משתפת באכזבה שלי מהפינאלה

ליעדון

New member
שאלה לקוסם

אני זוכר אותך מתמרמר עוד מעונות קודמות אז... הי
האם ראית את הסרט "הצלצול" ? האם אהבת את האופן שבו הוגשה העלילה?

22ק ו ס ם

New member
לא, לא ראיתי אבל שמעתי עליו

אולי באמת אראה אותו בקרוב. בכל מקרה, אי אפשר להשוות סרט לסדרה. סרט אוהבים או לא וממשיכים הלאה, עם סדרה זה לא כל כך פשוט.

nikita5s1

New member
הסכמתי עם כל מה שאמרת. האכזבה היא ספציפית

מבחינתי לגביי ההתבדות בנוגע לסייד פלאשס

tamarhp

New member
מבחינתי זה בדיוק הפוך.

בסוף העונה הקודמת דיברנו פה בפורום הרבה על הפרדוקס, שאם הם יפוצצו את הפצצה וישנו את העבר יווצר פרדוקס נוראי, הפרדוקס שממנו היוצרים נמנעו כל עוד הם התעקשו שאי אפשר לשנות את העבר. קיוויתי מאד מאד שהתוכנית שלהם לא תעבוד, אחרת היוצרים בעצם ימחקו כל מה שפראדיי הסביר במשך עונה שלמה על זה שאי אפשר לשנות וכו' ויהיה פרדוקס וזה ממש מבאס. ואז התחילו מש"שים על זה שתהיה מציאות אלטרנטיבית שהפרדוקס יצר. זה מבחינתי היה די מבאס, כי זה אומר שהתוכנית עבדה חלקית, אבל לפחות היוצרים גם התייחסו לפרדוקס. ככל שהתגברו המש"שים השלמתי יותר עם העובדה שנוצרה מציאות אלטרנטיבית, והשתדלתי לא להתבאס יותר מדי למרות שממש ממש ממש התאכזבתי מהיוצרים (מי שהיה פה בפורום באותה תקופה יכול לראות כמה הסברתי בלי סוף על הפרדוקס שיווצר). ואז בפרק האחרון כשבעצם גילינו שהתוכנית לא עבדה, אחרי ההלם - שמחתי. היוצרים לא אכזבו.

nikita5s1

New member
חשבתי שפרדיי הסבר בסוף דרך דזמונד

שכן אפשר לעשות שינוי

22ק ו ס ם

New member
אבל הפרדוקס עדיין קיים

כל מסע בזמן יוצר לולאה אינסופית של ברור איך היא התחילה. זה דווקא בכלל לא הטריד אותי. מה שכן, כל פתרון לסייד וייז היה כנראה גרוע ולכן לא היה צריך לעשות אותם מלכתחילה. זה נראה סתם כמו פילרים חסרי משמעות כדי למרוח את הזמן בעונה האחרונה.

tamarhp

New member
זה לופ, לא פרדוקס.

וכבר ראינו שיש לופים כמו עם המצפן. וזה משהו אחד להגיד "יש לופים" לבין להגיד "אי אפשר לשנות את העבר כי זה יוצר פרדוקסים" ואז לעשות את זה.

22ק ו ס ם

New member
כל לופ הוא בהגדרה פרדוקס

כי אין לו שום התחלה וסוף. ונכון, גם הקטע עם המצפן הוא פרדוקס רק ששם מדובר בארוע זניח יחסית. הכל נובע מהמסע בזמן, משהו שלא היו צריכים להכנס אליו וסימל את ההדרדרות של הסדרה.

