משתפת באכזבה שלי מהפינאלה

יש הבדל אחד.

אף פעם לא האשמתי אותך שלא הבנת את הסוף, או שפספסת משהו. אף פעם לא התיימרתי להבין משהו שאתה לא. אף פעם לא ניסיתי לשכנע אותך באיזשהו משהו, ובטח ובטח ובטח שלא מתחתי ביקורת על ההבנה שלך, הסטנדרטים שלך והרמה של הדברים שאתה בוחר לראות.

Tapudy

New member
התנצלותי הכנה

קודם כל אני רוצה לומר שאולי אתה לא האשמת אותי בכך שלא הבנתי את הסדרה אבל נשמעו האשמות כאלה בפורום לאנשים שהתאכזבו מהסוף. אצלי בעבודה יש 10 אנשים שצפו בקביעות בסדרה וכולם התאכזבו מהסוף. אבל שמשוחחים על הסדרה בפורום שמוקדש לה בייחוד אחרי שעברו כמה שבועות מהסוף בוודאי שרוב האנשים שישוחחו עליה יהיו אנשים שאהבו אותה בעוד שכל השאר המשיכו הלאה עם חייהם. אולי חיפשתי טיעון מנצח ללמה לא בזבזתי את הזמן שלי אבל לצערי נשארנו עם מה שהיוצרים נתנו לנו ומבחינתי זה היה בזבוז זמן. אז אני אשתדל להפסיק לבזבז את הזמן על הסדרה ו"להמשיך הלאה" כמו שנאמר בסדרה (ודרך אגב, הקריצה הזאת של הכותבים היא מבחינתי אחד הדברים הכי מכעיסים). נכון, אנחנו כבני אדם לפעמים רואים את אותו הדבר ויש לנו דעות מנוגדות לגבי מה שראינו אפילו שלשנינו נדמה שה"אמת" ברורה כשמש. אני בכנות מתנצל שהתדרדרתי לביקורת על הטעם או הסטנדרטים של אוהבי הסדרה. אני חושב שזה היה בגלל שאני בעצמי הייתי מעריץ גדול של הסדרה ובאמת שאין גבול לאכזבה שלי בסוף. אולי חיפשתי אישורים ומקום להוציא את התסכול שלי בפורום אחרי שהרגשתי שבזבתי את זמני לריק במשך 6 שנים בחיפוש אחר תשובות. בסופו של יום אנחנו מתווכחים על יצירה טלוויזיונית וזה מסתכם בסופו של דבר בטעם של הצופה.

לפחות הוא נהנה מהחוויה, לא?

אין שכל, אין דאגות. לא כך? ועכשיו ברצינות חברים, לא נמאס לכם מהדיון הזה? זה מיצה את עצמו לגמרי. אין מה לעשות, הסדרה הייתה חוויה שונה לכל צופה. יש מאוכזבים, יש מרוצים. המאוכזבים ישארו מאוכזבים, המרוצים ישארו מרוצים. לא רואה סיבה להמשיך בדיונים האינסופיים האלה, בעיקר כשזה נראה שזה יותר מרגיז אנשים מאשר מספק אותם. על דבר אחד נסכים כולנו, וזה שהתוכנית הזאת הייתה יוצאת דופן, במובן החיובי או במובן השלילי. ואני מאמין שרובנו היינו רוצים שעוד משהו יוצא דופן מסוג זה יגיע למסכים, בין אם כדי ליצור מחדש את הרעש שהיה סביב אבודים, ובין אם כדי להתעלות עליה במובן של לא לאכזב עם התשובות למסתורין.

כשמסתכלים בתמונה הכוללת

אכן, פתאום זה נראה לא משו.. אבל החוויה והמסתורין שבסידרה שנמשכה כל השנים הללו יצרו הילה שלא יהיה קל לפזר.

