משהו מדליק שקיבלתי במייל

בומראנג...

דירסט, מה דעתך לתת יותר? למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תני עוד!"? אני נותנת כל הזמן, רק שלא עושים עם זה כלום... מה שאני נותנת מצריך מאמץ. זה לא חומר לעוס, ואם רוצים להבין אותו עם הכלים הרגילים,אז הוא נתקע בגרון... אני כל הזמן מכוונת למכנה משותף, אם לא שמת לב. אפשר להתחיל בטבעת שאתה מרגיש. אתה מוכן לתאר אותה, בלי סיבות, דוגמאות מוכרות, או כל דבר אחר כדי לנסות לגרום לנו להבין. אתה יכול לתאר את הטבעת, כך סתם? ולתת לנו להבין את מה שאנחנו יכולים, רוצים, מסוגלים להבין בלי לדאוג לאם או איך הבנו? ואולי הבנו הפוך או "לא נכון"? האם מה שאני אומרת כאן, רחב בעיניך? אני פונה אליך ואל כולם כמובן. כדי שנדבר אל ועל אותם (מודגש) עיקרים וטפלים אנחנו קודם כל צריכים להודות/להכיר/לדעת/להיות מודע ומוכן לקבל את העובדה שאנחנו עושים את זה...מתעסקים בטפל.אנחנו תמיד מעדיפים להגיע למקום המוכר...גם אם הוא מעלה עובש...אשליה מתוקה של בטחון מזויף... בוא נאמר, שלי קל יותר, להגיע ולהיות באזור לא מוכר. או שתאמין או שתבדוק... וסאב טכסט, אותו הדבר. כולנו מדברים אותו. כשאראה שפה בהירה, ללא "תחפושות", ולו רק לשבריר מילה... אדע שקורה משהו.בינתיים, כל עוד (וגם את זה אמרתי) עושים אותו הדבר... לא קורה כלום... אח"כ, אחרי עוד זמן לא מוגדר, אפשר להתחיל לחפש מבפנים מה העיקר. וקצת חדשות, העיקר הוא תמיד אצל כולם אותו הדבר... נדיר אבל קיים... הטפל? עולם ומלואו. אל תדאג בקשר לטבעת, כשהיא תהיה הדוקה...לא תוכל לדבר...ואז היא תתרחב... בינתיים אנחנו עדיין באזור חדר ההלבשה, עוד לפני החימום שלקראת המשחק. וזה אפילו עוד לא משחק העונה. אני מבינה מה אתה אומר, ובעיקר מגיבה מפני שלקחת את הדברים אליך פנימה. אחרת לא היית מגיב כך... חפש אצלך, יש שם הכל, אני לא צריכה לתת כלום... אני נותנת מקום... אז תן אתה, כי יש כאן הרבה מקום. עכשיו רק צריך לצאת למרגש ולהתחיל לשחק במקום להתעסק בחוקים כללים ואיך בועט בקהאם. תבעט וזהו! אולי יצא גול? מי יודע? מה אתה אומר? נתתי עוד? ושוב, כדי שתהיה בטוח, אז הדברים נאמרים מתוך הבנה והמון רכות למצב שנוצר... אני רואה, ומכוונת... תודה שאתה מאפשר... מציעה לכולם לקרא את הדברים יותר מפעם פעמים, לא לתת להרגל הקבוע להיות, ההרגל של לשאול מיד כדי להוכיח שמה שאמרתי לא נכון או לא משהו אחר... תנו לדברים להיות אתכם קצת... תראו, אולי תגלו משהו חדש...

Deerest

New member
בקשה

שימי את זה במקום נגיש, שלא נצטרך לחפש. יש דברים שדורשים רענון. לכל דבר, לכל אחד, קצב רענון משלו. תודה.

אפשר לנסות לתת דוגמא ?

אני חייבת להודות שבכל פעם שאתה נותן דוגמא - אני מבינה פחות ופחות... אני יכולה לנסות ??? מחקרים מראים שלהקשבה למוסיקה של מוצרט יש השפעה על הצלחה במבחני אינטיליגנציה שקשורים בתפיסה מרחבית לזמן מסויים לאחר ההקשבה. הוכח שילדים שלמדו את המוסיקה הזאת הראו שיפור ביכולות מסויימות לאורך זמן. אני מניחה שזאת דוגמא ללמידה דרך התת מודע שהרי במודע - הקשבת למוסיקה, בעוד שהלא מודע שלך למד ושיפר יכולות בתחום התפיסה המרחבית. האם לזה אתה מתכוון כשאתה מדבר על לימוד באמצעות התת-מודע ?

Deerest

New member
נסיון מעניין

מוסיקה (או כל רעש) היא גירוי מרחבי ישיר במהותה. היות ואנו קולטים אותה רק באמצעות מערכת החישה המרחבית שלנו (כדי לזהות כוונים), ברור שיהיו איזושהן התפתחויות בתחום הזה אצל כל אחד שמקשיב למוסיקה. אגב, זה לא עובד כך אצל כל אחד, וזה עשוי להצביע על קיום "בעיה" במערכת החישה המרחבית. יש כיום טכניקות לגרום לך לשמוע מוסיקה מסביבך, באמצעות שני רמקולים בלבד. האם מהנ"ל את מבינה שזה לא קשור ללימוד באמצעות התת-מודע? וקצת בנופך אישי: באיזה תחום את משיקה למוסיקה? או הרבה יותר ממשיקה. איזו את אוהבת?

כישלון אינו אכזבה

ולא מסגרת חשיבה. כשלון זה כשלון אכזבה זו אכזבה ומסגרת חשיבה זו מסגרת חשיבה. הבעיה אינה עם אף אחת מהמילים הללו אלא בהתיחסות אליהן... זכרו שכשלון מכשל, ובעיני יש לו פיגורה לא רעה... במקום לאכול סלט הסתכלו על כל מרכיב בניפרד...קודם כל.

רק ציון נקודה קטנה

"כישלון זה אכזבה" = זה היה ציטוט ממה שכתבה אישה אורחת. כמובן שכישלון זה כישלון, אכזבה זו אכזבה ומסגרת חשיבה זו מסגרת חשיבה. אך כאשר אדם מביא את האמונה (המגבילה, בעיני) "כישלון זה אכזבה" - זו בעצם מסגרת חשיבה, זו גישה/ משקפיים שדרכיהם מסתכלים על העולם. וההודעה שלי דיברה על עניין ההתיחסות אל המילים הללו ואל החיבור ביניהם. לגבי הסלט, זו אחלה טכניקה שבעולם, להפריד את הסלט למרכיבים שלו. ב-NLP זה נקרא "לרדת ברמת ההכללה" או Chunking Down. שבוע נפלא רוח

למעלה