משמעות החיים...?

pale

New member
משמעות החיים...?

אוקיי אז אני מאמינה שיש כזה דבר ורק רציתי לשאול מה אתם חושבים על זה? זה ברור שמשמעות החיים היא דבר סובייקטיבי לחלוטין(לפי דעתי לפחות) אבל השאלה הגדולה היא האם כל מה שאנחנו אמורים לעשות בחיים זה לחפש את משמעות החיים? או שמא שהחיים באמת מתחילים אחרי שמוצאים אותה..?

אליקים

New member
אוביקטיבי

משמעות החיים הנה דבר אובייקטיבי. הפרשנות שלנו הנה סובייקטיבית. אם יש משמעות לחיים היא אובייקטיבית. אם אין משמעות לחיים חבל על הזמן. מפילוסופיה לא תבוא לך הישועה. ממליץ לך לשאול שאלות מסוג זה בפורום מודעות פנימית. מבלי כוונה לפגוע בפורום הזה שהוא מעניין כשלעצמו. בברכה אליקים

pale

New member
אותך הבנתי

ה-אוקיי טוב זה בשבילו לא בשבילך..

??

על סמך מה אתה קובע שמשמעות החיים היא אובייקטיבית? יש לנו משמעות חיים קולקטיבית?

אליקים

New member
על סמך.......!

משמעות החיים הנה אובייקטיבית במקור. המשמעות שווה לכולם, אולם ניתן לגלות אותה רק לבד. רק אדם, לבד, מסוגל להבין אותה. אם שני אנשים גילו את משמעות החיים, כל אחד בנפרד, שניהם מבינים את אותו הדבר ושניהם נמצאים באותו מקום, לא חשוב אם אחד ישראלי והשני הודי.

על סמך?!

שוב אתה קובע, ולא מביא הוכחה. אין סיבה לקבל את מה שאתה אומר. תן לי סימוכין. שכנע אותי, אל תתן לי ססמאות.

אליקים

New member
צודק, אין סיבה

הוכחות מאדם אחר(במידה והדבר היה אפשרי), שוות מבחינתך כקליפת שום. יצר הסקרנות שלך, אולי יבוא על סיפוקו, אבל התיסכול יגבר כפליים. חפש את התשובה במקום אחר, לא אצל מישהו אחר. יש רק מישהו אחד עלי אדמות, עליו אתה יכול לסמוך, אתה עצמך. כל טוב אליקים

אליקים

New member
יש משמעות ../images/Emo23.gif

יש משמעות לחיים. שום דבר לא קיים יש מאין, גם החיים, סימן שיש להם משמעות. לכל תוצאה יש סיבה, גם לחיים, סימן שיש להם משמעות. החיים מתחילים ברגע שנולדים, אם מוצאים את המשמעות לחיים, הם ממשיכים, אלה שהפעם יש להם משמעות. ברגע שיודעים מהי, יודעים גם מה צריך לעשות בהמשכם. אפשר כמובן לחשוב, שגילוי המשמעות לחיים, לדעתי, הנו עניין של מה בכך. הדבר לא כך, חיפוש המשמעות לחיים הנו המשימה, המלחמה , הקשה ביותר של האדם עלי אדמות והיחידה שלשמה הוא קיים. כל טוב אליקים

obi

New member
מדוע יש ביננו המחפשים משמעות לחיים?

אין זה אומר שהחלופה לזאת הם חיים חסרי משמעות. אבל נדמה לי שמעטים מאוד הם האנשים שהחיים לפתע יכבדו עליהם ברגע שהם יתקלו בשאלה.. ויוותרו ללא מענה.. מדוע אין זה מספק לחיות את החיים מבלי לתבוע בשאלות שמחפשות לפרוט אותם לגבבות מילוליות (בד"כ) שאפשר בהחלט לחיות בלעדיהן? ואולי זו שאלה שאכן מבטא צורך הרבה יותר חיוני? אבל, לגבי בכל אופן, היא מאבדת את משמעותה מעוצם כלליותה. "מהי משמעות חיי?" היא שאלה עם קצוות ברורים לאחוז בהם למרות שעדיין ניתן לשאול אותה בצורה מוצלחת יותר.. מהי משמעות המשמעות?

