אני משער שאם הייתם מתייחסים לנוצרים בכבוד
הוא היה מחזיר לכם כבוד! אבל מה לעשות שהמוסלמים רואים את המזרח התיכון וצפון אפריקה כדאר אל-אסלאם והם לא יושבים בשקט עד שלא הוכפים את הדאר הזה נקי מלא מוסלמים. * ככה קהילות הנוצרים העתיקות בבגדד, דמשק וקהיר נעלמו להן ורק בודדים נותרו שם. * ככה הנוצרים של בית לחם ורמאללה (שיש להם מקורות יווניים, שומרוניים ויהודיים ואחר כך גם צלבניים - מה שנקרא - מלח הארץ) שישבו שם עוד לפני שבאו הערבים מוסלמים וכבשו את הארץ, החלו להגר לחו"ל מ-1994 השנה בה מסרה ישראל את השליטה של לרש"פ האש"פי המוסלמי. פעם היו שם 80% נוצרים מכלל התושבים, היום יש שם פחות מ-20%. רק העניים נותרו שם והם מפחדים לפתוח את הפה. * ככה המוסלמים של נצרת מתעמרים בנוצרים שם ופועלים להאפיל על אתר הקדוש להם - כנסיית הבשורה ולסגור אותו במסגדים ובבתי מחראה. סיפור אישי: לפני כמה חודשים ביקרתי בן משפחה בבית חולים בצפון הארץ. לצד בן המשפחה היה מאושפז ערבי נוצרי מבוגר ואישתו שהיתה כל הזמן לידו ועזרה לו. וכששוחחנו ביננו עברנו מיד לדבר על פוליטיקה, חברה, ערבים, פלסטינים, לבנון וכו' ומה שהיא אמרה לי הפתיע אותי מעט, מאחר שאני יודע לא מעט על ערביי ישראל, על האסלאם, על המארג החברתי שלהם ועל כל מיני תנועות חברתיות ופוליטיות. אבל האישה ביטאה כמה דברים ברמה האישית שראוי שאנשים ידעו ויבינו זאת. הגברת הזאת אמרה חד וחלק בלי שחקרתי אותה או איימתי עליה והכל היה מרצונה, שהיא מתעבת ערבים מוסלמים, שהם מסתובבים בעירם המשותפת עם האף למעלה כסוסים חרמנים וחושבים שכל מקום בהם דורכת רגלם שלהם הוא, הם מרבים בסיכסוכי שכנים כדי לדחוק את הנוצרים מעבר לחלקות שהם שמו עינם עליהן, הם מקצרים את הדרך להביע עצמם באלימות כדי להשיג דברים שאינם שלהם, והם מלגלגים על הנוצרים ורואים בהם בני קופים וחזירים ואומרים להם שסופם יגיע עם סופם של היאהוד. זה ברמה הבסיסית והיומיומית. אותם נוצרים שמשחקים בפוליקטה כמו עזמי בשארה הם רק מלכחי פינכה ומלקקי עכוזים של מוסלמים מתוך מחשבה שכשיגיעו הסער והסהר הם יזכרו לטובה. זה מזכיר שראשוני הלאומיות הערבית הראשונה - התנועה הפאן ערבית - נולדה במוחם הקודח של כמה נוצרים לבנונים משכילים שרצו להבטיח את הסטטוס שלהם לקראת השינויים החברתיים פוליטיים שהחלו להירקם במזרח התיכון בשנות ה-20 של המאה ה-20.