משככי כאבים טבעיים

ImaAvaza

New member
ללכת ללכת ללכת

למדתי המון טכניקות לפני וכלום לא עזר רק הייתי חייבת ללכת כל הזמן. ועזר זה גם מונח חזק מאד, אם היה אפידורל בסביבה די בטוח שהייתי לוקחת. (אבל לא, לא מצאנו אפידורל בבית) ועדיין בא לי ללדת שוב......

אם פי 3

New member
מה עזר לי?

מה שהכי עזר לי ללדת ללא אפידורל, זה העובדה שהוא לא היה זמין. כלומר - יכולתי לעבור לבי"ח בשביל לקבל אותו, אבל זה היה מספיק ברור לי שאני לא רוצה. מעבר לכך - עזרו לי מים, עזרו לי התמיכה העידוד והאהבה שקיבלתי מהמלווים שלי, עזר לי הבטחון שחשתי והיכולת שלי להכנס אל תוכי, מתוך הבטחון במלווים שלי. ויחד עם זה, חשוב לומר, שעדיין מאד-מאד-מאד כאב. אבל זה כאב זמני, והוא לא מאפיל על חווית הלידה המאד חיובית שלי. הכאב הוא לא העיקר מבחינתי בלידה, למרות שהוא נמצא שם, ובגדול.

She Dolphin

New member
שלוש לידות, קצת שונות אחת מחברתה

בכל הלידות עזר לי להיות בסוג כלשהו של תנועה, לנשום בזמן הצירים ולהשמיע קולות נמוכים, לעשות תנועות של 8 עם האגן וגם להתמקד ברגעים שבין הצירים. בראשונה - מה שעזר מאוד היה העובדה שילדתי 3 שעות מהציר הראשון
וחוץ מזה - הישענות קדימה על כורסה בציר ותנועות של 8 יחד עם פתיחה של האגן. בשניה - שילוב של שהיה במקלחת, מסאז'ים בגב התחתון (ממש צעל הטוסיק) מידי בן זוגי
והרבה ישיבה על הכדור - כל אלה בהרכבים שונים יחד. וכמובן, הרבה תנועות של 8. בשלישית - הישענות על הקיר בכל ציר, פתיחה של האגן יחד עם תנועות 8 ובצירי הלחץ עיסוי נמרץ בגב התחתון מידי המיילדת.

ImaAvaza

New member
אם אפשר לשאול

כמה לקחו לידה שנייה ושלישית? גם אני ילדתי די מהר בראשונה, הלידה השניה בשאיפה עוד 6 חודשים, אשמח לשמוע שזה לוקח אפילו פחות זמן.......

מותר לענות במקומה? ../images/Emo8.gif

אני חושבת שדווקא הלידה השניה של הדולפינה היתה הכי ארוכה אצלה (והשלישית במקום שלישי), אבל סטטיסטית לרוב לידה ראשונה היא הכי ארוכה ו/או קשה. אצלי זה אכן היה כך - לידה ראשונה ארכה כ-9 שעות מתחילת ציר ראשון, לידה שניה התחילה בצירים לא כואבים (שבמשך כמה שעות חשבתי שהם בכלל ברקסטון-היקס) ומציר כואב ראשון עד יציאת התינוקת לקחו רק שעתיים, ולידה שלישית בכלל הפתיעה אותי והתחילה בירידת מים (לזה לא ציפיתי
) ולאחר כמה שעות צירים וארכה כ-3 שעות מתחילת הצירים. בקיצור - אני דווקא התאמתי לסטטיסטיקה
אולי אפשר לעשות על זה סקרון קטן ולראות איך הסטטיסטיקה הפורומית שלנו...

She Dolphin

New member
רוני צודקת ../images/Emo13.gif

הלידה הראשונה - שלוש שעות מהציר הראשון. הלידה השניה - זירוז לאחר 48 שעות מירידת מים ללא התפתחות צירים, הלידה עצמה אחרי 5 שעות מתחילת הזירוז. הלידה השלישית - תוך 4 שעות מירידת מים. אני לא מתאימה לשום סטטיסטיקה
גם מבחינת זמן הלידה ביחס לגיל ההריון: לידה ראשונה - שבוע 37 לידה שניה - שבוע 38 לידה שלישית - שבוע 40+2 ואחרי שמירת הריון בין שבועות 31 ל 36!
בקיצור, האדם מתכנן והעובר צוחק

הילהל

New member
סטטיסטית לידה שניה קצרה יותר

אני נורא נורא בניתי על זה. הנחה של 50% הבטיחו לי! ובעלי היקר כל הזמן אמר "אל תתעצבני, אבל יש לי תחושה שזה יקח בדיוק את אותו הזמן שלקחה הראשונה". וצדק. בדיוק מדהים להפליא. אז לא לבנות על סטטיסטיקות יותר מידי, הן לא תמיד נכונות למקרה הפרטי שלך.

g a n i

New member
../images/Emo133.gifאצלי כמעט אותו אורך אבל...

