משתמט וגאה בזה !!

המחפש3

New member
משתמט וגאה בזה !!

אני קורא פה ומבין שזה פורום של אנשים משועממים שלא מבינים את התופעה של ההשתמטות או שבוחרים להסתכל עליה מנקודת מבט שטחית כמו זאת שמעלים באמצעי התקשורת ששטפו לכם את המוח. שאלתם את עצמכם למה אנשים משתמטים יותר בתקופה הזאת ? שאלתם את עצמכם מה זה אומר על החברה שאתם חיים בה ? מה זה אומר על ההנהגה שלנו ? הכי קל זה להגיד כמו ילד קטן משתמט זה רע מתגייס זה טוב. מי שמשתמט לא צריך לקבל פרסים או מקומות עבודה ומי שעושה צבא הוא בסדר ומגיע לו הכל. פשוט תת רמה של אנשים פה

Q T g i r l

New member
אתה מצליח

למצוא בכלל מקומות עבודה? אנשים לא עושים לך פרצופים? ובכלל- לא מפריע לך שדילגת על שלב בחיים? הרי מעכשיו זה יהיה רק עבודה והביתה.. כל החיים...

Burzum111

New member
אה,

זה כי כל מי ששרת הופך אוטומטית לצלם פלייבוי שחוגג כל היום? איזה שטויות. העניין הוא שזה לא שלב בחיים, כמו לידה, התרבות ומוות. וזה טיפשי לומר את זה. לפני כמה זמן הגיעו אלינו נציגים של איזה מכינה קדם צבאית שאמרו לנו: "מה אתם רוצים להיות כמו כולם? לשרת, הודו, לימודים, משפחה?" לא? אז בואו למכינה (כאילו שזה ממש ישנה את החיים של מישהו). אם יש משהו טוב במשתמטים זה שהם גורמים לנו לחשוב. מי מנהל את המדינה, איך ולמה. סתם הייתי חייב להגיד את זה, בתור מישהו שמתגייס עוד חודשיים ויומיים (מה שאומר שאני חסין דמגוגיה אנטי-השתמטותית).

המחפש3

New member
מצלי למצוא עבודה ?

אני מנהל של 40 עובדים בחברת סלולר ידועה. אנשים לא עושים לי פרצוף כי האנשים שאני מכיר לא שטחיים ואכפת להם ממי שאני ולא מתואר כזה או אחר שהחברה הצמידה לי. העניין המעצבן בסיפור הזה זה שהתקשורת שוטפת את מוח הציבור וממש מנסה להוציא את המשתמטים מהחברה וזה לא הוגן בעיניי. המדינה נותנת פטורים בתנאים מסוימים ומי שלא עושה צבא זה עם אישור של המדינה. חוץ מזה שיש המון אנשים שלא עשו צבא לפני 10 שנים והיו רוצים לעשות היום אבל אי אפשר והם תקועים בגלל החלטה של גיל טיפשעשרה. בקיצור מדינה דפוקה, תקשורת שוטפת לכולם את המוח והציבור מטומטם.

הרשה לכתוב "פחחחחחחחחחחחחחחחחח"

הוא יעשה כל מה שאירופאי עושה .. אני לא חושב שמישהו בשוויץ או הונגריה בוכה על זה שהוא לא זכה לשבת בקריה 3 שנים לטחון שמירות מיותרות ואבט"שים. אתה יכול להגיד "דפקת את המדינה" או "איזה רע אתה" אבל אין ספק... ההשתמטות משתלמת .. הצבא הוא לא שלב בחיים , הוא נטל על החיים, מעטים האנשים שמפיקים תועלת מהצבא. אתה חושב שאינטל תשאל אותו אם הוא שירת או לא ? אתה מודע לזה שזה לא חוקי מבחינתם לברר את זה ? אתה מבין שהחוק מגן על משתמטים על מנת לעודד השתמטות? אל תשכח ההשתמטות שלכם , היא העתיק שלנו.

y oh why

New member
אינטל לדעתי משיגים את הפרטים האלה...

אין לי מושג איך, לא עבדתי שם אף פעם, אבל שמעתי שמועה(ואולי גם לא מבוססת) שהם יודעים מי משתמט ומי לא...

sayar3

New member
תיקון קטן-

החוק אינו אוסר על מעסיק לשאול על ביצוע שירות צבאי- החוק אוסר על שאלות על תוכן השירות ועל התפקיד. כלומר מעסיק יכול ורשאי לשאול אותך אם עשית שירות צבאי או לא-אבל אסור לו לשאול אותך "מה עשית בצבא".

klod bokevski

New member
עכשיו, עם תעודות השחרור הצבעוניות

כל אחד יוכל לדעת את מעמדך בחברה לפי צבע תיעודת השחרור שלך:) הידד! אז מה אם יש לך אסטמה,למועמד השני למשרה יש תעודת שחרור מזהב,ניקח אותו

