משמרות עירנות

dariayaari

New member
משמרות עירנות

שלום לכולכם, מאז אוקטובר 07, עומדת קבוצת משמרת עירנות מול בית ראש הממשלה בירושלים, עם שלטים בידיהם. אותה קבוצה מגיעה בימי שישי פעם בשבועיים. בשיחה עם מארגני משמרת העירנות הנוכחית, סיכמנו שאתחיל לארגן קבוצה נוספת, שתמלא את ימי השישי החסרים, כלומר, פעם בשבועיים. כך ייצא שבכל יום שישי תעמוד קבוצה מול ביתו של אולמרט. אני מכינה שלטים, וכמובן שכל מי שרוצה/יכול, מוזמן בשימחה להכין גם, וכל המרבה הרי זה משובח. אנא, כיתבו לי, תודה ושבת שלום, דינה. אגב, אם למי מכם יש רעיונות יצירתיים בדבר תוכן לשלטים - אשמח לקבל.

יונה1

New member
בהצלחה דינה - וגם כמה "רעיונות"

איני מנסה לכפות את דעתי על איש, כך שאנא - בלי קללות/ויכוחים/הסגות ממשתתפי הפורום. ראשית למה להמשיך עם מילת ה"פרווה" "עירנות" ולא להתחיל סוף סוף עם "מחאה"? אולמרט ער לחלוטין כבר שנתיים. הוא פשוט פוחד לקחת החלטה. ממי ועל מה הפחד לקרוא לילד בשמו? שנית - נסו להמנע מבלונים, גיטרות ושאר ירקות המלוות את משמרות ימי הששי. למרבה האירוניה והציניות, בלון כחול הומצא בהקשר של רון ארד. לצערי לא ראיתי אותו חוזר על גבי אותם בלונים כחולים. גם גיטרות, בלדות ויתר הבבלאת אינם משדרים כעס ומחאה, אלא לפחות לי, מזכירים בעיקר פעילות של תנועת נוער. נסו להמנע בכיתוב השלטים מהמילים "חטופים", "ילדים", "הביתה" "אמהות", ויתר הרפרטואר האינפנטילי/מתיילד/משפחתי והמקומם הזה. למדינת ישראל יש לעזאזל כבר למעלה משנתיים 3 לוחמים בשבי. יש לדרוש את השבת חיילי צה"ל למדינה, (או אפילו לגבולם) ולא הביתה (שמחזק ומנציח את הטעות שמדובר פה בבעייה משפחתית).

dariayaari

New member
תודה, תודה, תודה, יונה,

מסכימה עם כל מילה !!!! ואודה מאד על כל עצה, רעיון, הארה, הערה....... אעביר לך במסר את המשפטים שחשבתי לכתוב. לעניין הכותרת, משמרת עירנות - זה קצת פחות חשוב מאחר ורק אנחנו משתמשים במילה. אמהמה.....מילים הן כוח, ניסו ללמד אותי ודיי הצליחו.. ואת צודקת - מחאה !!!!! כי נמאס, כל כך נמאס...עכשיו חמאס מעכב את העיסקה משום סגירת המעברים......עד מתי ?????????? וישקוט אולמרט 40 שנה...... אוף....לא קל.

אנה העבר לפורומים למתגייסים, חיילים ומשתחררים

הרעיון טוב מאד ! כדי לתת לו תפוצה והד גדולים יותר אני מציע/מבקש: ב'פורטלים' אחדים ישנם פורומים המיועדים לשמיניסטים לפני גיוס (מלש"בים), למתגייסים בקרוב, למשרתים בפועל שמועד שחרורום קרוב, ולמשתחררים. בדרך כלל ה'פורומים' האלה מלאים בשאלות ובקשות-עצה פרקטיות, ופה ושם תלונות או תאור חוויות. נדמה לי שמתאים להפיץ ב'פורומים' האלה (ב-walla!, Ynet, NRG, ב-'ישראבלוג' MSN ושאר אתרים המפעילים 'קהילות' וחדרי- 'צ'טים יעודיים ל'פלחי-אוכלוסיה' ספציפיים) את המדבקה הזאת, וגם את עובדת היותה מופצת בבסיסי צה"ל ! האם גם בשער הבקו"מ ? כל יזמה כזאת שמטרתה לשמור על ערנות הציבור, ביחוד ציבור האנשים הקרובים לשירות בצה"ל (גם הורי-חיילים !), "לדגדג" קצת את מצפונם, ולא להניח לענין לרדת מסדר-היום - תבורך !

yagluli

New member
ממש לא באדיבות צה"ל

גם אלי הגיעה ערימה נכבדה של סטיקרים בשביל לחלק.. מה שבטוח שהצבא הוא לא המקור שלהם, ולא ממש יודעים מאיפה הן הגיעו .. אני אישית נתתי לכמה חיילים כדי שיחלקו בבסיסים שלהם.. זאת לא יוזמה של צה"ל..

lego tec

New member
איזה דיון מטומטם- אני קיבלתי את המדבקה מצה"ל,

ואתם מתווכחים על שטויות..............

