משהו שריגש אותי מאד אתמול.

mummy

New member
סביר ביותר! מה שלא סביר זה למה

לעזאזל המדינה צריכה להתערב באיך את רוצה לקרוא לעצמך וכמה פעמים בא לך לשנות את זה שוב ושוב ושוב ושוב... ואם כבר - אז אני חייבת להוסיף עוד שבמקרה שלך, מה שעזר לנימוק (ההגיוני והלגיטימי שלך בעיני) להשמע סביר גם באזני השר/ועדה ממונה, זה שהמהלך שעשית מחזק את המנהג שמשרד הפנים מקדם מבחינה ערכית. אני לרגע לא שופטת או מביעה ביקורת מכל סוג שהיא (!!!) פשוט מהכרותי עם הנושא, אני מעזה לנחש שברמה מסוימת, את מהווה בשבילם דוגמא לכל ה"חתרניות האלו שפעם היו להם ג'וקים בראש אבל בסוף הבינו מה ואיך זה צריך להיות". וגם העובדה שלא התחתנת בעצם על פי חוקי המדינה (שזו חתרנות עוד יותר קיצונית וחמורה בעיניהם מ-"סתם" לשמור על שם הנעורים) בטח עזרה להם לחשוב שחלילה להם מלעמוד בינך לבין חזרה למוטב, או לפחות למה שהכי דומה לזה מנקודת מבטם.

mummy

New member
יקירתי, אני מצטערת לאכזב אותך

את אחד האנשים היותר מיוחדים שאני מכירה. הכי לא מיינסטרים שיש. ולא בטוח שמיינסטרים זה משהו כל כך נורא. באמת שלא!

תקף מאוד.

אגב - בזמנו ביקשנו אישור מיוחד לשינוי של עמית- ושר הפנים (הקודם) סרב לנו.

mummy

New member
ושוב, כנראה שלא במקרה אצל עמית

והיידי הבקשה נדחתה. כי שם השינוי שרצו לעשות היה בדיוק בכיוון ההפוך. אם את <בימבילי> היא דוגמא סמל ומופת, אז כאן החשיבה היא ככל הנראה יותר בכיוון של "איפה נשמע דבר כזה שגבר ישנה את שם המשפחה שלו? ניתן לו לחכות עוד כמה שנים. אולי עד אז יסתדר לו הראש והוא ירד מזה".

lulyK

New member
לא מבינה.

אני לא מחליפה את השם החדש והכפול שלי. אנחנו כולה רוצים להוסיף את השם שלי לשם של יותם (למעשה לתת לו את שם המפשחה החדש שלי). למה שתהיה בעיה?

mummy

New member
לא צריכה להיות בעיה. וגם לא תהיה../images/Emo46.gif

אם כן, תקראי לי ואני כבר אסדר הכל
במקרים שתוארו כאן השינוי שביקשו לעשות הוא אצל בגירים - אצל ההורים וזה משהו אחר. את הולכת לשנות את השם של הבן שלכם. תסבירו למה ואני די בטוחה שברגע שיבינו שאף אחד לא מתכוונת לחטוף אותו לשני ולהבריח אותו מהארץ בדרכון מזויף, ו/או לקבל בגינו סל קליטה חוזר, לא תהיה שום בעיה...

אדר שלי

New member
מזל טוב לוליק!

אני החלפתי את שם המשפחה שלי בשל בעלי עוד לפני החתונה, כי כמו שרון, גם אני חיכיתי כל חיי למישהו שיבוא ו"יגאל" אותי מהשם המעאפן שהיה לי, שגם היה חסר משמעות אמיתית או הסטוריה, סתם המצאה מטופשת של המעברת. אדר גם הוא כמובן נושא את השם של בעלי, שם ישראלי של דור חמישי בארץ. אגב, אחי הגדול, שכמובן גם הוא די שש להיפטר משם המשפחה שלנו, לקח את שם המשפחה של בת זוגו (למרות שלא התחתנו מעולם), אז עכשיו לי ולאחיי (אנחנו ארבעה) יש ארבעה שמות משפחה שונים.

lulyK

New member
סיפור כלבבי.

גם אח שלי מדי פעם חותם בשמו ובשם של החברה שלו, ומפנטז על להחליף את שמו הפרטי ושם המשפחה לשמות רוסיים ארוכים.

הגרי3

New member
איזה יופי, לוליק ../images/Emo24.gif אני יודעת

כמה זה היה חשוב לך. אני קצת מצטערת שמיד לאחר שהתחתנו, מיהרתי לוותר על שם נעורי (שהוא קצת מסובך, אבל יחודי ונדיר ללא ספק) ולקחתי את שלו (שהוא אמנם שם יפה, אך נטול יחודיות). במיוחד בתקופה האחרונה ולנוכח היחסים הלא משופרים שלי עם הוריו, אני מרגישה עןד פחות נוח עם שם המשפחה הזה.אולי גם אני אעשה משהוא בנידון?

lulyK

New member
אני מאד אוהבת את השם שלכם,

אבל מבינה את האמביוולנטיות.

רות י

New member
יהיה לך מאד יפה שם ממוקף. יותר מדי

נון סופית, אך נסתדר עם זה.

סליחה שאני מתפרצת ככה פיתום אבל

עד כמה שידוע לי, מנסיוני האישי, ואגב הוא הפוך ממך. שני ילדינו נושאים את שני שמות משפחתינו, בביקור האחרון שלי בארץ, החלטתי לשנות לשם משפחתו של בעלי בלבד. וכמובן לשנות גם את שם משפחתי לשם משפחתו של בעלי. איתי לא היתה בעיה לשנות, אבל לגבי הילדים, צריך לגשת לבית משפט לענייני משפחה ולקבל מהם אישור על כך. מפאת זמני הקצוב בביקורינו בארץ, לא טרחתי להמשיך לברר הלאה, מה התהליך עצמו כרוך. זה קצת איכזב אותי, שכן הייתי נחושה בהחלטתי לשנות, ולאחר בירוקרטיה מעצבנת שכזותי, נאלצתי לשכוח מהרצון. אולי בביקור הבא.

lulyK

New member
איכשהו נראה שלי שהוספת שם

זה הליך פשוט יותר מהורדת שם, בכל מקרה, אין לי בעיה להגיע לבית משפט (אני לא סובלת כרגע ממחסור בזמן
)

../images/Emo45.gif איזה כייף

לצערי יוד (שלי!!!) עדיין לא משתכנע שעדיף שיהיה לנו אותו שם משפחה - אני רוצה שם משפחה שיחבור משמות המשפחה של שנינו והוא לא מוותר על שמו ןגם אני לא. אז שאני ממש רוצה לעצבן אותו אני קוראת לעופרי או טל בשם משפחה שלי....

sugerbabe1

New member
יו...נגעת בנקודה מאוד רגישה אצלנו

שמות משפחה. מכיוון שבן-זוגי אינו ישראלי יש לנו כרגע שני שמות משפחה לי ולילד..אבל לצערי המון פעמים בן-זוגי נאלץ להשתמש בשם משפחתי כי שלו קשה להגייה. הייתי רוצה לעברת את שלו ולהפוך להיות משפחה חד שמית משפחיתית.

lulyK

New member
זה מזכיר לי שכשטיילנו בארה"ב

תמיד הזמנו מקומות על שמי (שם פרטי בינלאומי ושם משפחה אירופאי, כי את השם שלו הם לא מצליחים בשום פנים להבין. לא הפרטי ולא שם המשפחה)

למעלה