משהו שמבאס אותי ומוריד את כל הביטחון

Halifim

New member
משהו שמבאס אותי ומוריד את כל הביטחון

אני יודע שזה לא המקום הכי קשור לזה אבל יש כאן אנשים בגיל שלי ככה שאני מניח שזה יעזור..
אני בן 21,סיימתי צבא לפני משהו כמו חצי שנה (גולני לנצח
)
היו לי 2 חברות כל החיים (ואחת הייתה בגיל 17,וכולנו יודעים שבתיכון זה לא חוכמה..),בתול אני לא,
אבל עדיין אין לי ביטחון בשיט עם בנות,וזה בגלל דבר אחד - הגובה.
אני..איך לנסח את זה..נו מה המילה..1.58.
מטר ו58 ס"מ,158 ס"מ,1580 מ"מ,0.000158 ק"מ.
אין לי ביטחון בכלל..אני הולך עם אייר מקס כל היום (ככה אני 1.61 בשושו)
הבנות בארץ יחסית נמוכות אבל עדיין הרוב המוחץ הוא 1.60+..ובנות תמיד רוצות גבר גבוה..
ואני לא מדבר על זה ש50% עוברות את ה1.70 ובכלל אין סיכוי איתם..
זה נורא קשה למצוא מישהי סביבות ה1.50-1.60 וגם כשמוצאים לך תדע איך היא ואם אתם בכלל מתאימים..
גם עם החברים זה מוריד לי את הביטחון רצח..תמיד אני נראה כמו איזה נער.
אני זוכר שכמה חודשים לפני 18 הלכתי עם אמא שלי לסופר וחברה של אמא שלי באה ודיברה איתה ואז היא ראתה אותי (בפעם הראשונה)
והתחילה לדבר אותי ואז שאלה אותי אם היה לי כבר בר מצווה....................וואי ברגע הזה רציתי לקבור את עצמי אתם לא מבינים עד כמה (למרות שאני בטוח שזה חומר טוב לסדרה קומית),
ואמרתי לה בטח ושאני כבר בן 16 (להוריד טיפה את הבושות לפחות).
התחלתי לשקול ברצינות לעשות את הניתוח של הארכת גפיים,יש לי ביטוח ממש טוב כי אבא שלי עובד בתפקיד טוב מאוד במאוחדת,ואחרי בדיקה שלי
הבנתי שאני יכול לעשות את הניתוח הזה,בישראל או בארה"ב,העלות תהיה סביבות ה10-17 אלף דולר,תלוי איפה ואיך אני יעשה את זה.
יש לי את הכסף (עשיתי חמשושים בצבא ככה שהיה לי זמן לעבוד),התוצאות יהיו 6.5-11.5 ס"מ יותר.
1.64.5-1.69.5 ס"מ אני יהיה,שתקלטו,זה עדיין בטווח הנמוך אבל לפחות זה מגיע לטווח הנמוך-נורמלי,וגם גובה שמספיק לחלק מהבנות,ועם הנעליים המותק שלי יהיה 167.5-1.72.5
)
אבל הניתוח כרוך בהמון כאבים ותקופת החלמה של חצי שנה שבה לא אוכל לעבוד או ללמוד..ככה שלא יודע אם לעשות אותו.
תגידו לי מה לדעתכם אני צריך לעשות?ואם אפשר אל תסתכלו מהצד כזה וסתם תזרקו הגובה שלך בסדר וזה..תחשבו על זה מנקודת מבט שלכם,מה אתם הייתם עושים.
תודה לתותחים שיעזרו לי!

h a j b i

New member
אני לא חושב שהייתי עושה ניתוח כזה?

אתה בריא היום? יכול לרוץ וכו? לא בטוח שתהיה ככה גם אחרי.
יש לא מעט בחורות שהן פחות ממטר וחצי (אני בעצמי יצאתי עם שתיים כאלה) שעבורן תהיה גבוה, שלא לדבר על אלה שלא אכפת להן שתהיו באותו גובה.

