משהו שראיתי בבמה חדשה

thunderstorm

New member
אני לא אוהבת את ההכללה שלך../images/Emo46.gif

אני חושבת שזה לא נכון להגיד שאתם, כדתיים, מבינים יותר טוב מה הלך שם - זו חוצפה להגיד את זה! מה, אני - כחילונית - ורבים אחרים, לא מסוגלים להבין? בולשיט. להזיל דמעות, ליילל, לצרוח, לצאת מדעתך - זה אומר שאתה מבין יותר טוב? לבכות בכי שקט של הפנמה - זה אומר שאתה מבין יותר טוב? "לא היה אצלנו באופנה לבכות" - מה הקשר? "כל אחד היה אמיתי" - מה גורם לך לחשוב שאצלנו לא? מה גורם לך לחשוב שזו הדרך הנכונה להתנהג? כל אחד מגיב אחרת, כל אחד הוא איניבידואל. ומי שאומר אחרת - טועה. אני לא חושבת שיש הרבה אנשים שיוצאים והם "מזייפים". כל אחד מגיב אחרת, בזמן ובמקום אחרים, ולא אנחנו נשפוט אותם. (דווקא אתה, בתור מאמין באלוהים, אמור לדעת את זה..) ודבר אחרון - "אצלנו אין קטעים של מעמד חברתי" - בולשיט, ובגדול, כי בכל מקום בעולם יש מעמד חברתי.

אני יודע שמה שאני אומר זה לא

"פוליטקלי קורקט" אבל אני חושב שזה נכון... כמה דתיים רצחו את חברים שלהם בבארים?! כמה דתיים נרצחו בגלל כסא-ים?! כמה דתיים הם אנסים סדרתיים? כמה דתיים יש בעולם התחתון? למה?! כי כשאתה כפוף למוסר אלוקי ולא רק למוסר אנושי אתה מוסרי יותר... העניין המוסרי הוא חינוך והוא משמעת עצמית..... כלומר אני מכיר מספיק דתיים לא מוסריים יותר מידי אבל אני חושב שבאחוזים ברור שההבדל ניכר..... כי כשאתה פוסט-מודרניסטי אז אייך אתה יודע שזה רע לרצוח? מי אמר לך?1 אולי צריך לבחון את כל גישתינו המוסרית מחדש?! כי כשאתה פלורליסט (שמאמין בריבוי אמיתות ולא במובן של סובלנות כי במובן הזה גם אני משתדל להיות פלורליסט) אז מי אמר לך שהאמת שלך היא האמיתית? אולי זאת דווקא האמת שלו?! GET THE POINT?!

thunderstorm

New member
להזכירך...

ראש הממשלה יצחק רבין נרצח ע"י אדם דתי. לאיזה מוסר הוא היה כפוף? סלח לי מאוד, אבל יש הרבה מאוד מקרים של דתיים שהם אנסים, ואפילו בתוך המשפחה, יש מספיק דתיים שרוצחים, וגונבים, ואונסים ומשקרים וכו' וכו'. זה לא מוגבל רק לחילוניים! אני חושבת שכל אדם שמאמין במוסר, בצדק, ושיש לו ערכים, בהחלט יודע שלרצוח זה רע. תיכף תגיד לי שרצח על "כבוד המשפחה" זה בסדר. כשאתה פלורליסט במובן של ריבוי אמיתות, אתה יודע שיש לך ברירה, שאתה יכול לבחור במה להאמין, בצורה שתתאים לדרך החיים שלך ולערכים שלך. מי אמר לי שהאמת שלי אמיתית? אף אחד. אף אחד גם לא אמר לי שהאמת שלך אמיתית. איש באמונתו יחיה, אין לי בעיה עם זה. כל אחד שיעשה מה שטוב לו ומתאים לו. אבל, ופה הדגש - שלא ינסה לכפות את אמונתו על אחרים, או לומר שהאמונה שלו היא האמיתית והצודקת, ושלשאר אין מקום. זה, לדעתי, לא פלורליסטי, וגובל בחוצפה טהורה. למען הפרוטוקול - אני מכירה הרבה מאוד אנשים שלא מאמינים בכלום, אתאיסטים, והם הרבה יותר מוסריים מאשר אנשים דתיים מסויימים. אני יכולה לתת דוגמאות, אבל לא נראה לי שזה המקום.

מיכלוש7

New member
אני אסביר לך מה ההבדל...

