משתפת באכזבה שלי מהפינאלה

nikita5s1

New member
משתפת באכזבה שלי מהפינאלה

מאז הפינאלה שראיתי פעם אחת (כמו כל פרק בעונה האחרונה) לא נכנסתי לפורום עד אתמול. אפילו לא טרחתי לראות את הספיישל. עד כדי כך הייתי מאוכזבת. אתמול ניסיתי להסביר למעריץ אחר למה כל כך התאכזבתי, והחלטתי לחלוק איתכם. זה לא שציפיתי שכל השאלות יענו. ולמעט כמה שאלות שממש עצבנו אותי (כמו אהרון וולט) לא ממש כאב לי על אי אלו תשובות שלא קיבלנו. זה גם לא העונה החלשה באופן כללי שגרמה לי לצפות לפינאלה טובה במיוחד. זה אפילו לא התשובות הצפויות או המשעממות שקשורות במיתולוגיה. יכולתי למחול על כמעט הכל לכותבים בזכות תהילת עבר. באופן כללי העונה הזאת הייתה פחות לטעמי כי התרחקה מיחסים בין דמויות והבסיס המדעי לכאורה של הסדרה שבלטו במיוחד בעונות 4 ו-5 ועסקה אך ורק במיתולוגיה ובפן הרוחני יותר. הפריע לי שאחרי עיסוק קדחתני במערכות יחסים של ג'ק סוייר קייט וג'ולייט, ואחרי קפיצות בזמן וביסוס תיאוריה מדעית פיזיקלית חזקה, פתאום עברנו לטוב מול רע, לתופעות בלתי מוסברות שמתאימות יותר לסיפורי תנ"ך . אבל מספיק נאמר על העונה הזאת, כאמור יכולתי למחול עליה בקלות ולו בזכות הפלאשים הצדדיים. על אף שנורא רציתי שיזרקו לנו איזו עצם בנוגע לסוייר וקייט, הייתי יכולה להסתפק בעובדה שהם ניצלו וחזרו יחד. אפילו קיבלתי בקלות את העובדה שלא נתנו לנו שום פיסת מידע על מה קרה עם הדמויות בתוך ומחוץ לאי אחרי הנקודה בה חזרו או נישארו. סיום מרגש יכול היה להיות אוסף תמונות או סצנות קצרות של כל אחד בחיו החדשים, כשברקע מנגינה מרגשת במקום סצנת החיבוקים בכנסיה למשל שהייתה טובה כלשעצמה אבל אחרי ההסבר של כריסטיאן קיבלה טעם מר. אני חושבת שמה שהכי איכזב אותי בשורה התחתונה בפינאלה (שהייתה מותחת ומעולה לטעמי עד לשיחה עם כריסטיאן) זה שאחרי שכתבו סדרה מופלאה כזאת, עם סדר הגיוני מותח וגאוני של עונות ואירועים - יציאה מהאי חזרה לאי, קפיצות בזמן, הישארות בעבר, חזרה לעתיד, פלאשבקים, פלאש פורוורדים, סייד פלאשים, אחרי כל ההסברים המדעיים המשכנעים ששזורים כל כך טוב עם כל המדע בדיוני... אחרי כל זה... יכלו לפתור את עניין הסייד פלאשים בצורה כל כך הרבה יותר יצירתית, טובה, משכנעת, מספקת, תואמת לרוח הסדרה וכו'. כל המדע (גם אם בדיוני) מעונות קודמות עמד לרשותם לשם ההסבר, העובדה שבעצם כל הדברים הניפלאים שקרו בסייד פלאשים שריגשו אותנו לאורך העונה היו משהו לא מציאותי, פיקטיבי, אחרי כל התקווה שנטעו בנו עם דזמונד שזוכר הכל בשני העולמות כי יש לו קבוע והוא מיוחד, וג'ולייט שאמרה לפני מותה זה עבד וכו', זו ממש יריקה בפרצוף לזרוק הכל לפח ולתת הסבר מטופש ולא מספק כמו "כולם בעולם מעבר" רק לשם ההפתעה. מרוב שניסו כל כך להפתיע ולשמור על המוניטין של המתח שכחו שהסדרה נבנתה לא רק בשם המתח אלא בשם מערכות היחסים, הדמויות, הרגשות, ואולי מה שהכי חשוב שהמתח שנבנה עד כה קיבל תמיד הסבר מספק שבו מצאת את עצמך אומר "גאוני!". במקום זה, ועל אף כל הכלים שהיו ברשותם, הם בחרו הפעם להפתיע אותנו ולהשאיר אותנו בתחושה של "יצאנו טמבלים". וזו לא צורה להחזיר אהבה למליוני מעריצים אחרי שש שנים. במקרה הזה היו מיטיבים לעשות אם היו משאירים את כל ההפתעות בעבר ונותנים לנו להתרפק על מה שהיה נראה לנו ברור בעונה הזאת, שמדובר בעולמות מקבילים או תוצר של הפצצה וכו'. לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא דווקא לתת לקהל את מה שהוא רוצה ולא לנסות להתחכם יתר על המידה, במיוחד כשאין כבר צורך במתח נבנה שישאיר אותנו לעונה הבאה שלא תגיע...

