אצלנו במפתיע, לי יש את שם המשפחה של ניר (שיניתי מרצוני עוד לפני ההרייון), ולאלה יש כמובן אותו השם. מה שלא מנע מהפקידה בנצגות משרד הפנים ב"ליס" להרים גבה: גם לא נשואים וגם אותו שם משפחה? התאפקנו לא להגיד שאנחנו בעצם אחים.
יש לי שאלה: מה עם לבחור שם משפחה אחד משותף? למשל, היתה לי חברה שהיא ובן זוגה החליטו לפני החתונה ששם משפחתם יהיה "שלם", מילה חסרת קשר לחלוטין לשמות המשפחה הקודמים שלהם. זה מקסים בעיני. מודה שיש לי בעיה עם ילדים שנולדים עם שני שמות משפחה. ומה אם יותם יתחתן עם מישהי שיש לה גם כן שני שמות משפחה? מלבד זה שזה אומר שהיא באה מבית עם הורים כלבבכם...
אבל מבחינת י' זה לא בא בחשבון (קשור למערכת היחסים שלו עם אביו
). גם הוא שאל אותי מה יהיה עם שני שמות המשפחה כשיותם יתחתן, זה מה שאמרתי לו: כשיותם יתחתן, שזו תהיה הדאגה שלו. מקסימום שהם יעברתו (וכבר הודעתי שאני מעברתת דקה אחרי יותם ולא מעניין אותי כלום. כרגע אני משתמשת בשם המשפחה הגרמני של אבי ושמו הערבי של אביו של בעלי. אני נראית במסמכים רשמיים כמו כור היתוך).
החלפתי ללא היסוס את שם המשפחה שלי לשמו של ודים, מאחר וכל חיי חיכיתי לרגע בו יהיה לי שם משפחה אחר. היה לי שם משפחה קשה להיגוי ושצריך לתקן אנשים מליון פעמים עד שהם אומרים אותו נכון. עכשיו, עם השם החדש שלי, יש לי פרוטקציה בקהילה הרוסית בארץ, עד שהם מגלים שאני לא מי יודע מה יודעת רוסית...
ומאוד לא אוהבת את של יוד. ובגלל שמעולם לא התחתנו אז לא הייתה שאלה בקשר אלי. בקשר לילדים - הם לא יודעים מה השם משפחה שלהם, ואם הם ישאלו הם יקבלו תשובה אחרת מכל אחד מאיתנו.
עופרי רשום כעופרי + שם משפחה שלי ואז שם המשפחה של יוד. טלטל עדיין לא רשומה אצלינו בתעודות זהות (איזה הורים גרועים...) הקטע הוא שמבחינה חוקית בגלל שאנחנו לא נשואים אז הילדים מבחינה חוקית מקבלים את שם המשפחה שלי - אלא אם כן אנחנו מחליטים אחרת.