את מדברת במקרים, בדוגמאות פרטיות, באדם פרטי אחד שרצח ראש ממשלה... אז ברור, בכל חברה ובכל מקום אפשר למצוא את האנשים האלו, הרוצחים הפושעים והאנסים. אבל באחוזים, הדברים האלו קיימים הרבה יותר בחברה החילונית... וזה לא סוד, מספיק לפתוח עיתון בשביל לראות
בנוסף, לא כל מי שחובש כיפה הוא באמת דתי... דתי שעבר על מצווה מפורשת, מ10 הדברות!! ("לא תרצח", "לא תנאף") הוא לא ממש אחד שמאמין בחוקי התורה...
אבל די, אני לא רוצה שנכנס פה לויכוחי דתיים-חילונים... זה ממש לא המקום... הפוך! פה אנחנו צריכים לראות אהבת חינם

SupermanZW

Well-known member
באחוזים דווקא להיפך

כמה חרדים יש בישראל? חצי מיליון בערך, וכמה אנו קוראים על פשעיהם בעיתונות? בערך פי שניים מאחוזם באוכלוסיה, נסי שוב.

מיכלוש7

New member
נסה אתה שוב...

לאיזה עיתון אתה מנוי?! טוב אני עם "מעריב" אם לא אכפת לך... אני אלך להביא את העיתון מהיום... טוב יש פה סיפור על נערת ליווי של שישה אדונים, 25 צעירים שעצורים בחשד לפריצה, מנחה טלווזיה שחושף את ישבנו בציבור (טוב זה לא פשע... סתם מגעיל), הממממ...נגמר לי העיתון, אין כ"כ הרבה חדשות רעות אז לא ממש הלכה לי ההוכחה
בכל אופן, מבין המקרים שכן היו, כולם שם היו חילונים... לא ראיתי אף אזכור לחצי חרדי בעיתון, (טוב היה איזה משו עם הרב עובדיה שעשה קללה על מישו... מוזר
) אז אני לא יודעת איפה אתה חי... אתה יכול ללכת לבית כלא ולראות מי נמצא שם. (סתם אל תלך... נשמע מסוכן!!)

אני לא בטוחה שזה בכלל קשור לשואה...

אלא לסרטן. או למחלות סופניות בכלל. יש שם שימוש בנושא השואה כי זה מזעזע כל אחד שקורא את זה, וזה מדגיש עד כמה המחלה הזו קשה. עד כדי כך שעדיף למות בתאי גאזים. והרי כולם יודעים שתאי גאזים זה הכי נורא שיש - זה קרה בשואה - ושם הכל כל כך נורא... יכול להיות שזה דווקא כן קשור, ואז מה שהנער (המספר/ המחבר) אומר זה מה אתם כל כך מתרגשים מהסבל שעבר על אנשים בשואה - הרי היום אנשים סובלים כל כך, ואפילו יותר, מ-סרטן! ומזה אתם דווקא לא מתרגשים... אז - תתחילו לחיות בהווה ואל תתקעו בעבר!... נסיון לפרשנות...

nofar 250

New member
בקשר לויכוח דתיים חילונים...

אני חושבת שזאת פשוט שטות גמורה להגיד שדתיים מבינים יותר טוב.. הדתיים מאשימים את היהודים שנרצחו בשואה..במה שקרה להם... הם אומרים שזה קרה בגלל שהם לא האמינו מספיק..בגלל שהם התבוללו.. אז תעשו לי טובה..להפך..דווקא דתיים צריכים קצת להתבייש במקום שהם באים ממנו כשהם נוסעים לפולין..אני כששמעתי שיש אשכרה רבנים שמאשימים את היהודים בשואה..לא האמנתי.. אז בבקשה..אני חושבת שסבא שלי למשל..מבין לגמרי את מהות השואה..הוא היה שם..ואם הוא בתור מי שהיה שם איבד לגמריי את האמונה באלוהים..ואני יכולה להבין את זה ב10000000% לא נראה לי שלנציגים של האלוהים הזה.. יש זכות להגיד שאנחנו לא מבינים מה הולך שם..ובטח שלא להגיד לסבא שלי שהוא אשם במה שקרה לו...או להגיד שהנכדה שלו לא מבינה מה קורה שם.. ובקשר לאחוזי אלימות בחברה הדתית...באיזה עיתון בדיוק את רוצה שזה יהיה כתוב? הכל שם בשו שו... מי צריך משטרה כשיש משטרות צניעות שיכולים להרביץ לנערה פושעת מסוכנת שבסך הכל התאהבה במישהו שהוא לא ה"שידוך" שלה..או מי צריך משטרה ועיתונים..כשאפשר לטייח פשע של רב גדול.. הכל שם מטויח לאף אחד אין חצי של מושג מה הולך בחברה הזאת.. הם נפרדים מהארץ הזאת הם חיים במדינה משלהם..יש להם את האלוהים שלהם יש להם את החוקים שלהם..ויש להם את האורח חיים שלהם.. להעביר ביקורת עלינו הם יודעים..אבל על עצמם..? הכל מצוין.. סורי על ההשתפכות ועל ההודעה הארוכה והכועסת..פשוט הנושא הזה מרתיח אותי.. אגב ..איש באמונתו יחיה..אין לי בעיה עם האמונה שלהם כל עוד זה לא פוגע בי..אבל זה פוגע

מיכלוש7

New member
אל תדברי על דברים שאת לא מבינה.