נראה לי שהאכזבה שלך נובעת מהבדלי תרבויות

את מתייחסת למה שקרה במה שנהגנו לקרוא לו "פלאש סיידוייז" כאל "משהו לא מציאותי, פיקטיבי". הביאי בחשבון שארה"ב היא אחת המדינות הדתיות ביותר בעולם, ועבורם כל הנושא של העולם הבא (Afterlife) ו"הזדככות לצורך כניסה לגן עדן" (Purgatory) הוא חלק מהותי בחייהם ובהתנהלותם. נכון שהם טרחו קשה על-מנת לציין שהמדובר לא רק בנצרות אלא בכל הדתות (ראי את הסמלים בכנסיה), אבל המהות היא עדיין נוצרית מאמינה, ואם תסתכלי עליה כך - תביני שהם דווקא שירתו את חוויתם של רוב הצופים, ומבחינתם (ולכן גם מבחינתי) מדובר בפיתרון מוצלח שמאוד אהבתי.

nikita5s1

New member
אין לי בעיה עם סצנת הסיום עצמה בכנסיה

זו הייתה יכולה להיות סצנת סיום נחמדה בפני עצמה. מה שהרגיז זה שכל הסייד פלאשס לא אמינים בעיניי כשמדובר באנשים שחיים בעולם מעבר... כל היחסים בניהם, המאורעות, הזכרונות לכאורה שהתעוררו. היו דרכים יותר מעניינות ואמינות לסגור את הפינה הזה ולשלב מדע ואמונה .

shanytopper2

New member
כל כך נכון

יש המון בעיות עם העונה האחרונה בכלל ועם הפינאלה בפרט. המון המון שאלות די בסיסיות שמעולם לא באמת נפתרו ודפקות עצבניות בסיפור. אבל, על רוב (לא כל) הדברים האלו אפשר היה לסלוח...אלא ש.. הפלאש סיידוויז זה כבר כל כך מעליב, כל כך חצוף, כל כך משפיל. יש שם יריקה של ממש בפרצוף של הצופים. "אז כל הפלאשים האלו שהראינו לכם העונה? לא חשובים". זה גרוע במידה שמזכירה את עונת החלום הנוראית של דאלאס. והקטע זה שהם היו יכולים לפתור את זה בדרכים אחרות כל כך בקלות, כל כך בכיף, שהעובדה שהם בחרו להפוך את זה לכל כך מטומטם בצורה כמעט מאומצת מראה שהם כאילו רצו בצורה אקטיבית לעצבן את הקהל. סליחה על הביטוי, אבל אני אישית באמת הרגשתי בסוף הפינאלה כאילו הרגע הכריחו אותי לראות את האקסית שלי מוצצת לגבר זר.

tamarhp

New member
מעניין

אני מאד נהניתי מהפינאלה. קודם כל כל הפרק האחרון היה מצויין גם בלי הסצנה הסופית שאכזבה אנשים. אבל אני נהניתי גם מהסצנה הזו, מבחינתי אין סוף יותר מושלם מזה. במקום להראות לנו סוף חלקי כמו את קייט נוחתת וקלייר מגדלת את אהרון, או דברים שאולי יאכזבו חלק מהאנשים (קייט עם סוייר או קייט עם מישהו אחר.. למשל), הם בחרו להראות לנו מה יקרה אחרי הכל - הדמויות סוף חייהן זוכות להשלמה אמיתית, ומתאחדות שוב. בעיני זה היה מרגש ומדהים. לא התאכזבתי שלא היו תשובות של מדע בדיוני והכל, מעולם השאלות של הסדרה לא היו החלק העיקרי בעיני אלא רק חלק מהכל - כמו שהעלילה היא חלק והדמויות הן חלק. יותר רציתי לראות מה יקרה מבחינת העלילה והדמויות ופחות חיכיתי לתשובות, במיוחד גם שרוב השאלות נענו בצורה זו או אחרת ויש דברים שהם לא רלוונטיים מבחינתי ולא פוגעים בחוויית הצפיה. אבודים היתה סדרה מדהימה מכל הבחינות - השחקנים, המוזיקה,הצילום, העריכה, התפאורה, הדיאלוגים, הדמויות העמוקות והעגולות, ההומור, הדרמה, המסתורין, המוטיבים החוזרים, ועוד. והסיום שלה, בעיני, מושלם.

