משהו על אמהות, לא סרטן

• פותח הנושא blg
  • פורסם בתאריך

blg

New member
משהו על אמהות, לא סרטן

אני קוראת את מה שכולנו כותבים פה וזה עושה אותי מאוד עצובה - קצת מתחברת ל"מרד" של פרפורית.. כולנו יש חשבונות אמא (ואיפה אבא?) כאשה (ועוד פמיניסטית) זה ממש מעציב אותי - הן (האמהות) "לא יכולות לנצח" סתם, מחשבה לא ממש מגובשת ושעת לילה מאוחרת כבר, ואני אחרי ערב מאוד עצוב - מרגש - סוחט נפשית.

MemphisRaines

New member
בתרבות בה גדלנו

מקומו של האב תמיד היה רחוק יותר מהאם אמא היא זו זחינכה את הילדים בעוד שהאב היה רק כדי לפנק אותם אמא נאלצה להיות הרעה , לא לוותר מאחר ומישהו חייב להקשיחאת עצמו כלפי הילד וכשאבא הוא המפנק הרי שהאם נאלצת להקשיח את עצמה מעבר לזה אני יכול להעיד על הורי שהם פשוט אנשים שונים אבי אדם סגור שלא מוציא את כעסיו ואת רגשותיו ואמי הפוכה ממנו לחלוטין היא פורקת רגשות כעס / עצב / שמחה / דאגה ומכאן נובע שיש יותר מגע עמה אפילו כיום וכשייש מגע יש חיכוכים ויש כעסים וכו.......... שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אין בעייה עם האימהות

הבעייה היא בכך שהרגשות שלנו כלפי הקרובים שלנו אינן ברורים. לפעמים זו האם, לפעמים זה האב, אבל תמיד זה אני! ולא מדובר על "ניצחון" - מדובר על הרמוניה, שכן בריאות היא הרמוניה. אני מצטער אם איכשהו הובן מדברי כי יש בעייה אם האמא, לא כך הדבר. הבעייה היא ברגשות הסותרים, המודחקים והמבולבלים כלפי הקרובים לנו - והאם שהולידה אותנו היא פשוט הכי קרובה לנו שיש - ובמיוחד לגוף שלנו! אנחנו מתחילים בדרך כלל מהאם כי היא הכי קרובה והיחסים איתה הכי משפיעים עלינו, אבל את התרגול צריך לעשות גם כלפי האב ושאר חברי המשפחה.

blg

New member
לא תשובותיך עושות את אמא לבעיה

שים לב מה כתבתנו כולנו כמעט כמה חשבונות אמא יש לאנשים פה. כל מה שאני אומרת שכאשה זה די מבאס שבסוף עושים את \ך את כל החשבונות וגברים "יוצאים נקיים" זה היה יותר פילוסופי מכל דבר אחר... זה לא קשור למה שאתה אמרת /איך שהובנת