tamarhp

New member
נכון,

ואפשר להתווכח אם אלמנט המסע בזמן היה במקום או לא, אבל כרגע זו עובדה וידענו את זה עוד מעונות קודמות ולא רק מעונה 6. מה שבאתי לומר זה שהיוצרים התעקשו שאי אפשר לשנות את העבר וכו' וכו' ואז פתאום פראדיי משנה את דעתו והם מפוצים פצצה שגורמת להתפצלות של קווי זמן -זה היה מאד מאד מאכזב מבחינתי ולכן הסוף של עונה 6 היה בדיוק ההפך ממאכזב. דבר נוסף - כל העונה ניסינו לחשוב האם מציאות א' יצרה את ב' (ואז מה הרעיון שהם נזכרים בחיים הקודמים?) או שב' יצרה את א' (ואז איך הם נזכרים במשהו שלא קרה?) או שאלו שני קווים מקבילים בלי שום קשר-יצירה (כך סבר בהתחלה ג'ון לוק האדום בתיאוריה שמאד מאד אהבתי, אבל לא הבנו למה מראים לנו מציאות שאין לנו קשר אליה). ובעצם כל פתרון כזה היה מאכזב אותנו כי היינו אומרים "אה, זה היה צפוי, כבר חשבנו על זה", והרי אנשים מצפים מאבודים שכל דבר יהיה טוויסט מפתיע, כי ככה התרגלנו 5 עונות, ופתאום שעונה שלמה לא תפתיע זה מאכזב. לכן כשהם הלכו על משהו לא שגרתי ולא צפוי - חלק זה איכזב כי זה לא היה לטעמם או כי הם לא ציפו לזה, וחלק זה שימח כי זה לא היה צפוי או כי זה היה לטעמם.

22ק ו ס ם

New member
אני דווקא לא חושב שזה היה פתרון מאכזב

אני אישית לא חושב שצריך להפתיע לצורך הפתעה. גם אם הפתרון שחשבנו שיהיה היה יחסית צפוי, היה להם מספיק מרחב כדי לחבר את שתי המציאויות בצורה סיפורית יפה, ותמיד יש מקום לטוויסט סופי. מה שהם עשו זה הפתרון הכי קל וזה לזרוק מציאות אחת לפח ולכן תחושת הרמאות.

tamarhp

New member
אבל ברור לך

שיש כאלו שכן היו מתאכזבים, כמו שהתאכזבו מזה שג'ק הוא הנבחר (כפי שחשבנו בפרק הלפני אחרון) ומעוד דברים. זכותו של כל אחד להתאכזב ממשהו אחר, אין משהו שירצה את כולם....

22ק ו ס ם

New member
אז מה אם תמיד יהיו מאוכזבים?

השאלה היא הכמות, ובמקרה הזה אלו הרוב. על הסיום של הסופראנוס לא היו יותר מדי מאוכזבים בסופו של דבר, וחשוב מזה, לא היו אנשים שמרגישים מרומים. אפשר להתאכזב מהבחירות אבל כל עוד הן נעשות על פי רוח הסדרה אז סביר שהיו מקבלים אותן. ברגע שמרגישים שעושים צחוק מהעבודה זה כבר עלבון לאינטליגנציה.

tamarhp

New member
אני לא הרגשתי מרומה, וגם לא נראה לי שהרוב

מאוכזבים.

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שמספיק לראות את התגובות פה

בפורום שמוקדש לנושא כדי לראות את האכזבה הגדולה. אם תכנסי לפורומים ואתרים על הסדרה תראי דברים דומים. אני חושב שהסוף הזה יזכר כאחד הסופים הגרועים לסדרה כלשהיא.

On23

New member
ואם תכנס לפורומים אחרים תראה גם תגובות טובות

וגם פה תוכל לראות תגובות טובות לכל סיום יהיו תגובות רעות ותגובות טובות גם לסוף של סופרנוס וגם לסוף של סיינפלד וגם לסוף של בטלסטאר גלקטיקה. זה בלתי נמנע

22ק ו ס ם

New member
תמיד יהיו דיעות לכל כיוון

אבל אנחנו מדברים על הרוב. לא עשיתי סקר רשמי אבל חוץ מסיינפלד (ששם זה היה פשוט פרק גרוע והם לא נזקקו לתת פתרונות), לא ראיתי סדרה שהסתיימה וקיבלה כאלו ביקורות שליליות ממעריצים וסתם צופים. אני חושב שחלק גדול מהאכזבה נובע מהציפיות הגבוהות, חלקן לא ראליות. אנשים חשבו שבסוף הכל יהיה ברור והתקווה הזו החזיקה אותם, אבל התאכזבו כשזה לא קרה.

On23

New member
מה שכתוב בפורומים,

לא מייצג את הרוב. יש עוד אנשים שאהבו ולא אהבו ולא גולשים בפורומים. אבל זה באמת ויכוח מיותר, בוא נפסיק את זה פה.

22ק ו ס ם

New member
להפך, אני דווקא חושב שהוא כן מייצג

אם מעריצים שרופים שהיו מוכנים לקבל הכל מתלוננים על הסוף אז מה אתה חושב שאנשים מהשורה חושבים?

למעלה