מתוך עיתון כלבו חיפה-ב 3 בינואר תלמידים יגיעו

gils33

New member
הנושא הזה פשוט מדהים

בעלי חיים ורעלים שאנו נחשפים אליהם ומתמכרים אליהם.

gils33

New member
ההורים צריכים להתעורר

בעניין הזה ופשוט לעשות להם רעש גדול על הסיפור. נורא פשוט

אני חושב שזה פעם ראשונה שאני משתמש במילה הזאת

השנה אבל אתם פשוט חבורה של מטומטמים. בטח אתם גם תקחו אחריות אם איזה ילד שבחיים לא נגע באלכוהול יקפוץ מהגג.

noamm

New member
זנ בדיוק ההבדל בין

מבוגר ששותה לילד ששותה חוסר אחרות ושליטה עצמית ילדים לא יודעים לשלוט בעצמם והסיבות שהם שותים לא נכונות לפי דעתי הכל עיניין של חינוך. הורה שלא אכפת לו הילד שלו ישתכר ויעשה שטויות. הכל חינוך מהבית!!!

Summer dragon

New member
אני מכירה מספיק מבוגרים שלא שותים...

מהסיבות הנכונות. אין לזה שום קשר.... יש נערים שיודעים לשתות ומהסיבה הנכונה, תתפלא. יש לזה קשר לבגרות נפשית והבנה של השפעת האלכוהול על הגוף והנפש. וכן זה נובע- גם- מהחינוך מהבית. אבל אל תערבב ששון ושמחה ותכליל. (ולמקרה שתהית, אני עם התיכון שלי כבר סיימתי, ובכל זאת)

noamm

New member
ברור שיש נערים ונערות

שיודעים לשמור על עצמם -שוב פעם הכל בא מחינוך מהבית. אבל לנער/נערה בני 12-17 אין את היכולת שיש לאדם בוגר ולא תצליחי לשכנע אותי שכן. כמו שכתבת "יש לזה קשר לבגרות נפשית והבנה של השפעת האלכוהול על הגוף והנפש" אני מוכן להתערב שהמיעוט בנוער זה זה שיש לו בגרות נפשית ומבין את השפעות האלכוהול

Summer dragon

New member
אני לא מתווכחת איתך לגבי זה.

ברור לי שהילדים בעלי הבגרות הנפשית הם מיעוט. וברור לי שילד/ נער הוא בעל שיקולים נכונים ובגרות אם הסביבה שלו חינכה אותו ככה. מה שאמרתי הוא שנתת הכללה גסה על "כולם וכלל בני הנוער" וזה מה שעורר אצלי את החוסר הסכמה. ואך ורק בנושא ההכללה אני לא מסכימה איתך. ברור לי שהורה שלא אכפת לו, הוא הורה שהילד שלו לא יפעיל שיקול דעת בעניין. ואם כן, זה היה בטעות, לא תמיד ינבע מבגרות נפשית וסיבה נכונה. וזה מעגל קסמים, שאולי יום אחד יסתיים כשהילד יעבור חוויה מתקנת כלשהי בתהליך ההתבגרות. ואולי לא.