eliya-l

New member
ל-big - אמהות, סרטן, דיכי ועוד |ליצ

הי ביגי, קראתי חלק מן ההודעות שלך ואני רוצה לומר לך מספר דברים - יתכן ולא כולם יהיו נעימים ולכן אבקש מראש את סליחתך. לכולנו, או מרביתנו מעת לעת חולפות ועוברות בראש במיוחד בתקופות לא נעימות מחשבות אובדניות וזה לגיטימי והשאלה היא מה עושים איתם? לגיטימי הוא גם להכנס למצבי דיכי - אנחנו בני אדם ומותר לנו - אך וכאן מגיע אך גדול! מצב דיכי רצוי שיהיה מבוקר, כלומר את יודעת שאת נכנסת אליו ודאגי גם לצאת ממנו במהירות. מאוד קל להאשים את ההורים שלנו - הם כאלו והם כאלו וההורים שלנו יקירה משמשים לנו כ"מראה" מה כן ומה לא! האם ההתנהגות של הורינו מתאימה לנו? האם אנו רוצים להיות כמותם בהתנהגותנו או שונים מהם? עלינו לבחון את מערך היחסים בבית בין הורינו בינם לבין עצמם, ביננו לבין הורינו וביננו לבין אחים ואחיות במידה ויש ולראות איך אנחנו מתפקדים בתוך המערך הזה והאם זה נכון בעבורנו. גם אני האשמתי בשלב מסויים של חיי את הורי..... אך יכולתי בנקודה מסויימת של חיי להבין שהם לא ידעו אחרת!!!! הם לא ידעו שאפשר לאהוב, הם לא ידעו שמותר לחבק ועוד כהנה וכהנה וזאת משום שהם לא קיבלו את כל הדברים הללו. כאמא לעתיד הבטחתי לעצמי שאני לא אתנהג בצורה כזו אל ילדי שלי! בשלב מסויים לאחר שבתי היחידה נולדה, גילתי שעל אף שאני אוהבת אותה אנושות, שעל אף שאני מחבקת ומנשקת אותה ללא הרף, אני חוזרת על דפוס התנהגותי שלמדתי בדרך הלא נכונה מהורי. מרגע שתפסתי והבנתי מה אני עושה מיד פעלתי על מנת לשנות ואיזה כיף - הצלחתי. קרוב לוודאי שאני עושה מליון וחצי טעויות עם בתי אך היא אמורה ללמוד מהן ולשפר את דרכה שלה. סרטן יקירתי, ברוב המקרים בא להודיע לנו: יאללה חברה´ תתקנו את מה שאתם אמורים לתקן לגבי עצמכם"!!!!! כשאני שמעתי לגבי עצמי את המילה סרטן מהרופאה שלי - התהליך שאני עברתי היה להפתח לקבלת עזרה!!! דבר שלגביו הייתי חסומה לחלוטין - משמע - לא היתה לי בעייה לתת כמה שיותר אך בלקבל - חס וחלילה - שהרי אם אקבל קרוב לוודאי שאצטרך להחזיר - ואם מקבלים משמעו שאינני חזקה מספיק וכו´. לכל אחד ואחת מאיתנו ה"סרטן" עובד על נקודות מסויימות שבהן אנחנו חסרים באהבה או בקבלה עצמית. סרטן יקירתי, הוא איננו סיבה להתאבד!!!! - פחדיך שלך הם אלו הגורמים לך לתחושות הללו - חוסר הרצון שלך ללמוד ולהכיר את עצמך. קחי את החיים כאתגר, כמסכת לימוד מדהימה. אנחנו חיים בעולם מופלא, ביקום מדהים עוד יותר. למדי שמותר לך לקבל שפע (מכל סוג שהוא) ומותר לך להחזיק בו לשימושך שלך. ולסיום, קבלי חיבוק עם זיגי המעופף

blg

New member
דכאון ואשמת אמאבא... (אינקה, גם לך)

מצחיק איך עמדתי משתנה בהתאם למה שנאמר לי -- אשמת ההורים היא משהו שאני לא מגובשת ביחס אליו... לא אני לא מאשימה את אמאבא בהכל וכן אני חושבת שהם היו לא בסדר בהרבה מקומות ואני גם חושבת שחלק מהאחריות ההורית היא לטפל בעצמך כדי להקטין את מס´ הטעויות שתעשה בילדיך. יש בי הרבה מאוד (מידי?) סלחנות כלפי הורי על דברים שהם עשו והכעס הזה מודחק משך שנים. אמא שלי היא התגלמות ה"לא מאפשרת" רגשית. לא ברור לי כמה אני צריכה להבין את הסיטואציה שלהם ואת המבנה הרגשי שלהם וכמה זו התעלמות / הדחקה / דיכוי של הכעס כלפיהם. ההתפרצות של הכעס הזה מאוד מאיימת עלי ואני עכשיו בשלב שאני דווקא מקבלת את דברי אינקה - שצריך לכבד אותו, לתת לו מקום, ואת יודעת מה, כן גם קצת לשנוא את אמא לאיזה זמן... אפילו שהיא היתה מאוד בסדר במקומות אחרים. אני חושבת שאני הכי מאפשרת בעולם - לאחרים, אנשים מרגישים מאוד חופשי להגיד לי הכל לגבי רגשותיהם ולעצמי? אני מבינה כמה אני לא מאפשרת את כל הקשת הרגשית. אולי צריך ללכת פה לנאה דורש נאה מקיים?! ובעניין הדכאון והאובדנות תחושתי היא שפיספסתם - הסרטן בעיני הוא לא סיבה להתאבד, האובדנות תמיד היתה שם אני מנסה להבין אם הסרטן בא כי הזמנתי אותו דרך הדכאון המוסתר - מודחק - מושתק. ואם זה מה שעשיתי איך ומה אני רוצה לעשות אחרת.

