מתהפכת לי הבטן, אשמח לעצה טובה

לא יודעת לגבי החלוקה, רק יודעת שאחד הילדים האלימים

בביה"ס נמצא שם.
לאחרונה שמעתי שניסה לקיים יחסים עם אחת הילדות מהכיתה של בני. מזל שאחיה הציל אותה מהסיטואציה הזו.

mykal

New member
מה??? אם כך

יש משהו שמצריך טיפול שורשי ועמוק במחזור הזה,
את אמרת כיתה ג', אז הבן בכיתה השניה והבת אצלו בכיתה,
האמת מפחיד אם לא מזעזע,
למה אין ערוב של גורמים מטפלים במחזור הזה?
זה כבר לא קשור לך ולבן, זה מצריך חשיבה טיפולית.

נכון

בדיוק אתמול דברתי עם מורה ותיקה בביהס והיא אמרה שהשכבה שלהם באמת מזעזעת וכדאי להעביר.
אני כן מאמינה שמטפלים, פשוט לא יכולים לעדכן אותנו. מה גם שמדובר בילדים, כך שאין הרבה מה לעשות מעבר לשיחות.

mykal

New member
אין מה לעשות חוץ מלדבר?

מי קבע את זה? למה את חושבת כך?
אם באמת יש בעיה גדולה, אזי היועצת יכולה להיות מעורבת,
במשחקים, ובארגון יחסי כוחות של מי מנהיג ומה מנהיג התנהלות.
אפשר לבחור מחנכת יוזמת שבונה קשרים אישיים מחיבים עם ילדים והורים.
אפשר לפנות לפסיכולוג במחלקת החינוך של העיריה ויתן
חות דעת ויעוץ לבנית כיתות בהרכב אחר.
אין דבר כזה שלמחזור של כיתה נמוכה כ"כ אין מה לעשות.
ומצד שני אני גם לא מאמינה שאין בכל המחזור הזה אף
לא ילד אחד שיכול להיות חבר לבן שלך.
אם החלטת להעביר אותו --זה בסדר רק תבדקי מי הילדים בכיתה העתידית.
ואם את חושבת שלא תהיה לו בעיה להשתלב.

danakama10

New member
הכתה של ביתך בבי"ס נהדרת

ובשכבה של הבן בכיתה ג' יש 2 כיתות. בכיתה המקבילה ילד מופרע שהוריד לבנך מכנסיים וניסה לקיים יחסים עם ילדה מהשכבה, ובכתה שלו יש ילדה שרוצה להפשיט אותו ושאר 9 הבנים הם מופרעים בעצמם, כשרק הילד שלך הוא ילד רגיל וחביב. ומדובר בשכונה מצויינת, והכתה של הבת באותו בי"ס מאוד מוצלחת.
משהו מאוד מוזר בסיפור הזה.
אני חושבת שיש איזשהו גרעין אמת בסיפור שלך, את נשמעת מאוד נסערת כך שברור שהיה משהו רציני. אני גם חושבת שאת מנסה להגזים או להסתיר פרטים אחרים, וכך מתקבלת תמונה שנשמעת לא מציאותית במיוחד.

אני חושבת שילד שיש לו תלונות על כל הכיתה, מרביצים לו, ילד אחד הפשיט אותו, ילדה אחת (כיתה ג) רוצה להפשיט אותו, ילד אחד זרק משקפיים על הריצפה, כולם בריונים, כולם לא נחמדים, אבל האיזור עדיין נחשב איזור טוב והכיתה של הבת מעולה. למרות סיפורי הזוועה שאת מספרת אני חושבת שהבעיה היא בו ולא בכיתה, למרות שאת בטוחה שלא כך הוא הדבר. הוא היה ילד חברותי מוערך ומנהיג בגן. בבי"ס דברים משתנים לפעמים.

אני מקווה שתצליחו להוציא אותו לבי"ס אחר, ומקווה ששם הכל יזרום טוב יותר.

אני לא יודעת כמה ילדים יש לך שלומדים בבית ספר

ואם זה בית ספר שכונתי "בשכונת חיים" או ברמת אביב ג'....
אבל למרות כל סימני השאלה שלך והספקנות, זה בהחלט יכול להיות שלילד לא יהיה חבר טוב מהכיתה.
ויכול להיות שילד יסבול מהצקות - על אף שהוא ילד רגיל... אם אין לו חברים הוא בעמדת חולשה והכי קל להציק לו.
וגם אם הילד אינו רגיל אפילו חינוך מיוחד משולב, זה נראה לך הגיוני שיציקו לו בבית הספר באלימות פיזית ומילולית כפי שמתואר???
ואם הבעיה היא בו אז מגיע לו??