22ק ו ס ם

New member
להפך, היוצרים הוכיחו שכשהם רוצים

הם עושים בחירות לא פופולאריות. כל הסוף הדביק היה כל כך לא אבודים. ניסיון להתחנף לכולם שאצל רוב האנשים לא התקבל טוב. שהיו נותנים לקייט וסוייר לחיות ביחד (או סוייר וג'ולייט). זה דווקא היה סוגר קצוות. בכלל, אנשים מתעלמים מזה שהעונה האחרונה הייתה פשוט הולכת שולל אחת גדולה בסיידוייז.

tamarhp

New member
מה פה להפך?

אני אהבתי את הסוף. מבחינתי הוא התקשר להרבה מאד דברים שהיו בעונה, ולמוות הטראגי של הדמויות. מבחינתי זו היתה מעין נחמה שלמרות המסע הקשה שהיה להם - לפחות הסוף שלהם היה טוב. זו דעתי. זכותך להמשיך לקטר.

22ק ו ס ם

New member
בעיניי זה פתרון מתחמק

שבמקום לנקוט איזו עמדה ברורה הוא המציא איזה מקום חדש בדרך לגן עדן ככה שכולם יהיו שמחים ומאושרים. זה כל כך לא לוסטי ועובדה, שרוב הצופים לא מרוצים מזה. לדעתי, אם היו מראים איך החיים נמשכים על האי ומחוצה לו בצורה נורמלית היה משיג את אותו אפקט של נחמה שאת מדברת עליו תוך שמירה על המאפיינים הקיימים של הסדרה. פשוט כל הקטע של עולם מעבר הוא די מגוחך בעיניי.

nikita5s1

New member
אבל זה סוף שכתוב מראש

זה כמו להגיד, לא משנה איך תחייה את חייך בסוף תהיה מאושר בעולם הבא. זה לא משנה בעצם מה היה קורה מי היה עם מי, מי שרד, מי שמר על האי, ואיך ולמה, כי לא משנה מה היה קורה, כולם בסוף מאושרים בעולם הבא או איפה שזה לא יהיה. זה מרגיש קצת כמו זלזול במעריצים ובכל מה שקרה בסדרה. אבל אני מניחה שניצטרך להסכים שלא להסכים. אני מנחמת את עצמי בעובדה שבאמת נהניתי מהדרך, במיוחד מעונות 4 ו-5 שהיו גאוניות לפי דעתי. הציפייה לעונה 6 הייתה גם סוג של חוויה. מה שכן, אם עד העונה השישית הסתובבתי בין אנשים ושאלתי אם הם רואים אבודים בניסיון להפיץ את ההתלהבות, יעבור עוד הרבה זמן עד שאוכל לעשות את זה שוב.

tamarhp

New member
לא נכון

מייקל תקוע ולא יכול לעבור הלאה. והחיים שחיית משנים את העובדה האם תהיה מאושר. אם ג'ק היה מת בהתרסקות את חושבת שהוא היה מגיע לעולם הבא מאושר? מוקף חברים? עם בת זוג שהתגעגעה אליו? וכנ"ל על כולם. הם הגיעו פגומים, מחיים לא מאושרים. רק המסע שלהם באי יחד הפך אותם לכאלה.

nikita5s1

New member
וג'ון לוק וקייט??

אפילו באותו עולם הבא נראה כאילו נישארו פגמים כאלה ואחרים. היא עדיין פושעת נירדפת והוא חי בכסא גלגלים עם רגשות אשמה שהרג את אביו... לפחות היו יכולים להיות עקביים ולהראות שכולם עוברים סוג של תיקון בחיים האלה.

tamarhp

New member
זה לא קשור

העולם מעבר הוא רק אשליה, זה לא משנה אם הם היו מאושרים בו או לא. העיקר זה אחרי שהם נזכרים ומשלימים עם המוות שלהם.

למעלה