משהו שראיתי בבמה חדשה

SupermanZW

Well-known member
שאלותי הופני למיכלי

בתור דתיה ציפיתי ממנה להסביר את סברותיה המנוגדות לחלוטין לתורה, אני איני דתי אך מכיר את השקפות הדת היטב והן לא מסתדרות עם תפיסת עולמה. אני גם מאמין באלוהים אך לא באופן דתי אלא כישות רוחנית (אני דאיסט) ואמונתי שוללת את כל הדתות כי בכל הדתות מצטייר אלוהים באופן שאינו מסתדר בהיגיון עם התכונות שמייחסות לו הדתות אשר בחלקן סותרות אלה את אלה.

א ב נ י ת

New member
אתה טועה

אתה טועה. למרות שאיני נוהגת להתבטא כך ולקבוע לאחר שהוא טועה. הפעם חרגתי מנוהגי הטוב. נהגתי ממש בדרך לא מכובדת. בדרך לא מנומסת. אבל יש לי על מי להסתמך. מצאתי ביטויים מעין אלו, מאד הרבה. איך שלא יהיה. אמונתך שוללת את כל הדתות. אשריך. אמונה היינו אמונה במשהו מסויים. בX אבל אמונה לשלילה ?! אמונה בישות יש. אמונה בשלילה מוכיחה על שוטה המאמין. מה שבעברית נקרא '"פתי" מאמין. הרי הוא מאמין בשלילה. ובנתיים תנסה למצוא פתיים ופתיות ל"אמונתך" הדאיסטית. מסופקני אם תמצא. כי פתיים ממך תתקשה למצוא. איחוליי לך. ממש מקרב לבי אני מאחלת לך שתצליח בדרכים טובות ונכונות. רק, לבנתיים מסקרן היכן הנך מאפסן את אלוהיך.

SupermanZW

Well-known member
בואי נבדוק

על התורה: התורה היא בעצם המקור ליהדות לנצרות ולאיסלאם (הקוראן מבוסס על התורה, וכל מה שמבוסס על שקר הוא שקר גם כן), הפרכת התורה מפריכה בעצם את שלושת הדתות הללו. היהדות גזענית: הסברים בהרחבה על גזענות היהדות. היהדות אינה מוסרית: תקציר של אי המוסריות ביהדות. דאיזם: אתר הדן בדאיזם כולל הסברים. דאיזם פוזיטיבי: סוג חדש יחסית של דאיזם, צובר תאוצה בשנים האחרונות.

SupermanZW

Well-known member
הפתיה היא את

את מאמינה שאלוהים זקוק לך ולמצוותיך, והרי הוא כל יכול ואינו זקוק לדבר, את מאמינה בדת הסותרת את עצמה, ואני מצאתי בכל הדתות סתירות שלא מתיישבות עם אלוהות אומניפוטנטית (השגחה אישית, ציווים שאינם מועילים לו או לנו, ושאר שטויות), אשר בה אני מאמין (אלוהים כישות רוחנית). הפרכות לאמונתך פרי מקלדתי תוכלי למצוא בשפע בפורום "חופש" ובפורום "אתאיזם ודת", רק עשי חיפוש מתקדם, תיהני.

למעלה