אני מבין את הבעיה עם זה שחושבים שאתה ילד אבל זה לא רק בגלל הגובה אתה יודע, כנראה שאתה גם נראה צעיר יחסית וזה משהו שבעתיד ישתנה. אתה יכול לעזור לזה עם שינויים בלבוש, גידול זקן, להתאמן בחדר כושר ועוד כל מיני שטויות שיגרמו לך להיראות מבוגר יותר. בכל מקרה, זה לא יהיה לנצח.

ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך היא לקבל יעוץ. לא רפואי, פסיכולוגי לפני שאתה מחליט בנוגגע לניתוח. לא בגלל שמשהו אצלך לא בסדר, רק כדי שתהיה שלם יותר עם ההחלטה. תחשוב מה יהיו ההשלכות אם תעבור את הניתוח, את כל ההחלמה והכל ותגלה שעדיין בחורות לא נופלות ברשתך. אולי הציפיות שלך גבוהות מידי? אולי זו יותר בעיה של ביישנות וביטחון עצמי? פסיכולוג יוכל לעזור לך עם זה ויש מצב שתגיעו למסקנה שהניתוח זו באמת האופציה הכי טובה עבורך.

Halifim

New member
זה לא עניין של ביישנות

הייתי בן אדם עם ביטחון אבל בגלל הרבה 'פאדיחות' ומקרים בין עם זה עם חברים או עם בחורות,כל הביטחון הזה ירד.
ותבין זה לא רק הבחורות,זה גם שאתה עם משפחה או חברים ואתה מסתכל על כולם כזה מלמטה וכל הביטחון יורד כאילו אתה פחות טוב..
אני תמיד מגדל זקן בגלל הסיבות האלה..מכון כושר התאמנתי שנתיים עד גיל 18 ואז פרשתי בגלל הצבא..אבל עדיין יש לי גוף ממש ממש טוב.
אין כמעט בנות שלא אכפת להם מהגובה.
פסיכולוג לא יכול לעזור..בכלל אני לא מאמין בכל הקטע הזה של הפסיכולוגיה.

h a j b i

New member
שמע, מה אני אגיד לך

אני יכול לחשוב על לפחות 3 אנשים שאני מכיר בגובה שלך פלוס מינוס. אחד נשוי ואחד במערכת יחסים ועם בחורות די יפות.

אני לא מכיר מספיק את הניתוח הזה שאתה רוצה לעשות אבל קח בחשבון שאתה תגרום לעצמך נזק כזה או אחר ובכל מקרה, הניתוח מיועד עבור מצבים קיצוניים במיוחד.

נכון, אין כמעט בנות שלא אכפת להן מהגובה אבל כמעט לכולן חשוב שפשוט הבן זוג יהיה גבוה מהן ואת זה אתה בהחלט יכול להשיג.

וגם אחרי הניתוח אתה כנראה תמשיך להסתכל על אחרים מלמטה. אני 1.70 בערך ולרוב מסתכל על אנשים מלמטה יחסית. וואלה, התרגלתי, לא כזה מפריע לי

בנוגע לפסיכולוגיה, אני מאמין שכל רופא הגון שתתיעץ איתו בנודע לניתוח יפנה אותך לאחד לבדוק את הכשירות שלך.

Halifim

New member
גם אני מכיר כמה בגובה שלי

גם אני מכיר כמה בסביבות הגובה שלי..5 ס"מ יותר גג,ולרובם גם נורא קשה..וגם עוד יש להם 1.63-64.
הרופא שהתייעצתי איתו (חבר של אבא שלי,לא רופא קומבינות שרק רוצה שאני יעשה את הניתוח,ההפך,הניתוח בכלל לא קשור לאליו ככה שלא יהיה לו רווח וגם אבא שלי לא תומך בניתוח אז אני בטוח שהוא דיבר איתו כדי שינסה להוריד אותי מזה)והרופא אמר לי שאנשים שעושים את זה מסיבה קוסמטית (כל מי שמעל 1.50 ועושה את זה אז זה נקרא ניתוח קוסמטי כביכול) והוא אמר לי שיש המון בגובה שלי שעושים את זה ולא חסר גם 1.65-1.70 ואפילו כמה 1.70-1.75.
הוא לא המליץ לי על פסיכולוג אבל הוא גם שאל אותי בנוגע לאיך הגובה מפריע לי והאם זה באמת הגובה..
ובתור 1.65+ אני לפחות יסתכל על אנשים למעלה כשהראש שלי לא בזווית שמעקמת אותו לגמרי

