משהו חשוב על העריכה של התוכנית בעקבות הפרק האחרון ששודר

ny22

New member
מנהל
מסכים איתך

שלא תביני לא נכון - גם אני מגנה את את ההתנהגות של גל.

DANAMIR4

New member
מה זה משנה מה היה שם לפני לגבי גל וליאל?

יש משהו שליאל יכולה היתה לעשות שיגרור תגובה כל כך אלימה נפשית כמו זו שגל העניק לה קבל עם מול המצלמות?

ny22

New member
מנהל
חשוב לי להבהיר - אם זה שהתגובה של גל היתה מגעילה -

אין לי ספק - ככה לא מדברים אל בן הזוג שלך, בייחוד אחרי שאנחנו יודעים שליאל עשתה והרבה.
הטענה הייתה יותר אל אלה שטוענים שאין לה מה לעשות איתו ולמה היא לא עוזבת אותו וכו'...

DANAMIR4

New member
זה בטח ובטח לא העניין שלנו אבל בכל מקרה

ההתנהגות שלו כלפיה היא דיי עקבית לאורך העונה והיא מאוד לא נעימה לעין של הצופה.
היא תחליט מה שהיא רוצה לעשות, אני אישית לא הייתי מוכן להיות בזוגיות עם בן זוג כל כך מרוכז בעצמו שלא מסוגל לפרגן ומתנהג בצורה מאוד קשה וקשוחה.

פרארי1

New member
לגבי גל וליאל

לא משנה בכלל מה היה קודם, שום דבר לא מצדיק תגובה כזאת.
יתרה מכך, הוא המשיך את הטיעון המטומטם שלו גם בעדות, שמצולמת בנפרד ולא בלהט הרגע, הוא המשיך להגיד שלא הגיע לה חיבוק והוא עומד מאחורי ההתנהגות שלו על השטיח.
במקום להתנצל קבל עם ומצלמה, לתת חיבוק, לבקש סליחה, הוא נשאר איתן בדעתו שהוא צודק והיא אשמה באסון הנורא של מקום שלישי במקום ראשון בלג (אפילו לא גמר, כולה לג מסכן באמצע המירוץ).
&nbsp
אפשר לקחת דוגמאות מזוגות אחרים שרבו בכל מיני מצבים.
שי ושני רבו לא מעט, הוא התפרץ עליה וצעק עליה,אבל עם כל כמה שהוא נראה עגל כפרי פרימיטיבי (כי ככה בוחרים להראות לנו אותו), הוא תמיד ידע להודות בטעות, להתנצל כמו בן אדם ולבקש סליחה.
&nbsp
יוכי ולינור מסוגלות כמעט לרצוח אחת את השניה בכל מיני מקרים, אבל אחרי מה שקרה במשימת כוסות המיץ, יוכי ידעה להגיד במונית את הדברים הנכונים, לתמוך, להתנצל, לתת כתף.
&nbsp
יש עוד דוגמאות אבל נראה לי מספיק שתיים, של זוגות שהקשר שלהם הרבה יותר שטחי ורופף מזוג שעומד להתחתן, כדי להדגים עד כמה גל יצא אפס, מגעיל ולא בן אדם.
הוא עקבי בהתנהגות הזאת כל העונה, הפעם זה פשוט היה שיא, זה לא שהוא היה מקסים ותומך עד עכשיו ופתאום, משום מקום, העריכה החליטה להוציא אותו זבל.
הוא עושה את זה בעצמו בכשרון לא מבוטל...

ny22

New member
מנהל
נכון, כמו שכתבתי כאן באחת התשובות שלי...

התגובה שלו הייתה מגעילה ולא מוצדקת,
אבל מזה לשפוט את הזוגיות שלהם?
&nbsp
ואגב, אני לא יודע אם זה נחשב אבל הוא התנצל בפייסבוק...

פרארי1

New member
"לשפוט את הזוגיות שלהם"

מה זה אומר?
יש לי השפעה כלשהי על מעשיהם?
לא, אני בסך הכל מביע את דעתי, שמסתמכת על מה שמראים לנו מהזוג הזה מתחילת העונה והגיע לשיא מסויים בפרק האחרון.
לדעתי, היא לא צריכה להישאר איתו, כנראה שהיא חושבת אחרת כי במדיה מופיע תאריך החתונה שלהם.
מקווה מאד בשבילה שאו שהמציאות לגמרי שונה ממה שמראים לנו או שהיא תדע לברוח מתישהו בעתיד, לפני שזה יתדרדר יותר.