אליקים

New member
עניין של גורל

יש אנשים שהחיים שולטים בהם ויש אנשים שרוצים לשלוט בחיים. יש אנשים שהחיים עוברים על ידם ויש אנשים שהחיים עוברים בתוכם. יש אנשים שנוהגים בגיר אוטומטי ויש אנשים שנוהגים עם הילוכים. יש אנשים ששואלים מה בעצם עשיתי כאן ויש ששואלים מה עלי לעשות כאן. לא כל אחד רוצה להתעורר בוקר אחד ולשאול, מה בעצם עשיתי כאן? ברוב המקרים כאשר נשאלת השאלה, הרכבת כבר עברה מזמן. יש אנשים שהגורל שולט בהם ויש אנשים שרוצים לשלוט בגורל. משמעות המשמעות הנה משמעות! כל טוב אליקים

אליקים

New member
משמעות הפילוסופיה

הפילוסופיה קיימת רק בגלל זה. אם לא היינו מחפשים משמעות לחיים, לא היינו זקוקים לפילוסופיה. הבעייה היא (שוב יהיה מי שיכעס עליי), שהפילוסופיה איננה מסוגלת לתת לכך תשובה, אם היא תצליח, באותו רגע היא תחדל מלהתקיים. כל טוב אליקים

שבילים

New member
החיים הם הכאן ועכשיו

לכן אין צורך לחפש להם את המשמעות כי אם נעסוק בחיפוש אחר משמעות, פשוט נפספס אותם וזה חבל. מה שמפספסים, לא מקבלים הזדמנות שניה כדי לתפוס. החיים הם מה שקורה ממש עכשיו, ברגע זה. בואו נחווה אותם ולא נסתכן בפספוס.

eyal500

New member
נכון, מסכים בהחלט.

החיפושים " הקונבנציונאלים" מעייפים ובחלק מהמקרים לא מעלים כלום. אני חושב שזה תלוי באיך מסתכלים על חיפוש המשמעות, או כמשהו דטרמינסטי, או כמשחק מהנה בו מגלים כל הזמן דברים חדשים. צריך לשאול מה רוצים להשיג דרך החיפוש, אני חושב שחלק גדול מהאנשים מקווים למצוא דברים אשר מובנים מאליהם, דברים שהם שמעו במהלך חייהם, מאנשים שחזרו בתשובה, או בשאלה, או מהודו, או אנשים שעברו טראומות. הם לא מנסים פשוט לפקוח עניים ולראות את האמת או המשמעות שלהם בתור אינדבדואלים.

* מאי *

New member
משמעות החיים...

(אנקדותת פתיחה : האמת, שלפעמים אני נורא מקנאת בכל אילו שיכולים לחיות את החיים בלי לעצור ולתהות, מהי משמעות חיי, אתם לא? ) לפי דעתי ישנם שני מושגים: משמעות החיים - שהיא אמורה להיות אובייקטיבית (כמו האמת), כולנו בני אדם כולנו יצורים חיים באותו העולם לכולנו אמורה להיות אותה משמעות בקיומינו. מהות החיים - זה כבר סובייקטיבי, מכיוון והסיכוי שנדע באמת את משמעות החיים נמוך ביותר עד בלתי אפשרי , כל אדם מוצא לעצמו את מהות החיים שלו. בדר"כ מספר בני-אדם "מתאגדים" בקבוצה בעלת מהות חיים דומה (וזאת, כנראה, על מנת לאמת את מהות החיים שלו) וכמה שזה לפעמים נורא, נורא, נורא, נורא, ... מדכא ..
נראה לי שאין אפשרות אחרת מאשר לחיות עם האמת שלך, מהות החיים שלך, ולקוות שאכן יש דבר כזה "משמעות החיים" .. מאיה

