שימי לב מה אמרת כאן
פיטואסטרוגן הפיטואסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונלית הנשית. מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול עצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, יש הטוענים שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, פרוסטטה וכו'. יחד עם מרכיבים נוספים, מפחית כולסטרול ומעכב את התהליכים התורמים להסתיידות העורקים. לכן חשוב לצרוך 25 גרם חלבון סויה גם לטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים. (לפי הצהרת ה- FDA) בעצם כל הדברים שגלולות עושות שאתן רואות כבדיחה שמשתמשים בהם בתור יתרון ללקחת גלולות, את אומרת שזה טוב שזה בסויה. פיטו אסטרוגן הגוף מקבל כאסטרוגן, הוא משפיע על כל הגוף באותה צורה שאסטרוגן משפיע, מבחינת הגוף זה אסטרוגן לכל דבר, והתוצאות הן אותן תוצאות. נכון, כמו לקחת גלולות, זה מונע סוגים מסויימים של סרטן, אבל מאיץ סוגים אחרים, זה הכל משחק בהורמונים זה הכל. " וכאשר יש עודפים של אסטרוגן אצל נשים או טסטוסטרון אצל גברים, הרי שפיטואסטרוגנים מאזנים את פעולתם. " לא נכון, זה פשוט מוריד את הטסטוסטרון ומעלה את האסטרוגן, זה לא "מאזן" שום דבר. אני מצטער אבל מיסאינפורמציה זה דבר בעייתי מאוד בעיקר בנושאים כאלה. סויה בעיקר מסוכן לילדים שהגוף שלהם רגיש ו"מצפה" למנות של הורמונים, ולהם יכול להיות מדובר בנזק בלתי הפיך! "פיטואסטרוגנים ממוצא של הכרוביים שהם כרוב, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים ואחרים..." חשוב להבין את ההטעיה כאן, העניין הוא עניין של מידתיות, הכמות של הפיטואסטרוגנים בסויה היא היסטרית. פי מאה ולפעמים פי אלף מדברים אחרים שאנחנו אוכלים. יתרונות שייתכנו מכמויות קטנות, נעלמים והופכים לחסרונות גדולים כשמדובר בכמויות גדולות. אני ממליץ לך לעיין באתר הבא [URL]http://www.angelfire.com/scary/soya/[/URL] כמו שחשוב לא ליפול בשבי של הטעיות בנוגע לבשר וחלב שמופצות בזדון ע"י התעשיות הללו, חשוב להבין שגם הסויה והטופו הן תעשיות היום וגם הן מקורן (בארץ כמעט 100 אחוז) בארה"ב, ותחת אותם אינטרסים של אותם גופים. כל אותם "שמנים צמחיים" שכתובים מאחורי כל מוצר כמעט בארץ הם שמן סויה, שהוא שמן מאוד לא בריא. הם לא שמים אותם סתם כי בא להם, אלא כי זה זול עקב הסכמים בין ישראל וארה"ב. ציבור הצרכנים צריך לדעת מהאינטרסים האלה ובעיקר אני ממליץ שחברי סלון מזל הישרים וטובי הכוונות לא יפלו לאותם שקרים ולא יטעו אנשים שסומכים עליהם. הרומנטיקה סביב הסינים והסויה שהם אוכלים היא לא יותר ממניפולציה תעמולתית פרסומית. הכמויות של הסויה שסינים אוכלים הן מזעריות ביחס לאנשים במערב שמושפעים מאותו מידע שקרי, שממש "מתקלחים" בחלב סויה וצורכים מוצרי סויה וטופו בכמויות מסוכנות. ועם זאת, גם בכמות קטנה של סויה די כדי לגרום נזק. טוב הדיון הזה עוד יהיה ארוך כנראה.