Tapudy

New member
ברוכה הבאה למועדון המאוכזבים

גם אני מאוכזב קשות ודיברנו כבר הרבה בפורום על זה. היוצרים לא פתרו שום דבר בצורה סבירה פשוט כי גם להם לא היה פיתרון למה שהם יצרו. בעונה האחרונה + הפינאלה שציפינו לתשובות הם הוכיחו שהם סתם גירו אותנו עם דברים "מוזרים" בעוד שלא הייתה להם שום תוכנית אמיתית לאיך לפתור את הכל. החשש הכי גדול של המעריצים התגשם. בדיעווד כל קו עלילה שנפתח בסדרה נסגר בסטירות לוגיות וחוסר עקביות בהיעדר הסבר רשמי משכנע. המעריצים נותרו רק עם ספקולציות ותיאוריות להשלים את החורים, אבל גם זה חסר משמעות כאשר אין שום בסיס מאחורי הדברים שנחשפנו אליהם גם מבחינת הכותבים. זה היה מיסתורין לשם מיסתורין. אולי יקח שנה, אולי שנתיים. אבל אני בטוח שבסוף הקונצנזוס יהיה שאבודים היא סדרה גרועה שצולמה ממש טוב.

Tapudy

New member
לא ממש

אם נהנית מהסדרה באמת ובתמים אז שיבושם לך. זאת דעתך ואני מכבד אותה. הדבר היחיד שנותר לי זה להסיק מסקנות לגבי הסטנדרטים הנמוכים שאתה מקבל ככתיבה ראויה של סיפור מתח ומיסתורין.

זהו ! שכנעתם אותי !

עבר לי הדיסוננס הקוגניטיבי ועכשיו אני מבין את מה שבעצם קודם סירבתי להבין. אבודים זה חרא איום ונורא. זהו. הבנתי. איזה מזל שאתם כל הזמן חופרים על זה.. הנה תראו. הצלחתם לשכנע אותי בסוף. יאללה בואו נמשיך לשכנע את כולם בסוף כולם יראו כמה שאתם צודקים ויבינו סופית. אבודים זה גרוע. העונה האחרונה הייתה איומה. הסצינה האחרונה הייתה נוראית. הכתיבה גרועה. סטנדרטים נמוכים. בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה. בלה.

nikita5s1

New member
הסדרה הייתה עשויה היטב עד לעונה האחרונה שלה

והפורום הזה מלא בבלה בלה, כל אחד והבלה בלה שלו. תילמד לחיות עם זה

אני חי מעולה באופן כללי, אבל יש לי רק בעיה

אחת קטנה. אני לא רואה את כל החברה שנהנו כמוני כמו עמירם, קרוקודיל, ג'ון לוק תמר ועוד כל מיני, באים ומנסים לשכנע מישהו כמה שהסוף היה נפלא ומושלם. אף אחד גם לא יורד על מי שהתאכזב ואומר לו שהוא טועה. מבחינתי אתם מאוכזבים ואתם יכולים לדבר על זה מהיום עד מחר. בחוויה האישית שלי זה לא פגע ולא יפגע. אבל כשבאים לכאן ועוקצים אנשים על הסטנדרטים הנמוכים שלהם, ומתיימרים לנתח אותי פסיכולוגית ולהגיד לי שאני חווה דיסוננס קוגניטיבי (סוציולוגיה של כיתה י"א כבר אמרנו ?) אז זה מרגיז. ומיסיונרי. ומתיימר ושחצני.

On23

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ועוד שמציגים אותנו כמעריצים עיוורים, או שאיך לעזאזל אנחנו יכולים לחשוב שענו על כל השאלות או איך לעזאזל מבחינתנו הדמויות והמסע שהן עברו היו הצד היותר מעניין של הסדרה. איך אנו מעזים!

nikita5s1

New member
תגידו לי אתם רציניים??? אני כתבתי משהו עליכם?

הבעתי את דעתי בנוגע לסדרה בצורה מכובדת ולגיטימית, לא אמרתי שום דבר על גולש כזה או אחר כאן או על גולשים שאהבו או לא אהבו את הפינאלה באופן כללי. אני לא מעורבת ולא רוצה להיות מעורבת בסכסוכים הפנימיים שיש לכם פה או מי אמר מה על מי. אם יש לכם חשבונות אישיים עם גולשים תיסגרו את זה מולם ועל תהפכו את כל מי שרוצה להביא את דעתו על הפינאלה לאויב שלכם ו"תברכו" אותו בתגובות ציניות עוינות רק כי מישהו שלא אהב את הפינאלה פעם דיבר אליכם לא יפה. אני לא יושבת בלילות וחושבת על איך "לפגוע בחוויה האישית" שלכם. זכותי לא לאהוב משהו וזכותי להביע את דעתי על כך. זה שאתם בוחרים שלא להרחיב על מדוע אהבתם את הסוף או לנסות לשכנע אחרים (ואני לא ניסיתי לשכנע אף אחד) זה עניין שלכם שלא ניזקף לזכותכם או לרעתכם. מדובר בסדרת טלוויזיה שעוד תשמעו עליה שבחים וביקורות לאורך שנים ואני מציעה שתילמדו להתמודד עם זה בצורה בוגרת בלי לרדת לרמה האישית. כמו שאמרתי- תיקראו את ההודעות שלי שוב . מעולם לא אמרתי מילה רעה על אף אחד מהגולשים או בעלי הדיעות. מגוחך בכלל שאני צריכה לכתוב על הדברים האלה בפורום של סדרת טלוויזיה.

