משהו חשוב ממני אליכם...

Sefy

New member
ועם כל הכבוד לשניהם...

אני אומר שזו דרך התחמקות. אני יכול לנבא לאנשים את העתיד גם בלי לדעת שום דבר (מחר תקומו משינה, תעשו כל מיני דברים ואז תחזרו לישון) על אותו אדם. לדעתי זה הכל שטויות ומשחק של מזל. אם העתיד שלי היה ידוע לי מראש, אז הייתי עושה הרבה דברים בצורה אחרת. אז "הכל כתוב והרשות נתונה" זה מצחיק מאד, איפה זה כתוב ? שום דבר לא כתוב ושום דבר לא קבוע מראש. מצטער על הסקפטיות, אבל ללא קשר לרמאים ונוכלים. כל העסק הזה לדעתי שטותי ואני לא הייתי קובע את החיים שלי על פי כוס קפה או קלפים או מספרים. יש אנשים שמשקיעים כל כך הרבה זמן בלנסות "להבין" את היקום, שהם שוכחים בכלל לחיות על כדור הארץ. סליחה על הבוטות ועל מילים קשות, אבל זו דעתי בנושא הזה. שיהיה לכל אלו שמאמינים בדברים האלה דרך צלחה.

היי ספי ../images/Emo13.gif

אתה לא מהאנשים, שזקוקים להדרכה, אתה שלם עם עצמך, אתה יודע את הכיוון שלך, אבל יש הרבה אנשים, שלא יודעים וזקוקים להדרכה. הגדת-עתידות, זה אחד הדברים המזיקים ביותר לאדם!!! - זה גוזל מאדם את זכות הבחירה. תקרא את הרשומה בבלוג שלי "לפסוע בנתיבי החיים" ותראה מה כתבתי על הנושא הזה.

Sefy

New member
עדיין...

אני חושב שאנשים לא יכולים להדריך אחרים או לתת כלים (אני לא מדבר על זה שאני ממש לא מאמין בגילוי עתידות!) לאנשים שהם רק פגשו ועוד ע"י קלפים וכל שאר ה"ממבו ג'מבו" מסביב. אולי בעצם ה"עזרה" הזו, הם גורמים ליותר נזק ? אחרי הכל, הם עלולים גם "להדריך" לכיוון שהם חושבים שהוא נכון! זה לא בהכרך הכיוון הנכון בשביל אחרים! בכל מקרה, זה דעתי בנושא הזה.

avnil1

New member
מסכים איתך ../images/Emo45.gif

אולם בתור מי שקרוב לנושא (לא עוסק ולא מאמין בו) אני אתן לך דוגמה. לחברה של אישתי לא הלך בחיים, לא היתה מרוצה בעבודה, רבה עם הבעל וכו. הלכה לנומרולוג שהציע לה להחליף את השם - וראה זה פלא, אחרי החלפת השם הכל הסתדר והיום היא מרוצה. אני בטוח שהחלפת השם לא גרמה לזה אבל עצם האמונה גרמה לה לחשוב אחרת ואז הכל השתפר. אם היא היתה מאמינה בי והייתי אומר לה ללכת לישון עם כוס מלח מתחת לכרית זה גם היה עוזר, לא המלח אלה האמונה. יש מיקרים שהדברים האלה עוזרים אבל יש לא מעט מיקרים של אנשים שניזוקו כתוצאה מעצות אחיטופל כאלה

Sefy

New member
הדוגמא שנתת היא בדיוק הכוונה שלי

זה ממש לא השם או כל שאר השטויות מסביב, זה העובדה שהיא מאמינה בזה, זה למה אני חושב שאנשים צריכים "אלוהים" או דבר שאי אפשר להסביר, כדי שיהיה להם במשהו להאמין שיתן להם תקווה. אני למשל לא מאמין בדברים האלו, כי את התקווה אני יוצר לעצמי.

avnil - זו לא דרך העשייה שלי!

אני נותת לאנשים הכוונה בצורה שונה, שלא מחדירה בהם אמונות חדשות, אלא משקפת להם את עצמם ונותת להם אבני-דרך, למצוא את הדרך שלהם בחיים. לעיתים נדירות שינוי שם עוזר באמת, בלי קשר לאמונה שבדבר. לא כל אדם מכיר את האמת שלו! - הרבה אנשים זקוקים להכוונה, כדי להכיר את עצמם.

