משהו נחמד

sarav55

New member
ה' יתברך אל רחום וחנון

ארך אפיים ורב חסד זהו מקור הטוב והוא חלילה לא נקמן ה' יתברך מאריך אפו עם כל אדם ואדם זה אבא גדול של כולנו הוא טוב ומטיב ועושה איתנו חסד הוא נתן לנו בהר סיני את התורה הקדושה ואמר לנו תשמרו את עשרת הדברות ואת התורה שלי ואני אשמור אותכם ספר התורה הוא ההוראות יצרן של ה' יתברך איך להיות בעולם הזה כל ההנהגות של העולם הזה נתן לנו מצוות נתן שכר נתן עונש כמו כל מערכת שיפוטית אתה עושה טוב לך אתה עושה אתה עושה רע גם לך אתה עושה כל אחד מהגן הזה שזה העולם הזה יכול לקטוף פרחים יפים(שזה מצוות ומעשים טובים) וגם אם חלילה בוחר בדרך לא ישרה יקטוף קוצים (עוונות עבירות וחטאים)כאשר השכר שאת מקבלת מהמצוות והמעשים הטובים הקרן קיימת לך לעולם הבא ואת העונש את מקבלת על המעשים הרעים גם בעולם הבא יש כאלה שמקבלים ייסורים על המעשים הרעים עוד כאן בעולם הזה כי הם זכאים ושיגיעו למעלה יראו עבירות אבל יראו ייסורים שמרקו על העוונות ויש כאלה שאין להם זכויות ואז אין להם מה להראות אלא מראים להם חברה קיבלתם וילה בית הכל היה לכם טוב כאן עבירות גורמות למלאכי חבלה ומצוות גורמות למלאכים טובים לעמוד לצידו לכל הזמן את מאמינה בבורא עולם אבל זה עדיין לא פותר אותך מלעשות מצוות יכול להיות שבין אדם לחברו את מעולה ואז אין לך בעיה יש לך רק בעיה עם בורא עולם. הגעת לעולם הזה את מחוברת אליו בעמקי נשמתך יש צורך להתקרב בצורה אינטנסיבית ביותר דרך המצוות והמעשים הטובים שזה גם בן אדם לחברו וגם בין אדם למקום.

suki da yo

New member
סימני פיסוק!

בבקשה, נורא קשה לקרוא הודעה כל כך ארוכה כשהיא לא מפוסקת. ואת חוזרת על מה שהשתילו לך במוח. מה זאת אומרת אל רחום וחנון? המבול? קין המסכן, שנאלץ לשוטט לנצח בעולם אחרי שאלוהים דחה את המנחה שלו, בלי שום סיבה נראית לעין? אדם וחוה שאיבדו את סיכויים לאושר שמימי בגן עדן בגלל הנחש, שהוא חיה שאלוהים ברא, ובטח יש לו שליטה עליה? אולי זה כמה מאות נביאי הבעל שנרצחו באכזריות ע"י אחד הנביאים המהוללים ביותר - אליהו, שאין אכזרי כמותו בכל התנ"ך? מה עם כל המצרים, שנדפקו בגלל פרעה אחד מסכן, שאלוהים במילא יכול לשלוט עליו, הרי הוא כל כך חזק? וקצת אקטואליה- מה עם שלהבת פס המסכנה - בטח שהיא לא הספיקה לחטוא חטאים (ובכוונה בחרתי משפחה דתית-לאומית). מה עם השואה של נבחריו? מה עם פצצת האטום על הירושימה, הרי כל בני האדם שלו, לא רק היהודים? אני באמת צריכה להמשיך לספור את מטאי האלוהים?

suki da yo

New member
ואם אנחנו בקטע של דוגמאות

אז מה עם הנוצרים, על אלפי זרמיהם השונים? המוסלמים? חברים בדתות איזוטריות? כולם מאמינים באלוהים. הוא פשוט לא האלוהים שלך.

sarav55

New member
ה' יתברך ברא כל העולם כולו בחסד

ישתבח שמו של מלך מלכי המלכים נתן לעם ישראל את התורה וזה מה שמבדיל אותנו משאר העמים. נכון שאם לא היה עם ישראל אזי הערבים היו יכולים להגיד אנחנו מתפללים יותר מהיהודים למה אנחנו לא עם הבחירה (על הנוצרים אני לא מדברת הם עובדי עבודה זרה ופסילים למינהם) לכן עד היום הערבים רודפים אותנו בגלל הקנאה שאנחנו העם הנבחר ולא הם. נשמות הגויים הם נשמות בדרגות יותר נמוכות והתיקון שלהם שונה משל היהודים

suki da yo

New member
מה?