eliya-l

New member
ה ביגי -חיבוק-

מתוך ראיית ההורים באופן מפוכח יקירה, הביטי על עצמך וראי היכן את דומה (במה שאת לא אוהבת) ובמה את שונה. ראי, את אומרת שאמך היא ההתגלמות של ה"לא מאפשרת" ועל עצמך את אומרת שאת "הכי מאפשרת - לאחרים!!! וממשיכה ושואלת ולעצמי?" אם כך, האם לא הגיע הזמן שתאפשרי לעצמך!! תאפשרי לעצמך להפתח לעצמך! אפשרי לעצמך לאהוב את עצמך! לדעת שבתוכי תוכך את יצור מופלא ונפלא. הסרטן לא בא משום שהזמנת אותו במודע או שלא במודע דרך אותו דיכאון מודחק שלך. הסרטן בא בין היתר ללמדך לאהוב את החיים, לאהוב את עצמך ואת היכולות שלך. ולגבי סליחה - סליחה היא בראש ובראשונה בעבור עצמנו שהרי סליחה אינה חייבת שתאמר דווקא בקול למי שפגע או למי שנפגע. סליחה שאומרת את בשקט לעצמך הינה שאת מאפשרת את החלמת הפגיעה שהרשת לעצמך להפגע בה. שאת משחררת בכך את הכעסים שהיו בך ומתנקה. ומה יקרה באם כל בוקר ובוקר בשעה שאת מתעוררת והולכת לשטוף את פניך, מה יקרה באם תביטי על עצמך במראה כשעוד עינייך שלך טרוטות ונפוחות משנת הלילה, שער ראשך עדיין פרוע ותעמדי ותביטי אל תוך עינייך שלך המתבוננות בך מבעד למראה ותאמרי לעצמך שאת אוהבת אותך. ובהתחלה זה מצחיק ולא אמיתי אך המשיכי לעשות זאת ובאיזה שהוא שלב תגלי שלמעשה את מחייכת אל עצמך במראה כשאת עושה זאת ואז גם יומך יתחיל בצחוק ובהנאה. אליה

blg

New member
תודה על החיבוק, וההצעה לתרגיל

האהבה העצמית. אנסה את זה ההצעה שלך היא שהסרטן לא הוזמן אלא המשמעות שו היא בכך שאפשר ללמוד ממנו?

