משהו שחשבתי עליו(כדאי לקרוא)!

shkool

New member
הכל צפוי והרשות לא נתונה!

אני דיברתי על ייצור שהוא לא אדם - ייצור המגיב לגירויים ברמה הבסיסית ביותר וייצור שאין לו שיקול דעת, כמו רובוט. לאדם גם כן אין שיקול דעת אמיתי . "אולם האדם לא צפוי כלל. הוא בעת מסויימת עשוי לשנות את דעתו ולהחליט שהוא לא רוצה להיות מושפע מצבע זה" - למה האדם פתאום החליט שהוא לא רוצה להיות מושפע מצבע זה? כי ככה היוצר תיכנת אותו, שאחרי X פעמים של השפעה מהצבע הוא מפעיל שיקול דעת(סתם דוגמא). shkool

חי אדר

New member
עוד על הרשות הנתונה.

אם בכח אתה רוצה לראות את האדם כמתוכנת,הרשות בידך.אולם כיצד תסביר את מערכת הענישה המשפטית? לפי דבריך אם אדם רצח,אזי הוא לא אשם כלל.היוצר תיכנת אותו בצורה כזו,שכאשר פלוני ביום פלוני ירגיז אותו,אז הוא יהרוג וירצח.כמו כן,כיצד אתה מסביר את העובדה שאדם נוסע ללא חגורת בטיחות,והינה כאשר הוא רואה שוטר הוא מיד חוגר עצמו בחגורה?ההסבר הברור הוא:כי האדם אין לא רצון לקבל קנס,אזי הוא חוגר חגורה.אולם אם נניח כי האדם מופעל ע"י גורם מלמעלה,אזי לא היה צריך להיות קשר בין ראיית השוטר לחגירת החגורה.

shkool

New member
אני לא דיברתי על כוח עליון...

אני רואה בכוח את האדם כמתוכנת - אני רק משעיר השערה שאולי נכונה ואולי לא. לפי התאורייה שלי האורגיניזם החי הראשון שנוצר/הגיע לכדור הארץ, הגיע עם הגדרות תכנותיות בסיסיות ביותר ועם תהליך האבולוצייה כאשר אותו אורגניזם הפך לאדם הוא נשאר עם אותן הגדרות בסיסיות אך הוסיף לעצמו הגדרות חדשות בעזרת השימוש בהגדרות הבסיסיות - ההגדרות האלה קובעות בעצם את התנהגותו של האדם ואת תגובותיו לגירויים שונים וכאשר יודעים הגדרות אלה ניתן לנבות את פעולותיו בעתיד. הגדרה שהאדם הוסיף לעצמו הוא הפחד מענישה, לכן אותו אדם פוחד להיתפס ע"י השוטר.. shkool

חי אדר

New member
אם כן..

אם האדם הוסיף לעצמו את הפחד מן העונש, אם כן, כיצד יכל להוסיף זאת, אם אינו בר בחירה ורצון?

shkool

New member
ובכן....

נגיד שהגדרה תכנותית בסיסית באדם היא הרצון להיות שמח(הרצון להיות שמח מתבסס כנראה על הגדרה אחרת אבל נגיד וזוהי ההגדרה הבסיסית), אותו אדם יודע שעם שוטר יתפוס אותו אז הוא בטח יקבל נקודות על כך או אפילו קנס - דבר המונע ממנו להמשיך ולהיות שמח, לכן הוא שם חגורה. כך שהימנעות מהתפיסה ע"י שוטר נובעת מההגדרה: הרצון להיות שמח. shkool

חי אדר

New member
אבל

עם זאת האדם יכטול להחליט להמשיךלנסוע ללא חגורה, מבלי לחשוב על הקנס כלל. הוא מוכן לשלם את המחיר. יש לו די מספיק כסף.

shkool

New member
אז...