תסתכלי ותראי שהתגובה

שהכותרת שלה : "זהו שכנעתם אותי" משורשרת אליו. אין לי בעיה עם הדרך שאת מביעה את האכזבה שלך. אני מכבד את זה, ואם נוצר רושם אחר אז מצטער.

sirpad

New member
2+2=4

זה משהו שלמדתי בכיתה א', האם זה אומר שזה לא נכון? כאילו זה שמשהו נמצא בסילבוס של מגמה סוציולוגית בכיתה יא, אומר שזה לא נכון? אי אפשר להתווכח עם העובדה, שקיים דיסוננס קוגנטיבי, בין כמות הזמן שהשקיע על אדם ואדם בפורום הזה בסדרה, לעומת התמורה שקיבלנו. הוא קיים, איך שלא תסתכל על זה. הוא קיים כי הם לא ענו על כל השאלות. הוא קיים כי היו ציפיות למשהו, והציפיות לא קוימו.

אחי אתה פשוט חי בסרט.

אין לי מושג מאיפה אתה מביא את היומרנות הזאת וקובע שכל אדם שגולש בפורום הזה חווה דיסוננס קוגניטיבי. אז אולי הסטנדרטים שלי נמוכים, ואולי אני לא מבין מהחיים שלי, אבל בחיים עדיין לא יצא לי לעשות ניתוח פסיכולוגי קולקטיבי לפורום שלם. אני אסביר לך מה אני לא אוהב בטיעון שלך. ההתנשאות. לבוא לאנשים שראו אותו דבר שראית אתה בדיוק ולהגיד להם שהם בעצם מאוכזבים, אבל הם פשוט מדחיקים את זה ולא מבינים את זה שהם מאוכזבים (וזה, חבריקו מה שאתה אומר בעצם) אבל באותו משפט לציין שאתה בעצם לא במקום הזה, כי אתה מבין שאתה מאוכזב, זה לנסות לשים אותך מעלי. מעלי ומעל כל השאר שנהנו. זה יומרני. זה מתנשא. וזה לחלוטין לא מקובל. אתה יכול לצאת על התסריטאים של אבודים מצאת החמה ועד את הנשמה. אבל אל תצא עלינו.

sirpad

New member
גם אני, סובל מדיסוננס קוגנטיבי

זה שאני בוחר להסתכל לו בפנים ואתה לא, זה כבר סיפור אחר. אני מעולם לא טענתי שהשיטה שלי להתמודד טובה יותר, או ראויה יותר, משיטות אחרות. אם היית מכיר אותי, היית יודע שאני חסיד גדול של גישת "מה שעושה לך טוב". אז אחי, אם טוב לך בשיטה שלך, סבבה בטאבה ומגניב באכזיב.

קודם כל, כן היו נסיונות כאלה מצד "החברה

הטובים". דבר שני, אתם לא מנסים לשכנע אותנו שהסוף היה טוב והסידרה הייתה מעולה כי עובדתית זה לא נכון, ואיפשהו אני בטוח שגם אתם מבינים את זה. ודבר שלישי, זה שמשהו הוא מרגיז יומרני ושחצני לא אומר שהוא לא נכון.

Tapudy

New member
לא לא לא, אתה שכנעת אותי!

אתה צודק, כל הטענות שלי לסדרה היו סתם. הסיום המקושקש בכנסייה היה מדהים ביופיו ולא היה זול בכלל. ממש בכיתי שכולם התאחדו בסוף אחרי שהם התפגרו. כל הפלאש סיידווייז היו ממש משמעותיים כי הם קרו אחרי המוות ולא קרו במציאות. חצי מהסצנות של העונה האחרונה היו זמן שהושקע בתבונה. גם באמת שלא הייתי צריך לקבל תשובות לכל המיסתורין אחרי כל השעות שהשקעתי בלוסטפדיה ובפורומים בניסיון לפצח את המיסתורין שהכותבים הציגו לי. הרי יש לי את הדימיון שלי ואני יכול להמציא לעצמי את ההסברים. למעשה מעכשיו לכל סיפור, סדרה או סרט שאני אראה אני אמציא לעצמי את הסוף ולא אצפה שחס וחלילה הכותבים "יאכילו אותי בכפית" ויסבירו לי את העלילה. הרי דימיון הוא דבר כל כך נפלא. תודה שהראת לי את האור. אני עכשיו מעריץ מספר 1 של הסדרה.

למעלה