יחפנית

New member
בלג´ ..... הסרטן הוא לא סיבה להתאבד

בכלל לא . והאמת שאנו לא הזמנו את הסרטן במודע . הקשר בין התאבדות וסרטן אינו קשר ישיר . אף על פי שזה משפיע זה על זה . הסרטן לא הגיע כאקט של מחשבה ..... אני רוצה להתאבד = סרטן . כלל לא , המערכת שלנו יותר מורכבת מכך . הסרטן עד כמה שישמע מוזר ... הוא למעשה החל כבחירה מעוותת של תת המודע דווקא לעזור לנו . הרבה מהמערכות שלנו פועלות ללא צורך בהתערבות ישירה שלנו . הסרטן או כל מחלה אחרת הגיע כדי לאותת לנו . מחלה = מחל ה´ וההתאבדות ..... זה הייאוש . יאוש חוסר תיקווה ועוד מני כאלו מביאים עלינו מחשבות אבדניות . ואנו מוצאים עצמנו חיים אך למעשה הביטוי הפנימי שלנו ושימחת חיינו כאילו מתה . אז אם אחרי ששלחנו לתת המודע מסרים של ייאוש וכאלו . הגיע הסרטן . אז האופן לשנות זה להתחיל להבין את הקשר בין המודע ללא מודע , ולהתחיל לשנות את דפוס המחשבה הקודם . איך עושים זאת .... צריך קודם לאסוף חומר להבין כיצד זה פעל עד אז . שיטה פשוטה היא כתיבה . הרעיון להניח לכל התחושות שפיעמו בך בטרם הסרטן , על נייר . התהליך עצמו יגלה לך דברים שהושמטו מהמודעות . שנית צריך למצוא סיבה לחיות . תרגיל .... דמייני שאומרים לך שנותר לך זמן מועט לחיות . מה תירצי בטרם המעבר מהעולם . מה רצית לחוות ולא העזת ולא הספקת . ותוסיפי לכך רשימת חלומות כילדה איך ראית את החיים שלך כבוגרים . אילו חלומות עשית כבר ואילו בכלל הודחקו ? כשאנו ממוקדים בסיבה שלנו לחיות , אז כבר אנו במצב של כיוון . וזה נותן לנו סיבות לקום ולעשות . כשאנו בייאוש קל לחשוב על המוות או האובדניות כפיתרון קל . כשלפתע איזה חלום מנצנץ בנפשנו אז לפתע המוות נדחק לצד . מה טרם חווית בעולם הזה ? ====== ונקודה נוספת חשובה על ההתאבדות . התאבדות כמו כל אקט . יש לו שני חלקים . האחד זה המחשבה שהובילה אליו . והשני זה האקט . סטטיסטית .... לא הרבה מגיעים ומבצעים את האקט השני . אולם אחוזים רבים מהאוכלוסייה בעולם חיים בתקופות אלו או אחרות בחייהם בחלק הראשון , שלא מגיע לידי אקט . עצם העובדה שאנו בחיים . אינו אומר שאנו חיים . יש חיים מאד מתים . למה הם מתים ? הם שומרים חוקי חברה אלו או אחרים , אך הם מתים לניצוץ החיים שעושה אותנו שמחים באמת מבפנים . בעיני אנשים שיצרו סרטן , הינם אנשים עקשנים . רגישים . שמשהו בתוכם מסרב לחיות באופן רובוטי . והסרטן זה כמו מין דרישה פנימית ..... לחיות מתוך ביטוי ..... או למות . הדרישה הפנימית .זה תת המודע , או הנפש , או הילדה הפנימית , באשר זה ..... חפשי אותו בך ותנסי להבין למה חלק שבך רוצה כל כך למות רק לא לחיות באיך שהמודע ההגיוני שלך בחר עד כה . הסרטן אינו במודע .... הוא התאבדות בתת המודע

../images/Emo6.gif נכון מאוד

לפני שחליתי אני זוכרת ימים רבים של מצב רוח רע שעמום עצבים כעסים, ולאחר, הרבה צחוק שמחת חיים נהנת מכל דבר לא כועסת לא צורחת לא לוקחת ללב, מצפצפת על הרבה דברים שקודם שיגעו אותי,ועושה הקבה מה שטוב לי ורק לי.

יחפנית

New member
נכון .....

כי הסרטן זה היה הדרך של תת המודע שלך כאילו לבוא ולומר לך . זה מה שאת רוצה ? כי ככה אי אפשר לחיות כבר . אני לא נהנה . אז את רוצה לראות מה את אומרת לי ? את אומרת לי למות ? אז הנה , בואי נראה מה את אומרת עכשו . המפגש עם המוות שלנו אולי הינו מפגש מפחיד . אך הינו מפגש מעצים , כי פתאם אנו נזכרים שטרם גמרנו לחיות . הסרטן כאילו בא ואומר , טוב אם אף אחד לא חיי פה , אז לא איכפת לכם שאני שנייה אשתלט ? חחחחח אגב מהמפגש שלי עם הסרטנון שלי , אני יכולה לומר לך , הוא לא אוהב אהבה או שימחה . הוא ישר בורח רחוק נורא . אז יש פה גוף .... במה נמלא אותו ? בחיים ? או בחושך שמאד מושך סרטנים . חיבוק ענק אני

מלמלה

New member
הלווווווווווווווו

חיכיתי חיכיתי ובסוף הגעת חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח שלום לך חברה ותיקה איזה כייף לפגוש אותך שוב בשביל קליפות התפוזים ובשמי הותיק כאן באופון חד פעמי rachell

יחפנית

New member
היי מלמלה מתוקה מה שלומך ?

