משתמט וגאה בזה !!

antidot

New member
הו התמימות !

לידיעתך, לא כ"כ קל לדעת מה יכול לפסול קבלת סיווג. אני אגלה לך סוד קטן: עוד לפני כל החוקים החדשים בארץ, עבדתי בחברה גדולה בינלאומית ואני מודע היטב מה ואיך מותר לשאול בראיונות עבודה - מיטב המוחות של המחלקה המשפטית עמלו על הניסוחים של השאלות. לדוגמא, למישהו יהיה בלתי אפשרי להוכיח דבר, אם ביקשתי ממועמד לפרט בסדר כרונולוגי רציף את מה שהוא עשה מרגע סיום ביה"ס. אני לא צריך לשאול שאלות מפורשות - אם מועמד מסתיר משהו, אני לא אלחץ, אבל כמעט תמיד המועמד מנדב מידע בעצמו. דוגמא נוספת: "האם יש לך ילדים קטנים?" מול "האם יש משהו שיכול להפריע לך לעבוד שעות נוספות ולהיות זמין בהתראה קצרה לטובת הלקוח?"

n lee

New member
תסלח לי, אבל הצחקת אותי

בהיי טק כן שואלים אם עשית צבא ועוד איך שואלים, וכן מסתכלים על זה למרות שכן, יש מקומות שממש לא אכפת להם אם עשית או לא עשית צבא

מותר לשאול הכל

אבל יש חזקת אפליה. כלומר, במידה וילכו לבית משפט יצטרך המעסיק להוכיח שלא הפלה בגין העניין. מה שבאמת אסור לשאול, בכלל, זה על נסיבות השחרור.

נתוש ז

New member
החוק מגן על משתמטים D:

קוראים לזה זכויות הפרט והזכות לכבוד. אסור לשאול שאלות על דברים שלא לגיטימים כלל לעבודה שלך. אם אדם רוצה לאבטח כן שואלים אותו שאלות כאלה. החוק לא מגן על כולנו בתור אזרחים, שאיזה קטע מצחיק, בדיוק בשביל זה הומצא החוק. ראית מה זה?

baudrate

New member
קורות חיים

אני מניח שקשה קצת לא לפרט מה עשית או לא עשית בקורות חיים. זה יכול לשנות לתפקידים מסוימים ולא לשנות לתפקידים אחרים באינטל או במקום עבודה אחר. מכל מקום השאלה של שירות צבאי אינה כה חשובה. גם מי שלא שירת בצבא יכול להתקבל לעבודה באינטל ובחברות הי-טק אחרות. יש גם לא מעט ערבים שעובדים באינטל, גם בתפקידים די בכירים. מה אני רוצה לומר ? יש נקודות אור וצל בכל אחד. והסך הכל הוא שחשוב. פרט כזה או אחר יכול להוסיף קצת או לגרוע קצת אבל התמונה הכללית היא זאת שחשובה.

Ararious

New member
וזה פשוט ככה שום תת רמה

מאות חיילים מתו בשביל שאתה תישן כמו מלך עם אצבע בפה והיום כמגיע הזמן שלך לתת מעצמך למדינה ולהחזיר באותו מטבע אתה מקבל פיק ברכיים ואפילו ג'ובניק לא מוכן להיות אתה פשוט מגעיל..

נתוש ז

New member
ועשרות אלפי חיילים לא עושים כלום

באים חותמים, מנקים איזה משהו, משחקים אותה עובדים במשטרה שכל מה שהם עושים זה להיות בחדר כושר ולטחון הרבה אוכל, פעם בחצי שנה בערך עובדים, וזה נקרא שירות. מבחינתי זה נקרא בזבוז.

respecta1

New member
לדעתך, לא לדעת הצבא.

וכמו שציינתי, דעתך בנושא הזה לא ממש משנה..

IDAN1815

New member
ואתה חושב שאנשים כאלה לא מקבלים על זה בראש?

אז יש אנשים כאלה שרוצים לעשות חפיף שייחשב שהם עשו צבא. זכותם המלאה !! סה"כ הם אחריי זה יעברו את השלב הזה בחיים , בסופו של דבר אותם יישאלו "איפה שירתתם בצבא" והם לא יידעו מאיפה זה בא להם. בסה"כ הם עושים את התרומה שלהם , "מבזבזים" 3 שנים מהחיים שלהם כמו כל אחד אחר. ותאמין לי שצריך אופי מיוחד כדי להסכים לעשות עבודות כאלה פשוטות בצבא... לדעתי זה משפיל. כל אחד שמעריך את עצמו אני לא חושב שיילך לדברים כאלה.

את אולי חיה בעולם ורוד אבל כדאי שתשני את

הדיעה שלך. רוב האנשים שלא רוצים להיות קרביים מעדיפים גם לא לעשות כלום.. רק שירשם ה3 שנים האלה והביתה.

אתה יודע מה שאתה מדבר תגיד לי?

יש המון תפקידים שהם לא קרביים שהם מספקים מאד , ותורמים תרומה עצומה לביטחון המדינה . לא יודע מאיפה הבאת את זה שמי שלא רוצה להיות קרבי מעדיף לא לעשות כלום , כי אני מכיר מאות שהם לא בקרבי ודווקא עושים הרבה מאד...

אמרתי שאין תפקידים? לא... אמרתי שהרוב לא רוצה

ואתה יכול למרוח עד מחר אבל זאת עובדות וזה לפי הנתונים האחרונים שצה"ל הוציא. רוב הבנים שלא רוצה קרבי מעדיפים להיות עובדי רס"ר נקרא לזה.

לא מורח כלום , יש לי עובדות מהשטח

אין לי מושג על איזה נתונים של צה"ל אתה מתייחס , אבל ממה שאני מכיר יודע זה ממש לא כמו שאתה אומר .

למעלה