משהו נחמד

sarav55

New member
הוא שאמרתי הלחץ הזה קשה מאוד

ולכן בורחים מזה אבל בדרך שלך שתחשוב עמוק בפנים אתה עדיין מאמין שיש בורא לעולם ואתה יודע שזוהי הדרך האמיתית לחיות בעולם הזה רוב היוצאים בשאלה לא יכולים לעמוד בלחץ של מה יגידו והכל חיצוני אצלהם הם רוצים לנסות הכל אבל בסוף חוזרים למקור שהוא האמת לאמיתה כל אחד יש לו ניצוץ קטן בלב והיא האמונה הקדושה בבורא העולם שמנהיג עולמו בצדק

sarav55

New member
סליחה שלא זיהיתי שאת בת

אבל בואי נחשוב ילד שפורק עול הוא רוצה לנסות דרך אחרת שאולי מה שהכתיבו לו זה לא נכון בדרך כלל אלה ילדים שמגיעים לגיל הטיפש עשרה שהם רוצים לעשות מה שהם רוצים ושאף אחד לא יכתיב להם מה לעשות יש מן משבר יש כאלה שנשארים כתוצאה מנוחות להיות חילוניים אבל תשאל אותו אתה מאמין יגיד לך כן ויש כאלה שחוזרים לנקודת המוצא מתוך הבנה שזוהי הדרך הנכונה ביותר

suki da yo

New member
איך את יודעת?

דיברת עם חוזר בשאלה שאמר לך , אני נשאר חילוני רק כי זה יותר נוח לי? את לא הולכת לזעזע את עולמך לחלוטין בשביל לישון מאוחר בשבת או בשביל הזכות לאכול צ'יזבורגר. זה יותר גדול מזה. תמיד יש כאלה שיחזרו דת. ויש כאלה שיחזרו בתשובה ויתחרטו. זה לא שחור ולבן. זה גם לא הרבה גוונים של אפור, זו קשת שלמה של התנהגויות ודרכי חשיבה.

sarav55

New member
לפי כל מי שמסביבי אני אומרת

וכל מי שאני נתקלת בו אומר לי אני אל תראי אותי כזה אני הייתי בישיבה כזו וכזו או סבא שלי היה כזה וכזה. יתכן שלא נתקלתי באחרים אבל לרוב אני נתקלת בכאלה שהם מוסברים שהם עזבו כתוצאה מאיזה משבר

suki da yo

New member
בטח.

בתוך הסביבה שלך, הדתית להפליא, אני מניחה, את פוגשת את האלה שחזרו לחיק הדת. הציעו לכם לדבר עם חוזר בתשובה לשמוע אותו? אני מאמינה שלא- וזה מסביר למה את מכירה רק צד אחד. אני לעומת זאת, כלא יהודיה באופן רשמי (פרט להולדה שלי, שלא בחרתי ולא רציתי) נאלצתי, שנה אחרי שנה, להקשיב לרב-בתי-הספר של העיר שלי, מרצה שוב ושוב על אותם חגים ומצוות , מסרב לענות על שאלות של ממש ולא מבין למה רוב השכבה מתפלחת מההרצאות שלו אחרי 5 דקות.

sarav55

New member
מה הכוונה באופן רשמי

אמך יהודיה? אז את יהודיה תשאלי שאלות ששאלת שם והוא לא ענה אולי נוכל החברים ואני לעזור לך בשאלות שעד היום לא נפתרו לך בראש

suki da yo

New member
אני לא יהודיה.

שמעת על חופש הדת וחופש מדת? יש לי זכות מלידה, מתוקף היותי אדם, להשתייך לכל דת שאני אבחר, או לאף דת בכל. לשום אדם או גוף אין את הזכות לקחת ממני את הזכות הזו. אמא שלי יהודיה, סבבה. אני לא. ואני לא רוצה תשובות במילא. למה? כי התשובות שלכם יהיו תשובות של דתיים. בלי כוונה להעליב, כמובן. אני מעדיפה את התשובות של המורה לתנ"ך- הגיוני, מדעי ומוכח.

sarav55

New member
אוקי בסדר אבל אולי בשביל

שלא יהיו לך דברים בבטן שאת מחביאה והם לא פתורים עד היום אני לגמרי לא מזלזלת במורה לתנך אבל אם לא אכפת לך אני למדתי באוניברסיטה ויש לי תואר ראשון אזי את לא מדברת עם איזה פוסטמה ומטיפה דתית אלא גם לי יש איזה ידע אבל אם יש כאן מורה לתנך אז שיענה לך

suki da yo

New member
לא זו הכוונה.

