משככי כאבים טבעיים

שרונה80

New member
משככי כאבים טבעיים

מה הדבר שהכי עזר לכן להתמודד עם הצירים ולהצליח (או שלא..) ללדת ללא האפידורל הכל כך לא בריא הזה? איזה משכך כאבים טבעי?

../images/Emo207.gif גז צחוק

משהי התנסתה או שמעה על זה? מנסיון שלי אצל הרופאת שיניים זה נורא כיף

בלינקה

New member
זה תלוי

לשלב הלטנטי, וכשהייתי צריכה לישון, הוא היה מצוין. לשלב האקטיבי, כשהייתי חייבת גם להיות בשכיבה כי המוניטור נפל לי (והיתה הצדקה למוניטור, כנראה), הוא לא ממש עזר. אולי רק עזר לנשום ולא להיכנס להיפר ונטילציה, אבל לזה יש גם דרכים אחרות.

אני התנסיתי

בזמן צירי הלחץ. זה מוריד את הכאב בכמה דרגות, למרות שאני לא בטוחה אם זה מה שעזר, או העובדה שפתאום התחלתי לנשום עזרה... מה שבטוח זה שבזכות הגז התחלתי לנשום

איילת,את לא יודעת כמה עודדת אותי../images/Emo70.gif

אני לא בונה על זה, אבל בהחלט אשמח אם זה בסביבה ואוכל להתנסות.

את יולדת בבית?

אם את בבי"ח תבררי היטב אם יש להם, כי לא כל בי"ח מחזיק גז צחוק, ואם בבית אז שהמיילדת תביא....

וקחי בחשבון שלא על כל אחת זה

משפיע אותו הדבר. יש נשים שממש מקבלות בחילה וסחרחורת מזה.

תודה. אני מתכננת ללדת בבית ../images/Emo3.gif

אתמול שוב היתה פה המיילדת
כי היא עושה לי גם מעקב (נורא כיף!). ויש לה גז צחוק שהיא תביא ללידה. לידה ראשונה לא נתנו לי למרות שביקשתי אבל זה היה בבי"ח. יש לי התנסות מאד מאד נעימה עם גז צחוק.

וצריך גם לזכור מה בד"כ הכי כואב...

לרוב הנשים כואב בטירוף להיות במצב שכיבה. אז חוץ מלזכור מה *כן* לעשות, כדאי להשתדל ולזכור גם מה *לא* כדאי לעשות. אם תוכלי להמנע כמה שיותר ממצב שכיבה סטטי, הכאב יהיה הרבה יותר נסבל. כל תנוחה אחרת - עמידה, כריעה, על שש, אפילו שכיבה על הצד (למרות שלי כככככככלללללל שכיבה היתה סיוט, גם על הצד) עדיפות בצירים משכיבה על הגב. גם חצי ישיבה, אגב, זה לא להיט גדול... עוד דברים שעזרו לי בצירים - נשימות עמוקות פנימה והחוצה ואח"כ גם להוציא קולות (הגוף שלך כבר יגיד לך איך לנשום ואילו קולות להוציא), ולנוע בזמן ציר עם פלג הגוף התחתון (כמו מין ריקוד כזה עם האגן).

שרונה80

New member
וואלה

הזכרת לי שלפני שנה כשהייתי עם חברה שלי בלידה שלה (לי זה הריון ראשון..) אז המיילדת אמרה לי להזיז לה את האגן כל הזמן וזה אכן עזר לה. תודה על כל התגובות

She Dolphin

New member
../images/Emo45.gif גם לי כאב לשכב על הצד

הבנתי שזו תנוחה מצויינת לצירי הלחץ, אבל לי תמיד כך כך כאב בבטן כשנשכבתי על הצד שזו לא היתה אופציה.