לפי התגובות שלך

זה נשמע לי כאילו כבר החלטת שהניתוח הוא הפתרון בשבילך ומה שאתה מחפש בפורום הזה זה רק חיזוק ביטחון והצדקה בנוגע להחלטה שלך..
אז אני אישית קצת מזדעזעת מהניתוח הזה, הוא קצת מצמרר אותי, אבל באמת שאין לי מושג איך אתה מרגיש ורק אתה יודע את התחושה האמיתית שלך.
זאת אומרת שאם התחושה שיש לך בבטן אומרת לך לעבור את הניתוח ושזה הפתרון עבור הבעיה שלך, כנראה שזה מה שאתה צריך לעשות.
בהצלחה . :)

FIngertIps

New member
לבנות אכפת מגובה

בעיקר כששואלים אותן אם אכפת להן מגובה. בסופו של יום זה לא הדבר שעליו תקום או תיפול מערכת יחסים. לבחורות בעיקר אכפת מביטחון עצמי. אין אחת -שאני מכירה, לפחות - שלא רוצה להרגיש שהיא מסוגלת להישען על הבן זוג שלה לפעמים, ועדיף רוב הזמן. ביטחון עצמי נתפס בתור המרכיב הגברי המרכזי.

תשמע, אני לא יכולה להגיד שאני מבינה אותך, כי אני עצמי גבוהה מהממוצע. אבל בדיוק אתמול דיברתי על זה עם חברה שלי שהיא 1.50 - איך שבחורות נמוכות תמיד הולכות נורא זקוף, למקסם את הגובה שלהן - ואיך שצורת הדיבור או ההליכה שלהן בד"כ יותר קופצנית מהרגיל, לא סתם מלאת אנרגיה - כאילו שאם לא יגידו את מה שיש להן להגיד, ומהר, אף אחד לא יסתכל עליהן בכלל. ובשביל גברים זה הרבה יותר גרוע... אבל יכול להיות שהבעיה שלך שונה בתכלית ממה שאתה מתאר לעצמך. ראיתי מספיק בנות שיוצאות עם מישהו נמוך מהן במידה ניכרת (אחת מהן מתחתנת איתו החודש :) ) - וזה תכלס העניין. לא כמה אתה נמוך אובייקטיבית, אלא ביחס אליה. איך אתם נראים ביחד. למשל, אני מכירה מישהי שהיא 1.75, וחבר שלה 1.68, שזה לא נמוך אובייקטיבית, אבל רואים שהיא הרבה יותר גבוהה ממנו, וזה מאוד מפריע לה. מאוד. אז בתמונות היא מעדיפה לשבת אם זה אפשרי, אבל עד שמצטלמים הנושא הזה לא עולה כי לחבר שלה ברור שהוא לא הבעיה ולא הגובה שלו, אלא השריטה של חברה שלו - שאותה הוא מקבל באהבה וקצת בשעשוע.

בכל אופן, כדאי לנסות לנתק את הנושא של ביטחון עצמי מגובה. חבל על הבריאות שלך.

(הגעתי מהראשי..)

FIngertIps

New member
היא לא מתביישת בו.

היא הכי גאה בעולם כשהיא מדברת עליו או מביאה אותו הביתה לארוחות משפחתיות.
כן מפריע לו שמפריע לה, ברור שהוא היה רוצה להיות גבר חלומותיה - אבל מה לעשות שהוא לא הפנטזיה שלה: היא אוהבת גברים עם שיער שחור עבה, והוא בלונדיני. מעטים הזוגות שהם בדיוק הפנטזיה הגופנית אחד של השני.
אבל הוא לא לוקח את זה בתור "אתה לא מספיק טוב", אלא בתור, "לחברה שלי יש שריטה". וגם היא מתייחסת לזה ככה.

TDKR

New member
בטח שכן, אני חולק עלייך.

היא מתביישת שיצלמו אותם כשהם עומדים זה ליד זה, היא מתביישת שיראו שהוא נמוך ממנה. נשמע לי יותר כמו עובדה מאשר דעה.