א2107

New member
ליאל תעיפי אותו כבר - ד....י כמה אפשר שוביניסט, אלים,

ליאל יקרה
זה הזמן גם אם לא שמתלב בוח יוצא לך לראות את הפרקים. ת ע י פ י אותו וכמה שיותר מהר.
שוביניסט, אלים, פטריארכלי, ממש אל תשארי עם אחד כזה. מאוד מקווה שגם אמא וכל החברות אומרות לך אותו דבר.יחס של כבוד זה ממש בסיסי.
אופן הדיבור הבוטה שלו אליך שוב ושוב גם במשימת החיות "תעשי בדיוק מה שאני אומר אחרת אני אראה לך" ועוד המןן כאלה, תברחי, אדם אלם וחסר כבוד שכזה אינך צריכה.
וחברים יקרים שום עריכה לא גרמה לדבר כך זה מי שהוא אדם אלים ובוטה.

ny22

New member
מנהל
אגב, למי שלא יצא לראות - הנה התגובה של גל למה שהיה

האמת היא שאיני יודע מהיכן להתחיל. אני לא קורא תגובות בדרך כלל אבל הפעם דאגו שאני אראה טוב מאוד מה יש לאנשים להגיד. מעולם לא חשבתי שאני אתייחס לתגובות ולהודעות שאקבל, אבל מה לעשות אני בן אדם, בן אדם עם רגש ענקי , ועכשיו רובכם תשאלו על איזה רגש הוא מדבר ?! אז זהו שכניראה שאתם לא מבינים ואני גם לא הבנתי כשנכנסתי לתוכנית מהי כוחה של עריכה ומהו המונח "לעשות טלוויזיה" , שבשביל רייטינג ירמסו את כבודו של אדם וינסו להעמיד את אהבתנו במבחן.
אני לא שופט את תגובותכם.
אני מאחל לכולם לעבור את החוויה המדהימה הזאת שנקראת "המירוץ למיליון" אבל אתם חייבים להבין שלכל פרסום יש צד רע, מה שאתה לא לוקח בחשבון שאתה נמצא בהתחלה. אתה נמצא בתוך מירוץ ..."המירוץ למיליון", אתה נשאב לתוך מסע שמביא אותך לקצה, ולוקח ממך את כל הכוחות הפיזיים והנפשיים ומשאיר אותך חשוף, עירום, ללא התגוננות. אתה שוכח מהכל , אוכל, שתייה, שירותים ואפילו שינה, אתה נמצא בסוג של היי שמביא אותך למצבים קיצוניים . אז נכון שכעסתי אבל איך אמרו חכמינו "אין דנים אדם בשעת כעסו".
ועכשיו לעיקר ... ליאל, אהבה שלי, אם היו מילים לתאר את אהבתי אלייך הייתי משתמש בהם ומתאר את הזוגיות המדהימה שלנו וצועק בקול מהי אהבת אמת. את החצי המשלים שלי, אין שנייה לך.
קצרה היריעה מלהכיל את כל מעלותייך, את האישה שלי, את האור של חיי!!!
ואתם משפחתי וחבריי שמכירים אותי היטב יודעים מי אני .
ליאל סלחה לי וזה הכי חשוב, ומאז לא הפסקתי לחבק!!!
שבת שלום וסופש מושלם ...
גל.

מתוך הפייסבוק של גל וליאל (לחיצה על הלינק תוביל אתכם לפוסט שממנו נלקח הציטוט).

just Orli

New member
שיהיה להם בהצלחה...

הלוואי ולא ייתקלו בקשיים פיזיים ונפשיים או במצבי קיצון בנישואין שלהם. כי נראה שזה לא בדיוק מוציא ממנו את האביר על הסוס שמצטייר מהסטטוס הזה, ולמרבה הצער ראינו את זה הרבה יותר מפעם אחת במירוץ.

DANAMIR4

New member
אם הוא מתלונן על עריכה ויוצא נגדה ניתן להבין שהם לא בגמר

מה שאני רואה בתגובה שלו זו בעיקר התנערות מאשמה

הוא מתחיל בלתלות את האשמה בהפקה, בעריכה, ברייטינג. קצת כמו הדיון שהתחיל את השרשור הזה, טקטיקה של "אל תאשימו אותי, תאשימו את העורך".
הוא עובר לסוג של התנצלות, אבל גם פה הוא לא באמת מתנצל אלא אומר "אל תשפטו אותי, הייתי במצב של כעס".
וואלה, עם הטקטיקה הזו כדאי לליאל לא להכעיס אותו אף פעם. הכי הרבה, אם הוא יכעס, זו לא אשמתו כי "אין דנים אדם בשעת כעסו". כנראה שזו אשמתה שהיא הכעיסה אותו. הגיוני.