rnati

New member
../images/Emo45.gif וכשכואב "מדי" לנסות משהו אחר

לבדוק תנוחה/תזוזה אחרת

g a n i

New member
הכדור ממש עד פתיחה מלאה+עיסוי

הולך ומתחזק של עצמות האגן (ממש מעל הטוסיק). זוכרת (לרעה) ציר אחד שהבעל יצא להתקשר לאמא שלי, וכל מה שיכולתי לעשות זה להאנק "ציר! ציר! ציר!" הוא חזר בריצה מהדלת בידיים פשוטות קדימה, מוכן לעסות, וזו הייתה כזו הקלה

debby12

New member
מנהל
כמה דברים

* דמיון מודרך - לדמיין את הצירים כגל שלוקח אותך איתו, ולא להתנגד אלא להיות "כנועה" ולזרום עם הגל הזה (כמו בים כשהיינו ילדים וגל מלא קצף היה לוקח אותנו איתו) * לחץ פיזי על הגב התחתון - מין "קונטרה" כזה מידיו האוהבות של בן הזוג * גרב ממולאת בדגנים חמים על הגב התחתון כזה שמחממים במיקרוגל - כמה יותר חם ככה יותר טוב (אפילו על גבול הכוויה) * והדבר שהכי עזר הוא כמובן המיקום כלומר: ללדת במקום שבו אני מרגישה נוח וטוב וגם שאין בו אפידורל זמין - ושני הדברים אומרים: לא בית חולים תחשבי על רץ מרתון שיש לידו ג'יפ שמלווה אותו. הפיתוי גבוה הרבה יותר להישבר ולעלות לג'יפ הנוח שבו תוכלי לנוח ויגישו לך שתיה קרירה וטעימה. לעומת זאת - אם הג'יפ הזה לא נראה לעין - אז פחות נשברים. בבית חולים זה אפילו יותר קשה מזה כי, בהשאלה, החבר'ה בג'יפ מפעילים עליך לחץ בנוסח: "טמבלית, תפסיקי לסבול כמו מפגרת ובואי לכייף איתנו בג'יפ. את מפגינה פרימיטיביות וטמטום בכל רגע נתון שאת עוד לא על הג'יפ." אז ברור שקשה הרבה יותר ללדת ללא אפידורל

עיגולית

New member
כל שלב עזר לי משהו אחר

לי עזרו כמה דברים: כל שלב והתקדמות הייתי זקוקה למשהו אחר : קודם כל, חושך... אני ממש זוכרת שכשהדליקו את האור לרגע, זה ממש הפריע לי, ממש ברמה שלא יכולתי לשאת את זה. בשלב הראשון, הלכתי לישון וניסיתי להתעלם ממנו כמה שיותר, שכבר לא יכולתי להתעלם עזר לי מאוד בקבוק חם על הגב התחתון, כשזה לא עזר התחלתי סיבובים עם נאגן כל פעם כשהגיע ציר, כשזה לא עזר,,, קמתי לי וקיפצתי על הכדור פיזיו (מול נר בחשיכה), וכשזה לא עזר, עיסוי מהבן זוג שלי, ממש לא יכולתי לעבור ציר בלי עיסוי חזק בגב תחתון, אז כבר הבנו שזה כנראה רציני. ואז, בשילוב עם העיסויים... מים, מים , מים, בשבילי זה המקום הכי בטוח. דבי, אהבתי את ההשוואה למרתון וג'יפ, וואלה זה ממש מתאים, הג'יפ ליד עושה את זה רק יותר קשה, אתה כל הזמן עסוק "מתי אני כבר יוכל לעלות על הג'יפ" וזה מסיח את דעתך ממה שצריך לעשות הרגע, לנשום, לשתות מים... סטיוויה שלחה שרשור של הפרוטוקולים שלפני שנה, ומיכל בונשטיין אמרה שם, אני חושבת שהיא, שכל הזמן אומרים שללדת זה מסוכן וכו וכו, אבל בבית חולים לוקחים אישה בריאה, תוקעים לה אפידורל והופכים אותה למטופלת של טיפול נמרץ, היא צריכה עירוי, מוניטור... זה לא מסוכן??? ממש אבסורד ככל שחושבים על זה יותר, האפידורל הזה נולד לשכך את הכאב, אבל תכל'ס הוא גורם להרבה יותר כאב. סיבוכים, טראומות ושאר ירקות.

למעלה