יונה1

New member
ככל הידוע לי, "צה"ל" זה לא איש

אם קיבלת את המדבקה מחייל זה או אחר, זה עדיין לא אומר שהמדבקה הופקה מטעם הצבא. אם היא כן, אז זה רחוק מאד מלהיות שטות, כי בשום אופן אסור לצבא להתערב בנושאים מדיניים ולקחת חלק במחאה או ויכוח ציבורי. ואגב, כדאי להרגע - פורומים באינטרנט מיועדים בין היתר (אולי אפילו בעיקר), לבירבורים, דיונים מטומטמים וויכוחי סרק.

יופי לגו שקבלת את המדבקה

הדבק אותה במקום הניראה לעין כל וכך תשרת את המטרה שלשמה הופצה וממש לא חשוב לי מהיכן הגיעה אליך העיקר- עשה בה שימוש נכון במדבקה שקבלת.

לדינה יערי וליונה:כל יזמה תבורך;התנדבות בודאי

לדינה: תבורכי על יזמתך ועל נכונותך לעשות ! למלי שלקחה אחריות על ה'פורום' ולשאר הקוראים: אחת מנתוצאות המבורכות של ה'פורום' הוא מה שמתגלה בו היום - ההחלצות של אנשים להשתתף, ליזום, לעשות. גם כמי שמצטרפים ליוזמות אחרים (משמרות וכו') וביחוד למניעים יוזמות חדשות (משמרת נוספת בין לבין, כדי ליצור רצף מוחשי יותר, כדוגמה). אם וכאשר, יונה, תסכמי לעצמך או כפרסום את מה שמתרחש כבר שנתיים (ואני מקווה שלא הרבה יותר) בעניינם של אלד, אודי, וגלעד, מקומם, תפקידים ותרומתם של 'פורומים' כמו זה, והשימוש באינטרנט בכלל (להפצת הודעות ב'מיילים' אישיים, בטוקבקים באתרי-החדשות, וכו' וכו') צריכים לדעתי לתפוס מקום חשוב בסיכום, ובלקחים לעתיד (שהרי חטיפות נוספות עלולות להתרחש שוב, וכגאי אז לא לחזור על שגיאות-העבר). ואשר שימוש במונחים במטרה "לעבוד על הרגשות" ("להחזיר את הילדים", "שובו הביתה" ו"אמהות למען") - זה בהחלט שווה דיון. לי נדמה שלא רק שזה לא הזיק, אלא זה "עשה עבודה" על קבוצות באוכלוסיה שהרגש אצלם ("מהבטן") משחק תפקיד לא פחותחשוב מהשכל ("מהראש"). צריך היה לכוון את הדברים לאלה וגם לאלה. לעומת זאת שמעתי טענה שאמירות וסיסמאות כמו "אל תתנו לאדישות להרוג אותם" (סיסמא מצויינת לדעתי) עשו את ההיפך מאמפטיה, כי הם היו בבחינת "נו-נו-נו !", שאנשים לא אוהבים. אחרים אמרו שה דווקא "ניגן על המצפון". סיסמא אלטרנטיבית, מבית מדרשם של 'מטה החברים' (מפעילי אתר 'הביתה') אמרה: "נלחמים עבורכם עד שתחזרו" בדגש על ה"נלחמים". היו מי שהגיבו בהסתייגות על הלוחמנות, שהיא (לטענתם) אם כל חטאת אצלנו, ובלעדיה גם חיילים שלנו לא היו נשבים... לך תדע. "יפרחו אלף פרחים" נאמר פעם, ולי נדמה שהמבחון צריך להיות עם אמירה מזיקה, לא רק אם היא מועילה הרבה או מעט, ועל מי היא בעיקר משפיעה. אבל אויל כדאי להניח ל"ניתוחים" האלה עד אחרי שגלעד, אודי ואלדד יגעו באדמת-ישראל ?

