משהו קטן ונחמד:

מסכימה לחלוטין עם הבעיה שיש לנו

הרבה פחות מדי מידע, ואני גם אטען שהדבר הזה נועד לעודד את הערפל סביב דמותו של ג'ון, אבל אולי בכל זאת שווה לחפור כאן קצת.

אני תוהה גם לגבי הקטע של המתנגד הגדול ביותר ללאניסטרים - מצד אחד, טווין כשהוא סוף סוף מועיל לחזור למעלה מלך ( בספר השלישי, אחרי שראנלי וסטאניס הובסו) לא נראה נלהב במיוחד מהרעיון, ועוד פחות נלהב כשג'ופרי עושה קולות של אייל. מצד שני, ארין די הצליח להסתדר עם שני לאניסטרים בחצר המלכות, לא רק עד שהוא התחיל לתהות על קנקנו של ג'ופרי, אלא עד למצב שבו לאצבעון היה נוח להרעיל אותו.

הערה אחת - כי ג'ון עובר מסלול דומה.

הוא עוזב את הטירה של אביו שבה הוא גדל כבנו, ועובר למקום חדש לחלוטין שבו הוא צריך להוכיח את עצמו כאדם חדש, וזה מאבק לא קל גם אם בחרת בו.

בעבור ג'יימי הצעיר זה משהו עוד יותר בוטה, כי הוא לא גדל כממזר, אלא כיורש צוק קאסטרלי מצד אחד ומצד שני אביו רתח על ההחלטה הזו ( ואני מוכנה להתערב שהוא אמר לג'יימי את מה שהוא תמיד אומר לילדים שלו כשהם מעצבנים אותו), כך שסביר להניח שהוא חיפש, במודע או שלא במודע, דמות אב חדשה להרשים אותה, המפקד הישיר שלו במשמר המלך נראה כמו הדמות הברורה ביותר בהקשר הזה.

עכשיו נזכרתי

כבר בפרק הראשון בסדרה ג'יימי מאתגר את נד להילחם, ונד עונה: "אני לא נלחם בתחרויות". ג'יימי בתגובה, קצת מאוכזב, עונה: "זה חכם, ככה בבוא קרב האוייבים שלך לא יכולים לדעת מול מה הם עומדים".

למעלה