משתמט וגאה בזה !!

IDAN1815

New member
קודם כל אני לא את, אני אתה.

דבר שני לא נראה לי בכלל התייחסת להודעה שלי, קראת אותה בכלל? אמרתי שכן, אתה צודק, יש אנשים שרוצים לעשות חפיף והעיקר לעבור את הצבא. לעשות חפיף = תפקידים "קטנים" . ותאמין לי שיש עוד הרבה תפקידים חשובים לא פחות מקרבי. מודיעין למשל .

S h a y D u

New member
את אמרת!

" מבזבזים 3 שנים מהחיים שלהם כמו כל אחד אחר. ותאמין לי שצריך אופי מיוחד כדי להסכים לעשות עבודות כאלה פשוטות בצבא... לדעתי זה משפיל " ==> אם זה כל כך משפיל, מדוע הם צריכים ללכת לאותם תפקידים? הרי הם לא הולכים אליהם מתוך בחירתם האישית, אלא מתוך כפייה מצד הצבא שקבע להם את התפקיד ויכול להיות המנע מהם למצות את כישוריהם בדברים אחרים. הגיע הזמן שכולם יבינו שגם בצה"ל, אי אפשר לכפות על אדם לעבוד בעבודה שלא טריוויאלית לו - זה כלל אצבע. אנשים שעושים את עבודתם מתוך כפייה, עבודתם תהיה חובבנית ולא יעילה - גם כשמדובר בהתנדבות ובשירות למען הכלל - ואני כלל אתפלא אם כמות לא מבוטלת של חיילים מסוג זה בסופו של דבר מרכיבה ויוצרת מערכת מסורבלת ומגושמת. נוצר מצב שאותם ג'ובניקים מגיעים לבסיס בכל שבוע ואת רוב היום שלהם מעבירים ברגל על רגל, קריאת עיתון, ישיבה בזולה עם חבריהם. וזאת, במקום לעבוד בצורה מסודרת כמו שעושים בארגון נורמאלי ומסודר.

EmGee

New member
יש לך הוכחה שמדובר בעקרות אלפים?

לי זה נראה נתון מאוד מוגזם. אולי כל התומכי השתמטות כאן שמקבלים אורגזמה מלתת קישורים יתנו כאן איזה קישור שיאמת את זה?

pavel777

New member
אלא הם דרישות צהל, אינמה לעשות.

לא הכל זה שטח ופעולות מבצעיות, גם עובד רסר שאוסף זבל פה ושם והולך הבית, הוא רכוש צהל וצהל יחליט מה לעשות איתו, צהל חשוב שבסיס נקי נעים יותר להיות בו ולכ אותו חייל שמגיע לחצי שעה לבסיס צריך לעשות אתזה כי מישהו בסופו של דבר צריך לעשות אתזה. שלא נדבר עלזה שצהל מבזבז מאות אלפפי שקלים על אזרחים שיעבדו תחת המערכת (לא אנשי קבע, אזרחים) בעבודות ניקיון כמו שטיפת כלים במטבח וכדומה כדי שחיילים לא יעשו אתזה, אבל צהל לא יכול כל דבר להביא אזרחים ולכ צריך להיות חייל שיעשה את הדברים האלה. ושוב אתה מוסר את עצמך לצבא, אתה יכול להאבק בתפקיד שלך, אם אתה חשוב שיש תפקידים מיותרים אז תאבק במערכת ותבקש תפקיד שאתה רואה בו לנכון לבצע אותו. אתה יכול לחפש את אחת התגובות שלי פה איך אני התחלתי בתוק חייל בחיל הלוגיסטיקה מרגיש מיותר לגמרי, וכיום אני חייל בחיל התקשוב בממרמ.

pavel777

New member
עוד משהו

כשאתה נכנס לצהל אתה נכנס בישביל לתרום 3 שנים מחייך למען המדינה, לא משנה באיזה תפקיד. בעניי לוחם וג'בניק בקריה הם אותו דבר, כל אחד נתן מה שהוא יכול מעצמו, ככה שתפקידים מיותרים זה ממש לא תירוץ.

S h a y D u

New member
תפקידים מיותרים הם לא תירוץ, הם עובדה.