אכן הגעתי . היה פה דיון מעניין שהוציא אותי מעט משקט מילולי . המשפט שלך על שביל קליפות התפוזים ..... מזכיר לי שכשנכנסתי לפני חודשים לפורום סרטן בווי נט .. רוני שלאחר מכן התגלתה כבדוייה בירכה אותי באותו אופן ....... חחחחחחחחח תודה שהעלית מהארכיון את אחד מהכתבים הארוכים שלי . בתחילת השירשור המופלא שנוצר כאן עם אינקה . זה עורר בי נשכחות ..... ואת מה שלומך ? חיבוק אני

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מותר להתנגד? ../images/Emo13.gif

אין כזה דבר סרטן. ברגע שנותנים שם לתופעה מחצינים אותה, ובאותה נשימה מאבדים עליה שליטה - שכן מה שיש לו "שם" נפרד ממני כבר אינו "אני", ואין לי כבר שליטה עליו. מישהו ראה פעם "סרטן"?! יתר על כן, החזקת דימוי של "סרטן" מחלישה אותנו ו"זורקת" אותנו למצב של "לחימה" במקום למצב של ריפוי. זהו הכשלון הגדול ביותר של הרפואה המערבית - הנסיון "להלחם" במחלות במקום "לאזן" בני אדם. ולא תעזור ההבחנה כי ה"סרטן" הוא רק שם של תופעה פנימית המשמש לצרכי נוחות. התת מודע שלנו אינו מתעניין בהבנות כאלו - מה שיש לו שם נפרד ואינו חלק ממערכת הגוף הטבעית (וגם אז...) הוא משהו "אחר" שאין לי שליטה בו.
עצתי היא לוותר לחלוטין על רעיון ה"סרטן". שהרופאים ישחקו במילים כמה שהם רוצים, אבל מה שקורה בגוף שלי הוא אני, ולא שום דבר אחר! עצם נטילת האחריות על התהליך ואי-החצנתו משאירים אופציות ריפוי רבות יותר מאשר התמודדות עם איזה "סרטן" שלכאורה "הגיע" ואולי "יילך" כשכל אלו הם דימויים מושאלים ריקים מתוכן ואינם אמת. האמת היא כי המערכת החיסונית אינה מזהה "איומים מבית", ועל כן מאפשרת למוטציות של תאים הקיימים באופן טבעי להתרבות ללא השגחה. זוהי גם ההגדרה הרפואית-ביולוגית. אין שום "סרטן" שהשתלט עלינו. "מדוע איני מזהה איומים מבית? מדוע איני מגיב נכון לסיטואציות אלו?" אלו שאלות חשובות לאין ערוך מן השאלות "מדוע יש לי סרטן?" ו"כיצד הסרטן משרת אותי?" שכן הן מנתבות את האדם למסלול טיפול יעיל והתמודדות עם הכשל הפנימי. אין "סרטן", אף פעם לא היה, ואף פעם לא יהיה. יש רק אנשים שהמערכת החיסונית שלהם נכשלת בזיהוי איומים מבית. משום כך הדרך להגיע לריפוי אמיתי ושלם עוברת דרך הבנת האמת כמות שהיא ולא דרך יצירת דימויים שגויים והתמודדות עמם בהם. יתכן מאוד ובעתיד יערך מחקר ובו יבדקו את ההבדל בריפוי בין אנשים שאמרו להם שיש להם "סרטן" (עם כל ההשלכות הנפשיות הקשות וההשפעה על המערכת החיסונית) לבין אנשים שקיבלו טיפול ללא יצירת דימויים מאיימים כאלו, ולכן ללא השפעות נפשיות הרסניות כאלו על יכולת ההתמודדות. אין לי ספק מה יהיו תוצאות המחקר. ולכם?
אינקה

היי

אני אנני אומרת יש לי , אני אומרת היה לי ונכון יותר נחמד להגיד מערכת חיסונית נכשלה אבל הרי זה אותו דבר, לא משנה איזה שם ניתן לזה כתבת,אני גם לא קוראת לעצמי מבריאת.... היה ונגמר זהו סופי והלאה .שיהיה רק טוב דרך אגב מאוד מעניין אותי לדעת כיצד בעלי חיים למשל חתולים מקבלים כשל חיסוני זה.. הרי אין להם מודעות?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זה משנה מאוד