בסופו של דבר, מצטערת, אני נוטה לשים מראה עיניים מעל מילים כתובות של אדם שמעיד על עצמו (וכמו שכבר כתבתי, אין בדברים שלו בעצם התנצלות, אלא התנערות).
אני שמחה לשמוע שהוא התנצל בפני ליאל לפחות, אבל זה ממש לא מפתיע אותי שהיא סלחה ומחלה על הכל. להיפך, היא בטח אמרה לו שאין לו בכלל על מה להתנצל.

וזה כ"כ מאפיין אותו...

לאורך כל המירוץ הוא רק עסוק בלהאשים את כל העולם מלבד את עצמו.
כל פעם שהם לא הצליחו במשימה האצבע המאשימה הופנתה כלפי ליאל. זה משהו שעיצבן אותי הרבה לפני התקרית על השטיח שמבחינתי לא היתה הפתעה אבל היתה השיא של הגועל.

אגב, גם במשימה עם שומרי המלכה האנגליה, הוא זה שפישל וזז/צחק (עד הקטע של העילפון) וכל פעם הוא האשים את ליאל שהיא לא מצליחה להצחיק את המתחרה שמולם.
במשימות רבות גל מדבר אל ליאל בצורה מגעילה ומשפילה, משתמש באיומים כדי ל"עודד" אותה. הוא טוען שזה מה שמדרבן אותה.
אני אישית לא אוהבת את הזוג כבר משלב מאוד מוקדם במירוץ ולא בגלל ליאל...

just Orli

New member

אישית אני גם לא כל כך אוהבת את ההתנהגות המתרפסת של ליאל, אבל זה באמת עניין שלה.
זוג שכואב לראות.

גם לי זה מאוד הפריע במשימה ההיא בלונדון

הצורה בה הוא האשים את ליאל שהיא לא התאמצה והשתדלה מספיק בעוד שהוא זה שנכשל פעמים במשימה (מול טום ודניאל, את אלכסה אני כבר לא מחשיבה).
אני לא חושבת שגל בחור רע ואני כן חושבת שהוא באמת ובתמים אוהב את ליאל, אבל הוא לוקח אותה כמובן מאליו וגרוע מזה, הוא מתעל אליה את הכעסים שלו ואת הביקורת שלו והוא מקטין ומשפיל אותה כל הזמן והבעיה היא שהיא מאפשרת לו את זה. עצם הטענה שלו שהוא צריך לאיים עליה כדי לדרבן אותה לעבוד קשה יותר, דבר שהיא מקבלת כטבעי ומצדיקה, מצביעה על הדפוס הלא שיוויוני הזה שבו הוא המורה, המדריך, האב והיא צריכה כל הזמן לרצות אותו. כשהיא מצליחה אז היא מקבלת בדל מחמאה, כשהיא לא - היא מקבלת על הראש והיא לא ראויה אפילו לחיבוק.
אני מתארת לעצמי שגם עכשיו, כשהתוכניות משודרות וגל וליאל נחשפים לביקורות, ליאל לקחה את תפקיד המגוננת והמכילה, גם על גל וגם על הזוגיות שלהם (כי זה באמת מאוד לא נעים שהזוגיות שלך מנותחת ומבוקרת בפי כל, אבל מה לעשות, זה מחיר החשיפה בריאליטי).
לגבי הטענות על עריכה - אז כן, עריכה יכולה להעצים ולהבליט ומאידך לטשטש ולהעלים דפוסי התנהגות מסויימים, אבל שום עריכה לא יכולה לשים בפיו של גל את המשפט המכוער ההוא על השטיח מול רון שחר, והבעיה היא שהיו יותר מידי משפטים כאלו לאורך התוכנית.
נכון שהמרוץ זו חוויה לא קלה, מאוד מלחיצה וקשה פיזית ונפשית, אבל לא כל האנשים מגיבים אותו הדבר והדינמיקה מאוד שונה מזוג לזוג ואופי ההתמודדות השונה של האנשים והזוגות לדעתי בהחלט מעיד עליהם ועל הקשרים שלהם. ברור לי שיוכי ולינור למשל לא רבות ביום רגיל בארץ 10 פעמים, אבל סביר להניח שהמתיחות הזו ביחסים שלהן קיימת פשוט בלבל נמוך יותר.

למעלה