וגם אתה, בתור מישהו שהתאמץ להשתחרר מתפקיד מסויים לטובת יחידת ממר"מ, ככל הנראה עשית זאת מכיוון שחשת שהתפקיד שאליו שבו היית קודם לכן הוא מיותר. והנקודה היא, שמעטים מאד הם האנשים שמצליחים לעשות את מה שאתה עשית ולעבור יחידה תוך כדי השירות - דבר קשה כלשעצמו - ולפיכך, אי אפשר לבוא בטענות לאותם פטורניקים שייעדו אותם לתפקידים מיותרים.

S h a y D u

New member
ונ.ב.

הייתי מוסיף שגם בממר"מ ישנם תפקידים מאד מיותרים... וכ"א מאד חובבני ומיותר, ביחס לזה של חברות אזרחיות.

pavel777

New member
חחחח טוב...

כל יוצאי הצוות שאני נמצא בו ביחידת ממרמ כיום מרוויחים טוב כולל אוטו פלאפון וכל זה... ולא פסלתי תפקיד בגלל שאני חשוב שהוא מיותר, אלא כי רציתי לעסוק במחשבים ואני חושב שהמקצוע שהייתי משובץ אליו בהתחלה לא היה ראוי לכישורים שלי.

S h a y D u

New member
אתה לא סוטר את דבריי.

לא אמרתי שהממר"מניקים לא מבוקשים בשוק האזרחי לאחר שירותם האזרחי. אלא שעבודת היחידה עצמה לא משתווה לצוותים שקיימים בחברות אזרחיות. ובכלל, כל יחידות המחשוב בצבא די חובבניות ביחס לחברות אזרחיות. היחידות הבודדות הלא חובבניות אלה הן: רפא"ל ומפא"ט של משרד הביטחון - ונדמה לי שרפא"ל היא בכלל חברה פרטית ולא יחידה.

pavel777

New member
אתה לא מצפה שחייילים בני 18-22

יהיו כבר מקצוענים לכל דבר נכון? והרי בטאכלס, לא משנה מה תגיד עובדה שהמקדים שלנו, אנשי קבע (נגדים וקצינים) כן נאלצו לעבור הכשרות מיוחדות באונברסיטאות, ואנחנו גם עוברים הכשרות ובג'ון ברייס (משהו כזה) שזה הבצפר למחשבים מהמובילים בארץ.... ובסופו של דבר אנחנו עומדים בדרישות, לאבטח ולנהל את רשת האינטרנט הצהלית.

S h a y D u

New member
בדיוק - אני לא מצפה!

וזו אחת הסיבות לכך שאני תומך בצבא מקצועי. ואפילו תומך במידה ניכרת בהפרטת גופי/יחידות המחשוב השונות של צה"ל. לא יתכן שבכל שנה יגוייסו לצבא כ- 400 ג'ובניקים שיהיו תוכניתנים/מנהלי-רשתות/טכנאי מערכות מחשוב, ויעזבו כעבור 3-5 שנים לאחר שהושקעו בהם כל כך הרבה כספים כל הכשרות וכד'. בסופו של דבר הם עושים עבודה חובבנית. פרוייקטים מסכנים וזוטרים למטרות ניהוליות שעובדים עליהם תוכניתנים, נמשכים למעלה מ-5 שנים, בעוד שבחברה אזרחית יכל להרים אותם צוות מקצועי בתוך פחות מחצי שנה-שנה, גג.

pavel777

New member
אני לא חושב שאתה צודק..

הצבא כן עובד עם חברות אזרחיות ודוגמא פשוטה ישלי חבר בממרמ שמתעסק בSYSTEM בעיקר ויוצא לו לעבוד לא מעט עם אנשי IBM.. ככה שהצבא כן דואג שחברות אזרחיות יטפלו בבעיות שהחיילים לא יכולים, אל תשכח את האנשי קבע הרבים שמתעסרים הבכל התחומם במשחבים ויש לא מעט כאלה, בוא לבסיס שלי בשלישות הראשית ברמת גן ויש שמה לא פחות אנשי קבע מסדירים, תוכניתנים, מנהלי רשת הכל הכל... בקשר לכספים שהצבא מבזבז, אני חושב שזה משתלם לצבא ולא באמת אושקים אותו.. וזה לא עולה כמו לאזרח רגיל כל הקורסים האלה. מקצועני או לא? כן מקצועני, עובדה שהוא עומד בדרישות הצוות חיילים הזה + אזרחים ויש המון!!

