משהו שריגש אותי מאד אתמול.

lulyK

New member
משהו שריגש אותי מאד אתמול.

העלתי שוב לדיון (כהרגלי בשנה ו-9 האחרונות) את נושא שם המשפחה של יותם (שנכון להיום נושא רק את שמו של אביו, שהתעקש על כך) וקבלתי הסכמה גורפת
. אתן לא יודעות כמה אושר זה גורם לי. במאי אנחנו אמורים לבלות שבועיים בארה"ב, כשנחזור
ב"ה ("השיר שלנו" ומנהגיה של נינט של כבשו את ליבי) אנחנו הולכים למשרד הפנים.

מעיןבר

New member
../images/Emo45.gif

אצלי זה גם נושא כאוב. למרות דיונים אינסוף הבעל הבד"כ נאור שלי סרב לאחד שמות משפחה ולקחת גם את שלי. בזמנו שיניתי על רקע דחיפות מסויימת. מאז אני מתכננת להחזיר אותו. אולי לכבוד 5 שנות נישואין אני אעשה את זה ואתן את השם הכפול גם לאדוה.

הדר לצ

New member
איזה יופי לך! ../images/Emo24.gif

אני יודעת עד כמה זה היה חשוב לאחותי, אז אני בהחלט מבינה אותך. בהצלחה

דפנה מי

New member
תסלחי לי על הבורות../images/Emo163.gif

למה זה כ"כ חשוב/קריטי/מעורר מחלוקת?

lulyK

New member
זה לא חשוב/קריטי/מעורר מחלוקת

באופן גורף, אבל במשפחה הספציפית שלנו רק אני צרפתי את שמו של בעלי לשמי והוא נשאר עם שמו המקורי. בהריון דברנו על שמות המשפחה שיהיו לילדים והיה לו מאד חשוב שהם יקבלו את שמו. מפה לשם הגענו לפשרה: בנים עם השם שלו, בנות עם השם שלי (פשרה שלא מצאה חן בעיניי אף אחד מאיתנו וספק אם היינו מקיימים אותה הלכה למעשה). אתמול הוא הסכים שיותם יקבל את שני השמות (שהם בעצם שם המשפחה החדש שלי), והוא ישקול לקחת גם את שם המשפחה שלי לעצמו.

דפנה מי

New member
וסתם מתוך סקרנות

למה כ"כ חשוב לך להתשאיר את שם המשפחה שלך (לעצמך) ולא לעבור לשם שלו וזהו? (כמו שמשרד הפנים עושה אוטומטית)

lulyK

New member
משרד הפנים לא עושה את זה אוטומטית.

לעבור לשם שלו וזהו? למה? מה קרה? אולי אני אקח גם את השם הפרטי שלו על הדרך?

הדר לצ

New member
תתפלאי, אבל כן...

הם מחליפים אוטומטית בלי לשאול ובלי ליידע. אחותי גילתה את זה בשדה התעופה כשאמרו לה שהשם שלה בדרכון לא נכון ואחותי השניה גילתה את זה ממש לאחרונה כשניסתה לקבוע תור לקופ"ח ואמרו לה פחות או יותר שהיא לא קיימת (בשמה - אותו לא שינתה). אמנם יצא חוק שלא מחליפים אוטומטית ואת בוחרת את שם המשפחה שלך לעצמך, אבל במשרד הפנים לא שמעו על זה (או ששמעו ובוחרים להתעלם...).

lulyK

New member
טוב, אני מכירה רק את החוק ../images/Emo13.gif

כי פרקטית, מכיון שלא התחתנתי ברבנות, "נאלצתי" לבוא באופן אישי למשרד הפנים.

עמית@

New member
איזה יופי ../images/Emo45.gif גם לי היה מאוד חשוב

שלילדים שלי יהיו את שני השמות, היות ואני מאוד אוהבת את שמי ואין לי כוונה לוותר עליו, וחבל לי שזה יהיה אחרת. כל הכבוד לך ולאיש.

lulyK

New member
איך זה אצלכם?

לכולם אותו שם, או רק לך ולילדות? ואם יוסי גם לקח על עצמו שני שמות, איזה שם רשום ראשון? לפי מה החלטתם?

עמית@

New member
יוסי נשאר עם שמו...

אני והילדות עם אותם שמות (שלי קודם, שלו אח"כ) אני מציגה את עצמי רק עם שמי, לא עם שמו של יוסי, הוא שם למטרות בירוקרטיה וזהות עם הילדות, מבחינתי שמי נותר בעינו.

lulyK

New member
גם אני ממשיכה להזדהות

ולחתום על איורים בשמי בלבד (ובכל זאת חשוב לי שהשם הזה יהיה גם של יותם)

yaelia

New member
מזל טוב לכם

באמת מרגש. אנחנו נשארנו כל אחד עם שלו.

בלינקה

New member
ומה הללי?

גמנחנו כל אחד עם שלו, ושחר עם של אבא שלה. שבגיל 16 תשנה אם תרצה.

וגם אנחנו ככה

סה"כ השם שלי הוא לא מהקלים ושל בעלי הוא ישראלי קלאסי. מה לעשות שהתרגלתי

rona25

New member
כל הכבוד../images/Emo70.gif אצלנו אני "ממוקפת"

עם 2 שמות משפחה המופרדים עם מקף (חולה על השם המקורי מבית אבא שלי), תומר ואביו עם שם אחד זהה עד היום, 4 שנים אחרי החתונה עוד לא התרגלתי לשם "החדש" ואבא של תומר ממש תומך ולא איכפת לו אפילו שאחזור לשם נעוריי בלבד

למעלה