזה אבל זאת פעם ראשונה שפתחו גם לי. האמת ? היה קרוב מאוד לאמת.

דוVשה

New member
הקטע עם הקלפים הוא

שהם לא חוזים את העתיד. לא נותנים תשובות. הם מנחים, הם מייעצים. הם יכולים אומנם להגיד, אם תלך בדרך הזו והזו סביר שכך וכך יקרה. אך הם נותנים לך תמונת מצב. כמובן שיש אלפי תיחות אז יש גם אלפי כיוונים ואלפי קריאות, אבל אני יודעת, שבינתיים, כל פתיחה ופתיחה התבררה כנכונה... המון אומרים שזו נבואה שמגשימה את עצמה, ויש בזה מן האמת, אך כאן בדיוק ההבדל בין הקלפים לבין קוראים בקפה או מגידי עתידות למינהם...הם לא נותנים תשובה חד משמעית, הם מעלים סברות, הבחירה בידך. [אפילו שרוב אנשי ה'מיסטיקה' אומרים שמשפט הכי מזוהה עם עבודתם הוא שהכל ידוע מראש ורשות הבחירה בידך]

למעלה