לדינה יערי וליונה:כל יזמה תבורך;התנדבות בודאי

זאת אותה הודעה שנית, כי לאחר ששלחתי אותה מצאתי בה שגיאות מביכות. מלי, בבקשה מיחקי הודעתי הראשונה (מדוע אין אפשרות של עריכת-הודעה ע"י השולח, אם מצא בה שגיאות אחרי ה'שלח' ? * * * * * * לדינה: תבורכי על יזמתך ועל נכונותך לעשות ! למלי שלקחה אחריות על ה'פורום' ולשאר הקוראים: אחת מהתוצאות המבורכות של ה'פורום' הוא מה שמתגלה בו היום - ההחלצות של אנשים להשתתף, ליזום, לעשות. גם כמי שמצטרפים ליוזמות אחרים (משמרות וכו') וביחוד למניעים יוזמות חדשות (משמרת נוספת בין לבין, כדי ליצור רצף מוחשי יותר, כדוגמה). אם וכאשר, יונה, תסכמי לעצמך או כפרסום את מה שמתרחש כבר שנתיים (ואני מקווה שלא הרבה יותר) בעניינם של אלד, אודי, וגלעד, מקומם, תפקידים ותרומתם של 'פורומים' כמו זה, והשימוש באינטרנט בכלל (להפצת הודעות ב'מיילים' אישיים, בטוקבקים באתרי-החדשות, וכו' וכו') צריכים לדעתי לתפוס מקום חשוב בסיכום, ובלקחים לעתיד (שהרי חטיפות נוספות עלולות להתרחש שוב, וכדאי אז לא לחזור על שגיאות-העבר). ואשר שימוש במונחים שמטרתם "לעבוד על הרגשות" ("להחזיר את הילדים", "שובו הביתה" ו"אמהות למען") - זה בהחלט שווה דיון. לי נדמה שלא רק שזה לא הזיק, אלא זה "עשה עבודה" על קבוצות באוכלוסיה שהרגש אצלם ("מהבטן") משחק תפקיד לא פחותחשוב מהשכל ("מהראש"). צריך היה לכוון את הדברים לאלה וגם לאלה. לעומת זאת שמעתי טענה שאמירות וסיסמאות כמו "אל תתנו לאדישות להרוג אותם" (סיסמא מצויינת לדעתי) עשו את ההיפך מאמפטיה, כי הם היו בבחינת "נו-נו-נו !", שאנשים לא אוהבים שמשמיעים להם. אחרים אמרו שה דווקא "ניגן על המצפון". סיסמא אלטרנטיבית, מבית מדרשו של 'מטה החברים' (מפעילי אתר 'הביתה') אמרה: "נלחמים עבורכם עד שתחזרו" בדגש על ה"נלחמים". היו מי שהגיבו בהסתייגות על הלוחמנות, שהיא (לטענתם) אם כל חטאת אצלנו, ובלעדיה גם חיילים שלנו לא היו נשבים, ובודאי לא היו מושארים בשבי שנתיים ויותר... לך תדע. "יפרחו אלף פרחים" נאמר פעם, ולי נדמה שהמבחן צריך להיות אם אמירה היא מזיקה, לא רק אם היא מועילה הרבה או מעט, ועל מי היא בעיקר משפיעה. אבל אולי כדאי להניח ל"ניתוחים" האלה עד אחרי שגלעד, אודי ואלדד יגעו באדמת-ישראל, אלא ם בינתיים זה יביא לשיפור ה'קמפיין' ?