S h a y D u

New member
דווקא היחידה שלך (ממר"מ) היא דוגמא לא טובה

למה שאני חושב. בעיקר מכיוון שהיא אחראית בעיקר על פיקוח והטמעה של ציוד רשתות תקשורת ומחשבים, אבטחת מידע, ופחות על פיתוח (גם התוכניתנים בממר"מ הם רובם תוכניתני SYSTEM ולא תוכניתנים אפליקטיביים). עם כל כמויות הכספים והקצאות המשאבים שמתבזבזים ביחידות כמו אופק, לוט"ם(שגם ממר"מ אחת מגפיה), 8200, ומז"י - עדיף היה כבר להעביר את מרבית הפיתוח לחברות הייטק אזרחיות.

pavel777

New member
השקעה על חייל פשוט

לא עולה על 15-20 אלף שקל וזה בהגזמה... והחייל מחוייב לעוד שנה קבע של משכורת מינימום של עד 4 אלף שקל. תחשוב שצוות אזרחי זאת משכורת של מינימום 10 אלף שקל לאדם, כשמדובר בעשרות אנשים שהצבא צריך זה הופך להוצאה לא משתלמת, כמו שאני חייב להדגיש שכן ישלנו אזרחים צIBM ומעוד חברות שהם תוכניתנים מנהלי רשת וכו'

S h a y D u

New member
אני עדיין מאמין בצבא מקצועי... ../images/Emo13.gif

אגב, האם אתה מוכן להסביר בדיוק את התהליך - איך הצלחת לעבור לממר"מ? מה עשית בשביל לעבור לשם? האם נתונים אישיים גבוהים (קב"א גבוהה) היו גורם מכריע לכך שהצלחת לעבור או שיש גם אפשרות עם קב"א נמוכה? באיזו תקופה בערך של השירות היית?(כמה חודשים אחרי הגיוס?) מה התפקיד שלך בממר"מ?

pavel777

New member
אוקיי

אז כמה שזה הזוי, הנתונים שלי לא מתאימים בכלל! בכיתה י"א כשהגעתי לצו הראשון דיברתי שטויות ובמבחן לחצתי אנטרים, כצפוי קבא ודפר נמוך. אז התהליך : הגעתי אחרי הטירונות לבהד 6, מסופך לקורס תפקיד ספק אלרמ (ספק ציוד, מזון ועוד). דבר ראשון סירבתי קורס ונכנסתי לכלא 14 יום, במקביל ההורים שלי התחילו את התהליך, יצרו קשר עם קצין העיר, עם קצינים בכירים בבכום ועם קצינים בחירים בחיל התקשוב, עשרות מכתבים זהים נשלחו להרבה אנשים עם כוח.. חזרתי מהכלא ושום דבר חדש, הייתי ממתין שוב לקורס ספק אלרמ בבהד 6 וכעבור חודשיים (סך הכל 3 חודש בצבא) היה אמור להפתח שוב הקורס, ואז נפקדתי ל21 יום.. כאשר ב21 יום שוב מכתבים בעיקר על הידרדרות שלי במצב רוח ורצון לצאת מהצבא + היה רשום שאני בעל מוטיבציה גבוהה להיות בממרמ או תממ, שיש לי ידע של 4 סימסטרים של סיסקו שמכין לCCNA. לאחר 14 ימים נפקדות העניינים התחילו לזוז, המפקד ביקר אצלי והתחיל לעזור לי, לא רצתי מהר ורציתי לעבור שלב שלב, בהתחלה לצאת מלוגיסטיקה, להגיע לבכום, השלב הבא להגיע לחיל התקשוב בכל תפקיד, והשלב האחרון לעבור מתקשוב ליחידת ממרמ. תוך כדי הדגשתי לכולם שרק בזה אני יעסוק ויהי מה. חזרתי מהנפקדות והמפקד הצליח לפלוט אותי לבכום שמה פגשתי קצין מיון והוא אמר לי שהנתונים שלי לא מתאימים לתקשוב ובטח שלא לממרמ, התקשרתי לאנשים שהתייחסו בעבר למכתבים שךלי וביקשתי שיעזרו לי ובגלל שהוכחתי להם שאני ממש ממש רציני הם החליטו לעזור לי ובסוף למרות הנתונים שלי הגעתי לתקשוב, שמה קיבלו אותי בזרועות פתוחות והחלו לנסות להעביר אותי לממרמ, מנסעתי לשמה לרעיון, התשובה הייהת שלילית ונסעתי לעוד ראיון ושוב שלילי עד ששוב התחלתי לשלוח מכתבים עד שרען אחד הסכים לקבל אותי. היום אני בתקשוב בענף ת"ב, מדור תמיכה והפעלה, בעיקר מתעסקים בחסימות, קינפגים, הכקשחת שרתים ועוד.. במקביל יוצאים לקורסים בג'ון ברייס ולומדים עוד דברים. אני רוצה לציין שגם בן דוד שלי משרת איתי וגם הוא הגיע בדרך דומה לשלי רק שהוא עירב את כרמלה מנשה מהרדיו שעוזרת לחיילים וגם הוא הצליח אחרי באלגן להגיע לממרמ. ככה שמי שרוצה ומשקיע ומתאמץ, בסוף מקבל את מבוקשו, השאלה רק של הסבלנות והכוח רצון של החייל, כי עד אותו רגע שעברתי לממרמ טחנתי שמירות, מטבחים עבודות רסר.. אבל ישבתי בשקט כשהיה צריך.

