מתוך עיתון כלבו חיפה-ב 3 בינואר תלמידים יגיעו

iris51

New member
מתוך עיתון כלבו חיפה-ב 3 בינואר תלמידים יגיעו

שיכורים לבתי הספר. לקראת יום האלכוהול הרשמי 2010 מתאגדים תלמידים מכל הארץ,כל בית ספר ימנה נציגות שתשיג את המשקאות,אם צריך ייעזרו בבן אדם מבחוץ שכבר מלאו לו 18.כתגבורת יביאו התלמידים ליקר מהבית. מדובר ביוזמה מחתרתית של תלמידים,פיילוט כבר התקיים במרץ והוכתר כהצלחה. בקבוצת הפייסבוק של יום האלכוהול 2009 היו חברים 8200 תלמידים מכל הארץ,המארגנים צופים שהשנה ההתארגנות תהיה גדולה יותר. בראש ההתארגנות עומדת צעירה בת 25 ,לדבריה המניע לפתיחת הקבוצה נובע מהצביעות הבלתי נסבלת של החברה והממשלה כלפי התלמידים. מנהלי בתי הספר בחיפה שהודכנו,התפלאו והם נערכים. קישור לאתר FACEBOOK http://www.facebook.com/group.php?gid=123883090403...

Master Stav

New member
הקישור לא מוביל לשום מקום ....

עצם הרעיון מחריד .... מה הצביעות ביחס לנוער ואלכוהול ? אני אשמח לדעת

iris51

New member
הצביעות

עוד קישור http://www.local.co.il/kfar-saba/62268/article.htm לדבריה של המארגנת:"האלכוהול הוא הסמל אבל לא המהות,ההורים משקרים לעצמם כשהם טוענים שהם לא יודעים שהילדים שלהם שותים,שיפסיקו הם בעצמם לשתות ולעשן לפני שיטיפו לנו מוסר,בני הנוער הם קבוצה ענקית שכולם שמים עליה זין כדי לדכא ולהשתיק אותה ולשעבד אותה לצרכים שלהם.המניע לפתיחת הקבוצה נובע מהצביעות הבלתי נסבלת של החברה והממשלה כלפי התלמידים ,מצד אחד כולם מוטרדים מעתיד הנוער,ומצד שני מקצצים בשעות הלימוד"

schlomitsmile

Member
מנהל
יש משהו בדבריה... ועדיין לדפוק לעצמך את המח ולעודד את חבריך לעשות זאת, בגלל שהמבוגרים צבועים, נראה לי לא חכם, משחק באש. להעניש את עצמך בהרס עצמי על חטאם של אחרים. אולי -הלוואי- שההתארגנות הבאמת מבהילה הזאת, תעיר סוף-סוף את ההורים ושאר המבוגרים...

Master Stav

New member
חרא סמל ...

מסכים שלא באמת סופריםא ת בני הנוער עד שהם בשמינית זכאים להצביע ( בשנת בחירות ) ו/או בשר תותחים בצבא .... עד אז ...הם לא אזרחים שווי זכויות למרות שמעמדם מוגן בחוק יסוד מצד שני ....המארגנת טוענת לצביעות החברה והולכת בדיוק לאותו מקום בואו נשתכר כדי להראות שאנו לא טובים יותר מהמבוגרים ....מה אומר ...מאד מאד חכם !!! לצעירים יש את היכולת לחולל מהפכה מחשבתית כול שכן מהפכה שתשפיע על המסביב באמת לבחור בהרס עצמי כדרך מחאה משול לאדם שיתאבד כמחאה על התאבדויות ....וזו באמת צביעות אגב ...למארגנת קשר כלשהוא לתעשיית האלכוהול ? ( סתם מחשבה שחלפה פתאום בראשי)

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif אגב, היא עצמה בגירה עקרונית אפשר לתבוע אותה על הדחה לדבר עברה.

gils33

New member
אני דיי בהלם מהסיפור הזה

איך בחורה אחת יכולה להוביל בני נוער לנושא הזה,היכן אנחנו ההורים בכדי לעמוד מנגד,זה מראה את החינוך שלנו. התעוזה הזו לפעול בעד דבר כה שלילי כמו לבוא שיכורים לביה"ס,הרי לאותה בחורה יש הורים. איפה הם וההסברים שלהם לגבי מהות השתייה? חלק מהכתבה מYNET ''הורים הנמצאים בקשר אמיתי והדוק עם ילדיהם, כאלה המהווים אצל ילדיהם דוגמא ומודל לחיקוי, כאלה היודעים להציב גבולות (כל משפחה בהתאם להשקפתה ול''אני מאמין'' שלה) ולהקפיד שאלה לא יעברו, יצליחו לאתר בזמן משבר מסתמן אצל ילדיהם, ולמנוע הדרדרותו. ''לעומתם, הורים המעדיפים ''לסמוך על ילדיהם'' ולהתיר להם ''לגבש את אישיותם'', אלה המצהירים על עצמם כי הם ''חברים של ילדיהם'' וגם מתנהגים בהתאם, ימצאו את עצמם עד מהרה ניצבים בפני שוקת שבורה - לעיתים המשבר יהיה עמוק ורחב, והדרך לתקנו מלאת חתחתים''. לדברי ד''ר אמיתי ''על ההורים להפגין התנהגות של מבוגר : רציני, שקול, איתן בדעתו שעליו ניתן לסמוך בעת משבר, לגלות ערנות תמידית להתנהלות והתנהגות ילדיהם, להמצא עם ''אצבע על הדופק'', לבחון כל העת את דרכי ומקומות הבילוי שלהם, את החברים איתם הם מתרועעים, ולעצור מיד וללא היסוס כל תופעה המהווה סטיה מהדרך הנראית להם נכונה.