Summer dragon

New member
ומה דעתך לגבי זה? הרי כתבת את זה בפורום של

"להיות אבא". וכתוב בכרטיס שאת בת 39, יש מצב שיש לך ילד בגיל התיכון. עצם זה שהעלת את התיאור של ה"מאורע" על הנייר אבל לא טרחת להביע דעה אומר שאת מעודדת את זה? תומכת בזה? כי אם היית אמא שלי הייתי קצת חוששת ומתבאסת לחיות בחברה שלנו. לתת לגיטימציה לדבר כזה- בתור הורה, בתור בן משפחה, בתור דמות מדריכה ומחנכת זה מעיד על פחיתות הדור, ובעיקר על אטימות מסויימת או חוסר כישורים הוריים או מכוונים ומדריכים. אני לא בעד המחאה. בלשון המעטה. כשהיא מתבצעת בדרך הזו!. אני לא חושבת שזו דרך נכונה למחות על הקיצוץ בתקציב החינוך ובדרך ההתנהלות של משרד החינוך הנכשל שלנו. אתם רוצים למחות- יופי תפגינו, תעלו לירושלים. תפציצו לגדעון סער את המייל ותיבת הדואר הן בבית והן במשרד, תפנו לתקשורת, לעיתונאות, אל תבואו לבי"ס ותכריזו על "לימודים מהבית", תרתמו את המורים. יש אלף ואחת דברים לעשות. הרעיון עם האלכוהול לטעמי הוא רק כדי לעורר פרובוקציה, שאולי תעיר מישהו. אבל גם תיצור הרבה אנטגוניזם, חוסר הבנה, ובעיקר תהיות לגבי המניעים של האנשים בקבוצה והחינוך שהם קיבלו. מי אתה כבנאדם כשאתה חורט על הדגלך שימוש לרעה (כי בינינו להשתכר זה שימוש לרעה) באלכוהול וחומרים ממסטלים/ מסוכנים/ שמשבשים את שיקול הדעת למען מחאה...?

gils33

New member
יפה מאד אמרת

אני לא חושב שהיא בעד המחאה והדרך. הפרובוקציה מטומטמת כי מה שיקרה למעשה זה בדיוק מה שאמרת,אנטיגוניזם וחוסר הקשבה. אני מציע כל ילד שיגיע שיכור לביה"ס,להרחיק אותו שבועיים מביה"ס,להזמין את הוריו בשעות הצהריים,נגיד 12,באמצע העבודה ולגרום לו לעשות עבודה על אלכוהול והשפעותיו בחברה הישראלית.לגרום להורים לסבול שנתנו לגיטמציה כזו לבן /בת שלהם להגיע למצב כזה. וזה בתור הורה אני אומר את הדברים.

iris51

New member
יש לי ילדה בת 6. העלתי את הנושא לידיעת ההורים

שיש להם ילד או ילדה בגיל הזה. ברור שאני לא תומכת אלא הבאתי את הידיעה כאינפורמציה להורים. ואגב אתמול כבר דיברו על העניין בחדשות ערוץ 10 בערב.

אפשר לדווח על הקבוצה

תכנסו לקבוצה, למטה בצד שמאל יש אפשרות לשלוח דיווח לפייסבוק. הקבוצה אינה חוקית כיוון שהיא מעודדת צעירים לשתות בניגוד לחוק של המדינה. אם יהיו מספיק דיווחים על הקבוצה, אולי יסגרו אותה.

אני בספק שזה יעבוד

מהסיבה הפשוטה הקבוצה לא מעודדת שתיית אלכוהול היא במפורש כותבת שם מליון פעם שהרעיון הוא לא לשתות אלכוהול או להשתכר במיוחד לא קיטנים הרעיון הוא לשתות

elotan

Member
אני דווקא חושב הפוך מכולכם

אני בעד שמי שהולך לשתות שישתה כמה שיותר. חופשי. אני בעד שהחמורים האלה ייפגעו. ככה יקרו (בשאיפה) שני דברים: 1. המון אנשים ילמדו סופסוף את הלקח 2. כדי לקצר - גגלו DARWIN AWARDS (בשתי מילים - גנים של המטומטמים האלה אלה גנים שאני מאוד מאוד מעוניין לסנן מהמאגר הכללי של כל האנושות).

zvibalas

New member
הבעיה היא שאלה ששותיפ פוגעים באחרים

אז אותו בחור ששתה, השתכר מאוד מאוד מאוד עכשיו יכול להיות שהוא יפגע בעצמו, אבל הסיכוי הגדול יותר הוא שמישהו אחר יפגע ממנו, בין אם זה על הכביש, ובין אם זה כתוצאה מאלימות כזאת או אחרת.

gils33

New member
בד"כ זה מגיע לאלימות

כי האלכוהול נותן ביטחון כביכול וקהות החושים יכולה להביא עד רצח.

gils33

New member
זה יהיה כאוס שלם

וזה לא יפתור כלום אני חושב בכוחנו כהורים לעצור את זה.

למעלה