לא לשים חגורה אצל אותו אדם משמח יותר מלא לקבל קנס. shkool

חי אדר

New member
לפיכך

אנו מגיעם לנקודה שבה האדם הוא בעל רצון. מאחר וזה משמח אותו אזי הוא בוחר לנהוג באופן כזה שיתמלא רצונו.

shkool

New member
לאאאאאאאאאא

מכיוון שהגדרה תכנותית בסיסית אצלו זה הרצון להיות שמח, ולפי הגדרה זו הוא פועל. shkool

חי אדר

New member
אז

איך תסביר את מערכת הענישה המשפטית. אם הכל עניין של תכונה בסיסית,אזי כיצד אפשר ליצור מסגרות לימוד וחינוך? עם זאת מדוע לא נאמר כי תכונה בסיסית לבחירה? כלום אתה מקליד את הדברים שלא במודע?עצם העובדה שאתה יושב ומגיב להודעותיי,הם הוכחה שאתה פועל ברצון.

איילת38

New member
מחזקת "הכל צפוי והרשות נתונה.......

כי אם לא כך היה היינו בגן עדן שם לא היתה הבחירה!!!!!!!!!!! הכל היה ברור ומושג , רק להושיט את היד..... אך אדם נולד אל מסלול מסויים בחייו כשמוכתבים בו התחלה וגם סוף. יש סיפור מובנה ממש בסיסי על מנת למלא את החללים החסרים ומרגע זה הכל תלוי במעשים בבחירות שתיקח על עצמך . אמא שלי פעם סיפרה על בחור בן 30 שרצה כלה הלך אל רב השכונה והוא אמר לו בדיוק עוד שבעה ימים כתוב בגורלך כי תפגוש את הכלה המיועדת שלך אחרי שבעה ימים קם הבחור התקלח התבשם לקח יום חופש מהעבודה ישב בחלון וחיכה לכלה , כך עד חצות ישב וכלום לא קרה למחרת הלך לרב , ואמר לו איך זה קרה? כל היום חיכיתי ואין כלה?! אמר לו הרב....למה סטית מהרגלך ? היית צריך ללכת לעבודה לשבור את היד ובמרפאה היית מכיר את האחות שהיא בחירת ליבך!!!!!!!!!!!!!! אז מה זה אומר ???. שהכל כתוב? כן!!!!!!!!! שיש זכות בחירה ? גם כן!!!!!!!!!!!!! רק המעשים הם אלה שינווטו אותנו אל מסלול החיים !!!!!!!!!

shkool

New member
תגובה

הבחירה של אותו אדם לחכות לכלה הופיע בעקבות ההגדרות שלו. הגדרות שקיבל מהוריו בדרך גנטית והגדרות שקיבל מחינוך ומהסביבה. עפ"י כל אלה הגיע ההחלטה לחכות לכלה. shkool

shkool

New member
ובכן(2)

כפי שכבר אמרתי, הבחירות שלנו בחיים נעשות ע"פי ההגדרות שלנו, ההגדרות מתחילות כבסיסיות ולאט לאט עם השפעות הסביבה הן הופכות והגדרות מורכבות יותר ויותר, הגדרות שנוספות ע"י החינוך מההורים למשל. עפ"י אותן הגדרות שקיבלנו אנו יודעים לקבל החלטות ולהגיב לגירויים שונים, והכל ברמת דיוק מקסימלית. אני כותב תגובה זו בהתאם להגדרות שלי, ה"רצון" שלי להגיב בה מההגדרות שלי גם כן, עם הגדרות אחרו אולי הייתי "בוחר" לא להגיב. shkool

לייבלה

New member
אפשר להשיב:

א. המערכת המשפטית מוצדקת בהיותה מערכת סביבתית הפועלת לשם הרתעה. היא בגדר שוט חינוכי. היא מחנכת על ידי ענישה את הפרט שלא יעשה כן בעתיד. אין היא מערכת של גמול הוגן אלא של התעה. ב. האדם חוגר חגורה משום שכתוצר של סביבה ותורשה הוא מופעל לחגור חגורה.

DNAM

New member
לכל פעולה יש תכלית

אם נגזר עליי שאבצע פשע נוראי, הפשע יבוצע. מה שחשוב זה מה מידת החרטה שלי וכיצד אני רואה את הדבר שבוצע. מאחר ולכל פעולה יש תכלית, כל עוד התכלית לא מוצתה אז הפעולה תתבצע. התכלית של כל הפעולות הם ב: - הכרת הבריאה. - שיפור האיכות האנושית. אם התכלית הושגה לפני (או שניתנת להשגה באופן קל יותר) אז הפעולה שנגזר שתתבצע, לא תתבצע. בברכה. ד. אברהם

למעלה