יונה1

New member
לתום

א. לא נראה לי שאכתוב מחקרים על הפרשה הזו. רוב הבקורת שלי נכתבה (ונקראה ע"י בני משפחה) כבר לפני כשנתיים בפורום ערים בלילה וכמובן שגם כאן. מחקר אקדמי הוא מחקר אקדמי ולא ביקורת תיאטרון. אבל מה התועלת במחקר אקדמי, אם לא משתמשים בתובנות ובמסקנות שלו ולא מיישמים אותן במציאות? אם בעתיד יפול חלילה חייל בשבי, הוריו מוזמנים לקרוא את המחקר אותו כתבתי, לאמץ את תובנותיו וליישם אותן בשטח. בכדי ללמוד על ההבדל המוחלט בהתנהלות ההורים אז להיום, אין כל צורך לערוך גם "מחקר השוואתי" שהרי את כל התורה על רגל אחת, ניתן היה למצוא בכתבה על סרטה של נורית קידר (שלא ראיתי): "אחת התחושות שעולות במהלך הסרט, שחושף את מאחורי הקלעים של המאבק לשחרור החטופים, היא כי הקמפיין הבלתי נגמר הוא מסע שווא. 'אין אף סיטואציה אחת שבה הפעילות הזו תרמה מהותית להחזרת הבנים הביתה', אומר בסרט רמי איגרא, מי שהיה ראש חטיבת שבויים במוסד. את דבריו ממשיך עורך הדין סלונים, שאומר בגלוי כי חלק ניכר ממטרת פגישותיה של קרנית בעולם הוא למענה, כדי שהיא תרגיש שהיא עושה משהו". דומה שאין מה להוסיף על כך, ולבטח אין לי עניין לערוך מחקרים על זה. נשאלת כמובן השאלה מדוע הגברת נורית קידר, אורי סלונים ורמי איגרא סתמו את הפה בשנתיים האלה ופחדו לומר בגלוי ובזמן את דעתם. ב. קמפיין שמסתייע באינטרנט ובאימיילים, אפילו אני עצמי כבר ערכתי לפני תשע שנים (בהפגנה סימולטנית בינלאומית שיזמתי), אז גם בכך אין כל חדש ואין שום חידוש. ג. לגבי טרמינולוגיה שבה השתמשו ומשתמשים בשנתיים האחרונות. אני חיה בישראל כאזרחית ולא כאשת שיווק או כמנהלת קמפיינים כאלה ואחרים. העניין שלי בפדיון השבויים נובע מערכים אותם ספגתי ומהחינוך אותו הענקתי לילדי. הראיה שלי הרבה יותר רחבה ונוגעת אך ורק לאיך אני מפרשת את נושא הבטחון הלאומי של מדינת ישראל. יתכן (או שמא לא), שהגדרתם "כילדים חטופים" מאד הרטיטיה את הלבבות והמצפון. ולמרות זאת - אני שייכת לפלח האוכלוסיה שלא מעוניין בשום אופן לראות בלוחמי צה"ל "ילדים" שאמותיהם מגינות עליהם, ובטח לא מעוניינת שזה יהיה הדמוי החדש של מדינת ישראל בעולם - שחייליה הם ילדים חסרי ישע. כמובן שכנגזרת מכך, אני מסרבת בכל תוקף לראות בחיילים שבויים "חטופים", אבל את זה כזכור, כבר דשנו לעייפה בחודשים האחרונים.

dariayaari

New member
היי תום,

ראשית תודה על הברכות והעידוד. שנית - מחשבה נוספת בעניין השלטים. כאשר עומדים מול ביתו של אולמרט, השלטים מכוונים אליו. לכן מאד חשוב: 1. שהוא אכן יקרא אותם. 2. שידברו אליו. 3. שיניעו אותו לפעולה הרצויה לנו. ואז נשאלות השאלות. 1. מה יעורר אותו לקרוא אותם. 2. מה עשוי לדבר אליו. 3. מה ינתב אותו לפעולה הנכונה. אפשר כמובן להגיד: "את באמת חושבת שהשלטים יש בכוחם לעשות משהו?" אז אומר שאם כך בשביל מה בכלל שלטים. ואם בכל זאת אנחנו חושבים שיש בכוחם להניע משהו, אז יש להעמיק ולחשוב על תוכנם. 1. שיהיו ברורים. 2. שיהיו צבועים בצבעים הנכונים. ומהם הצבעים הנכונים? צבעי מלחמה? צבעים נייטרלים? 3. שהתוכן שלהם יפתיע. 4. לא לחזור על דברים שכבר נאמרו. 5. האם לשדר בקשה? דרישה? תקיפות? הקיצר, הרבה מחשבה, ואשמח לעזרתכם. תודה, דינה.