ובמסר אישי גלוי : תחשבי שהיו כותבים ככה לך בפורום פתוח על הבן שלך: "הבעיה בילד שלך הוא מזמין את המכות". זה היה תומך בך?

mitmit11

New member
הייתי עושה הכל על מנת להעביר אותו בי"ס

קראתי כמעט את כל השרשור. נראה שצוות ביה"ס לא ממש מתפקד. לצערי שמעתי על כמה וכמה כאלה לאחרונה וזה די מדכא אותי...
&nbsp
הגדול שלי בכתה א אז אני מניחה שאין לי מספיק ידע על האדמיניסטרציה. רק יודעת שספציפית בחולון לא כזה פשוןט לעבור לבי"ס שאינך נמצאת באזור הרישום שלו וצריך להיות קרציה ועקשנית עד מאוד + מזל שיהיה מקום פנוי (כי יש בתי"ס שכל הכיתות הן במקס' קיבולת).
&nbsp
בהצלחה.

mykal

New member
ראשית בהצלחה.

שנית תבדקו טוב לאיזה בי"ס,
והדבר העיקרי טפלו בבעיה של הילד שיגיע לשם ולא יחזור על אותו דפוס.

danakama10

New member
כמו שכתבתי קודם

משהו לא לגמרי מסתדר. הילד שלך הוא ילד למופת, ובוודאי מעביר כל קשיש את הכביש, אבל בהודעה אחרת מסתבר שהוא גם יודע להחטיף מכות לבריון אחד (כמובן, שהוא רק "החזיר" לו), ובשתחקיר של המורה היא נטתה להאמין ל"בריון" שהוא לא עולל דבר לבן שלך.
אין לי מושג מה באמת קורה שם.
הסיפור מאוד מאוד מוזר. באיזור טוב, כשכיתות אחרות בבי"ס הן מעולות, איכשהו כל הבריונם מתרכזים בשיכבה של בנך, ואין אף ילד אחר לרפואה שהוא חביב ורגיל (מלבד בנך כמובן, שגם כשהוא הולך מכות הוא עדיין מקסים).
איך את יודעת את כל הסיפורים על הילדה הזו? שהיא רואה פורנוגרפיה? שזה בגלל נסיבות החיים שלה? היכן האמא היתה ביום העצמאות (כשאת אפילו לא ראית אותה מימייך)?

אני חושבת שהאמת היא אפורה. אני לא חושבת שהילד שלך לבן, וכל שאר השיכבה שחורה.
כן, תנסי להעביר אותו בי"ס (אם יש אפשרות להשאיר את ביתך בבי"ס הנוכחי, עשי זאת). אם הכל מסתדר, מצויין. אם שוב מתגלות בעיות בסגנון הזה, אני הייתי מתחילה לבדוק הכל ולא להסתמך רק על דיווחי הבן.

הילד שלי דווקא לא לבן, הוא די חום

תודה לתגובות, אבל מיציתי

יש גבול למה שאפשר לספוג.
מאחורי המקלדת קל לכתוב הרבה דברים, הבנתי.
האינטרפטציה שניתנת כאן היא מהראש של מי שכתבה.
נקמה?? באמת?? דברתי על לנקום?!

עכשיו אני מבינה איך זה שיש ילדות/ים שסבלו מגילוי עריות ותקיפות מיניות בילדותן, סימנו למבוגרים סביבן (באמצעות סממנים שונים: אנורקסיה, מחלות שונות,דכאון, ירידה בלימודים וכו) אבל לאף אחד לא אכפת. חלילה לפנות לגורמים מקצועיים, זה הרי לא הילד שלנו.

שוב תודה לתגובות באשר הן, עכשיו הזמן לעצור מבחינתי.

mykal

New member
טוב שמיצית,

זה שאת מגזימה ברגישות שלך לעצמך, זה הובן.
אפשר להוכיח לאורך השרשור והדרך שלך,
כולם כולל אני הבנו את נקודת המבט שלך, מהרגע שחולקים מעליך מיצית.
צודקת--גם אני מיציתי.
היי ברוכה.
&nbsp

debby12

New member
מנהל
שיהיה בהצלחה

נשמע כמו מצב מאוד קשה עבורך ועבור הבן שלך. מאחלת לך שיסתדר....

למעלה