משהו נחמד

sarav55

New member
משהו נחמד

תרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך אנו משכנעים את עצמנו שחיינו יהיו טובים יותר אחרי שנתחתן. אחרי שיהיו לנו ילדים. אנו מתוסכלים כי הילדים אינם מספיק גדולים ושנהיה מאושרים יותר כשהם יגדלו. אחר כך אנחנו מתוסכלים כי הם מתבגרים וקשה איתם. אנו בטוחים שנהיה מאושרים יותר לאחר שהם יעברו את השלב הזה. אנחנו אומרים לעצמנו שחיינו יהיו טובים יותר ויהיו מושלמים כשבן בת הזוג שלנו יצליח יותר, כשתהיה לנו מכונית טובה יותר או בית גדול יותר, כשנוכל לנסוע לנופש, כשנהיה בפנסיה. האמת היא שאין זמן טוב יותר להיות מאושרים"מעכשיו", אם לא עכשיו אז מתי? החיים תמיד מלאים באתגרים ומכשולים, עדיף לקבל זאת ולהחליט להיות מאושרים בכל מקרה. מישהו אמר פעם:"משך הרבה זמן היה נדמה לי ש"החיים האמיתיים" היו אמורים להתחיל עוד מעט. אך תמיד היה מכשול אחד. הבעיה שעלו להתמודד אתה, פקס לא פתור, חוב שצריך לשלם. אז החיים היו אמורים להתחיל. עד שהבנתי שהמכשולים האלה הם הם ה"חיים שלי" הפרספקטיבה הזאת עזרה לי להבין שאין דרך לאושר. האושר הוא הדרך לכך. יהיה טוב אם תשמור כל רגע שיש לך לבד או עם משהו מספיק מיוחד ששווה לבלות את זמנך איתו כי תזכור, הזמן לא מחכה לאף אחד. לכן, תפסיק לחכות עד סוף הלימודים, עד שתרד במשקל, עד שתתחתן, עד שהילדים שלך יעזבו את הבית, עד שתתגרש, עד יום שישי בערב או יום ראשון בבוקר, עד הקיץ עד הסתיו, עד החורף או האביב או עד שתמות כדי להחליט שאין זמן יותר טוב להיות מאושר. האושר הוא דרך –לא גורל. תעבוד כאילו אתה לא זקוק לכסף תאהב כאילו אף פעם לא פגעו בך. ותרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך. תחשבו על זה....

א ו ר בת

New member
חשבתי

והגעתי למסקנה שזה די הולם את החיים החילונים ולחלוטין מנוגד לחיים החרדים. ותחשבי על זה.

א ו ר בת

New member
האמת היא

שנתקלתי בזה לא פעם וזה באמת מוצלח. רק חשבתי שבפורום כזה – דתיים חילוניים – ניתן לפתח מפה דיון על עד כמה זה תואם דרך חיים כזו או אחרת.

את צודקת

שזה די הולם את החיים החילונים ולחלוטין מנוגד לחיים החרדים. לדעתי זה החיים האמתיים, אז למה שהחרדים לא ישתנו?

oldfield

New member
התשובה נמצאת בתוך השאלה

אתה אומר "לדעתי זה החיים האמתיים". לדעתם החיים האמיתיים זה לימוד תורה, מצוות וכו'. יש לי שאלה אליך. לדעתך חילוניים מאושרים יותר מאשר דתיים וחרדים? (הערה: לדעתי אין דרך לקבל תשובה אובייקטיבית לשאלה הזאת)

א ו ר בת

New member
ובנוסף

המאמין מאמין שהכל לטובה. שאם הוא סובל עכשיו יש לו סיכוי מצויין לעתיד טוב יותר בשנה הבאה או בעולם הבא. מבחינה פסיכולוגית - אין ספק שקל לו יותר להתמודד עם קשיים. האמונה נותנת כח. בזה אני דווקא מאמינה.

oldfield

New member
ובקיצור

אם העולם הבא לא היה קיים חו"ח, אז בהחלט היה צריך להמציא אותו. ללא העולם הבא, איזו נחמה אפשר להציע לכל האומללים באשר הם?

sarav55

New member
אנחנו לפחות מאמינים במשהו

ויש לנו תקוה לחילוני ספק אם יש לו תקוה אם אננו מאמין במשהו תקוה ואמונה זה דבר מחזק מאוד מי שלא מאמין אין לו יכולת עמידה והשרדות מפני כל העובר עליו בעולם הזה.

א ו ר בת

New member
אמרתי משהו דומה

אם כי "מי שלא מאמין אין לו יכולת עמידה והשרדות מפני כל העובר עליו בעולם הזה" בהחלט מוגזם בעיני.

sarav55

New member
למה לא נראה לך שאחד בלי אמונה

יכול לחיות בתקוה של מה שאולי פעם יהיה לו טוב הרי זה לא יקרה אם אין משהו מעבר לחיים האלה הוא לא מאמין בהשארות הנשמה הוא מאמין שהוא מת ואין לנשמה שלו נצחיות אז איזה תקוה יש לו בחיים שהרי אנחנו לפחות עם האמונה שאנו סובלים למען העולם הנצחי שהוא המשך של העולם הזה יש לנו למה לקוות אולי תסכימי איתי נכון

א ו ר בת

New member
התייחסתי ל

"אין לו יכולת עמידה והשרדות מפני כל העובר עליו בעולם הזה". מפני כל העובר עליו ? זה מוגזם. לרוב האנשים יש חוסן, ברמה זו או אחרת, לעמוד בפני רוב הדברים. התקווה היא לא רק בעולם הבא. גם בעולם הזה ברוב המקרים יש תקווה לטוב יותר. במקרים מסויימים, כמו שכבר אמרתי, אכן למאמין קל יותר.

sarav55

New member
עוד נקודת זכות

שהגענו להבנה בנינו שלמאמין בה' יתברך ובעולם הבא יותר קל

sarav55

New member
למה יותר קל לו?

בגלל שהוא מתמכר או משהו כזה - קל בצורה רגעית כשיש אמונה זה כל החיים זה לא רגעי

suki da yo

New member
באמת.

מה עם חוזרים בשאלה. איך נעלמה להם האמונה? זה גם היה רגעי, מסתבר.

sarav55

New member
הם מתוך לחץ נפשי

פשוט השילו את החיצונית מעליהם אבל בלב פנימה הם מאמינים שזו הדרך והם יודעים זאת שהאמת היא אחת יש בורא לעולם ויש דין ויש דיין

suki da yo

New member
לפי לפורום חוזרים בתשובה

חלק גדול מהחברים שם יסבירו לך בדיוק למה את טועה. לא עוזבים דרך חיים ומשפחה סתם. עושים את זה כשאין ברירה. אנשים מאבדים את האמונה לפעמים. או שפתאום המערכת הדתית לא נראית להם מי-יודע-מה מוצלחת. אני עצמי נטשתי אחרי פחות משנה ניסיון-איוולת לשמור על המצוות. זו לא הדרך הנכונה בשבילי. אם הייתי נולדת לתוך זה, הייתי בורחת או משתגעת.

למעלה