מבחינת התת מודע (המוח העתיק וכו´) ברגע שנתת למשהו שם, זה כבר לא את. מהסיבה הפשוטה שאם זו את אין לך צורך לתת לזה שם. אנו לומדים מנסיון כי אופן הגדרת ה"בעייה" הוא לעיתים קרובות הדרך לפיתרון. יש לזה גם מקבילות מתחומים אחרים כמו שינוי ניסוח של אקסיומות במטתמטיקה, פיסיקה וכו´ המזניקים את האנושות להישגים אדירים בשל... שינוי בניסוח הבעייה בלבד! הגדה לא נכונה של "בעייה" מכניסה אותנו למבוי סתום. הגדרה נכונה משחחררת אותנו לפעולה הרמונית. לכן זה משנה מאוד אם את נותנת לזה שם, או משאירה את זה כהגדרה גמישה של "חוסר הרמוניה" או "תפקוד לקוי של המערכת החיסונית". "סרטן" זו מחלה סופנית. "בעייה במערכת החיסונית" זה מצב הניתן לתיקון. באיזו אפשרות לדעתך את משאירך לעצמך יותר אפשרויות פעולה התמודדות והצלחה?
כשאת קוראת לזה "סרטן" התת מודע מייד מתייחס לזה כיישות ופעיל מערכות ששמורות ליחסים עם יישויות: מאבק, לחימה, ויתור, אהבה, השלמה, כניעה... אבל התופעה שממנה את סובלת אינה יישות. את היא היישות היחידה המשתתפת בתהליך. כל השאר אלו דימויים שנועדו לעזור, אבל בעצם פוגעים ביכולתך להתמודדות תקינה. מהי התמודדות תקינה? ההבנה כי אין שום יישות "סרטנית" הפוגעת בי אלא אני עצמי, ובירור הסיבה לפגיעה עצמית (במעשה או מחדל) זו. מה ההבדל? ההבדל הוא שכשאת מתיחסת ל"סרטן" את משקיעה חלק ניכר מן האנרגייה שלך בדימוי הזה, וכשאת מתייחסת לעצמך, את משקיעה את האנרגייה הזו בעצמך. רק אלוהים וחולי הסרטן יודעים איזו אנרגייה עצומה הולכת לאיבוד בפחדים, חרדות, תיקוות, אכזבות ומאבקים ב"סרטן" הבלתי קיים הזה. כל האנרגייה הזו יכולה הייתה שלא ללכת לאיבוד, והדרך שלא לאבד את האנרגייה היקרה הזו זה לא להשתמש ברעיון ה"סרטן" כלל.
אז מה אפשר לעשות כדי לא לאבד את האנרגייה ולשחרר את המערכות שלנו להתמודדות תקינה? לומר לעצמי הלוך וחזור: "אין לי שום סרטן. אין בכלל סרטנים בתוך אנשים. יש לי בעייה במערכת החיסונית / האיזון הפנימי שלי לקוי ואני הולכ/ת לפתור לשנות זאת..." גישה כזו תרכז את משאבינו לאיזון עצמי ולא תלכוד את האנרגייה שלנו אל תוך מבוי סתום בדימוי של "סרטן" שהתיישב בגוף.
נ.ב. לכל חי יש מודעות למרות שלעיתים היא נראית שונה משלנו

יחפנית

New member
וכהמשך ......