Sefy

New member
ואדם חיצוני שלא מכיר אותם בכלל...

יכול לתת להם הכוונה כדי להכיר את עצמם ? יכול לומר להם מה האמת שלהם ? או שאולי הוא יאמר להם את האמת שלהם ע"פ איך שהוא עצמו חושב מה האמת! כי אישית, אני לא חושב שאפשר להכיר אדם אחרי כמה פגישות של כמה שעות ביום.

ymz

New member
לפעמים מהצד רואים דברים שלא רואים

"מבפנים". לא קרה לך אף פעם שלא מצאת פתרון לבעיה כלשהי ומישהו אחר עזר לך להגיע אליו? אני מאמינה שתשובות לכל שאלה שלנו נמצאות מול העיניים רק שאנחנו לא תמיד רואים אותה לכן, קיימים אנשים שתפקידם בחיים להפנות את תשומת לבינו לתשובות. אבל בסופו של דבר הבחירה שצריכה להיות של השואל ולא של העונה!

Sefy

New member
לא, אני גם לא לוקח עזרה מאחרים

אני אוהב לפתור את הבעיות שלי לבד. אני לא רוצה את הדרך הקלה החוצה ואם תשימי לב, כמעט כל מי שהגיע ל"אמת שלו" כפי שאתם קוראים לזה, הגיע לזה בעצמו ובלי עזרה של אחרים. לעומת זאת, איך ה"שואל" יודע שהוא הגיע לאמת הנכונה שלו, אחרי הכל, אתם טוענים שהוא במצב נפשי שקשה לו להתמודד ואתם מדריכים אותו. אותו אדם לא בדיוק במצב שיכול לעשות את הבחירה הנכונה אלה יותר את הבחירה ש"המליצו" לו, או מה שהוא הבין מה"עצות" האלו. שוב, אני מדגיש, שכל מה שאני אומר פה, זו דרך המחשבה שלי, הדעה שלי בלבד!

avnil1

New member
ספי, אורח לרגע רואה כל פגע

לפעמים עזרה קטנה ממישהו שלא מכיר את הבעיה יכולה לתת כיוון מחשבה חדש. אני בהחלט בעד לבקש עזרה וזה מוכיח את עצמו או לפחות לקבל נקודת מבט שונה ממישהו אחר שאתה סומך עליו.

Sefy

New member
האדם היחיד שאני סומך עליו הוא עלי

כי רק אני זה שיצטרך לעמוד בתוצאות של הבחירה שלי. לא אותו אדם שנותן לי עצה, ורק אני מכיר את כל הסיפור של מה שקורה. אז אני יכול אולי לסמוך על אותו אדם בהרבה דברים, אבל לא בעזרה לבעיות שלי. אם לי יש בעיה, אז היא שלי, ואני אפתור אותה בעצמי. שוב, שים לב שאני מדבר רק בשבילי.

ymz

New member
לפעמים זה קורה גם ללא כוונה

שמת לב שאם התחלת להתעניין בנושא כלשהו פתאום התחלת להיתקל במידע שקשור אליו? או אנשים בסביבה התחילו לדבר על זה? אז זהו שהמידע תמיד היה שם רק שלא ראית אותו כי לא היית צריך. יש כאלה שאומרים כשתלמיד מוכן המורה מגיע, אני אומרת שתלמיד מוכן הוא יחפש את המורה. בסופו של דבר אתה זה שפותר את הבעיה גם אם ביקשת עזרה ממישהו. לבקש עזרה זה לא להתחמק מלקבל החלטה להיפך, זה להתיחס לשאלה ברצינות ולהשקיע יותר בקבלת החלטה. למה אתה חושב אנחנו כותבים בפורומים? למה אתה חושב שאתה נמצא בפורומים? גם אם אתה לא שואל ולא מתיעץ ורק עונה לאנשים, אתה קורא הודעות שאנשים אחרים כותבים ואני בטוחה שראית כאן כמה points of view שאהבת וכמה פתרונות שתשתמש בהם בעתיד במודע או לא במודע.

