מש' הבריאות שיקר לבג"צ? ככה זה נראה

zlp

New member
מצוין

בואי נתחיל:

פרוייקט השו"ת של בר אילן, שנחשב למאגר המוגה ביותר של ספרי קודש. חיפוש הביטוי "נפקא מיניה" מניב 677 תוצאות. חלקן מכתבי יד מוגהים של הגמרא.

מ"אוצר החוכמה":

חיפוש המונח "מיניה" מניב תוצאה אחת מהאבודרהם (השמטתי תוצאות כפולות) ב"סדר התפילות של חול".

המילה מופיעה בנוסחים שונים של אבות דר' נתן (כולל נוסח שמיוחס לגר"א), ב"אבי העזרי" של הרב ש"ך, בספרו של הרב מימון ובאופן כללי בעוד כ 65 אלף מקומות (מניתי רק את ההתחלה של האות אל"ף).

אבל אני יודע שזה לא יניח את דעתך עד שתמצאי את הביטוי "נפקא מיניה".

ובכן, הוא מופיע לא רק בטור בהלכות עבודה זרה, אלא גם במהדורת עוז והדר (שנחשבת מוגהת) על התלמוד הבבלי, ב: רבינו חננאל על מסכת ראש השנה, דף ז עמוד ב; ב"ערוך" על מועד קטן, דף כ"ח עמוד א; ברבינו גרשם על מסכת בבא בתרא, דף כ"ד עמוד א' ובמקומות נוספים.

האם עכשיו תודי בטעותך ותתנצלי על ההכפשות?

פולספגן

New member
ברור שלא אקבל "מיניה" לבד כי יש "חורבת מיניה"

וגם "אפקעינהו רבנן לקידושין מיניה" ועוד כל מיני קומבינציות.

לגבי מה שכתבת על "מהדורת עוז והדר", נא הצג קישור או לחלופין צילום הדף הרלוונטי.

zlp

New member
אם אינך מסוגלת להבין ש"מיניה" היא הטיה

העומדת בפני עצמה, את אכן בבעיה.

קישור? נתתי רפרנס מדוייק ביותר. את אמורה להיות מסוגלת לגשת ולפתוח ספר, או, אם את באמת חוקרת במוסד אקדמי מכובד, להשיג גישה ל"אוצר התורה" בלחיצת כפתור.

מעבר לכל התוצאות בפרוייקט השו"ת שהבאתי.

פולספגן

New member
נראה לך שאבזבז עליך זמן?

אמרת דבר טעות ואם אתה רוצה להראות שזה לא טעות, נא ספק זאת.
אגב, לא לחינם לא מצאת "נפקא מיניה" אלא רק "מיניה" ואני בטוחה שאם היית בעל יושרה מינימלית, היית מציין שאם היית מחפש "נפקא מינה" או "נפקא מנה", היית מוצא הרבה תוצאות.

zlp

New member
לא, יש לזה סיבה אחרת

והיא צורות שונות (אני מעריך שהושפעו מהארמית של הירושלמי).
בדפוס תמיד הופיע "נפקא מינ(י)ה" כ "נ"מ" או "נפק"מ" ולכן מספר ההופעות קשור בפתיחת ראשי התיבות, מהלך שנעשה רק בדפוסים בשני הדורות האחרונים. באופן טבעי, כשפותחים את ראשי התיבות בוחרים צורה אחת והולכים איתה עד הסוף. כך בפרוייקט השו"ת הלכו עם "נפקא מיניה".

זה לא משנה מה חיפשתי- טענת שהצורה בה השתמשתי אינה תקינה, הבאתי הוכחות באותות ובמופתים שגדולים וטובים ממך השתמשו בה.

אני מבין שקשה לך לקבל את העובדה שאמרת שטויות. כמו תמיד, את צודקת גם כשאת טועה...

ביקשת רפרנסים מדוייקים- נתתי לך. את לא ישרה אם את משנה את "כללי המשחק" תוך כדי.