הראשונה 8.5 שעות מירידת מים (אמנם היו צירצורים כל היום לפני, אבל כאילה שטיילתי בקניון וישנתי. ה"פאק" והשטפון העירו אותי) השניה 7+ שעות מציר ראשון (ובדיוק הפוך: פקיעה יזומה בפתיחה מלאה). מצד שני, השניה הרבה יותר קלה. קשה לי להסביר, כי ב1# הייתי עם אפידורל וב2# לא, אז היה הבדל ברור מבחינת הכאב, אבל האקטיביות שלי וההגעה המאוחרת ביה"ח עשו את כל ההבדל. הכל היה הרבה יותר זורם ולפי רצוני ונראה לי מהיר וקל יותר. ב1# הרגשתי שבילינו שעות לבד בחדר הלידה בעודי שוכבת משועממת על הגב והחצי מנמנם/קורא בכורסא ובשניה הייתי בבית, הקשבתי למוסיקה, אכלתי וכולי.

Manty

New member
ידי הבעל על הגב התחתון

מעסות בכוח!!! זרם מים חזק וחם! (
) על הגב התחתון. תנועות אגן כשהידים נמוכות והאגן מורם. תליה על קורה וסיבוב האגן. אצלי אפידורל לא היה אופציה, גם בלידת הבית חולים (פשוט לא נותנים פה. מערביות רבות בוחרות ללדת עם רופאים מסויימים, ומשלמות הון, בכדי ללדת עם אפידורל). מאחר וזו לא היתה אופציה, זה לא עלה על דעתי שאני צריכה את זה. (אני תמיד משווה זאת למוצץ. תינוקות לא זקוקים למוצץ. יש לנו האמהות את כל מה שהתינוק זקוק לו - AKA ציצי. אם יש מוצץ בנמצא, משתמשים (או מנסים?) כשאין, פשוט אין צורך!)

שרונה80

New member
עיסוי הגב התחתון

נראה לי שלכמעט כולן עזר העיסוי העמוק והחזק בגב התחתון.. אני רק מקווה שבעלי אכן ידע לעסות את האזור כמו שצריך.. אני לא לוקחת מלווה איתי כך שכל תמיכת הלידה תלויה בבעלי.

הילהל

New member
תתאמנו

הדולה שלנו הראתה לאיש שלי איך לעסות (עם שמן שקדים, בתנועות של "8" שוכב, ממש מעל הוסיק). ובבריקסטונים שהיו לי למכביר התאמנו - עד שהוא הגיע לשלמות ממש.

שרונה80

New member
את צודקת

גם לי יש מלא ברקסטונים אז אני אתחיל להתאמן איתו.. מזלי שהוא אוהב לעשות מסז'ים.

שרונה80

New member
זה באמת תמיד טוב אבל..

זה מחייב אותי גם לעשות לו ואני יותר עצלנית

g a n i

New member
סיפרתי פעם שמאוד דאגתי מזה

אחרי המגע הבטוח והמרגיע של הדולה המגע שלו נראה לי כ"כ גמלוני ולא מספק. התאמנו פעמים ספורות כי הוא רק הלחיץ והרגיז אותי. ברגע האמת he rose to the occasion ויותר מכך
כשהגיע הכאב האמיתי האדרנלין כנראה נכנס אצלו לפעולה + אני ידעתי לכוון אותו יותר במדוייק. אל תי
י!

debby12

New member
מנהל
באמת אל תדאגי

אנחנו אף פעם לא התאמנו בכל זאת לא היתה שום בעיה. את הולכת להיות בהכרה מלאה ולחלק הוראות כמו גדולה. "יותר חזק" "ימינה" ו"שמאלה" עובדים מצוין להכוונת המסייע. אצלנו זה בכלל לא היה מסז' אלא פשוט לחץ עם כף היד בנקודת הכאב וזהו. איפה את מתכננת ללדת?

שרונה80

New member
לניאדו

עם מיילדת פרטית.. אחרי התלבטות שליוותה אותי לאורך כל ההריון אם ללדת אצל אילנה או בבית (אמא שלי ילדה בבית) אבל בגלל שזה לידה ראשונה זה מפחיד אותי ללדת בבית ולסיכום: מרכז לידה טבעי לניאדו.

debby12

New member
מנהל
אמא שלך ילדה בבית? ../images/Emo45.gif

וככה מסתירים כזו עובדת יוחסין מרשימה בתוך סוגריים קטנים?? צ'מעי - כל הכבוד. את נצר ליולדת בית. אני מתרשמת עד מאוד (הלואי עלי אמא כזאת....). היא ילדה בבית בארץ? בשנות השבעים אני מניחה? ספרי ספרי. אני לא יודעת כלום על לניאדו. אבל מיילדת פרטית נשמע לי בהחלט אחלה

למעלה