S h a y D u

New member
זה סיפור קשה...

אני לא בטוח שכל אחד היה מצליח לעשות את זה ולהצליח להתקבל - כי אם זה אכן היה כך, אז כל אחד שפתאום היה מתחשק לו, היה קם ומחליט שהוא רוצה ממר"מ. ועוד משהו, אם היתה מעוניין לעשות את אותו הדבר כדי להיות תוכניתן "שחור" ביחידה, האם היית מצליח?

pavel777

New member
זה המ שאני מסביר לך..

שלא כל אחד מסוגל לעבור מה שאנ יעברתי.. במיוחד לא ג'ובניקים מפונקים.. אני קמתי כל יום לצבא בלי לדעת מה אני הולך לעשות היום, לשמור ? מטבח? עבודות רסר? אם אני הולך לשמור בלילה בגשם או לחזור הביתה.. באיזה?! לפעמים אתה סתם ישוב לא עושה כלום ואתה מתוסכל.. והיחס שאתה מקבל בפלוגות ממתינים.. כאילו אתה איזה שואב אבק, או משאית זבל.. שפשוט הולכים איתך ואומרים לך תרים אתזה.. תרים אתזה. תגרוף פה תגרוף שם.. תנקה פה.. לך תנוח שעה ותחתום על נשק לשמירה... זה דברים מתסכלים אחי.. 4 חודש הייתי ככה.. אבל לאורך כל הדרך לא נשברתי והייתי סבלני ולא התפרצתי ואמרתי יאללה נשבר לי הזין... לא יודע אם הייתי מצליח להיות תוכניתן.. כי בכל זאת.. כשביקתי להתקבל לממרמ לא סתם קמתי בבוקר ואמרתי יאללה באלי ממרמ.. זה חומר לימודים שאני יודע אז אני פשוט לא ראיתי שום סיבה מוצדקת למה לא? אינלי מושג בתכנות לכן לא הייתי מנסה להאב עלזה.. אבל וואלה אם היה לי ידע רב כמו לתוכניתן אז בטח שכן! כן הייתי נאבק! והכי חשוב להסביר לצבא, שאתה כן רוצה לשרת.. כן רוצה לתרום.. ישלך שכל ישלך בגרות ישלך ידע והוא יבוזבז באפסנאות מטבח או בכל תחום אחר, להראות הרבה מוטביזיה הורבה רצון ללמוד ולתרום בצבא, להראות שאתה לא חבשן ולא מחפש את היציאות... כי שמע שהייתי בקצין מיון הוא הציע לי תפקידים שכל חבשן היה רוצה.. טבח קלב חצי שעה מהבית, 5 9 יומיות, ישלך כל יום 4-5 תורנים, שוטפת כלים אזרחית צהל, וקייטרינג.. מה שאתה עושה זה רק מחלק הוראות לתורנים וחותך הבית.

EmGee

New member
שטויות

רוב החיילים עוברים יחידה במהלך השירות. ובור משתמט, מאיפה כל הידע?

למעלה