משהו שריגש אותי מאד אתמול.

ו שתי

New member
או, איזה יופי!

אצלנו במפתיע, לי יש את שם המשפחה של ניר (שיניתי מרצוני עוד לפני ההרייון), ולאלה יש כמובן אותו השם. מה שלא מנע מהפקידה בנצגות משרד הפנים ב"ליס" להרים גבה: גם לא נשואים וגם אותו שם משפחה? התאפקנו לא להגיד שאנחנו בעצם אחים.

שמחה בשבילכם!

יש לי שאלה: מה עם לבחור שם משפחה אחד משותף? למשל, היתה לי חברה שהיא ובן זוגה החליטו לפני החתונה ששם משפחתם יהיה "שלם", מילה חסרת קשר לחלוטין לשמות המשפחה הקודמים שלהם. זה מקסים בעיני. מודה שיש לי בעיה עם ילדים שנולדים עם שני שמות משפחה. ומה אם יותם יתחתן עם מישהי שיש לה גם כן שני שמות משפחה? מלבד זה שזה אומר שהיא באה מבית עם הורים כלבבכם...

lulyK

New member
זה מה שהכי רציתי,

אבל מבחינת י' זה לא בא בחשבון (קשור למערכת היחסים שלו עם אביו
). גם הוא שאל אותי מה יהיה עם שני שמות המשפחה כשיותם יתחתן, זה מה שאמרתי לו: כשיותם יתחתן, שזו תהיה הדאגה שלו. מקסימום שהם יעברתו (וכבר הודעתי שאני מעברתת דקה אחרי יותם ולא מעניין אותי כלום. כרגע אני משתמשת בשם המשפחה הגרמני של אבי ושמו הערבי של אביו של בעלי. אני נראית במסמכים רשמיים כמו כור היתוך).

נשמע מרנין ../images/Emo8.gif

אז יותם יראה כמו כורון היתוכון? וזו באמת דאגה שלו ושל זוגתו שתחיה, ברבות הימים...

אביטלתל

New member
רוצה להגיד שבתור...

מישהי שיודעת מה השמות, זה דווקא בסדר בעיני ואפילו מעניין אבל מדובר בהרגשה שלך והחלטה של שניכם

lulyK

New member
תודה ../images/Emo6.gif, אבל הייתי שמחה

להחליף לשם ישראלי אחד (מאד רציתי לקחת את השם המקורי של אמא שלי, שחוץ מסבתא שלי כבר לא נשאר אף אחד שמשתמש בו אצלנו במשפחה: הראל).

אגב, לא כתבתי על עצמי אבל אני

החלפתי ללא היסוס את שם המשפחה שלי לשמו של ודים, מאחר וכל חיי חיכיתי לרגע בו יהיה לי שם משפחה אחר. היה לי שם משפחה קשה להיגוי ושצריך לתקן אנשים מליון פעמים עד שהם אומרים אותו נכון. עכשיו, עם השם החדש שלי, יש לי פרוטקציה בקהילה הרוסית בארץ, עד שהם מגלים שאני לא מי יודע מה יודעת רוסית...

אני מאוד אוהבת את השם משפחה שלי

ומאוד לא אוהבת את של יוד. ובגלל שמעולם לא התחתנו אז לא הייתה שאלה בקשר אלי. בקשר לילדים - הם לא יודעים מה השם משפחה שלהם, ואם הם ישאלו הם יקבלו תשובה אחרת מכל אחד מאיתנו.

ופה את נוגעת בנקודה רגישה

עופרי רשום כעופרי + שם משפחה שלי ואז שם המשפחה של יוד. טלטל עדיין לא רשומה אצלינו בתעודות זהות (איזה הורים גרועים...) הקטע הוא שמבחינה חוקית בגלל שאנחנו לא נשואים אז הילדים מבחינה חוקית מקבלים את שם המשפחה שלי - אלא אם כן אנחנו מחליטים אחרת.

בימבילי

New member
הילדים לא יודעים את שם המשפחה?

מאיזו סיבה? נשמע לי מאוד מוזר, וגם איך קורה בפועל?

גם אנחנו עשינו ככה

בחרנו בשם "אור". בתור התחלה השארנו גם את השם הקודם, ובעוד שנתיים (רק כל 7 שנים אפשר לשנות שם) נוריד את הקודמים.

lulyK

New member
העניין עם ה-7 שנים נכון?

זה לא רק לגבי שם פרטי? (בימבילי שינתה לא מזמן את שם המשפחה החדש שלה ואני כמעט בטוחה שעברו פחות מ-7 שנים מהשינוי הקודם)

ו שתי

New member
בימבילי, יש לה פרוטקציות

היא ביקשה וקיבלה אישור משר הפנים בכבודו. זה אפשרי אם יש נימוק סביר.

lulyK

New member
טם הוא לא יסכים

אני אשלח אליו את mummy ואת כל החוג למיגדר

mummy

New member
../images/Emo6.gif זהו שבדיוק הרגע הגעתי...

וכמובן שאני לשרותך בכל שלב ולכל מטרה.

בימבילי

New member
היית צריכה לשלוח את כל החוג למגדר

ל - י' בתקופה שהוא לא הסכים לרעיון!

mummy

New member
החוג למגדר לא מאמין בכפיה ו/או לחץ

מכל סוג שהוא. אנחנו בעד סובלנות וקבלה של האחר גם כשהוא לא מאמין במה שאנחנו מאמינות... (אה-הה. או בעברית "כן, בטח").

בימבילי

New member
הנימוק הסביר שלי:

עברתי בשנים האחרונות תהליך אישי שבעקבותיו אני מעוניינת להחליף את שם משפחתי. נכון סביר?

למעלה