EmGee

New member
יש לי אסטמה ושירתי כלוחם

אנחנו לא חיים בימי הביניים שאסטמה זה גזר דין מוות.

klod bokevski

New member
אממ זו היתה דוגמא

קודם כל גם אסטמה לא תמיד מאפשרת להיות לוחם דבר שני יש עוד הרבה מצבים בריאותיים אחרים שמונעים מבן אדם להיות קרבי ויש אנשים שפשוט לא נולדו עם התכונה הזו,לא כל אדם מתאים להיות חייל קרבי

EmGee

New member
דבר ראשון תכונות

זה תכונה נרכשת, לא תכונה מולדת. אנשים לא נולדו עם שום תכונה, הם פיתחו. לפני שמישהו נהיה לוחם הוא עושה מסלול הכשרה שבו מפתחים לו תכונה כזאת. לא אני ולא אף לוחם אחר נולדו עם יכולת לטפס על חבל או לזחול. ונניח שיש אנשים עם בעיות אמיתיות (שזה בגדר סטיבן הוקינג, לא בגדר אסטמה) אז יש לכך פתרון של שירות עורפי, שגם חיוני כאשר הוא מתבצע כמו שצריך. זה עדיין לא סותר את העובדה שהמדינה צריכה לדאוג יותר למי שתרם יותר וזה נכון וצודק שמי שתרם יותר המדינה תתרום לו בחזרה יותר.

מאיפה אתה יודע את זה??

ביררת שאתה אומר שהם לא שואלים לרוב?? כי אני מכיר דווקא מעסיקים שכן שואלים .

antidot

New member
ועוד איך שואלים

לא כולם, אבל לפחות ב50% מראיונות עבודה שהייתי בהם בעשור האחרון שאלו אותי. ולא מעט מאלה ששאלו, שאלו גם אם אני עושה מילואים. אבל כמובן, your mileage may very...

אז אם ענית שכן

ולא התקבלת, אתה מוזמן ללכת לתבוע אותם. אתה יודע, בד"כ כששואלים אם אתה עושה מילואים מה שהם מחפשים זה לא לבדוק את תפקודך כאזרח...

antidot

New member
המממ

יש מספיק סיבות אחרות שבגללן אפשר לא להתקבל. המצאות מועמדים טובים יותר זאת סיבה שכנראה לא לקחת בחשבון. חסר סיבות ? אולי בסוף לא נפתח התקן לתפקיד אליו ראיינו ? אולי הכישורים שלי לא מתאימים לאופי העבודה ? אולי חסר לי ידע או שאני overqualified ? מערכת השיקולים בבחירת מועמד מתאים היא הרבה יותר מורכבת מ"היית בצבא ? עושה מילואים?" ואני בספק אם את יודעת מה חיפשו אלה שראיינו אותי. אני דווקא כן יודע למה השאלה נשאלה במקומות שהתקבלתי אליהם (לכל אחד היו שיקולים אחרים: אחד שבפירוש תיעדף לוחמים, אחרים בגלל שידעו שבסבירות גבוהה אני אהיה צריך להכנס למקומות שדורשים סיווג) . בתור אחד שגם מראיין, אני יכול להגיד לך שמערכת השיקולים הרבה יותר מורכבת מאיך שאת מנסה להציג אותה. לדוגמא: לקחת מישהו שלא עשה צבא לתפקיד שיכול לדרוש סיווג ביטחוני מהווה סיכון שאני מעדיף לא לקחת - להשקיע חודשים בהכשרה ואז לגלות שהעובד לא יכול למלא את תפקידו זאת פגיעה כלכלית ישירה בחברה המעסיקה (תהליך קבלת סיווג לוקח כחצי שנה). בנוסף, אני מסתכל על שירות צבאי כשאני מנסה להבין אם המועמד מסוגל להתמודד עם משימות שהן פחות "כייפיות" שדורשות התמדה. אם יהיה מקום שיחליט לא לקחת אותי בגלל שאני עושה מילואים, אני לא אצטער לרגע - אני מזמן נמצא במצב שאני יכול לבחור איפה לעבוד וללכת למקום שיעשה לי בעיות בגלל שאני עושה מילואים 30 יום בשנה, לא ממש נראה לי - לא חסר מעסיקים שישמחו להעסיק אותי על סמך הכישורים והניסיון שלי.

אז זהו, שלא

מעסיק ששואל את השאלות האלה, ושלא על רקע סיווג בטחוני (וקל לדעת מה יכול להפריע לסיווג בטחוני ומה לא מבחינת הפטורים משירות), הוא זה שצריך להוכיח, אם יתבע, שלא בגלל זה פסל את המועמד. לתשומת ליבך, בפעם הבאה שאתה בוחן יכולת עמידה במשימות לא כיפיות.

למעלה