אני לא הייתי יוצא עם מישהי שלא מוכנה להצטלם איתי, לצורך העניין.

FIngertIps

New member
חשבת על זה

שאולי היא מתביישת בגובה שלה? היא לא אוהבת להיות גבוהה ממנו כי זה מרגיש לה שהיא גברית, וזו יכולה להיות הרגשה מאוד לא נעימה.
היא מצטלמת איתו, אלא שאם רואים רצף של כמה תמונות שלהם יחד, שמים לב שהיא איכשהו ממקמת את *עצמה* (ולא אומרת לו משהו או מכוונת\מעמידה אותו איכשהו) בצורה שפחות תדגיש את הבדלי הגובה בינהם. האמת, שהיא לא נועלת עקבים גם בלעדיו... אז יכול להיות שהזוג הזה הוא לא ממש דוגמא. מה גם שהם כל כך יחד, תמיד מתואמים, שזה לא באמת יכול להפריע.

אבל באופן כללי - כן, אני מניחה שאני מסכימה איתך. אם מישהו שיצאתי איתו היה עושה משהו שרומז שהוא מתבייש בי, גם אני הייתי אומרת יפה שלום.

TDKR

New member
נשמע לי כמו תירוצים קלושים.

אני מבין מדברייך שהיא נוהגת לטשטש את הבדלי הגובה רק כשהיא מצטלמת עם החבר שלה, מה שלא משתמע בדיוק לשתי פנים.

FIngertIps

New member
אולי אתה צודק,

אבל אני לא יכולה לשפוט, כי אני מכירה ואוהבת את הבחורה הזו, קשה לי לחשוב עליה בצורה כזו. במיוחד כי אני יודעת שהיא אוהבת אותו מאוד מאוד.

FIngertIps

New member
ממוצע גובה לנשים בישראל:

163. בגיל שלי זה קצת יותר, איפשהו בין 163 ל164.
בכל אופן, התכוונתי לומר שאף פעם לא היה לי אישיו עם גובה, כי הגובה האובייקטיבי שלי לא קיצוני לכאן או לכאן. זה לא שאני מאוד נמוכה או מאוד גבוהה ולמדתי להסתדר עם זה. רציתי להבהיר שכל מה שאני אומרת, נאמר בלי בסיס אמיתי של הבנה.

Optimistic Girl

New member
עוד משהו

המאמן האישי שלי <קואוצ'ינג>
אומר שעל ביטחון עצמי צריך לעבוד כל הזמן,
כל החיים!

כי תמיד יהיו את האנשים האלו, שיורידו לנו ביטחון העצמי...

וכן, פסיכולוגים באמת לא עוזרים...

ממליצה יותר בקטע של אימון אישי +NLP

וברוך הבא לפורום

דעתי האישית

תראה אני לא יודעת מה זה להיות בנעליים של גבר נמוך, אני כן יודעת מה זה להרגיש חריג.
אני שמנה וכל חיי הייתי שמנה, ברור לי שזה לא אותו דבר כי דיאטה למשל לא מצריכה ניתוח...אני אומרת את זה כי למדתי על בשרי שבסופו של יום הכל זה עניין של ביטחון.
לא פעם ראיתי בנות יותר שמנות וגם לא מי יודע מה מוצלחות עם חבר והייתי אומרת איך לעזעזעל, הלעזעזל הזה הוא כי אין לא דופקות חשבון וטוב להן עם מי שהן.
אני באמת מאמינה שביטחון זה משהו בר תיקון, כמו שהיה לך אותו בעבר אתה יכול להשיב לעצמך אותו. מניסיון כשלבן אדם יש קסם אישי והוא נותן תחושה טובה אז פתאום כל המשפטים של אני לא ייצא עם שעיר, נמוך, שמן או לא יודעת מה פשוט נעלמים להם. תחשוב טוב אם שווה לך הסבל הזה בשביל עוד כמה שנטימטרים שלא שינו אותך כבן אדם פנימי.
על אותו תקן אגב אני עשיתי דיאטה ירדתי המון במשקל אך ראיתי שלמעשה שום דבר לא משתנה, כי בפנים אצלי שום דבר לא השתנה.

למעלה