מה שלא ומה שאולי כן

כתבת: "כאשר עומדים מול ביתו של אולמרט, השלטים מכוונים אליו. לכן מאד חשוב: 1. שהוא אכן יקרא אותם. 2. שידברו אליו. 3. שיניעו אותו לפעולה הרצויה לנו. ואז נשאלות השאלות. 1. מה יעורר אותו לקרוא אותם. 2. מה עשוי לדבר אליו. 3. מה ינתב אותו לפעולה הנכונה." * * * * * תשובתי: 1. הוא לא יקרא אותם. הוא אפילו לא יראה אותם ! הוא בדרך כלל מאובטח ואטום מפני כל קול חיצוני, במשרדיו, במכוניתו, ובביתו. לא יניחו לך ולמפגינים אחרים להתקרב אל פתח-הבית או אל מול חלונותיו. מקסימום ירחיקו את האנשים ואת השלטים אל מעבר לפינה, מחוץ למתחם המאובטח במחסומים ובמאבטחים, הרחק מטווח-ראייה או שמיעה אפשרי מהבית ! 2. אין ספק שהם לא "ידברו" אליו. 3. מה שיניע אותו לפעולה לא יהיו שלטים שלא יראה, שלא יקרא ושיש לשער שתכנם וניסוחם לא יניעו אותו לפעולה. * * * * * 1. מי ש א ו ל י יראה אותם הם עוזרים, יועצים, דוברים או אנשי-תקשורת המצליחים לפעמים להתקרב אליו בכנסת, או בארוע פומבי. 2. רק מה שיועבר אליו, אם יועבר, דרך המסננת והפרשנות שלהם, יגיע אליו, אולי. 3. מה שעשוי להניע אותו לפעולה זה חשש קרוב לודאות שהוא הולך להנזק מאי-עשייה או ממעשה לא נכון או שמעשה מסויים יועיל לו בנפתולי מאמציו לשרוד ולדבוק בכסאו. * * * * * מסקנה: כדי "להגיע, אליו, או כדי שהקול יגיע אליו, צריך למצוא את ההזדמנות בה האבטחה והאטימות קצת פחות הרמטיים. למשל: בארוע פומבי בו הוא משתתף ויש בו קהל ואנשי-תקשורת ! השלטים צריכים להיות גדולים מאד 0אבל כאלה שאפשר להסתירם עד רגע-החשיפה הפומבית, אחרת לא יניחו למחזקים בהם להכנס או לחשוף אותם) ! עם אמירה קצרה, ובוטה (משפט מחץ), ולהיות מלווים במשהו שיושמע בקול, ואולי יחייב אותו להגיב: שאלה ישירה, הטחת-אשמה אישית, או כיו"ב.

יונה1

New member
עם כל הכבוד תום

אני חושבת שאתה לוקח על עצמך יוזמה שהיא מעל ומעבר לסמכותך. אני חושבת שלשום אזרח אין סמכות וזכות מוסרית להסית כאן בני אדם תמימים וחסרי נסיון נגד ראש הממשלה. אם משפחת שליט תהיה מעוניינת בהסלמת המחאה, אין לי ספק שהם ימצאו את הדרך להגיע לאנשים שגם יהיו מוכנים לממש זאת. אלא אם כן משפחת שליט הסמיכה אותך להיות נציג המשפחה פה בפורום (מה שברור לי שלא) הרי שאין לך שום זכות וסמכות לתדרך כאן אנשים לפנות אל אולמרט באמירות בוטות, או להציע להם להפנות אליו האשמות אישיות. יש גבול תום!

נגיעוT

New member
הבהרה בקשר למחיקה

ברגע שמוחקים הודעה-כל ההודעות ששורשרו מתחתיה נמחקות אף הן. ובקשר לתרומת הפורום-מה שמנית עד כה זה מה שמתרחש בגלוי,יש המון פעילות שוקקת גם מאחורי הקלעים. טוב שיש מקום שנותן את ריכוז הפעילויות-הגלוי והסמוי.

dariayaari

New member
היי יונה,

צריכה עוד כותרות לשלטים. יש לך במאגר? כאילו.....בראש?

dariayaari

New member
היי יונה, נעלמת לי......

בחדשות של ynet, אולמרט מדבר על העידוד שהוא מקבל מאזרחים וכו'. והרי הציטוט: למשפחה שלי לא קל, אבל אני שואב עידוד מהם והם ממני. גם במפלגה אני מקבל גיבוי שמחמם את לבי. אני מקבל מאות מכתבים רובם מכתבי עידוד מאזרחים שמחממים את ליבי". מהמקום הזה חשבתי לכתוב בשלט או שנים, סוג של מחמאה מחחממת לב. אולמרט עשוי "להתחמם" מזה, לשאוב עידוד, ולפעול בהקדם לשיחרור גלעד שליט. יונה, להיות חכם ולא להיות צודק = משפט מחץ. אז אנחנו צריכים להיות חכמים ולהתלבש על נקודות הטורפה של האיש. כי כרגע אולמרט מאד חושש מהחקירה וכאלה, ועידוד מהעם מחזק אותו. כך ישחק לידינו, בתקוה.

יונה1

New member
לא מסכימה איתך

וכדרכי, איני כופה דעתי על איש. דווקא בגלל זה, פחות מכל הוא צריך היום קבוצת אזרחים מוחים שעומדים מול ביתו. אין צורך ואין כל הצדקה להיות קבוצת המעודדות שלו. נראה שהדרך לשיחרור שליט עוד ארוכה מאד. ולגבי ה"העלמות שלי", אני עסוקה מעל הראש בכתיבה של מאמר מסויים (מה שמחבר אותי למחשב כמעט ל-24 שעות). קחי בחשבון שדווקא החיבור לאינטרנט ולפורום הזה, פוגע לי בעבודה )-:

למעלה