אני דתיה, ואותנו לא לימדו שהשואה התרחשה רק כעונש ליהודים שלא האמינו מספיק והתבוללו... הרבנים שאני מכירה לא מאשימים אף יהודי בשואה. הפוך! זה דווקא כפירה להגיד שהשואה היא עונש לחוטאים!! כי באמת, אנחנו לא יודעים את החשבונות של הקב"ה, הרבה פעמים רואים מקרים של "צדיק ורע לו רשע וטוב לו"... ולכן אין אף אדם על פני האדמה שיכול לקבוע אם משהו הוא שכר או עונש. גם לא רבנים. אנחנו מאמינים באמונה שלמה שאלוקים יודע מה הוא עושה, ולכל דבר יש סיבה, שאותה איננו יודעים ואיננו מתימרים לדעת! זה מה שמלמדים את הדתיים. אם באמת מעניין אותך מהי דעת היהדות על השואה לא חסר איפה לשאול... וואי בדיוק מצאתי תשובה ממש דומה למה שאמרתי... יו, והנה מישי ששאלה שאלה בדיוק כמו שלך!! ותקראי את תשובת הרב פה...

nofar 250

New member
שמעי..

בהודעה הזאת דיברתי יותר על החרדים מאשר על הדתיים... אין לי בעיה עם אנשים מתונים..יש לי בעיה עם אנשים שהולכים רחוק מדיי לכל כיוון ימין שמאל חילוניות דת...

מיכלוש7

New member
אההה... כי כל הזמן אמרת

"דתיים"... ופשוט אצל הדתיים זה לא נכון!! אני לא יודעת מה רבניים חרדים חושבים על העניין, למרות שקשה לי להאמין שהם חושבים שהשואה היא עונש מאלוקים-כמו שאמרתי, זו קצת כפירה בשבילם לקבוע ת'חשבונות של אלוקים... אולי רק מיעוט בדעה הזאת... לא יודעת.

SupermanZW

Well-known member
על אמונה וכפירה

מעניין מה חושב על כך אלוהים, פירוט בקישורים.

SupermanZW

Well-known member
שאלות

האם לא נראה לך יומרני לקבוע שהשואה היא עונש מאלוהים? הרי ע"פ התורה נתנה לבני האדם אפשרות הבחירה בין טוב ורע, וברור כי השואה ממחישה את בחירת הנאצים ברע, אז היכן מצאת את התערבות אלוהים? לא נראה לך טפשי לטעון שכל מה שקורה בעולם הוא רצונו של אלוהים? הרי אלוהים עצמו (לפי השקפת היהדות) נתן לבני האדם הנחיות כיצד לחיות והם יכולים לקבלן או לדחותן, כלומר האנשים הם שגורמים לכל מה שקורה בחייהם ואלוהים אינו אלא משקיף מלמעלה ואולי מסדר נסיבות, אך בוודאי אינו מתערב בבחירת האנשים כי יהיה זה מגוחך עבורו להעניש אדם שהכריח לחטוא ללא האפשרות להימנע או להיטיב עם אדם שהכריח לעשות טוב ללא האפשרות להמנע. ההשקפה כאילו אלוהים אחראי לכל מעשה שאנו עושים מבזה את אלוהים כי היא מציגה אותו כמי שברא יצורים שאינם מסוגלים לקבל החלטות, מעין "בובות על חוט" ולא ישויות עצמאיות ובכך מציגות את אלוהים כחסר יכולת ליצור ישויות עצמאיות וכמוגבל במקום ככל יכול.

nofar 250

New member
אממ אם דיברת אליי..

כל זה לא רלוונטי כי אני לא מאמינה בכלל באלוהים.. דיברתי עליו לצורך העניין כי חצי שרשור מדבר עליו לדעתי זה יומרני לחשוב שיש מישהו שקובע לך משהו חוץ ממך ושיש מישהו שאתה צריך לבקש ממנו סליחה על משהו שעשית שהוא לא אתה או מישהו שפגעת בו..ושצריך להגביל את החיים שלך באלף הגבלות בשביל משהו לא קיים..זאת דעתי.. קשה לי פשוט להבין את זה..אולי זה בגלל שלא נולדתי לזה... אשמחאם תאירו את עיני למרות שאיזה מישהי מבני ברק כבר ניסתה..מבלי שביקשתי

מיכלוש7

New member
לפי איך שההודעה משורשרת-

הכוונה היתה אלי... למרות שלפי התוכן לא ממש כי אני אמרתי שאנחנו לא חושבים שזה עונש מאלוקים והוא פתח ב: "האם לא נראה לך יומרני לקבוע שהשואה היא עונש מאלוהים" אז לא יודעת...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

קודם כל צריך למצוא קשר כלשהו בין אלוהים לשואה ורק אם ימצא כזה לחשוב על הסיבות, בינתיים לא נמצא שום קשר כזה אך ספקולציות בנוגע לקשר כזה יש מכאן עד ל"עולם הבא".

למעלה