הנוצרים עובדים עבודה זרה? את יודעת שבסיס הנצרות הוא ביהדות? את יודעת גם שישו המסכן לא רצה בכלל להתחיל דת חדשהנ- הוא רצה לעורר את היהדות. אתה יודעת גם שהנוצרים מאמינים באותו אלוהים כמוך- למה שאלוהים יעדיף את התפילות שלך על פני אלה שלו? והערבים רודפים אותנו מסיבות ברורות- פוליטיקה. לא צריך להכניס את אלוהים לכל מקום.

sarav55

New member
כל תפילה מהלב היא תפילה שמתקבלת

ללא קשר לדת אבל מכיוון שישנם עובדי עבודה זרה צלב וכל מיני פסלים למינהם וזה עבודה זרה הם מתפללים לה' דרך צלבים ואלילות. ערבים רוצים לזרוק אותנו לים למה לא בגלל פוליטיקה קשה להם שאנחנו בעולם הזה והעובדה לכך מה עשינו לכוותים או לערב הסעודית או לאיראנים שכולם רוצים להשמיד אותנו זה לא פוליטיקה זוהי קנאת ישמעאל מיצחק

suki da yo

New member
קודם כל, זה לא נכון

כי הצלב הוא לא אל סמל של האל, משמש כקישור בסך הכל. אבל לא משנה. אז בעצם, אם הייתי מתנצרת עכשיו, ומתפללת. התפילה שלי היתה שוות ערך ךלפילה שלך?

sarav55

New member
עבודה דרך סמל

זוהי עבודה זרה תפילה דרך משהו שמאמינים בו זוהי באמיתות עבודה זרה

איתמר770

New member
מי יותר מאושר ?

אני חושב שהשאלה מתחילה בהגדרה של "אושר", מה זאת אומרת "אדם מאושר" ? האם זה אדם עשיר, שיש לו הכל ? אפשר לראות שזה לא כל כך נכון, עובדה שבהוליווד יש הרבה אנשים שיש להם הכל אבל הם כל הזמן מגיעים למצבי שיגעון/סמים וכד'. לדעתי, האושר הוא שלווה פנימית ביחד עם הידיעה שאתה עושה משהו בעל משמעות. ולכן, אדם חילוני צריך להתאמץ כדי להגיע לשלווה פנימית. כי בדרך כלל הוא כל הזמן עסוק בחובות, משכנתא, צריך למצוא תמיד זמן לבילויים וכד'. לעומתו, האדם הדתי יכול להגיע בקלות לשלווה פנימית, כי הוא יודע שגם אם זה קשה עכשיו- זה ישתפר. וגם אם עכשיו יש פיגועים ומצב המדינה לא טוב- זה עוד יעבור וישתפר. לכן, אני חושב שככלל אדם דתי יותר מאושר מאדם חילוני.

sarav55

New member
יש פסוק בכל פעם בברכת המזון אומרים

"נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם כל היום חונן ומלווה וזרעו לברכה" הפסוק הזה לא סתם נאמר על בוטחים בה' יתברך ששולח להם הכל..!!!?!.. אני בכל אופן משלמת משכנתא מים גז חשמל ארנונה וכל המיסים לסוגיהם כך שיש לי חובות לא זכיתי להיות צדיקה אבל מי שהולך בדרך ה' ה' נותן לו כל מבוקשו

oldfield

New member
אם אני מתבונן מסביבי

אז אני רואה שאלוהים שולח לחם לחילוניים לא פחות מאשר לחרדים. אולי יותר. אם איני טועה, הערים הכי עניות במרכז הארץ הן בני ברק וירושלים, "בזכות" האוכלוסיה החרדית. אז אולי המחבר של תהילים פרק ל"ז לא ראה "צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם", אבל אנשים אחרים ראו דברים גרועים מזה בהרבה. "מי שהולך בדרך ה' ה' נותן לו כל מבוקשו"? באמת? תוכיחי לנו שזה קורה בשטח.

sarav55

New member
לצערי הרב

אין היום הרבה אנשים שנחשבים צדיקים גמורים לכן אתה לא רואה את זה בשטח אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא

oldfield

New member
תשמעי

אני לא מצוייד ב"מד-צדיקות". רק שתי עיניים יש לי וקצת מוח (ויש הטוענים שגם הוא לא משהו). לפי הפסוק "ולא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם" אז הצדיקים הם דווקא ברמת אביב ולא בבני ברק. לא כך? איך את רוצה שאני אתייחס לפסוק הזה אם את לא מסוגלת להראות לי שאלוהים מקפיד על העניין? אולי "לא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם" היה נכון רק לדורו של מחבר תהילים פרק ל"ז? אולי המחבר גר בשכונת יוקרה ולכן לא ראה צדיק נעזב? אולי המחבר כן ראה צדיק נעזב והוא עובד עלינו בעיניים?

sarav55

New member
מחבר ספר התהילים היה דוד המלך ע"ה

כשהוא רשם משהו הוא התכוון לכך כי זה הכלל מי שהולך בדרך ה' באמת ובתמים מקבל הכל זה לא סתם זה אמת לאמיתה מד צדיקות אין לאף אחד אבל צדיק אמיתי מקבל הכל מהבורא יתברך אם לא מקבלים כנראה שיש חשבונות שמים שלא לנו לברור בהם

oldfield

New member
הוכחות בבקשה

"אבל צדיק אמיתי מקבל הכל מהבורא יתברך" אבל שרה, את חוזרת על זה שוב ושוב ולא מביאה שום הוכחה שזה מה שקורה בשטח. אני לא מתכוון שתראי לי שהאל הבטיח את זה, אלא שתראי לי שזה באמת מה שקורה תאכלס בשטח.

sarav55

New member
תסתכל על הרבנים הגדולים

צדיקים אמיתיים יש להם הכל.!!!? תראה לי רב שאנחנו מכירים שהוא רב גדול שחסר לו משהו?

למעלה