זו אני שיצרתי את הסרטן . או חלק ממני היה בו צורך ליצור את הסרטן . אולם אני יכולה להפרידו מהאני לשם יכולת תיקון . גם בשם . על אותו עיקרון שאנו אומרים אגו .... וגם מתכוונים לחלק מהאני הכולל . כמו שאני יכולה לכנות את תת המודע - הילדה הפנימית . ומי זו אם אינו חלק חשוב מהאני . כך גם הסרטן. הסרטן אינו ישות עצמאית בכך אני מצדיקה אותך . כי הסרטן הינו טפיל החי על חשבון הגוף . וללא הגוף החי אין לו קיום . אז מה הסרטן כן ..... הסרטן הינו סימפטום שמתאר עמצב של נתק פנימי , קרע ריב פנימי . הדחקה התעלמות דיכאון ועוד ועוד . הכשל של מערכת החיסון גם הוא רק תוצאה של נהיגה לא נכונה ברכב שנקרא גוף . אז למה אני דווקא רואה חשיבות במילה סרטן . כי אם יש לך נניח סתימת קרבורטור ברכב . אז הסתימה עצמה אינו המצב הטיבעי של הרכב . ועל כן הנך מבודד אותו כסתימה רגעית עד נקודת התיקון . אז תיקרא לזה סרטן או תיקרא לכך סתימה מה זה משנה מה שחשוב הוא הדימויי עליה . ואגב אולי על פי מרבית החברה סרטן = מחלה סופנית . לי זה ממש לא נכון . הסרטן הינו איתות . בדיוק כמו שסתימת קרבורטור הינה איתות שיש פה משהוא שיכול לשתק לך את המשך הנסיעה . לא לפחד מהסרטן וגם לא מהמילה עצמה . האהבה ושבוע טוב אני

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הגוף הוא שלמות

בניגוד לרכב שהוא מכונה - אוסף של חלקים המתפקדים יחד. האמת היא שגם לחלקים בנו אין צורך לקרא בשמות, אך זהו תיקון עמוק הרבה יותר ושייך לתחום המדיטציה. בניגוד לחלק המתקלקל במכונית, בתוכינו כל דבר קשור למשניהו, לכן ההפרדה הפנימית ל"חלקים" מפריעה להרמוניה הטבעית המתרחשת בגוף. מאחר והתייחסות אל הכבד לדוגמה, מפנה מייד אנרגייה אל הכבד ותיפקודיו ברמות השונות הרי שעצם ההתייחסות אל האברים הפנימיים משנה את ההרמוניה של האדם.
מילת המפתח לדעתי במה שאת כותבת היא שלך הדבר אינו נכון. את הצלחת להגמיש את דימוי הסרטן. אבל האם אחרים דומים לך ביכולת התמרון הפנימית?
אני מוכן לקבל כי מי שאינו מסוגל לוותר על דימוי הסרטן יכול להפנות אליו אהבה ללא תנאי ואנרגייה חיובית. גם זה יכול לעשות את העבודה, מאחר וזה יכול "להמיס" את הדימוי וכך לא לאפשר לו לצרוך אנרגייה נוספת על חשבון הבריאות הנפשית/אנרגטית/ביולוגית. אלא שלא ברור לי למה להפנות אנרגייה ואהבה כזו ל"סרטן" במקום להפנות אותה לעצמך?

יחפנית

New member
אינקה מותר להתנגד בתנאי שתגיד

מה הדימוי הקיים אצלך לסרטן . המילה עצמה אין בה דימוי למעט מה שאנו נותנים בה . כשאני שומעת את המילה סרטן אני רואה בדימיוני תמונה המעלה בי אושר ואהבה כי אני מיידית נזכרת בחבר שלי הסרטנון שפעם היה בי . ולך מה עולה לך למשמע המילה סרטן . לדעתי ההתנגדות שלך נובעת משום שאצלך הסרטן הוא בתיאוריה . ואני כולי מקווה שלא יהיה לך צורך בעתיד ליצור אחד או על פי דבריך שהמערכת הפנימית שלך לא תגלה או תיתעלם ממה שקורה בגוף בנוגע למוטציית תאים . אני אגב מעולם לא לחמתי עם הסרטן שלי . פשוט התאהבתי בו . זה התחיל בתור ללכת להכיר את אוייבי . ונגמר באהבה חד צדדית . הסרטן אהב לשהות אצלי עד אותה נקודה שהתאהבתי בו . כי סרטן ואהבה לא הולכים יד ביד . איני יודעת איזה סרטן אתה מדבר עליו , אבל הסרטן היה ישות שונה ממני . הוא גייס לעצמו את תאי גופי ומצא מחסה על העורק הראשי שלי . אך הסרטן אינו אני . ממש לא . אני מופרעת אך איני מתאבדת שיעית כל הימים . והסרטן הוא כן מתאבד שיעי . האהבה אני

למעלה