בטח ובטח שלא התכוונתי לזלזל בידע שלך. אין לי ספק שאת יודעת הרבה יותר ממני, והמורה שלי לתנ"ך, עם כל הכבוד, היתה פוסטמה. מה שמשנה זה הגישה. כי אני כבר לא מתעניינת בהסברים הדתים לדברים (אמנון ותמר, למשל, או דויד ובת שבע). כך שההסבר הדתי לא חשוב. לי. מעניין אוי ההסברים החילוניים למקורות ומטרות התנ"ך. אבל גם זה לא מאוד מעניין אותי. אני לא חסידה גדולה של התנ"ך. מה שיש לי בבטן זה לא השאלות. זו הבעיה שלי עם כל הדתות באופן כללי- מי נתן למישהו את הזכות לחשוב שאלוהים רשע מספיק להחליט שיש רק דרך אחת נכונה, וזהו?

sarav55

New member
ה' יתברך מלא כל הארץ כבודו

ולפחות בשביל לכבד את כבודו מלא עולם לפחות לא לקרא לו שמות גנאי כי הוא ברא אותי ואותך אז לפחות תכבדי את מי שברא אותך. המציאות בשטח מראה שכל הרדיפות וכל השנאה היא כלפי הדת היהודית מהיותם יהודים ומהיותם גוי קדוש האמונה הדתית שלנו אומרת שהעם הנבחר הוא היהודים מאז שאלתו של ה' יתברך ברצונו לתת את התורה הקדושה לכל העמים הוא הלך עם עם ושאל ואף אחד לא רצה לקבל את התורה הקדושה מאז ועד היום אנחנו העם הנבחר וכולם צריכים להיות בדרך שלנו לפחות אחרינו ואת רואה הנצרות אומרת שהם היהודים החדשים ומוחמד עשה את כל הדת שלו על פי היהדות כי ידעו תמיד שהיהדות היא האור של כל הדתות זוהי מציאות שאין עוררין עליה המון שנים

suki da yo

New member
לא זו לא מציאות שאין עליה עוררין.

זו דוגמא לאיך דת הופכת לכוח פוליטי. הסיבה שרודפים אותנו היהודים היא , אני מניחה כי זה חרא להסתכל על מישהו שבכל צעד וכל מילה משדר- אני עדיף עליך. אני עליון. אני נבחר. מה לעשות? הלך עם עם? זה עוד אגדה. יש לך הוכחות? זה נמצא בכתובים של איזו תרבות מסופוטמית: "יומן המלך הבבלי- היום איזה אל אחד שטוען שהוא היחיד הציע לנו להפוך לעמו הנבחר. חשבנו שזו מון עבודה קשה, אז אמנרו לו שיעזוב אונו בשקט ויחפש את החברים שלו". זה נמצא בתנ"ך? לא. אז כנראה שאי אפשר להתסמך על זה כעל עובדה.

איתמר770

New member
למדתי עלייך עוד דברים...