אם אביא לך צילום מסך, מה תרצי אז? האם תקבלי את העובדה ששגית ו"תיקנת" מתוך בורות וגסות רוח?

פולספגן

New member
אתה לבד בורח לאחורי הזנב שלך

הסברת בעצמך שאולי זה הושפע מהארמית של הירושלמי.
אם האקדמיה ללשון בחרה לא להשתמש בצורה הזו וגם אפילו מקור החיפוש שלך מצא לנכון לא להשתמש בזה, זה אומר דרשני, אך אם תראה לי צילום מסך, אני אקבל שאפשר לכתוב גם כך למרות שזה מאוד לא מקובל.

מה כ"כ קשה לך לצלם ולצרף כקובץ תמונה?

zlp

New member
את ממשיכה לברוח

אם אראה לך צילום מסך (שימי לב, בהתחלה דרשת רק רפרנס. הבאתי לך כמה. מה קרה? את כבר לא חוקרת בכירה עם גישה בלתי מוגבלת למאגרי מידע?) תודי שדיברת שטויות ותתנצלי?

פולספגן

New member
כשכתבתי רפרנס, התכוונתי לקישור נגיש

הואיל ואתה רק סטודנט (למרות שלפי ההתנהגות שלך, אתה רק תיכוניסט), אין לך מושג בצמצומים שהולכים באקדמיה ונסגרים כל הזמן עוד ועוד גישות לירחונים איכותיים, אז אתה מצפה שיהיה לי גישה לחומר בארמית שלא קשור כלל למדע?

אני מניחה שאוכל למצוא את הספר בספרייה, אך ברור לך שלא אעשה את זה ואם אתה רוצה להראות שהכתיב שלך גם תופס, דאג שאוכל לראות את זה.

zlp

New member
אף אחד לא קונה את הסחורה המשומשת שלך

שהוכחה שוב ושוב כחלולה.

בכל האוניברסיטאות בארץ יש גישה לחומר הזה. אולי מכון וייצמן הוא היחיד שאין בו. שוב השקר במלוא תפארתו.

ולא, לא כל דבר הוא קישור לחיץ. הייתי מצפה ממך לדעת את זה.

אני שואל שוב: האם תתנצלי אם אתן לך תמונה שתוכיח שדברי ההבל והרוע שלך היו לשוא?

zlp

New member
גם את ההסבר לא הבנת

אני משער שאם ההבדל נעוץ בניבי הארמית, דוקא "מינה" הוא הניב הארץ-ישראלי.

אבל אלו השערות פורחות באויר שאני באמת לא בקי בהן.

nightriders

New member
מקווה שקראת את המאמר

מדובר במטה-אנאליזה שאספה מספר מחקרים, ואם תסתכל בטבלה הסוקרת את המחקרים בדגש על השנים מדובר בתקופה בה היה נפוץ וירוס הפוליו באוכלוסיה ו/או שימוש ב OPV בצורה שגרתית. (קרא שוב את ההודעה שלי "חידוד").

האם אתה תומך במתן OPV במדינה בה הוירוס הפראי לא קיים ולא מחסנים כבר ב OPV רק לשם הניסוי? זה מה שרצית שיעשה?

אתה מוזמן להתחמק ולא להשיב על השאלה הזו

אנפילד

New member
שאלה לא רלוונטית לשרשור

בכלל לא רללונטי מה אני תומך. השאלה היא האם מש' הבריאות שיקר או לא ומה המשמעות של זה למבצע. זו השאלה הנדונה בשרשור הזה וממנה אתה מתחמק מלענות בשאלות קש.
אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש ולשאול אותי או אחרים את השאלה שלך. אני מבטיח לענות לך.

אנפילד

New member
חחח.. אתה מנסה להטביע את השרשור?