Sefy

New member
יש הבדל בין לבקש ולחפש

אלו שמבקשים לדעתי הם אנשים שאין להם כוח לחפש לבד אז הם רוצים את הדרך הקלה החוצה לבעיות שלהם. ככה גם יש להם את מי להאשים אם העצה לא עזרה. לעומת אלו שמחפשים תשובות לבד אז הם יחפשו בכל מקום ויגיעו למסקנות שלהם לבד על פי מידע שהם אספו, גם אם זה לקרוא הודעות של אחרים, זה עדיין ידע שאוספים לבד ולא מבקשים. האחריות נופלת עלי. אני לא מבקש ולא מעוניין בעזרה של אחרים, אני את הבעיות שלי אוהב לפתור לבד בלי לערב אחרים. למה לכל אחד יש את הניסיון חיים שלו, ותמיד ידבר כך כנותן עזרה, זה לא בהכרח מתאים לאותו אחד שכביכול עוזרים לו. ושוב, אני פשוט חושב שאלו שמבקשים עזרה נוטים להפיל את האחריות על הנותן עזרה. אני רוצה להדגיש שכל מה שאני אומר זה רק הדעות שלי ודרך החיים שלי!

ymz

New member
הרוב לא מבינים שבסופו של דבר

לפעול לפי המלצה של מישהו אחר עדיין לא פוטר את המצבע ממלוא האחריות. אחד המפשטים הנפוצים ששומעים מאנשים שבוחרים לפעול לפי המלצות הוא:"למה קשבתי לך??" נכון , מישהו המליץ לפעול בדרך הלא נכונה, אבל זה שבחר לפעול בה הוא המחליט. לבקש עזרה לא מעיד על חולשה, זה לא קיצור דרך ובשום פנים ואופן לא התחמקות מאחריות.

ספי'לה...

לא רוצה להתווכח איתך, אני אומרת רק: עד שלא תנסה לא תבין, ואם אתה גם לא רוצה לנסות, זה עניין שלך, ואתה תשאר עם חוסר ההבנה לגבי הנושא! אם ניסית בעבר, אני בטוחה, שזה היה מישהו מבין מגידי-העתידות המפוזרים בשטח, ולא את המדריכים הרוחניים האמיתיים, כי אלה הם מצרך נדיר ביותר בשוק של היום!

Sefy

New member
התגובה שלך הייתה לא לעניין בכלל

עם ציטוטים מאד טיפוסיים כמו "עד שלא תנסה לא תבין" או "תשאר עם חוסר ההבנה לגבי הנושא" ו"אם ניסית בעבר, אני בטוחה, שזה היה מישהו מבין מגידי-העתידות המפוזרים בשטח" שאני מצטער, אבל מאד מגעילים לדעתי. היה עדיף שלא תגיבי אם זו התגובה שאת הולכת עליה כי היא ממש לא לעניין. אני אומר לך, תנסי רולטה רוסית, לא תדעי איך מרגיש כדור שנכנס לראש אם לא תנסי בעצמך. מה כבר יש לך לפחד ? אולי לנסות להתחמק ממשאית ? ועוד להחליט מראש שאלו שניסיתי (לא, ואני לא הולך לנסות) הם שרלטנים, כי אני יכול לומר מראש שכל מה שאת מייצגת זה אותו דבר! (אני לא, אבל זה דוגמא) אז באמת שהתגובה שלך הייתה לא לעניין בכלל. התאכזבתי.

../images/Emo3.gifספי, היקר...

לאחר סיפור ארוך באייסי, הבנתי היטב, שהדרכים שלנו שונות לחלוטין, למרות שהתוצאות זהות. אז בוא נפסיק להתווכח על זה בפורום, זה גם לא נעים לאחרים. אשמח להמשיך בשיחות השנונות איתך, אבל לא על חשבון כולם כאן, כיוון שזה לא פורום הדן בעיקרי אמונה, השקפות-חיים, דרכים לראיית-העולם וכד'. קבל

avnil1

New member
לא התכוונתי אלייך

אבל יש כאלה שזו כן הדרך שלהם. בכל מקרה - אם יש אנשים שמחליפים שמות, מוציעים עיניים רעות או מקבלים כל מיני ברכות וזה עוזר להם בחיים - זה בסדר מבחינתי. ועוד פעם זהב לא התכוונתי אלייך

Sefy

New member
הנה ההורסקופ יתרץ בשבילי ../images/Emo3.gif

Your Daily Horoscope for November 13, 2003 Dear SEFY, Are you aware that despite the very open aspect of your sign, you are destined to be in highly charged emotional situations? You may as well accept it, SEFY, it will always be like this. Pacifists don't stay home, they get into the middle of conflicts to awaken those who sleep and push them into battle. And as for you, your place is where you can detach yourself from human passions.​

למעלה