צבצב

New member
מהות החיים כאלגוריתם../images/Emo18.gif

אז ככה... קודם כל - סיבת החיים: ישנן שתי אסכולות בקטע הזה. הראשונה טוענת שנוצרנו ע"י תכנון אינטליגנטי (כמו בריאה ע"י אלוהים). השניה - שנוצרנו על ידי תהליך אבולוציוני מקרי. ישנם הרים של ראיות התומכות בתאוריה השניה (הנחשבת מדעית כבר לעובדה ולא תאוריה) - מאובנים של ציפורים בעלות חצי כנף שלא יכלו לעוף וכו´. החיים נוצרו כי הם יציבים - למשל, עץ לא מסוגל לחיות עשרה מיליוני שנים אבל עצים קיימים כבר יותר מזה מפני שהם לא רק שורדים אלא מתרבים, ולפיכך נראה אותם גם בעתיד. מטרת החיים: על פי הקטע הקודם, מאחר שלא נוצרנו ע"י תכנון אינטליגנטי אלא במקרה, ברור כי לא נוצרנו לשם מטרה מסוימת. מטרת החיים (= מטרתם של החיים עצמם) היא הישרדות ורביה, אולם מאחר שלא תוכננו בצורה מכוונת האלגוריתם שלנו אינו גורם לנו לשאוף אך ורק לכך. מטרת חייו של כל אדם או יצור חי שהוא אכן סובייקטיבית ותלויה באלגוריתם הספציפי שלו ובהשפעת הסביבה עליו, אם כי ישנן כמובן מטרות נפוצות בקרב בני אדם (השארת חותם, השגת אושר AND SO ON AND SO FORTH...) עכשיו למהות החיים (= מה הם בעצם): את זה קצת קשה לאנשים לקבל. רובם מתווכחים האם אנו גוף או נפש, כאשר המטריאליסטים טוענים שאנו החומר ממנו אנו עשויים, האיידיאליסטים - שאנו הרוח, והדואליסטים תומכים בשילוב בין השניים. אז קודם כל, לא קיימים נפש ודברים רוחניים (המצאנו אותם עפ"י הטיעון מבורות - "אף אחד לא מסוגל להסביר באמצעות הכוחות הרגילים בטבע תופעה מדהימה כמו ברק, אז בטח האלים יוצרים אותה!"). אבל אנחנו גם ממש לא החומר ממנו אנו עשויים (שגם משתנה מרגע לרגע בעקבות אינטראקציה עם הסביבה), לפחות לא יותר מאשר תוכנה מסוימת היא הדיסק עליו היא כתובה. אז כן, כמו שאמרתי לאורך כל הקטע, אנחנו האלגוריתם שבו נכתבנו. הוא כולל גם הרבה נתונים שגויים, שגורמים לנו להאמין (ואיננו מסוגלים להפסיק זאת גם כאשר אנו מודעים לכך) כל מיני דברים לא נכונים לגבי עצמנו, במטרה לסייע לנו לשרוד כמובן. לדוגמא: שאנו פועלים לפי רצון חופשי (אנו פועלים לפי אלגוריתם דטרמיניסטי), שהמידע המגיע אלינו מן העולם מעובד במוח בצורת מחשבות ורגשות (שני אלו לא קיימים, יש לנו נתונים בלבד) וכו´. בסך הכל, החיים שלך לא משתנים בעקבות הבנה (נכונה או שגויה) או חוסר הבנה של משמעות החיים, כפי שאינם משתנים בעקבות הבנה של משפט מתמטי מסוים או כל פיסת מידע אחרת - אלא אם כן עושים בה שימוש כלשהו. הבנת המשמעות הנכונה של החיים עשויה לאפשר לך לחיות אותם טוב יותר (בהתאם לאלגוריתם הספציפי שלך), אבל זה די תלוי בך: מצד שני, הרי נוצרנו בכוונה עם נתונים שגויים כיוון שהם מסייעים לנו לשרוד ולהתרבות, כך שאם כל זה גורם למישהו {שמקבל את כל זה כמובן} לאבד עניין בחייו או משהו בסגנון, פשוט תשכחו מזה. כן אפשרי לחיות בצורה טובה הרבה יותר באמצעות הבנת משמעות החיים כפי שמוצגת כאן, אבל על כך בפעם אחרת.

pale

New member
אני מסכימה איתך ולא מסכימה איתך

"אז קודם כל, לא קיימים נפש ודברים רוחניים (המצאנו אותם עפ"י הטיעון מבורות - "אף אחד לא מסוגל להסביר באמצעות הכוחות הרגילים בטבע תופעה מדהימה כמו ברק, אז בטח האלים יוצרים אותה!")" אני מסכימה איתך שאין כזה הסבר רוחני לברק וכדומה (כי אין כזה דבר אלוהים ואנחנו לא תלויים בשום דבר חוץ ממעצמנו-לפי דעתי לפחות.) אבל אני לא מסכימה איתך שאמרת שאין כזה דבר נפש,ושאנחנו לא רוחניים! כי אם אין לנו נפש אז מה אנחנו בכלל?!(אני יודעת השאלה יותר מדי כללית ונרחבת ואין אפילו דרך לענות עליה) אני אישית מאמינה בכך שיש לנו נפש וכל הרגשות והאנרגיות שלנו נמצאות בה, אני גם מאמינה שלא כולם אפילו מודעים אליה (מה לעשות בחברה כזו שיטחית מי ייתן אפילו דקה מחשבה לזה..) אני גם מאמינה שהגוף הוא רק כלי קיבול, הוא לא אני באמת וברגע שהוא יפסיק להתקיים, הנפש שלי עדיין תמשיך להתקיים כי אנרגיה לא יכולה להעלם ומאחר שאני מאמינה שיש את כל האנרגיות שלנו בנפש היא לעולם לא תוכל להעלם (אתם בטח תוהים אז מה אני מאמינה שקורה לנפש ואם אתם לא תוהים בטח הסקתם שאני מאמינה בגילגול נשמות) אבל זה לא זה ולא זה, אין לי מושג מה קורה לנפש או לאנרגיה אני פשוט מאמינה שהיא לעולם לא יכולה להעלם.

למעלה