אני חוזר: השאלה שלך אינה רלוונטית לשרשור. אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש שיעסוק בשאלה "מה היה צריך מש' הבריאות לעשות, וכו'".
אותי השאלה הזו לא ממש מעניינת, אך רק בגלל שאתה מתעקש לשמוע את דעתי - אכתוב לך אותה בשרשור שתפתח.
איני מתכוון להגיב יותר לטענה הזו שלך בשרשור הזה כיוון שזה רק ינפח אותו ללא שום צורך (אולי זה מה שאתה רוצה?).

zlp

New member
אתה שוב מתחמק

מעניין שכשהתשובות לא לרוחך אתה יודע להתעלם משרשורים לא פחות טוב מאשר מגיבים אחרים בפורום...

עכשיו אשאל אותך שאלה נוספת: אם המידע שלך כל כך מבוסס, מדוע אינך פונה איתו ליועץ המשפטי לממשלה? אמנם כביכול יש ניגוד עניינים, אבל היועץ המשפטי בוודאי יצטרך גם להשיב על שאלותיך. למעשה, הוא חייב לעשות זאת.

מדוע אינך פונה אליו?

ושוב אבקש קישור לכל חומרי הרקע שעמדו בפני בית המשפט.
אם אתה רוצה לעמוד על חקר האמת בוודאי לא תמנע מזה.

zlp

New member
רלוונטית בהחלט

משום שאם משרד הבריאות מסר מידע לא מספיק מדויק, הרי שהיה עליו להגדיל את מספר מנות החיסון שניתנו, כך שהמבצע לא היה פוחת בהיקפו.

עכשיו ענה לי בלי להתחמק:

א. מה הנפקות של אותו "שקר"?

ב. בהנחה ומשרד הבריאות אכן "שיקר", האם אתה תומך במתן החיסון גם למבוגרים?

פולספגן

New member
היא רלוונטית לשרשור, אך לא מצדיקה את השקר של

מש' הבריאות (בהנחה שהוא שיקר).

מש' הבריאות היה צריך להגיד שלא ניתן לבדוק את זה, להסביר למה לא ניתן לבדוק ולא לשקר ולהגיד שזה נבדק

תגובה

שלום רב
ד"ר ניקולאס גרסלי שחתום על המאמר המעולה שהבאת הוא אחד האנשים שמשרד הבריאות התייעץ איתם לפני קבלת ההחלטות.
אני שמח לומר לך שהוא תומך במבצע החיסונים.
נקודה למחשבה.

תגובה

שלום רב
כאשר קוראים את תגובת משרד הבריאות לבג"ץ רצוי לקרוא אותה במלואה ולא לבצע קריאה סלקטיבית.
לגופו של עניין - משרד הבריאות אמר במפורש - רובם הגדול של אוכלוסית המבוגרים בישראל מחוסנים ומוגנים. הם חוסנו ע"י חיסון חי מוחלש. מי שמחוסן עם חיסון חי מוחלש בסבירות גבוהה מפתח חסינות מעיים. המציאות אכן מראה זאת - סקר הצואה שבוצע מראה כי מי שמפריש בארץ את הנגיף הפראי הם הילדים שלא חוסנו מעולם בחיסון המוחלש. המבוגרים שכן חוסנו בחיסון המוחלש, פיתחו חסינות מעים ולכן כמעט ולא מפרישים אותו (בסדר גודל פחות מהילדים).

בענין בג"ץ - השופטים הביעו את דעתם באופן ברור. חיזוק חיובי להתנהלות של משרד הבריאות וביקורת ברורה על העתירה כולל אמירה שהיא לא נתמכת בשום חוות דעת רפואית. לסיכום המשפט הם "המליצו" לעותרים מתנגדי המבצע למחוק את עתירתם. בשפת העם קוראים לזה "נוקאאוט".

אנפילד

New member
ד"ר קלינר, האם אתה מאשר

את דבריה של ד"ר ליזה רובין שהסקר הסרולוגי שביצע מש' הבריאות ב-400 נבדקים לא כלל בדיקה של "חסינות המעי"?

למעלה