schlomitsmile

Member
מנהל
היא כבר בת 25, ההורים שלה כבר פיספסו את ההזדמנות להסברים... אבל השאלה הנכונה שלך מצביעה בדיוק על הנקודה שבה היא צודקת... וזה מתקשר גם לציטוט שהבאת של ד"ר אמיתי. יוצא לי לעיתים רחוקות אמנם, להיות בקניון בשעות הערב המאוחרות. אני רואה עדרי ילדים, אפילו בני 11-12 , מסתובבים. לא מבינה איך ההורים שלהם מאפשרים זאת. בכל מקום ואתר יש דוגמאות לכך, שהורים - אם מתוך עקרונות ליבראלייים, או מתוך עיפות, או כי הם עסוקים בענייניהם או לא משנה לי למה- פשוט שולחים את ילדיהם לעולם הגדול בלי לצייד אותם במיומנויות וגבולות בסיסיים. מתחיל בדברים קטנים, כמו אותו חבר של בני שחילק לי פקודות, כי אצל אמא שלו זה בסדר ככה. הורים נסוגים מתפקידם כמחנכים. מפחיד. יותר מכל, מקוממת אותי תחושת חוסר האונים שלי מול התופעה.

gils33

New member
את כ"כ צודקת

אנו חסרי אונים מול התופעה הזו,העניין של הלגיטימציה של ההורים לכל הנושא נוראית. החוסר עניין של ההורים,העייפות,ה"תעשה מה שאתה רוצה" אין לי מילים בחיי

schlomitsmile

Member
מנהל
זה מזכיר לי סרט טבע שראיתי פעם פילים כידוע, הם חיות מטריארכליות. בראש הקבוצה עומדת הפילה הזקנה, והפילים הזכרים, עם התבגרותם, עוזבים את הקבוצה. לכן הניחו האחראים על איזושהי שמורת טבע באפריקה, שלא ייגרם שום נזק אם ימכרו את הפילים הזכרים לגני חיות באירופה. שוד ושבר! כשהתמעטו מאד הפילים הזכרים הבוגרים, החלו הפילים הצעירים להתפרע. הם נהגו באלימות והפילות היו חסרות אונים מולם, לא ידעו כיצד לרסנם. נבהלו האחראים על השמורה, והחזירו את הפילים הזכרים הבוגרים. היו כמה עימותים בין הבוגרם למתבגרים, אך עד מהרה שב הסדר על כנו. אמיתי לגמרי.

בארבאבא

New member
זו הבעיה של ההורים היום

רמי הוא מנהל חכם,ואמר דברים כל כך נכונים. ילד לא צריך חבר בן 40+,יש לו את החברים שלו! ילד צריך דמות לחיקוי,מישהו שיאמר לו מה נכון ומה לא,דמות שתציב לו גבולות. עצוב שבת 25 מובילה את הילדים שלכם לשיכרון. ומילא התיכונים..אבל יש גם חטיבות שמתכננות להשתתף בשטות הזאת. אני מבינה את הכוונה,אבל נגד הדרך.

למה טיפשה?

אני מצטערת אבל אני מסכימה איתה לגמרי.. נכון שהסמל הוא דפוק אבל הרעיון הוא נכון כל כך "דואגים" לבני נוער ולשתיה שלהם אבל לא שמים על מערכת החינוך הלימודים שעות הלימודים על מקום בכיתה על הדברים החשובים .אולי באמת הגיע הזמן שבני הנוער יעשו עם זה משהו.. ואם קראתן את מה שכתוב בקבוצה בפייסבוק חזרו שם כמה וכמה פעמים שהרעיון הוא לא לשתות שהקבוצה לא מעודדת שתיה לא חוקית של קטינים .הרעיון הוא פשוט שבמקום להתעסק בשטויות ( בנינו ילדים ימשיכו לשתות אם הם רוצים גם עם מליון חוקים אלא אם החינוך שלהם יהיה נורמלי ) להשקיע במקומות הנכונים ובזמנים הנכונים

Master Stav

New member
גם אני מסכים איתה למטרות

אני חושב שבעצם השימוש בהשתכרות גם אם לא במפוגן אלא כפועל יוצא מעמיד אותה בשורה אחת עם טיפשים מטופשים שאין להם סיג ושיח כל שכן הבנה או נגיעה במציאות כלש כן בהשלכות שעלולות להיווצר מכזה יום.... בתכלס ... כבר לא משנה מה המטרה בני נוער הולכים להשתכר היוזם ...אדיוט !!!

bruriti

New member
ניסיתם להלחם למען המטרה הזו גם בלי

אלכוהול? עד כמה שאני זוכרת, מעטים התלמידים שיצאו להפגין עם המורים נגד הקיצוץ בשעות הלימוד. לפני שמנסים מחאה כזו (ד"א, לא חוקית עבור רוב בני הנוער) יש לנסות דרכים לגטימיות. מטרה צודקת+דרך מטומטמת לא תוביל לשום מקום.

gils33

New member
../images/Emo59.gifשל תשובה../images/Emo45.gif

איפה הייתם אז,איפה היא הייתה?

למעלה