משחק החנונים עושה קאמבק

RichardSmith

New member
לא ממש ספרתי...

אני לא כל כך מזוכיסט
רק קצת...
- הרי לומד מתמטיקה... קומבינטוריקה קלה למדי.

MajorWinters

New member
דווקא הרעיון יפה../images/Emo13.gif

בחטיבה X יש שני גדודים X וגדוד אחד של Y. X ו Y מצטמצמים. נשארנו עם גדוד X שיש בו שני גדודי X וגדוד Y. שוב שניים מצטמצמים נשארנו עם אחד וכן הלאה וכן האלה... בסופו של דבר קיבלנו שחטיבת X יש אותה כמות של חוליות X Y + חולית X אחת. שבה יש חייל X אחד יותר. אז. עכשיו אנחנו סתם עושים חזקות של 3. חטיבה = 3 גדודים = 9 פלוגות = 27 מחלקות = 81 כיתות = 243 חוליות = 729 חיילים. X = Y + 1 X + Y = 729 2Y = 728 Y = 364 X = 365

prefect

New member
נו בחייכם, זאת חידה, לא שאלת חשבון

אם A מורכב מ -a,a,b , כדי להפוך a ל- b צריך להחליף שיריונר אחד בחי''רניק ולהפך, אז כדי להחילף A ב-B צריך להחליף שיריונר אחד בחי''רניק ולהפך. מ.ש.ל. לכל מספר קומות בהיררכיה

prefect

New member
אתה מתמטיקאי, לא?

צריך להיות לך חוש אלגנטיות מפותח.. ברור שכל דבר אפשר לפתור ב-brute force

MajorWinters

New member
זה לא מדויק, אבל זה קרוב...

אם תוסיף אחד תקבל מספר שווה. ואז זו גם לא פלוגת שריון, וגם לא חי"ר. למען האמת צריך פשוט להפוך שריונר לחירניק

RichardSmith

New member
נא...

אתה מוסיף אחד ואז יש לך אחד מיותר... אתה מוציא שריונר מיותר ואז יש לך חטיבת חי"ר.
אני לא חושב שיש שיריונר בפורום אבל אם היה, היית בצרות על חילול הקודש.

RichardSmith

New member
לא נכון...

נניח חטיבה פחות חייל ועוד חייל x+1 אתה מוסיף חייל ואז אסו' על זה (x+1)+1=(x+1)+1 וזה הרי לא שווה למה שאמרת.

חלק גדול מהגנים אינם מקודדים לחלבון

ואין נכון לעכשיו הסבר באשר לתפקידיהם. הם מכונים "ג'אנק DNA" (קצת מזכיר את העובדה שהמצרים הקדמונים שימרו את כל האיברים מלבד המוח שבעינהם לא היתה לו כל חשיבות) והם רובו של הגנום.

prefect

New member
begs to differ

גן זה רצף שמקודד לחלבון פר הגדרה (ובדרך כלל מקודד לאלפי חלבונים), וגנום הוא אוסף של גנים. לקודד לחלבונים זאת הפונקציה הידועה היחידה לרצף כלשהו ב-DNA. עם זאת, לא כל ה-primers ב-DNA משתתפים בגן כלשהו, למעשה הרוב המוחלט של ה-DNA לא מתורגם לחלבונים.

טעיתי בניסוח

השאלה המקורית היתה כמה אחוזים מהגנום מקודדים לחלבון (ועליה עניתי, אולם טעיתי והתייחסתי לגנים כאל גנום) הגנום ע"פ מיטב ידיעתי (וע"פ ההגדרות של "פרוייקט הגנום האנושי") כל רצף הדנ"א. אגב, רצף ספציפי מקודד חלבון יחיד אלא אם תשנה את "מסגרת הקריאה" ליצירת רצפים שונים וstop cods אחרים.

דנ"ח חשוב לאו דווקא לקידוד

לפעמים לרנ"א בפני עצמו יש תפקיד, כמו רנ"א ריבוזומאלי, מקטע רנ"א בטלומראז tRNA ועוד. וכמובן איזורי בקרה בגנום , אפילו ממרחק, שמתפקדים בלי להישתעתק אפילו (לרנ"א). ולך תדע מה עוד ( rnai)

גם יצירה של RNA

היא יצירה של חלבון. באשר ליתר הפונקציות יש צדק בדבריך. ישנם גם חלבונים שנוצרים בתצורה מסויימת ע"פ תבנית DNA אולם בתהליך העיבוד בתא מאבדים חלקים של החלבון המקורי (חלקים אלו מופרשים בלא שימוש) ונשארים בתצורה חלקית בדומה לאינסולין ו c peptide

יצירת רנ"א היא לאו דוקא יצירת חלבון

יצירת רנ"א היא לאו דווקא יצירת חלבון. ה tRNA למשל, כל תפקידם נעשה בצורת רנ"א. הם לא מתורגמים לחלבון. כנ"ל תת יחידה של טלומראז, שבנויה מרנ"א ובזאת תפקידה. וכמובן רצפי בקרה, שהם חשובים מאד, ומתפקדים בלי לעבור שעתוק לרנ"א אפילו ק"ו לא תרגום לחלבון. יש המון רנ"א קטנים שמשערים שיש להם תפקיד רק שעוד לא גילינו את התפקיד של חלקם. רצף אחד יכול לקודד ליותר מגן אחד. והמנגנונים לכך כוללים גם splicing.

קושקוש...

רצף ההנוקלאוטידים הוא לא חלבון. הדנ"א הוא לא חלבון וכו עפ"י רצף הנוקלאוטידים בדנא נבנה עותק של מסנגר רנ"א (mRNA) ע"י רנא פולימראז (יש כמה כאלה). לתהליך הזה קוראים שעתוק (טרנסקריפשן) וזה קורה ביוקריוטים (להבדיל מחיידקים, שהם חסרי גרעין) בגרעין. אותו mRNA יוצא מהגרעין לציטופלסמה ושם הוא נקשר לריבוזום. הריבוזום ביחד עם tRNA מתרגמים את הקוד הגנטי מה - mRNA (שמייצג את הרצף בדנ"א) לחלבון (כל 3 נוקלאוטידים מתורגמים לחומצה אמינית, והן מתחברות לתת חלבון).

ראשית, תודה.

תהליך השיעתוק ברור לי ואף זכורים לי בע"פ חומצות האמינו המקודדות ע"י כל שלשת נוקלאוטידים (שני קורסים בגנטיקה וקורס בביולוגיה מולקולרית ובביוכימיה עשו את העבודה, כנראה שלא מספיק טוב) השאלה שלי אליך היא האם חומצות הגרעין עצמן (GCTAU) אינן מורכבות מחלבונים. למיטב זיכרוני הפורינים (GA) מיוצרים מבסיס סוכרי והפירמידינים (TC) מבסיס חלבוני. אנא תקני אותי אם אני טועה (עברו 5 שנים מאז עסקתי בחומר זה).

למעלה