תראי, ראיתי את השרשור הזה. והייתי חייב להתערב. ראשית, אנחנו עם נבחר מסיבה אחת פשוטה. אלוקים נגלה לאברהם אבינו ואמר לו "לך לך מארצך", וזו היתה הבחירה באברהם אבינו. והובטח לו שבניו ילכו לעם אחר, ויצאו משם ברכוש גדול. כאשר היציאה ממצרים כעם נבחר ע"י ה', יצרה בין העם לה' קשר מיוחד- כי הוא הוציא אותנו ממצרים. והקשר הזה לא שווה לשאר העמים (שלא יצאו איתנו ממצרים) [עפ"י הכוזרי]. במהלך הדורות, שנאו את היהודים. ואם תראי קצת הסטוריה- השנאה לא קשורה ליהודים בכלל, פעם בגלל שהם עשירים, ופעם בגלל שהם עניים. למרות שאנחנו היינו מיעוט בין העמים. דבר שלישי, ראיתי שכתבת שלא מצא חן בעינייך הסיפור של דוד ובת-שבע. אני לא יודע מה את יודעת בנושא, אבל אני אתחיל מההתחלה (למעט הסיפור שכתוב בתנ"ך כפשוטו): * בזמן דוד המלך, כל הגברים נתנו גט בדיעבד לנשותיהם שאומר שאם הם לא יחזרו או שהם יעלמו ואי אפשר יהיה למצוא אותם - הנשים גרושות. המטרה של הגט הזה היתה למנוע מצב של עגינות (כמו שהיה לנו בארץ אחרי המלחמות, וכמו אשתו של רון ארד וכד'). * דוד המלך נענש על מעשה בת שבע, הבן שנולד-מת, וגם כל הנשים של דוד- שכבו עם רעו, בציבור. (שזה ביזוי גדול מאד למלך, שאסור לאף אחד להנשא לנשותיו).

כל אחד מאמין - ההבדל הוא....

שהמאמין באלהים ובעולם הבא אומר שאולי מחר יהיה טוב, (לאחר שנמות). והכופר מאמין בעצמו ואומר: שאין זמן טוב יותר להיות מאושרים "מעכשיו", אם לא עכשיו אז מתי? עכשיו ולא מחר כי אין עולם הבא. החיים תמיד מלאים באתגרים ומכשולים, עדיף לקבל זאת ולהחליט להיות מאושרים בכל מקרה ועכשיו.

דב מאיר

New member
לא דובים ולא יער

המאמין אומר שטוב לו כאן בעולם הזה. לא רק זאת, אלא תפיסת העולם השלטת של שלומי אמוני ישראל שהעולם הבא הוא העולם החומרי הזה שיזכה לזיכוך. יפה שעה אחת של תורה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא.

האם יש הוכחות

לתפיסת העולם השלטת של שלומי אמוני ישראל שהעולם הבא הוא העולם החומרי הזה שיזכה לזיכוך? או זה רק אמונה כמו שלכל כת ודת אמונות משלו?

דב מאיר

New member
לא זה הנושא

הבעיה היתה האם שלומי אמוני ישראל חושבים על עולם נשמות היולי כעולם הגמול. התשובה לכך היא ביסודה לא! מכאן גם שהטיעון שנבנה על הנחה זו חסר בסיס סביר.

suki da yo

New member
למה אין פה הפדרה בין אמונה לדת?

לא חסרים חילונים גמורים, שרק המראה של רב גורם להם לפריחה, שמאמינים באלוהים. וזה נותן להם את כל הנחמה שהם צריכים. תריך וחשוב לשים את ההפרדה בין אתאיסט ליהודי-חילוני למאמין באלוהים ללא קשר ליהדות.

sarav55

New member
אך אפשר להאמין בה' יתברך

בלי לקיים מצוות זה הולך ביחד ה' יתברך נתן לנו את הבת שלו שהיא התורה הקדושה זה הולך ביחד ספר התורה הם הוראות יצרן לאדם בעולם הזה.

suki da yo

New member
אפשר.

אפילו בקלות. אני מאמינה באלוהים. והיות ואני אוהבת את אלוהים, והוא אותי, אני והוא יודעים שאין לא שום צורך בטקסים לעוסים וישנים - אני מאמינה, וזה מה שמשנה. להתפלל או להתלבש בצניעות לא ישנו את הקשר ביני לבין אלוהים. ואם אלוהים הוא לא מה שאני חושבת שהוא, אם הוא אכן האל הקפדן, הנקמן, האכזרי שהדתתים מאמינים שהוא (לקרוא לו אבינו שבשמיים זה טוב ויפה, אבל אין ספק שההתנהגות שלו, אם היה אב אמיתי, היתה גוררת מאסר או לפחות ביקור של הרשות הסוציאלית)אז אין לי רצון וצורך להיות חלק ממנו.

למעלה